Eski Kiyafetler... Gururum Incindi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tarzın değildir,beğenmemişsindir tamam da geri vermek olmaz. Hiç istemiyorsan git çöpe at ama geri verme. Kadın iyi niyetiyle size ev aramış,eşya ayarlamış,belki başka güzelliklere de vesile olacaktır zaman içinde.. Hiç suyu bulandırmayın derim

İkinci el eşyalarını vermiş, sevinerek kabul etmişsiniz. O da elbiselerini de verip yardım etmek istemiş. Bence çok iyi bir teyze. Kırılacak darılacak bir durum değil. Beğenmediyseniz giymeyin. Ben beğensem,iyi durumdalarsa giyerdim. İkinci el elbise giymek ayıp bir şey değil.

ben de yurt dışındayım arabayla gittiğimde hepsini bavullara koyup isteyene dağıtıyorum hatta geçen sene götürmedim bu sene özellikle istediler abla getirebilirsen çok iyi olur dediler
Ne varki bunda asla almaktanda vermekten de gocunmam
böyle büyüdük biz
Sizde eğer giymek istemiyorsanız bir dahaki geldiğinde teyze senin kıyafetlerin bana olmuyor istersen başkasına ver diyebilirsiniz

eşine söyle o desin. Alındıgını söylesin kırmadan.

Baştan almasaydiniz olurdu şimdi bu şekilde vermek sacma o zaman almasaydin der. Bir daha verirse almayın büyütmeye gere birşey yok. İyi olduğunu düşündüğünü için vermiş olabilir art niyeti yoktur diye düşünüyorum

Benim ailemde gayet kıyafet başkasına verilir sürekli aile içinde kıyafetler ondan ona döner hatta. Bunu gurur meselesi yapmak sizin kompleksiniz. Çocukluktan değil yetişkinlikten bahsediyorum bu arada kendi üzerimden örnek verirken. Herkese aynı yorumu yazdığınız için özellikle belirtmek istedim. Geçen hafta daha eşimin kuzeni hamile artık giyemem diye düşündüğü birkaç kıyafeti getirdi. Bunu giymem dediklerimi ayırdım diğerlerini aldım teşekkür ettim. Ne var ki bunda? Sorun verende değil bence sizde. İstemeyebilirsiniz ama bunu gurur meselesi haline getirecek günlerce kafaya takacak bir şey yok bence. İstemiyorduysanız da o an almayacaktınız. Kadın verdiğini unutmuştur şimdi geri götürmek olmaz. İstemiyorsanız siz de bir başkasına verebilirsiniz.

Bunları geriverme teyzeye. Yeniden böyle bir teklifi olursa da teyze ben almayayım. İhtiyacı olanlara ver dersin.

At köşeye giyme boşver. Bir dahakinde çok teşekkür ederim dusunmussunuz ama ben giymiyorum bedeni uymuyor üstüme oturmuyor falan de geçiştir anlarlar.

Çocukken durumumuz yoktu, kuzenlerimin kıyafetlerini çok giydim. Sana eşya ayırdık beğenirsen giy derlerdi. O poşetleri heyecanla açışımı hiç unutmam. Bilmiyorum ondan mı bana eşya verilmesi hiç tuhaf gelmiyor. Temiz, yıpranmamış kıyafetler verilebilir,giyilebilir.

NOT: 30 yaşındayım şimdi de kıyafet alıp veriyoruz . 55 kilodan 70lere çıktım. Bana olmayan elbiselerimi kuzenime verdim giymek istersen al deyip. 70lerden 90lara çıkan kuzenimde bana verdi alıp giyemediği gömleklerini. Dolapta uzun süre kalıyorsa bir kıyafet veriyorum ben.

Son düzenleme:
Yerim yok. Olduğunu nerden çıkardınız. Ben kaba buldum, kendi kızına vermeyip bana vermesi sanki onun eskilerine muhtaçmışım gibi
Almasaydınız o zaman.
İkili ilişkilerde hep böyle misiniz? 2 pantolonu koyacak gerçekten yer mi yok. Belki önce kızına teklif etti sonra da size teklif etti.
İşinize yarayan eşya olduğunda muhtaçmışız gibi demiyorsunuz ama. Kadın ülkenin bir ucuna gitmiş sizin için. Hem üzerimizde hakkı çok deyin hem de beğenmediğiniz eşyasına ağız bükün, yerim yok deyin. Ne güzel iş.
Siz bavul bavul eşya dağıtınca başkaları sizin eski eşyalarınıza muhtaçmış gibi mi düşünerek dağıttınız ?

Bu zamana kadar iç çamaşırı hariç tüm kullanmadığım kıyafet çanta ayakkabı takı tokayı sağa sola verdiğim için teyzeyi garipsemedim. İade etmeyin, bence kötü bir niyeti yok. Bir daha verdiğinde kibarca reddedin rahatsızsanız.

Cok uc noktalarda dusunuyorsunuz. Surrealist kaciyor fikirleriniz. Yine de tesekkurler
siz alışkın değilsiniz demek ki
bizde de kuzenler arası çocuklarımıza kardeşlerimize çocuklarına hep verilir edilir
çok abartmışsınız

bir daha verirse giymediğinizi sizde 2. el giyilmediğini alışkın olmadığınızı söylersiniz

Almasaydınız keşke. O zaman itiraz edememişsiniz, başka birine verseydiniz. En olmadı çöpe atsaydınız. Böyle saçma bir gerekçe olur mu geri vermek ve bahane aramak için.
İnsanlar bana çok iyi niyetli geldi. Nereden bilecek onlar sizin aile geleneğinizi, çocukluk travmalarınızı?
Gelin olunca özel bir anlam mı yükleniyor? Kendileri gibi bilmişler sizi ve benimsemişler.
Ha size etik gelmiyorsa, bu yola onlara bel bağlayarak hiç çıkmamalıydınız.
Her şeyinizi sağlamışlar, bir pantolon bir kazak da mesele olmasın ama yani.

Yeni geline verilmezzz .... incilerin mi döküldü. Cocukluk travmalarinla ne alaka ayrica? Cok yeni gelin prensesligi yasamak istiyordun madem elde avucta yokken, akibetinizin belirsiz oldugu bir ulkeye gitmeseydiniz. Şartlarınızi saglamlastirip o yeni gelinliginize layik gördüğünüz harika hayati kurana kadar burdaki yeni gelin evinizde yaşasaydiniz. Kadin o kadar iyilik yapmis. Sahsen ben kimseye eski kiyafetimi vermem, aliskanligim degildir al giy diyerek vermek. Ama benim eski yastigimi esyami kabul eden birine ihtiyaci olacagini dusundugum için kiyafet de veririm. Satmak icin aldim satamadim diyip grri vermek ne kadar basit bi hareket, hem de kizinin düğününde kadin size onlari satin diye degil giyin diye vermis muhtemelen. Giymiyorsaniz atin verin gitsin

ikinci el satış platformu dolu dünya.
sadece çocuk kıyafetleri satılmıyor.

annenizden kaynaklı travmaların acısını eşinizin teyzesinden çıkarmayın. İkinci el ev eşyası gururunuzu kırmıyorsa giysi neden kırıyor. Ayrıca eşinizin ailesi birbirine giysilerini verdiğine göre bunu tatlı ve samimi bir tavır olarak görüyorlar demektir size de aynı samimiyeti göstermişler. Şimdi o samimiyete kabalıkla mı cevap vereceksiniz.

Benim arakadas grubunda kim giymedigi birsey varsa ortaya koyar, teyzem anneme verir ben ablama, gecen is yerinden ablaya verdim. Hatta patronuma da vermisligim var. Hassas bir konu ama bence kotu niyet yok bunda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…