Eski kıyafetlere bakış açınız nedir?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Malum ikinci el uygulamalarından yapılan satışlardan bahsetmiyorum.Biri size birşey verse giy diye giyer misiniz yada sürekli teklif etse yada küçüklüğünüzden beri böyle alışmış olan biri var mı yoksa bir bana mı garip geliyor?

Malum ikinci el uygulamalarından yapılan satışlardan bahsetmiyorum.Biri size birşey verse giy diye giyer misiniz yada sürekli teklif etse yada küçüklüğünüzden beri böyle alışmış olan biri var mı yoksa bir bana mı garip geliyor?
Kız kardeşim dışında kimsenin kıyafetini giymedim bugüne kadar. Şükür Rabbime giymek zorunda bırakmadı hiç.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Kız kardeşim dışında kimsenin kıyafetini giymedim bugüne kadar. Şükür Rabbime giymek zorunda bırakmadı hiç.
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Amin muhtaçtır durumundan değil aslında benim bahsettiğim bir nevi alışkanlık hatta hastalık varmış böyle bilmiyordum.

Karşı tarafın tavrına ve giysilerin durumuna bağlı değişir. Gereksiz bir güç gösterisi olarak vermiyorsa ve beğeniyorsam kabul ederim. Açıkcası moda adına hızlı tüketime karşıyım. Doğamız ve geleceğimiz için iyi değil sonuçta.
Evet bu yönüde var gereksiz içilen bir bardak çay bile doğaya zarar zaten mail kutusundaki gereksiz duran mailler geçende bir video izledim şaştım...

Yaşadığım yerde giysi kumbarası var ona atıyorum ben giymediklerimi, tabi düzgün olmasına dikkat ediyorum. Deforme olanları çöpe atıyorum.

Küçükken verirlerdi kıyafet çok mutlu olurdum açıkçası, beğendiğimi giyerdim giymediğimi de ihtiyacı olan başka birine verirdim. Tabi yaş büyüdükçe alma verme olayları kalmıyor.

O kişinin yakınlığına bağlı. Annemle yaparız mesela. Arada giymediğimiz, giyemediğimiz şeyleri takaslaşırız. Ama herhangi birinden alınmaz sanırım.

Giymem. Allahıma şükürler olsun çoçukkende giymedim annem asla giydirmezdi. Büyüdüm anne oldum kızımada giydirmedim.Benim için tabu olan bir konu artık o kadar çok magaza, İnternet alışverişi varki çok ama çok uygunada, lüks ürünlerede herkes ulaşabiliyor. Eğer durumum yerindeyse bana garip geliyor neden başkasının eşyasını giyeyim. Durumum olmasaydı gene giymez az olsun öz olsun benim olsun der bir kaç parça eşyayla idare ederdim. Bu biraz olaya bakış acısı ve insanın tarzıyla alakalı.

Evet bu yönüde var gereksiz içilen bir bardak çay bile doğaya zarar zaten mail kutusundaki gereksiz duran mailler geçende bir video izledim şaştım...

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca büyük zincir markaların ürünlerinin üretildiği, sweatshop olarak adlandırılan üretim yerlerinin hali/koşulları bilinse çoğu kişi alışveriş yapmaz diye düşünüyorum.

Back
X