Eski Kiyafetler... Gururum Incindi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok uc noktalarda dusunuyorsunuz. Surrealist kaciyor fikirleriniz. Yine de tesekkurler

Amacının kötü olduğunu hiç sanmıyorum. Bizim ailede de kıyafetler verilir, özellikle çocuk kıyafetleri. Onlarda da böyle normal olabilir yani
Boyle kulturlerin oldugunu bilmiyordum, evet yakin gordugu icin de olabilir aslinda ama ben ihtiyaci olmayan birine eski, yipranmis kiyafetin verilmesini nedense kaba buluyorum hala , hadi cocuklar buyuyor ya da cabuk eskitiyolar yetismek cidden zor, peki ya yetiskin olarak biz ?

Tesekkur ederim

Sorunun aslinda sizde oldugunun farkindasiniz degil mi? Artik kendini koruyamayan sınır koyamayan kücük kiz degilsiniz. Kadin size kiyafet verdigini coktan unutmustur, siz halen.bunu omuzlarinizda gezdiriyorsunuz. Kiyafetleri geri vermeniz cok anlamsiz olur bu saatden sonra. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz cöpe atin. Lakin bundan sonra istemediginiz birseyi bastan kabul etmeyin. Onun üzerine calisin
Ek not: avrupada ikinci el kullanmak bu kadar hor görülmüyor. Hatta hususi ikinci el dükkanlari var

Tesekkurler

Uc dort bavul kiyafetimi ihtiyac sahiplerine dagitarak geldim buaraya.
Siz niye eski giysileri başkalarına verdiniz? Sizinki oluyor da kadının verdiği niye olmuyor? Birisi size geri getirse aynı şeyi söylese hoş olur mu? Çöplerin atıldığı yerlerde giysi kutuları var. Belirli günlerde posta kutularına poşetler konur kullanılmayan giysiler için. Koyun torbaya ve giysi kutusuna atın. Geri falan vermeyin. Hayır veya istemiyorum demek çok normal karşılanır ayıp falan olmaz. Teyzecim benim tarzım değil istemiyorum deyin yeter.

Oralarda ikinci el kıyafet ayakkabı vs değerlidir. Millet yıkar ütüler mağaza tarzı katlar öyle bağışlar giysiyi.
Benim arkadaşlarım hep kızlarımın küçülenlerini aldılar. İsviçre'da biri banka yöneticisi, diğeri bir şirkette genel müdür. Kazançlarıyla her sene lüks ev alınır Türkiye'de. Giysiye deli para vermez onun yerine kursa, aktiviteye, çocuğun zihinsel gelişimine akıtırlar parayı. Aldıkları giysilerin yerine de bana kızlara hediye çekleri vs getirirlerdi.

Ben çocukken hiç yeni giysi alındığını hatırlamam. Kuzenimden ablama, ablamdan bana kalırdı giysi.

Bu gece KK'da, tepeden tırnağa kıyafetlerle ilgili bir imtihan mı var yoksa yine birileri sitede ödev mi yapıyor belirsiz.

Hiç absürt bir şey yok. Annem bizim küçüklük kıyafetlerimizi(temiz yeniye yakın ve şık olanları) bebeği olanlara dağıttı. Onlar da beğenerek aldılar. Burda önemli olan verilen eşyanın giyilebilir ve hijyenik olması.

Belediyenin ihtiyac elbise kutusuna birakmistim, onlarda geliri olmayan ailelere ulastiriyor diye biliyorum. Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayim Tesekkurler yorum icin

Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayim Tesekkurler yorum icin

Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayim Tesekkurler yorum icin
Sizin için söylemedim zaten.
Size de şunu söyleyeyim verilen şeyler tarzınıza uygun olmayabilir. Eski ve giyilemeyecek durumda ise veren kişi ayıp etmiş. Aksi halde giyilebilir durumda ise başkasına verin.

herkes cocukken giydigi ikinci el elbiselerden bahsetmis ama yasim su an 31 biz de yeni geline asla verilmez, sizde nasil ? Hem annesi hem anneannesi boyleler. Anneannesi 20 yil onceki topuklu ayakkabisini vermeye calismisti , esimin anneside 1980 lerden kalma bol kazaklarini. Yinede tesekkurler yorum icin

Siz verirken ailenizde eskilerin kimseye verilmediği adetini göz ardı edebildiyseniz burada da edebilirdiniz. Ki verebildiğinize göre eskilerin giyilmesinin insanın değerini düşürmediğini düşünmüşsünüzdür. Yani umarım böyle düşünerek verdiniz.
Büyüklenme var bariz. Veren el olurken sevimli ve olağan geldi, ama alırken ben bunları ne yapayım diyip gocundunuz sanırım.

Müsterih olun, gayet normal ve ideal bir durum. Size çamaşır sulu tshirt vermedilerse sorun yok.

Özellikle bebek kıyafetlerini el değiştiririz mesela. Herkes bebeğe artık olmayan ne varsa yıkar temiz bir şekilde paketleyip muhafaza eder. Olursa 2. Bebeğe giydirmek olmazsa ya da daha zaman varsa da ailede sıradaki bebeğe vermek için. Bu saklama ve değiş tokuş dengesi sürer.
Bebek arabası, bebek kıyafetleri, montları bereleri full el değiştirir bizde. Çünkü asla eskimiyorlar.

Tüketim ve doğaya zararın azaltılabilmesi bakımından da gayet sağlıklı bir alışkanlık.

Deseydiniz ki yırtık, yamalı şeyleri ben bunları giymem diyip bana verdi; çöp torbasına koyup geri götürün diyeyim de yani sizinki açıklanamayacak düzeyde mantıksız bir kırılganlık.

Ayrıca 1980den kalma kazak da gayet vintage oluyor. Art niyet olmadığı gibi tatlı bile sayılabilir, bunca sene sakladığı kazağı seviyordur ve size vermek istemiş.

Beğenmediyseniz giymeyin, sorarlarsa yakıştıramadım kendime güzel ama giyince içime sinmedi dersiniz. Aaa niye falan derlerse tarzıma uymadı kendim gibi hissetmedim kıyamadım da kimseye vermeye vereyim istersen anısı vardır dursun sende anneanne diyip geçin.

31 yaşındakiler de gayet başkasının daha önce kullandığı şeyleri giyebilir hanımefendi, tıpkı sizin diğer insanlara 31 yaşındaki birinin kıyafetlerini “bavul bavul” verdiğiniz ve giyerler diye düşündüğünüz gibi. Malumunuz ki 31 yaşındaki birinin kıyafetlerini de yine yetişkin biri giyecek.

Sözün özü, komplekslik bir durum yok. İnsanın değerini bunlar belirlemez.

Çocukken bende annemden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm, inan belki de senin yaşadıklarının fazlası vardır eksiği yoktur.

Eski kıyafete gelince hiçbir art niyet görmedim.
Emin ol küçüklüğümde evlenene kadar hep başkalarının kıyafetlerini giyindim, buna bayramlarda dahildi.

Evlendim durumum iyi olmasına rağmen görümcem kilolu ben zayıfım olmayan kıyafetlerini verir giyinirim, bana büyük gelen kıyafetlerimi görümceme veririm o giyinir, ki durumu çok çok iyi.

Oğlumada giydirdim, kendimde giyindim böyle şeylerden hayatta gocunmam

Demek istediğim annenin şiddetiyle alakası yok

Konunun başıyla sonu ne alaka anlamadım ama annenden sonra böyle bir aileye gelmen büyük bir şans. Kadının onca iyiliği var kendince hediye etmiş ve almışsın. Kindar gibi günler sonra bunu ortaya atman senin kötü niyetli olduğun izlenimi verir. Bence hiç açma konuyu

Sadece
Sadece çocuklar değil, herkes gider oralara kıyafet almaya. Avrupa'da her mahallede mutlaka 2. el satan dükkanlar olur. Ben mesela dağda ormanda giyilecek kıyafetleri hep oradan almıştım. Çünkü çok iyi kalite olmaları gerekiyor ve mağazalarda pahalı. Hatta benim ergenler bile vintage diye 2. el dükkanları gezer. Avrupalı, giysiye para vermeyi sevmez, o parayı kitaba eğlenceye gezmeye tozmaya harcar. Ha 2. el mağazalarda bulamazsa veya beğendiği bir model varsa gider mağazadan alır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…