• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski İş Yerinizden Niçin Ayrıldınız? Sorusu...

hanımlar selam,

özellikle iş hayatı konusunda deneyimli olanlardan destek rica ediyorum.

yaklaşık bir sene çalıştığım reklam ajansından geçen hafta ayrıldım hatta bugün tam bir hafta oldu. son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık. işimi çok seviyorum ve bir an önce başka bir ajansta çalışmak istiyorum, deli gibi cv, portfolyo vs yolluyorum ajanslara. bir tanesi pazartesi için iş görüşmesine çağırdı. fakat sorun şu ki; bir önceki iş yerinden neden ayrıldın? sorusuna ne cevap vermeliyim, bilmiyorum.

eski işverenimle kötü ayrılmadık hatta kendisini referans olarak da yazmama izin verdi. ayrılırken eski patronum bana dedi ki, "neden ayrıldın?" sorusuna makul bir cevap bul, bize de haber ver, arayıp sorarlarsa ağız birliği yapalım...

şimdi durum şu; kendimi, eski iş yerimi ve yeni iş yerimi üzmeyecek, tereddüte düşürmeyecek, tehdit oluşturmayacak bir ayrılma nedeni bulmam lazım. kişisel nedenlerden ötürü ayrıldım desem, eski patronumun dediğine göre hangi kişisel nedenler? diye sorabilirlermiş. maaşta anlaşamadık, ekip arkadaşımla sorun yaşadım gibi şeyler zaten söylemeyeceğim. yani kendimi de eski ajansımı da karalamadan bişeyler uydurmam lazım. sizce ne olabilir bu zararsız ayrılma nedeni? tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kendimi geliştiremeyeceğimi düşündüğüm için ve sizin ajansınızda bu fırsatı bulacağımı düşündüğüm için desen?

"başlangıçta her şeyden çok memnundum ancak sonradan ekibin çoğalması beni son zamanlarda mutsuz etti, ekiple aramızdaki bilgi akışında da zaman zaman sorunlar yaşandı, bunun üzerine daha verimli, daha mutlu bir çalışan olmak istediğimden ayrılmak istedim" desem? yani ancak bu kadar yumuşatabilirim herhalde ben bu durumu.
Yani daha iyi olur, kişileri ya da iş yerini kötülemeden sadece organizasyon yapısı nedeniyle köreldiğini belirtmen pozitif puan kazandırır sana.

evet ayrıntıya girmek aslında resmen inandırma çabası gibi gözüküyor o zaman da.
bence kibar bir dille gerçek ayrılma sebebini söylemelisin. hem sen iç muhasebende daha rahat edersin hem karşı tarafın da bu durumdan etkileneceğini düşünüyorum. ki ayrılma sebebiniz kötü bir neden değil. "ekipteki yeni düzensiz yapılanmadan dolayı verimli bir çalışma ortamım olmadığını düşündüm. çünkü bana göre çalışılan ortamın ve çalışanın huzuru= verimli iş demektir." sizin firmanızla daha verimli işler yapabileciğimi düşünüyorum."

Böyle şeylere gerek yok, işverenler de inanmaz zaten bu tür sebeplere. Ayran gönüllü bir çalışan değilseniz (ki o da anlaşılır görüşmede) bir işten ayrılmanız için her zaman aşırı ciddi gerekçelere gerek yok. Personel sirkülasyonuna çoğu firma alışıktır, neyse durum onu söyleyin gitsin, başta memnundum ama personel sayısı artmaya başlayınca kargaşa oldu karşılıklı anlaşarak ayrıldık diye söylerseniz artı puan alırsınız dürüstlüğünüz için.
Bence en güzel yanıt bu olmuş. W Wurstria

Özel hayatını neden bir sebep olarak detaylı sunuyorsun ki, bu kadar detay işvereni ilgilendirmez bence. Konu bana biraz mantıksız geldi, net bi şekilde arkadaşın dediği gibi söylemen yeterli.

bence cok fazla detaya girmeden ayrıldıgım firmanın kariyer hedefime daha fazla katkı sağlamayacagını düşündüğümden bu durumu işverimle paylastım ve firmayla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık.ayrılma nedenim tamamen kariyer odaklı olup,ilgili kişileri cvmde referans kısmında görebilirsniz.de geç:)

bence cok fazla detaya girmeden ayrıldıgım firmanın kariyer hedefime daha fazla katkı sağlamayacagını düşündüğümden bu durumu işverimle paylastım ve firmayla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık.ayrılma nedenim tamamen kariyer odaklı olup,ilgili kişileri cvmde referans kısmında görebilirsniz.de geç:)

hem hedefleri olan yuksek verim alınacak bir çalışan olarak kendini sunarsın,
hem kariyer hedefınde bir üst basamak olarak kendılerını tercıh ettıgın için ister istemez gruularını okşarsın
hemde anlaşarak ayrıldıgın için ve sana referans oldukları için eski işvereni satmamış olursun

hem hedefleri olan yuksek verim alınacak bir çalışan olarak kendini sunarsın,
hem kariyer hedefınde bir üst basamak olarak kendılerını tercıh ettıgın için ister istemez gruularını okşarsın
hemde anlaşarak ayrıldıgın için ve sana referans oldukları için eski işvereni satmamış olursun
sanırım en makul olanı böyle olacak. yani iş yerini kötülemeden, kendi açımdan daha verimli çalışma ortamlarının bana daha iyi geleceğini, kariyerimde daha fazla kendimi geliştirme imkanına ihtiyaç duyduğum için, mutlu ve verimli çalışabileceğimi düşündüğüm için kendilerine başvuru yaptığımı söyleyeceğim.

sanırım en makul olanı böyle olacak. yani iş yerini kötülemeden, kendi açımdan daha verimli çalışma ortamlarının bana daha iyi geleceğini, kariyerimde daha fazla kendimi geliştirme imkanına ihtiyaç duyduğum için, mutlu ve verimli çalışabileceğimi düşündüğüm için kendilerine başvuru yaptığımı söyleyeceğim.

aynen öyle.
hiç ıncık cıncık detaylarda boğulma.
işyeri için önemli olan verim alacağı elemandır,eleman içinde alacagı maaş ve huzurlu ortamdır.

birde firmanızda edineceğim tecrübe ile kariyerime yenilikler eklerken mevcut yeteneklerim ve kazanımlarımla firmanızada katkı saglayacagımı düşünüyorum de.daha profesyonel bir dil kullan eger buyuk bır fırmaysa.
mutlulugunu yada calısma ortamlarını cok karıştırma..
buyuk firmalar daha mekanık,
orta caplı işletmeler az da olsa duygu dili kullanır..
bunca zamankı gozlemım ve tecrübem.

Eski isyerinizdeki maasinizla su an çağıracak olan firmaninki ayni mi

birde firmanızda edineceğim tecrübe ile kariyerime yenilikler eklerken mevcut yeteneklerim ve kazanımlarımla firmanızada katkı saglayacagımı düşünüyorum de.daha profesyonel bir dil kullan eger buyuk bır fırmaysa.
mutlulugunu yada calısma ortamlarını cok karıştırma..
buyuk firmalar daha mekanık,
orta caplı işletmeler az da olsa duygu dili kullanır..
bunca zamankı gozlemım ve tecrübem.
10-12 kişiyi geçmeyen ekipleri olan, biraz da rahat takılan reklam ajansları bunlar.

henüz belirsiz ama çok farklı olacağını sanmıyorum. paranın şu an için mutluluk getirmediğini yaşayarak da öğrendim maalesef.
Yok o anlamda sormadım. Hani gerekçe olarak o isyerinin maaşı beni tatmin etmiyordu gibisinden bir sebep geldi aklima da o yüzden eğer fark var ise hem eski işyeri acisindan hem sizin acinizdan guzel bir sebep olur die dusundum

çok saçma hem kurumsal değil küçük firma diyorsun hem de aşırı irdeliyorsun ne denilirse denilsin illa ki kulp bulunur sana kalırsa yok onu diyemem yok bunu diyemem yok şöyle derler yok böyle derler dıdısının dıdısının dıdısı :) Boşa fikir sormuşsun. ayrılma sebebin çok normal doğru olanı söylersen bir şey kaybetmezsin. firmayı referans olarak arıyorlar genelde neden ayrıldı diye değil çok nadir soruluyor bu kadar büyütmemek gerek

hanımlar selam,

özellikle iş hayatı konusunda deneyimli olanlardan destek rica ediyorum.

yaklaşık bir sene çalıştığım reklam ajansından geçen hafta ayrıldım hatta bugün tam bir hafta oldu. son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık. işimi çok seviyorum ve bir an önce başka bir ajansta çalışmak istiyorum, deli gibi cv, portfolyo vs yolluyorum ajanslara. bir tanesi pazartesi için iş görüşmesine çağırdı. fakat sorun şu ki; bir önceki iş yerinden neden ayrıldın? sorusuna ne cevap vermeliyim, bilmiyorum.

eski işverenimle kötü ayrılmadık hatta kendisini referans olarak da yazmama izin verdi. ayrılırken eski patronum bana dedi ki, "neden ayrıldın?" sorusuna makul bir cevap bul, bize de haber ver, arayıp sorarlarsa ağız birliği yapalım...

şimdi durum şu; kendimi, eski iş yerimi ve yeni iş yerimi üzmeyecek, tereddüte düşürmeyecek, tehdit oluşturmayacak bir ayrılma nedeni bulmam lazım. kişisel nedenlerden ötürü ayrıldım desem, eski patronumun dediğine göre hangi kişisel nedenler? diye sorabilirlermiş. maaşta anlaşamadık, ekip arkadaşımla sorun yaşadım gibi şeyler zaten söylemeyeceğim. yani kendimi de eski ajansımı da karalamadan bişeyler uydurmam lazım. sizce ne olabilir bu zararsız ayrılma nedeni? tavsiyelerinizi bekliyorum.
iş ortamıyla alakalı değil kişisel sebeblerden ötürü deyin

son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık.
şu sebeblerde kötü hiç bir şey yok ne seni ne firmayı etklicek bunları demekte ne var ki

çok saçma hem kurumsal değil küçük firma diyorsun hem de aşırı irdeliyorsun ne denilirse denilsin illa ki kulp bulunur sana kalırsa yok onu diyemem yok bunu diyemem yok şöyle derler yok böyle derler dıdısının dıdısının dıdısı :) Boşa fikir sormuşsun. ayrılma sebebin çok normal doğru olanı söylersen bir şey kaybetmezsin. firmayı referans olarak arıyorlar genelde neden ayrıldı diye değil çok nadir soruluyor bu kadar büyütmemek gerek
kusura bakmayın iş hayatında pek fazla deneyim sahibi değilim. belki o yüzdendir bu kadar irdelemiş olmam. peki genelde ne sormak için ararlar?

maalesef ailevi ya da adres değişikliği gibi şeyler söyleyemem. ailevi dersem özel hayatımı işe yansıttığımı düşünürler. adres konusuna girmiyorum bile zira ayrılalı daha 1 hafta oldu.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

benim ekibimle de anlaşmazlık yaşarsan ne olacak peki? diye sorarlarsa, o zaman ne yanıt vereceğim?
yaptığımız iş ekip uyumunu gerektiriyor. böyle bir iş için böyle bir neden söyleyemem.

teşekkür ederim.
Eleman azaltma durumu vardı ben de kendimi önerdim orada ilerleme imkanı yoktu deseniz... Kendimi geliştiremiyorum falan

Back