- 13 Mayıs 2011
- 3.940
- 3.653
- 373
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eski iş yerime başvurdum ama yerime birini zaten almışlardı ya da zaten ellerinde stajyer biri vardı, onunla devam etmek istediler gibi bişeyler denebilir.tm ama tekrar eski iş yerine neden başvurmadın diye sormazlar mı? sonuçta bir hafta gibi kısa bir zaman aralığı var.
-Yeni gelen yönetimin beklentileri ile sizin kuvvetli alanlarınızın örtüşmediği, belki de yöneticinizin beraber daha hızlı çalışabileceği eski iş yerinden bir arkadaşını sizin yerinize getirdiğini ve bunu anladığınızı açıklamanız,hanımlar selam,
özellikle iş hayatı konusunda deneyimli olanlardan destek rica ediyorum.
yaklaşık bir sene çalıştığım reklam ajansından geçen hafta ayrıldım hatta bugün tam bir hafta oldu. son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık. işimi çok seviyorum ve bir an önce başka bir ajansta çalışmak istiyorum, deli gibi cv, portfolyo vs yolluyorum ajanslara. bir tanesi pazartesi için iş görüşmesine çağırdı. fakat sorun şu ki; bir önceki iş yerinden neden ayrıldın? sorusuna ne cevap vermeliyim, bilmiyorum.
eski işverenimle kötü ayrılmadık hatta kendisini referans olarak da yazmama izin verdi. ayrılırken eski patronum bana dedi ki, "neden ayrıldın?" sorusuna makul bir cevap bul, bize de haber ver, arayıp sorarlarsa ağız birliği yapalım...
şimdi durum şu; kendimi, eski iş yerimi ve yeni iş yerimi üzmeyecek, tereddüte düşürmeyecek, tehdit oluşturmayacak bir ayrılma nedeni bulmam lazım. kişisel nedenlerden ötürü ayrıldım desem, eski patronumun dediğine göre hangi kişisel nedenler? diye sorabilirlermiş. maaşta anlaşamadık, ekip arkadaşımla sorun yaşadım gibi şeyler zaten söylemeyeceğim. yani kendimi de eski ajansımı da karalamadan bişeyler uydurmam lazım. sizce ne olabilir bu zararsız ayrılma nedeni? tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hayıııırrrrrrhanımlar peki şu sebebe ne dersiniz, sizce komik ya da saçma olur mu?
kişisel nedenler desem ve "nedir o kişisel neden?" dedikleri zaman da şöyle söylesem:
şehir değiştirme ihtimalim vardı, erkek arkadaşımla istanbul'a taşınacaktık, hayatımıza orada devam edecektik, tüm planları bu doğrultuda yaptık fakat aksilik oldu ve ayrıldık. ben de istanbul'a gideceğim diye işimden ayrılmıştım. şimdi gitmeyeceğim kesinleşince iş aramaya başladım
desem, nasıl olur?
işte ben de profesyonelce durup durmayacağını anlayabilmek için konu açtım :)kişisel- ailevi sebepler hele erkek arkadaş ayrılık gibi şeyler söylemeyin.
daha profesyonel şeyler söylemek gerek.
11 ay çalıştım.Hayıııırrrrrr
Her erkek arkadaş bulma ihtimalinizde şehir değiştirebileceğinizi ve onları da ortada bırakabileceğinizi düşünebilirler.
Şöyle deseniz: 6 senedir aynı yerde çalıştığımdan dolayı bir süre sonra kendimi geliştiremediğimi ve sürekli tekrarladığımı fark ettim. Benim işyerine, işyerimin de bana katacakları tükendi. O yüzden değişikliğin iyi olacağını düşündüm
o kadar detaylı düşünürse saçmalamış olur ama. yok devenin bale pabucu yaniİki gün sonra barismayacagin ne malum diye dusurlerse
-Yeni gelen yönetimin beklentileri ile sizin kuvvetli alanlarınızın örtüşmediği, belki de yöneticinizin beraber daha hızlı çalışabileceği eski iş yerinden bir arkadaşını sizin yerinize getirdiğini ve bunu anladığınızı açıklamanız,
-Sizden beklenen işin içeriğinin zamanla değiştiği ve bunun sizin kariyer hedefiniz ile örtüşmediği veya kuvvetli alanlarınız ile örtüşmediği gibi gerçekçi nedenlerin açıklanması sizin ne kadar dürüst olduğunuzu gösterecektir.
ilişkinizi ilk görüşmeye konu etmeniz gereksiz özelinizi açtığınız anlamına gelir.işte ben de profesyonelce durup durmayacağını anlayabilmek için konu açtım :)
bence bu profesyonelliğin içinde eski iş yerini kötülememek de olmalı. yani hem yeni iş yerim "acaba bana da aynısını yapar mı?" dememeli hem de eski patronumu ve iş yerimi kötülememeliyim. ama gerçeği söylesem, o zaman hiç olmaz.
çıkamadım işin içinden.
olabilir. hanımlar ne dersiniz?ailemle birlikte şehir değişikliği yapaılacaktı o sebeple ayrıldım ,
taşınma iptal olunca giriş çıkış yapmak diğer çalışanlar için etik durmayacagından dolayı
tekrar başvuru yapmadım ,
nasıl
olabilir. hanımlar ne dersiniz?
Böyle şeylere gerek yok, işverenler de inanmaz zaten bu tür sebeplere. Ayran gönüllü bir çalışan değilseniz (ki o da anlaşılır görüşmede) bir işten ayrılmanız için her zaman aşırı ciddi gerekçelere gerek yok. Personel sirkülasyonuna çoğu firma alışıktır, neyse durum onu söyleyin gitsin, başta memnundum ama personel sayısı artmaya başlayınca kargaşa oldu karşılıklı anlaşarak ayrıldık diye söylerseniz artı puan alırsınız dürüstlüğünüz için.olabilir. hanımlar ne dersiniz?
olabilir. hanımlar ne dersiniz?
ben her zaman konu ne olursa olsun bir soru sorduğumda çok ayrıntıya giren insanın çok gerçekçi şeyler söylemediğini düşünürüm açıkçası.. zaten iş görüşmelerinde kısa net özgüvenli cevaplar önemlidir.. bu yüzden de özeline çok girme. kısa ve net kendinden emin bir cevap vermen yeterli bence. çok üzerinde duracaklarını da sanmıyorum ayrıca:) hakkında hayırlı olsun cnmeski iş yerime başvurdum ama yerime birini zaten almışlardı ya da zaten ellerinde stajyer biri vardı, onunla devam etmek istediler gibi bişeyler denebilir.
evet bir hafta çok kısa bir zaman aralığı ama ben o bir hafta içinde aldatılmış ve bu yüzden sevgilimle istanbul'a taşınmaktan vazgeçmiş olabilirim. mantıksız mı?
ya da sevgiliyi karıştırmak yerine sadece "şehir değişikliği yapacaktım ama son anda vazgeçtim ve kalmaya karar verdim, şimdi yeni bir iş arıyorum" desem?
"başlangıçta her şeyden çok memnundum ancak sonradan ekibin çoğalması beni son zamanlarda mutsuz etti, ekiple aramızdaki bilgi akışında da zaman zaman sorunlar yaşandı, bunun üzerine daha verimli, daha mutlu bir çalışan olmak istediğimden ayrılmak istedim" desem? yani ancak bu kadar yumuşatabilirim herhalde ben bu durumu.Böyle şeylere gerek yok, işverenler de inanmaz zaten bu tür sebeplere. Ayran gönüllü bir çalışan değilseniz (ki o da anlaşılır görüşmede) bir işten ayrılmanız için her zaman aşırı ciddi gerekçelere gerek yok. Personel sirkülasyonuna çoğu firma alışıktır, neyse durum onu söyleyin gitsin, başta memnundum ama personel sayısı artmaya başlayınca kargaşa oldu karşılıklı anlaşarak ayrıldık diye söylerseniz artı puan alırsınız dürüstlüğünüz için.
cv'yi dün yolladım zaten hemen yanıt verdi, portfolyom ilgi çekmiş anlaşılan. pazartesi de çağırdı.olmaz
süre çok az
yani ailecek şehir değişikliği öyle hemen karar verilip vazgeçilecek bir şey değil
hele ki seninki gibi annen anneannen vs bir arada olan bir aile için
bir de CV yi ne zaman gönderdin bu görüşeceğin yere
Cuma eski işten ayrıldın salı buna cv gönderdin örneğin taşınma iddiası mantıklı olur mu
evet ayrıntıya girmek aslında resmen inandırma çabası gibi gözüküyor o zaman da.ben her zaman konu ne olursa olsun bir soru sorduğumda çok ayrıntıya giren insanın çok gerçekçi şeyler söylemediğini düşünürüm açıkçası.. zaten iş görüşmelerinde kısa net özgüvenli cevaplar önemlidir.. bu yüzden de özeline çok girme. kısa ve net kendinden emin bir cevap vermen yeterli bence. çok üzerinde duracaklarını da sanmıyorum ayrıca:) hakkında hayırlı olsun cnm
İş ararken iki altın kural:peki şuna ne dersiniz? bu resmen iş yerine göre muamele olacak gerçi ama, öyle...
"ajansınızı uzun zamandır sosyal medyadan takip ediyorum. dışarıdan bakınca sempatik, güzel bir ajans gibi duruyorsunuz, hakkınızda olumlu düşüncelere sahibim. son iş yerimde pek mutlu değildim son zamanlarda, sizinle çalışmak istediğim için ayrıldım. bir haftalık kısa bir mola verdim kendime ve şu an buradayım, karşınızdayım. mutlu olmadığım bir yerde çalışmak istemedim çünkü işimi çok seviyorum ve mutlu bir çalışan olmak istiyorum" demek, nasıl olur?