Eski İş Yerinizden Niçin Ayrıldınız? Sorusu...

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
hanımlar selam,

özellikle iş hayatı konusunda deneyimli olanlardan destek rica ediyorum.

yaklaşık bir sene çalıştığım reklam ajansından geçen hafta ayrıldım hatta bugün tam bir hafta oldu. son zamanlarda düzensiz yapılaşma, ekip içindeki anlaşmazlıklar ve ekibin birden çoğalması sonucu işlerde yaşanan düzensizlik nedeniyle takriben 2 aydır işten kopmaya başlamıştım. bu da verimime yansıyınca daha fazla devam edemedim, işverenim de daha fazla çalışmak istemedi ve yollarımızı ayırdık. işimi çok seviyorum ve bir an önce başka bir ajansta çalışmak istiyorum, deli gibi cv, portfolyo vs yolluyorum ajanslara. bir tanesi pazartesi için iş görüşmesine çağırdı. fakat sorun şu ki; bir önceki iş yerinden neden ayrıldın? sorusuna ne cevap vermeliyim, bilmiyorum.

eski işverenimle kötü ayrılmadık hatta kendisini referans olarak da yazmama izin verdi. ayrılırken eski patronum bana dedi ki, "neden ayrıldın?" sorusuna makul bir cevap bul, bize de haber ver, arayıp sorarlarsa ağız birliği yapalım...

şimdi durum şu; kendimi, eski iş yerimi ve yeni iş yerimi üzmeyecek, tereddüte düşürmeyecek, tehdit oluşturmayacak bir ayrılma nedeni bulmam lazım. kişisel nedenlerden ötürü ayrıldım desem, eski patronumun dediğine göre hangi kişisel nedenler? diye sorabilirlermiş. maaşta anlaşamadık, ekip arkadaşımla sorun yaşadım gibi şeyler zaten söylemeyeceğim. yani kendimi de eski ajansımı da karalamadan bişeyler uydurmam lazım. sizce ne olabilir bu zararsız ayrılma nedeni? tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eğer birbirine yakın lokasyonda ajanslar olmayacaksa başvurduğunuz yerler adres değişikliği diyebilirsin.

Kişisel sebep deyip, içeriğini sorarlarsa ailevi diye geçiştirebilir ya da bir yakınım hastaydı onunla ilgilenmem gerekti gibi bir yalan uydurabilirsin.

Diğer iş vereni işin içine sokmayarak söylenebilecek tek bunlar geldi aklıma.

maalesef ailevi ya da adres değişikliği gibi şeyler söyleyemem. ailevi dersem özel hayatımı işe yansıttığımı düşünürler. adres konusuna girmiyorum bile zira ayrılalı daha 1 hafta oldu.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Bu soruya her seferinde rahat batti diyesim geliyor. Sana ne eski is yerimden.

Dogrusu neyse onu soyleyin.
doğruyu söyleyemem maalesef, o zaman eski iş yerimi karalamış olurum. ki bende de hata var, yok değil. insanları haddinden fazla kafama takıp gereksiz bir değer verdim maalesef insanlara... neyse. teşekkür ederim.

iyi de eski iş yeri de seninle ağız birliği edecekse

organizasyon değişikliği de

yani ben çalışırken X birimde idim o birimde yeni yapılanma yapıldı bana da ihtiyaç kalmadı aslında Y birimi ile devam etmeyi de düşündük zira eski iş yerimde istenen bir elemandım ama o birimin gelişimimi engelleyeceği kanaati ile işten ayrıldım

mesela eski iş yerimde X birimde 6 yıl çalıştım

Y birime geçirdiler ben de bunu kabul etmedim ve ayrıldım

tüm resmi evraklar da bu şekilde düzenlendi

oysa çok bambaşka bir gerekçe ile yolları ayırmıştık

Aslında eski yerle konuşsanda ekonomik sebeplerden dolayı daraltma yapıldı desen kabul ederler mi?

yok, bunu söyleyemem ne yazık ki. zaten bu tarz ajanslar kurumsal firma gibi değil ki, yeterince küçükler. toplasanız 3-4 birim var. yazılım, tasarım, pazarlama ve yönetim bir de benim 2 ünvanım var, ben iki işi de uzman seviyesinde yapabiliyorum yani. bu iki ünvan diğer tüm ajanslarda da aynı. bilirsiniz küçük yerlerde her işten biraz yapar ve öğrenirsiniz, o hesap.

başka bişey uydurmak lazım...

Aslında eski yerle konuşsanda ekonomik sebeplerden dolayı daraltma yapıldı desen kabul ederler mi?
etmesine ederler de eski ajansım ekibi büyütüyordu en son. araştırmaya kalksalar çıkar bunun kokusu. bir de ne kadar küçültmeye giderse gitsin, benim yaptığım işle ilgili hizmet verdikleri için benim görevimdeki kişiyi gereksiz göremezler. öyle bir sıkıntı var.

hanımlar peki şu sebebe ne dersiniz, sizce komik ya da saçma olur mu?

kişisel nedenler desem ve "nedir o kişisel neden?" dedikleri zaman da şöyle söylesem:
şehir değiştirme ihtimalim vardı, erkek arkadaşımla istanbul'a taşınacaktık, hayatımıza orada devam edecektik, tüm planları bu doğrultuda yaptık fakat aksilik oldu ve ayrıldık. ben de istanbul'a gideceğim diye işimden ayrılmıştım. şimdi gitmeyeceğim kesinleşince iş aramaya başladım

desem, nasıl olur?

Buraya yazdığın nedenleri söyle ekip içi anlaşmazlıklar de..

iyi de işte onu diyeceksin sende olmayan unvanı önerdiler bu da daraltır dedim diyeceksin

şimdi ben sana benimkini özelden yazayım örnek olsun

Buraya yazdığın nedenleri söyle ekip içi anlaşmazlıklar de..
benim ekibimle de anlaşmazlık yaşarsan ne olacak peki? diye sorarlarsa, o zaman ne yanıt vereceğim?
yaptığımız iş ekip uyumunu gerektiriyor. böyle bir iş için böyle bir neden söyleyemem.

teşekkür ederim.

Onun sonu yok ki.. Gerçek neden ne ise onu söyle bu sefer de baştan yalan söylemiş olursun.

aslında bu malum cevabın ne olabileceğini, patronunuz söyleyebilirdi size...şöyle diyebilirsiniz mesela, özel hayatımla ilgili bir sorun yaşamıştım, ancak bundan size bahsedemem diyebilirsiniz...yada ekonomik krizden dolayı maaş ödemeleri aksıyordu gibi bişiler denilebilir...

tm ama tekrar eski iş yerine neden başvurmadın diye sormazlar mı? sonuçta bir hafta gibi kısa bir zaman aralığı var.

İki gün sonra barismayacagin ne malum diye dusurlerse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…