Cok uc noktalarda dusunuyorsunuz. Surrealist kaciyor fikirleriniz. Yine de tesekkurlerPeki bunda üzülüp, üzgün ifadesi konulacak ne var ?
Sizin ailenizde olmayabilir; ancak pek çok ailede çocuklara ait küçülen kıyafetler, diğer çocuklara verilir. Benzer şekilde sahibinin kullan(a)madığı bir kıyafet varsa da sen giyer misin diye sorulabilir veya verilebilir.
Sorun kıyafet tarzları mı ?
Kraliyet ailesi fertleri, aile büyüklerinin kıyafetini giyince adı vintage ve moda oluyor da normal vatandaş aynı şekilde giyinince niye üzülünüyor ki ?
Beğeniyorsanız giyin, beğenmiyorsanız giymeyin madem. Bunda gururunuzun incinip, üzüleceğiniz bir şey yok bence.
Boyle kulturlerin oldugunu bilmiyordum, evet yakin gordugu icin de olabilir aslinda ama ben ihtiyaci olmayan birine eski, yipranmis kiyafetin verilmesini nedense kaba buluyorum hala , hadi cocuklar buyuyor ya da cabuk eskitiyolar yetismek cidden zor, peki ya yetiskin olarak biz ?Amacının kötü olduğunu hiç sanmıyorum. Bizim ailede de kıyafetler verilir, özellikle çocuk kıyafetleri. Onlarda da böyle normal olabilir yani
Tesekkur ederimTeyzenizin sizi hor gördüğünü sanmıyorum, hayat tarzları bu şekildedir saygı duymak lazım. Sizin olaya anında müdahale edememe sorununuz asıl canınızı sıkmış bence. En azından travmalarınızdan kaynaklı olduğunun bilincindesiniz, destek aldığınız takdirde çok kısa sürede probleminizin çözüleceğinden eminim
TesekkurlerSorunun aslinda sizde oldugunun farkindasiniz degil mi? Artik kendini koruyamayan sınır koyamayan kücük kiz degilsiniz. Kadin size kiyafet verdigini coktan unutmustur, siz halen.bunu omuzlarinizda gezdiriyorsunuz. Kiyafetleri geri vermeniz cok anlamsiz olur bu saatden sonra. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz cöpe atin. Lakin bundan sonra istemediginiz birseyi bastan kabul etmeyin. Onun üzerine calisin
Siz niye eski giysileri başkalarına verdiniz? Sizinki oluyor da kadının verdiği niye olmuyor? Birisi size geri getirse aynı şeyi söylese hoş olur mu? Çöplerin atıldığı yerlerde giysi kutuları var. Belirli günlerde posta kutularına poşetler konur kullanılmayan giysiler için. Koyun torbaya ve giysi kutusuna atın. Geri falan vermeyin. Hayır veya istemiyorum demek çok normal karşılanır ayıp falan olmaz. Teyzecim benim tarzım değil istemiyorum deyin yeter.Uc dort bavul kiyafetimi ihtiyac sahiplerine dagitarak geldim buaraya.
Hiç absürt bir şey yok. Annem bizim küçüklük kıyafetlerimizi(temiz yeniye yakın ve şık olanları) bebeği olanlara dağıttı. Onlar da beğenerek aldılar. Burda önemli olan verilen eşyanın giyilebilir ve hijyenik olması.Gecen ay sadece selam verdigim komsum kizim icin küçülen kullanılmış(temiz) giysi getirdi. Zaman zaman hem aile icinde hemde eski esimin ailesiyle de yaptigimiz seylerdi bunlar. Kotu niyetli oldugunu düşünmüyorum açıkçası. Biseyi satmak yerine bende baskasina teklif ederim, begenmiyosa oda baskasina verebilir. Hic gurur kirici bisey olarak dusunmemistim bunu.
Baska yorumlarida merak ediyorum acikcasi.
Belediyenin ihtiyac elbise kutusuna birakmistim, onlarda geliri olmayan ailelere ulastiriyor diye biliyorum. Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayimSiz niye eski giysileri başkalarına verdiniz? Sizinki oluyor da kadının verdiği niye olmuyor? Birisi size geri getirse aynı şeyi söylese hoş olur mu? Çöplerin atıldığı yerlerde giysi kutuları var. Belirli günlerde posta kutularına poşetler konur kullanılmayan giysiler için. Koyun torbaya ve giysi kutusuna atın. Geri falan vermeyin. Hayır veya istemiyorum demek çok normal karşılanır ayıp falan olmaz. Teyzecim benim tarzım değil istemiyorum deyin yeter.
Oralarda ikinci el kıyafet ayakkabı vs değerlidir. Millet yıkar ütüler mağaza tarzı katlar öyle bağışlar giysiyi.
Benim arkadaşlarım hep kızlarımın küçülenlerini aldılar. İsviçre'da biri banka yöneticisi, diğeri bir şirkette genel müdür. Kazançlarıyla her sene lüks ev alınır Türkiye'de. Giysiye deli para vermez onun yerine kursa, aktiviteye, çocuğun zihinsel gelişimine akıtırlar parayı. Aldıkları giysilerin yerine de bana kızlara hediye çekleri vs getirirlerdi.
Ben çocukken hiç yeni giysi alındığını hatırlamam. Kuzenimden ablama, ablamdan bana kalırdı giysi.
Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayimHiç absürt bir şey yok. Annem bizim küçüklük kıyafetlerimizi(temiz yeniye yakın ve şık olanları) bebeği olanlara dağıttı. Onlar da beğenerek aldılar. Burda önemli olan verilen eşyanın giyilebilir ve hijyenik olması.
Sizin için söylemedim zaten.Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayimTesekkurler yorum icin
herkes cocukken giydigi ikinci el elbiselerden bahsetmis ama yasim su an 31Siz niye eski giysileri başkalarına verdiniz? Sizinki oluyor da kadının verdiği niye olmuyor? Birisi size geri getirse aynı şeyi söylese hoş olur mu? Çöplerin atıldığı yerlerde giysi kutuları var. Belirli günlerde posta kutularına poşetler konur kullanılmayan giysiler için. Koyun torbaya ve giysi kutusuna atın. Geri falan vermeyin. Hayır veya istemiyorum demek çok normal karşılanır ayıp falan olmaz. Teyzecim benim tarzım değil istemiyorum deyin yeter.
Oralarda ikinci el kıyafet ayakkabı vs değerlidir. Millet yıkar ütüler mağaza tarzı katlar öyle bağışlar giysiyi.
Benim arkadaşlarım hep kızlarımın küçülenlerini aldılar. İsviçre'da biri banka yöneticisi, diğeri bir şirkette genel müdür. Kazançlarıyla her sene lüks ev alınır Türkiye'de. Giysiye deli para vermez onun yerine kursa, aktiviteye, çocuğun zihinsel gelişimine akıtırlar parayı. Aldıkları giysilerin yerine de bana kızlara hediye çekleri vs getirirlerdi.
Ben çocukken hiç yeni giysi alındığını hatırlamam. Kuzenimden ablama, ablamdan bana kalırdı giysi.
31 yaşındakiler de gayet başkasının daha önce kullandığı şeyleri giyebilir hanımefendi, tıpkı sizin diğer insanlara 31 yaşındaki birinin kıyafetlerini “bavul bavul” verdiğiniz ve giyerler diye düşündüğünüz gibi. Malumunuz ki 31 yaşındaki birinin kıyafetlerini de yine yetişkin biri giyecek.herkes cocukken giydigi ikinci el elbiselerden bahsetmis ama yasim su an 31biz de yeni geline asla verilmez, sizde nasil ? Hem annesi hem anneannesi boyleler. Anneannesi 20 yil onceki topuklu ayakkabisini vermeye calismisti , esimin anneside 1980 lerden kalma bol kazaklarini. Yinede tesekkurler yorum icin
Sadece çocuklar değil, herkes gider oralara kıyafet almaya. Avrupa'da her mahallede mutlaka 2. el satan dükkanlar olur. Ben mesela dağda ormanda giyilecek kıyafetleri hep oradan almıştım. Çünkü çok iyi kalite olmaları gerekiyor ve mağazalarda pahalı. Hatta benim ergenler bile vintage diye 2. el dükkanları gezer. Avrupalı, giysiye para vermeyi sevmez, o parayı kitaba eğlenceye gezmeye tozmaya harcar. Ha 2. el mağazalarda bulamazsa veya beğendiği bir model varsa gider mağazadan alır.Yahu ben cocuk degilim, herkes cocuklugunu anlatmis. 31 yasimdayimTesekkurler yorum icin