- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
- 398
hanımlar selam,
özellikle iş hayatı konusunda deneyimli olanlardan destek rica ediyorum.
yaklaşık bir sene çalıştığım reklam ajansından geçen hafta ayrıldım hatta bugün tam bir hafta oldu. son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık. işimi çok seviyorum ve bir an önce başka bir ajansta çalışmak istiyorum, deli gibi cv, portfolyo vs yolluyorum ajanslara. bir tanesi pazartesi için iş görüşmesine çağırdı. fakat sorun şu ki; bir önceki iş yerinden neden ayrıldın? sorusuna ne cevap vermeliyim, bilmiyorum.
eski işverenimle kötü ayrılmadık hatta kendisini referans olarak da yazmama izin verdi. ayrılırken eski patronum bana dedi ki, "neden ayrıldın?" sorusuna makul bir cevap bul, bize de haber ver, arayıp sorarlarsa ağız birliği yapalım...
şimdi durum şu; kendimi, eski iş yerimi ve yeni iş yerimi üzmeyecek, tereddüte düşürmeyecek, tehdit oluşturmayacak bir ayrılma nedeni bulmam lazım. kişisel nedenlerden ötürü ayrıldım desem, eski patronumun dediğine göre hangi kişisel nedenler? diye sorabilirlermiş. maaşta anlaşamadık, ekip arkadaşımla sorun yaşadım gibi şeyler zaten söylemeyeceğim. yani kendimi de eski ajansımı da karalamadan bişeyler uydurmam lazım. sizce ne olabilir bu zararsız ayrılma nedeni? tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kendimi geliştiremeyeceğimi düşündüğüm için ve sizin ajansınızda bu fırsatı bulacağımı düşündüğüm için desen?