Eski Kiyafetler... Gururum Incindi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana çok normal geldi buna alınmazdım

Beğenmiyorsanız atın köşeye, dolabınızda iki pantolonu sığdıracak yer mi yok ? Neyine dertleniyorsunuz bu işin. Madem öyle başta kabul etmeseydiniz.
Kadın kötü niyetli bir mesaj vermek için vermemiş ziyan olmasın diye paylaşmak istemiş. Yol götüreyim şunu bunu söyleyim diye dallanıp budaklandırmanın anlamı nedir ?
Size eski şeyleri vermelerinin ne gibi bi niyeti olabilir.

Yerim yok. Olduğunu nerden çıkardınız. Ben kaba buldum, kendi kızına vermeyip bana vermesi sanki onun eskilerine muhtaçmışım gibi

Verileni kabul edip, sonra da gururum incindi de doğru bir hareket değil. Evet kullanılmış giysi istememek hakkınız, zorunda falan değilsiniz ama açık olun.

Çok basit, bir iki ay tutun dolabınızda. Ya da tekrar bir şey vermek isterse "önceki verdiklerinizi de giymedim pek bana uymadı bunları da giymem, istiyorsanız geri dönüşüme koyalım" diyeceksiniz. Bizde nedense hayır demek ayıp geliyor ama oralarda tam tersi ayıp. Yani beğenmediyseniz istemiyorsanız açıkça hayır diyeceksiniz.

o an benim tarzım değil başkasına verin demediğiniz için şu an geri götürmeniz manasız,Bende gurur kırıcı olarak görmüyorum yırtığı falan yoksa giyilebilir durumdaysa ben giyerim

Haklısınız. İnce yorumunuz için teşekkür ederim

Çocukken senelerce başkalarının kıyafetlerini giydim öyle büyüdüm hiç gocunmadim defalarca yazdım burda da.

Hala da tektuk de olsa çocuklarıma komsularimla büyük küçük gelen kıyafetleri alır veirriz birbirimize

Ama almak istemedigim birseyse ya da o kişiden almak istemiyorsam ." çocuklarıma eski giydirmiyorum "diyorum yada "benim çocuk bunu giymez" diyorum

Baştan bir bahane bulup almasaydiniz keşke kadına bunu 2. Elden satarım diye aldım demek bayagi bir ayıp olur

Kadının onca iyiliğinden sonra böyle bir şey yapmanız çok gereksiz ve hatta ayıp olabilir. Boşuna araya soğukluk sokmayın. Bir dahakine gerek yok benimde çok kıyafetim var nereye sığdıracağım bilmiyorum gibi bir şey söyleyerek kibarca reddedebilirsiniz.

Uc kuruş para ile insanların ülkesine gidiyorsunuz , biri öğrenci biri parttime yaşamaya calisiyorsunuz, size üzülüp beyaz eşya vs verince seviniyorsunuz. Tarzınız olmayan kıyafet verince 'ben bunu ikinci elde satmak için aldım,geri vereyim desem mi' diyorsunuz.
Sizce de kabalık değil mi?
Demode dediğiniz elbise kadının kendi kiyafeti,belki de onun sevdiği elbiselerdir. Siz de 3 valiz eski kıyafet dagitmissiniz. Belki verdiğiniz insanlar da ona demode demiştir, iğrenç - beni ne sandi da verdi, demiştir.
Biri size 'ben bunu ikinci elde satmak icjn aldım,geri vereyim' dese ne mantıksız olacaksa bu hareketiniz de o kadar mantıksız olur. Durduk yere kadının gicigini kaparsiniz.
Bence susun, tepki falan da vermeyin geçmiş gitmiş basit olaya

Kaba buldum ben bu hareketi, kızıyla aynı yaştayım ona vermeyip bana vermesi art niyetlice değil tabi ama sanki onun eskilerine muhtaçmışım gibi
İyi de siz oraya her şeyinizi bırakıp yeni bir hayat kurmaya gitmişsiniz. Kıyafetlerinizi dağıtmışsınız kendiniz yazdınız. İlk etapta kıyafete çok para harcayamazsınız diye düşünüp vermiş olabilir. Kızına da başka kıyafetlerini vermiştir hem nerden biliyorsunuz ki? Benim dolabımda annemin gençliğine ait bir sürü parça var şimdi almak istesen alınmaz. Severek giyiyorum ben.
Bence sizde ekstra bir alınganlık ve takıntı oluşmuş. Herkes sevmeyebilir ikinci eli evet ama bu kadar kafaya takıp laflar hazırlamak da normal gelmedi bana. Derdiniz kıyafetlerden kurtulmak değil de kadına haddini bildirmek gibi geliyor burdan bakınca.

Boşuna üzülüyorsunuz. Bazı ailelerde bu gerçekten kıymet vermektedir.
Bizim ailede mesela giysiler kuzenler teyzeler arasında döner.
Fotoğraflara bakarız hepimiz aynı kıyafetleri giymişiz sırayla.
Şimdi de öyle artık giymediğimiz temiz yeni giysiyi teyzeler kuzenler alır. Kilosunu veremeyen teyzem mesela bizi çağırıp aranızda paylaşın diye dolabı açmıştı bize.
Avrupa’da da bu normal görünüyor o da normal bulduğu için aşınacağınızı tahmin edememiştir

Siz ailenizde görmediğiniz için yadırgamışsınız biraz. Ama bu kötü niyetli bir şey değil, biz de yaparız. Hatta ben annemden, teyzemden kendim isterim "ay bu çok güzelmiş benim olsun" diye şımararak.
Endişe etmeyin, küçümsediğinden veya sizi küçültmek için yapmıyor. Çok rahatsız oluyorsanız bişey verdiğinde "benim ihtiyacım yok ama mutlaka etrafta vardır birileri, ben veririm sağolun" diyin. O da incinmesin, siz de...

Hayır "ben bunları ikinci elden satacaktım" deyip geri vermek çok ayıp olur, kabalığın Allahı olur. Neden geri vermek istiyorsunuz ki? çöpe atın ya da siz ihtiyaç sahibi birine verin gitsin. Benim kayınvalidem, hem ben yeni gelinken, bana iki üç tane elbisesini verdi, Bir de kullanılmış bir çantasını verdi ama, gerçek deri ve marka bir şey ama çok demode bir çanta. Hiçbirini giymedim ve kullanmadım ama teşekkür edip aldım. Birini bana büyük geldi diyerek evimize temizliğe gelen hanıma verdim. Kayınvalideme kızmadım, iyi niyetle, samimiyetinden verdi. Siz niye bunu bu kadar sorun ettiniz ki? Kabalık etmeyin bence kullanmayacaksanız ya atın ya birine verin.

Artık almışsınız. İhtiyacı olan birine verin, bir şekilde elden çıkarın. Bundan sonra size verilen 2 el kıyafetleri almayın. Hem istemediğiniz şeyler alıp hem de bu kadar kendinize dert etmenzin anlamı yok.

allah kahretmesin beni ben de bayılırım insanların bana kıyafet vermesine eski yeni fark etmez.

çocukluğumda da öyle büyüdüğüm için heralde hiç yadırgamıyorum

şükür alacak param var ama ayrı bir lezzetli görüyorum başkasının verdiği bir şeyi kıyafeti.

alınma canım bence bunda alınacak bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…