• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski İş Yerinizden Niçin Ayrıldınız? Sorusu...

Söylediğin sebek çok uzun zaten onu biraz kisalt. Bence eski patron da bir garip yani seni niye yalan söylemeye zorluyor ki. Neyse sebebi söyle. Sonuçta rakip bir ajansa gideceksin herhalde kötü yönetimi hakkında rakiplere haber uçsun istemiyor
eski ajansıma göre sorunlu olan benim aslında, beni o yüzden işten çıkardı güya. yani bişeyleri çok büyüttüğüm için verimimin düştüğüne kanaat getirdi ve bir hafta öncesinde istifa etmek istediğimi de göz önünde bulundurup yolladı, patronumun olayı bu :) kim yoğurdum ekşi der sizce? ama ben de kendimce düşünüyorum ki, evet benim de hatalarım var ama benim sorunlarımı yönetim çözseydi ben de mutsuz olmazdım ve verimim de düşmezdi. belki bilenler bilir, eski patronum resmen çalışanın çalışana mobbing yaparak iş akışına engel olmasını gözardı ederek bu durumu "işinizi yapın geçin" diye kendince sonuçlandırmış bir insan. başka bir çalışanın benimle seviyesiz ve ukalaca konuşmasına ses çıkarmamış birisi. yani ben o adamdan ve ajansından çok şey öğrenmiş olabilirim amenna... fakat hiçbir rakibine karşı eski ajansımı da kötülemeyeceğim. bu da onca zamanın, öğrendiklerimin hatırına aldığım bir karardır.

neyse, zaten ne diyeceğimi buldum. "kariyer planlarım doğrultusunda kendimi geliştirmem ve daha fazla şey öğrenebilmem için değişikliğe ihtiyacım vardı. çünkü bizim işimizde her yeni ekip, her yeni ajans ve her yeni müşteri, yeni şeyler öğrenmenin kapısını açıyor." deyip geçeceğim. eski patronumu da aradıklarında ne derse desin, kendisi bilir ama beni kötüleyeceğini düşünmüyorum. diyebileceği şey en fazla "son zamanlarda mutsuzdu ve verim alamaz olduk" olacaktır.

uzun yazdım ama kusura bakmayın.

Şimdi aslında bu sizin hangi departmanda çalıştığınızda bağlı yazılımcıları sorulmaz... Aslına bakarsanız adayların çoğu bu soruya yalan cevaplar verir i. K da bunu bilir en makul şudur en dürüst ve iki tarafında olumlu kılan

Uzun yıllar aynı iş yerinde çalıştığınız zaman kişisel gelişim anlamında tatmin olamıyorsunuz bir süre sonra,kendimi bu anlamda tekrar etmemek için yenilemek istemekteyim. Şirketinizin eğitim ve gelişim anlamında personele olan katkılarını yakından takip ediyordum bu sebeple iş değişikliğine gidip aranızda olmak istedim. (hafif tebessüm).. Asla kişisel hayatını ya da eski kurumda çalıştığın yönetici ya da iş arkadaşlarını kötüleme ya da yapılanmayı. Çünkü sorular daha fena olabilir. Mesela yeni yapılanmada neden siz değil de bir başkası yönetici oldu gibi.... Özel nedenleri katarsanız ise iki gün sonra sevgilisi birşey der bizi yüzüstü bırakır istikrarsız damgası yersiniz

Ben hep tasindigimi söylerdim :) bence makul bir sebep :) 3 firmada bunu kullandım.ise yaradı🤷🤷 halbuki firma değiştirmek için istifa ediyordum😂

Ben işimden memnun çok seviyorum. Eski iş yerimden memnundum ama ben orayı bir basamak farklı bir tecrübe olarak gördüm. Şimdi istediğim edindiğim tecrübelerimi uzun süreli çalışabileceğim güzel bir iş yerinde uygulamak. Verimli zamanlarımı uzun vadeli düşündüğüm iş yerinde geçirmek istedim.

Bu nasıl bilemedim. Ben uygulamıştım ve beğenmişlerdi. tabii ki herkes etkilenecek değil.

eski ajansıma göre sorunlu olan benim aslında, beni o yüzden işten çıkardı güya. yani bişeyleri çok büyüttüğüm için verimimin düştüğüne kanaat getirdi ve bir hafta öncesinde istifa etmek istediğimi de göz önünde bulundurup yolladı, patronumun olayı bu :) kim yoğurdum ekşi der sizce? ama ben de kendimce düşünüyorum ki, evet benim de hatalarım var ama benim sorunlarımı yönetim çözseydi ben de mutsuz olmazdım ve verimim de düşmezdi. belki bilenler bilir, eski patronum resmen çalışanın çalışana mobbing yaparak iş akışına engel olmasını gözardı ederek bu durumu "işinizi yapın geçin" diye kendince sonuçlandırmış bir insan. başka bir çalışanın benimle seviyesiz ve ukalaca konuşmasına ses çıkarmamış birisi. yani ben o adamdan ve ajansından çok şey öğrenmiş olabilirim amenna... fakat hiçbir rakibine karşı eski ajansımı da kötülemeyeceğim. bu da onca zamanın, öğrendiklerimin hatırına aldığım bir karardır.

neyse, zaten ne diyeceğimi buldum. "kariyer planlarım doğrultusunda kendimi geliştirmem ve daha fazla şey öğrenebilmem için değişikliğe ihtiyacım vardı. çünkü bizim işimizde her yeni ekip, her yeni ajans ve her yeni müşteri, yeni şeyler öğrenmenin kapısını açıyor." deyip geçeceğim. eski patronumu da aradıklarında ne derse desin, kendisi bilir ama beni kötüleyeceğini düşünmüyorum. diyebileceği şey en fazla "son zamanlarda mutsuzdu ve verim alamaz olduk" olacaktır.

uzun yazdım ama kusura bakmayın.
O zaman onu niye referans yazıyorsun. Şirkette mobing yapılıyordu üstlerine ilettiğim halde cozmediler ben de yoğun iş temposunda çalışabilirim ama ben bu kadar yoğun çalışırken sürekli kavga gürültü olan ortamda daha fazla devam etmek istemedim de geç. Referans olarak da verme

O zaman onu niye referans yazıyorsun. Şirkette mobing yapılıyordu üstlerine ilettiğim halde cozmediler ben de yoğun iş temposunda çalışabilirim ama ben bu kadar yoğun çalışırken sürekli kavga gürültü olan ortamda daha fazla devam etmek istemedim de geç. Referans olarak da verme
Görüşmeye gittin mi bu arada nasıl geçti

Ya şehir değişikliği yapılacakken bu durumdan vazgeçtiğiniz ya da personel sirkülasyonu nedeniyle artık kariyer noktasında tatminsizlik yaşadığınızı ve karşılıklı anlaşarak ayrıldığınızı söyleyin. Hatta eski işvereninizin referans olduğunu da belirtin. Fakat kesinlikle erkek arkadaş meselesini karıştırmayın. Bu olumsuz etki bırakıyor.

ik uzmanları asla mobbing tarzı konulardan bahsetmeyin diyor. referans yazacak başka kimsem yok üstelik benden genel anlamda memnundu eski işverenim.

Back