• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski İş Yerinizden Niçin Ayrıldınız? Sorusu...

Hikaye uydurmayı yani yalanı etik bulmuyorum. İnsanlar meraklısı olduğu için değil, kendileri için doğru insanı bulabilmek için soruyorlar bu soruları. Söyleyeceğiniz şeyler onlara fikir veriyor. Yalan yanlış şeylerle kandırmak bana ters geliyor.

Özel hayattan dem vurmayı da profesyonel bulmuyorum. Eski erkek arkadaş hikayeleri falan. Kime ne...

Biraz üstü kapalı gerçeği söyleyin olsun bitsin. Bu konuyu açarken yazdığınızı özetleyin yani. Eski iş yerini mesela yetersiz görüp çıkmak da iş yerini kötülemek olmuyor. İş yeri kötülemek biraz daha dedikodu misali denilen şeyler. daha çok. İşte "ben iyi, onlar kötü, haksızlık yaptılar" vs minvali laflar.

Daha kendimi gelistirebilecegim, yükseleceğim bir iş arıyorum diyebilirsin.
Ben iki yıl çalıştığım ilk işimden tatile gidecem diye ayrılmıştim:) dönünce birkaç kısa dönemli işte çalıştım. En son nihayet güzel bir yer buldum. Onlar da sordular. 'yurtdisina çıkmam gerekti' dedim. Yalan desen yalan değil :) alınmıştım o ise

kusura bakmayın iş hayatında pek fazla deneyim sahibi değilim. belki o yüzdendir bu kadar irdelemiş olmam. peki genelde ne sormak için ararlar?
Sizin işteki durumunuzu yani kısacası karşı tarafın sizden memnun olup olmadığını sorarlar .. işten neden ayrıldı diye sormazlar

Sizin işteki durumunuzu yani kısacası karşı tarafın sizden memnun olup olmadığını sorarlar .. işten neden ayrıldı diye sormazlar
yani mesele memnun muydunuz, disiplinli ve düzenli miydi, işe zamanında gelir miydi, sorumluluk sahibi miydi, ekiple, müşteriyle diyaloğu nasıldı gibi şeylerse bunların hiçbirinde sorun yaşamadım açıkçası. sadece dediğim gibi, son zamanlardaki kargaşalar verimime yansıdı, hepsi bu. yani katlanamadığı için öğle aralarında ofisten kaçan bendim son zamanlarda.

Bana da sordular. Ama ben ayrılmadan iş aradığım için neden çıkmak istiyosun dediler. Ben de, ufak bi huzursuzluğum oldu demiştim. İkinci görüşmemde de, kriz nedeniyle beni çıkarabileceklerini söylediler ben de işsiz kalmamak adına iş arıyorum demiştim.

Bence kişisel neden falan girmene gerek yok, onları da ilgilendirmiyor zaten. Eski işinde potansiyelini gösteremeyip sınırlı kaldığını, yaratıcılığını gösterebileceğin, daha özgür olabileceğin (artık işinin gerektirdikleri neyse kafana göre doldurursun) bir iş aradığını söyleyebilirsin mesela.

Neden ayrıldı diye sorarlar mutlaka.
enteresan bir şekilde eski işverenim de "kimse aramıyor gerçi" demişti bu referans olaylarında... mutlaka neden ayrıldı ya da neden çıkarıldı diye sorar. amaan, daha fazla kasmayacağım açıkçası. akıl var mantık var yani bu sektörde 3-4 ayda bir iş değiştiren insan dolu. her şey herkese göre olmayabilir. kötü ya da sorunlu biri olsam 11 ay beni neden orada tutsunlar... bu kadar basit aslında.

enteresan bir şekilde eski işverenim de "kimse aramıyor gerçi" demişti bu referans olaylarında... mutlaka neden ayrıldı ya da neden çıkarıldı diye sorar. amaan, daha fazla kasmayacağım açıkçası. akıl var mantık var yani bu sektörde 3-4 ayda bir iş değiştiren insan dolu. her şey herkese göre olmayabilir. kötü ya da sorunlu biri olsam 11 ay beni neden orada tutsunlar... bu kadar basit aslında.
Hayırlısı olsun.

Yeni bir kurumun strajesini ve kültürünü öğrenmek icin derdim ve diyorumda. Helede uniden yeni mezun olan bir kişi icin zaten en doğrusu budur... ilk 7-10 yil icinde 3 sene aralikla işyeri değiştirmek know-how yüklemek icin en doğrusu. Değişik yöntemler, farklı kurumlarin çalışma stilini kapmak altın değerindedir. Bu sizin ufugunuzu açar.

Ben bi önceki iş yerim için kriz nedeniyle işçi çıkarmaları gerekiyordu herkes yılların çalışanı en yeni ben olduğum için beni çıkardılar demiştim

kariyer planlarim dahilinde ayrilmayi uygun gordum. kariyer planlariniz nelerdir (is getirilerini bilemiyorum salliyorum) farkli musteri portfoyu ile farkli alanlarda yenilikler yapmak. veya yeni bir hava solumanin beni ozgurlestirecegini daha yaratici fikirler bulabilecegimi dusundum vs vs... reklamci olan sensin 😉

aklima da hep bu karikatur gelir bu arda.
Screenshot_20190406-032150.jpg

Yalan düşününce o yalanlara ya şunu derlerse ya böyle düşünürlerse deniliyo illa ki yalana gerek yok bence ama yuvarlamak daha doğru olur. 'çalışma hayatında başlarken ki hedeflerimiz, beklentilerimiz karşılığını bulamayabiliyor malesef' diye net bişey söylemeden geçiştirebilirsiniz ya da çok net olup 'karşılıklı beklentilerimizin örtüştüğü bir ajans çalışmak için ayrıldım işimden' diyebilirsiniz en olmadı 'maaş yetersizliği yaşamıştım' dersiniz.

Daha büyük , daha çok konuda kendimi geliştirebileceğim bir yerde çalışmak istedim . Eski iş yerim küçük bir ajanstı , yoksa patronumu ve çalışma arkadaşlarımı severdim hepsi çok değerli kıymetli insanlar ama dediğim gibi ben biraz daha büyük daha çok şey öğrenebileceğim daha aktif olabileceğim bir yapılanma arıyorum sizin firmanız gibi .. diye bilirsin.

yani mesele memnun muydunuz, disiplinli ve düzenli miydi, işe zamanında gelir miydi, sorumluluk sahibi miydi, ekiple, müşteriyle diyaloğu nasıldı gibi şeylerse bunların hiçbirinde sorun yaşamadım açıkçası. sadece dediğim gibi, son zamanlardaki kargaşalar verimime yansıdı, hepsi bu. yani katlanamadığı için öğle aralarında ofisten kaçan bendim son zamanlarda.
onu da numarasını bırakacağınız kişiyi söyleyin sizi arayabilirler beni sorabilirler haberiniz olsun diyin. bazı firmalar aramıyor bile ama genel de arayan oluyor . lütfen bu kadar stres olmayınnnnnn iş görüşmesinde de rahat olun :)

onu da numarasını bırakacağınız kişiyi söyleyin sizi arayabilirler beni sorabilirler haberiniz olsun diyin. bazı firmalar aramıyor bile ama genel de arayan oluyor . lütfen bu kadar stres olmayınnnnnn iş görüşmesinde de rahat olun :)
ayrılırken söyledim zaten kendilerine, numaralarını yazmak için izin istedim, yazabilirsin dediler. yazarım o zaman arayabilirler dedim. şimdi yeniden kendileriyle iletişime geçmek istemiyorum açıkçası.

doğruyu söyleyemem maalesef, o zaman eski iş yerimi karalamış olurum. ki bende de hata var, yok değil. insanları haddinden fazla kafama takıp gereksiz bir değer verdim maalesef insanlara... neyse. teşekkür ederim.

Söylediğin sebek çok uzun zaten onu biraz kisalt. Bence eski patron da bir garip yani seni niye yalan söylemeye zorluyor ki. Neyse sebebi söyle. Sonuçta rakip bir ajansa gideceksin herhalde kötü yönetimi hakkında rakiplere haber uçsun istemiyor

Back