• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski iş yeri kabusu

gngr75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
43
0
86
İstanbul
Ben muhasebeci olarak görev yaptığım eski çalıştığım işyeri ile ilgili sizden fikir almak istiyorum.Bundan 1 yıl önce patronum beni işten çıkaracağını söyledi,tamam dedim ve 56 gün olan ihbar süremi doldurmayı bekledim.56.güne yaklaşırken bana bayrama kadar kal dedi,tamam dedim.Sonra öteki bayram,sonra yılbaşı derken nihayet bu sene ocak ayının ortalarında kesin olarak çıkartmaya karar verdi (dengesiz adam) ve ben gene 56 gün ihbar süremi doldurmayı bekledim.Bu arada benim yarı maaşıma ve henüz 18 yaşından gün almamış bir bayanı aldı işe ve bende gayet doğal olarak tam 3 hafta boyunca ona işlerle ilgili bilgi verdim.Eğittim vs..1 ay önce de işten ayrıldım.Tabi çıktıktan sonrada gene arayıp evraklarla ilgili sorular,bilgi edinmeler vs.hep devam etti.Ama özellikle bu hafta iyice coştu bu kız.Sürekli arıyor soruyor..En sonunda tepem attı,yaa tüm bilgileri ben vereceksem,yanlışlarını veya yapamadığın işleri ben düzelteceksem ne anlamı kaldı?Yani ben seninle 3 hafta birlikteydim ve herşeyi anlattım.Senin gözün sürekli facede msndeydi,ne yapayım yani kaç kere daha anlatmam gerekiyordu?Sinirlerim çok bozuldu artık açmıyorum telefonu.Eski patronumda aradı açmadım.Sinirden çatlayacağım,hangi şirkette hangi muhasebeci,işten çıkartıldığı halde 3 hafta eğitim verir?İşten çıkartıldıktan sonra haftalarca telefonda destek verir?Benmi abartıyorum rica ederim fikirleriniz söyleyin?Eski patronum aradığında;''o kız orda ne iş yapıyor,sürekli aranıyorum,her şeyi ben anlatacaksam ne anlamı kaldı onun orda çalışmasının?İnsan 2 aya yakın zamanda bir şirketin girdisini çıktısını öğrenmezmi?Hayret bişey...'' demeği düşünüyorum..Bu arada eski patronumda az kurnaz değil,işi iyi bilen biri çok maaş istiyor diye ucuza acemi bir kız aldı işe,nasıl olsa gngr75 ona hep yardımcı olur,hesabı yapıyor ve bunu ben çıkmadan öncede açıkça belirtti..Bu arada neden işten çıkartıldığımı söyleyeyim;verdiği para çok geliyordu ve ben bu maaşın yarısına eleman bulurum dedi.Neticede 14 yıldır çalıştığım işyerinde asgari ücret almam beklenemez değil mi?Onun yüzünden gençliğimde gitti,yani artık 36 yaşındayım üstelik hamileyim,şu an da iş bulmam imkansız.Yani bunları da düşündükçe daha çok kızıyorum ve telefonları açmak istemiyorum ama bi'yandan da telefonu açayım ağzıma geleni söyleyeyim diyorum (terbiyemi bozmadan)...Umarım düzgün anlatabilmişimdir kusura bakmayın sinirim bozuk karman çorman yazmış olabilirim.

Hem hakkınız yenmiş, emeğinize yazık olmuş. Üstüne bir de eğitim vermişsiniz, daha belasını mı arıyor bunlar? 14 yıllık deneyiminiz varmış daha iyi bir muhasebe bürosunda işinizi devam ettirebilirsiniz belki, umutsuzluğa kapılmayın...

işten hamileyken mi çıkarıldınız?eğer öyleyse tazminat için başvurun yasal değil çünkü.

bence iyi bile dayanmışşın ben olsam ben de açmazdım böyle şey mi olur hem hakkını yemiş adam utanmadan hem de herşeyi sana soruyorlar..:53:

Tazminatamı aldım canım...Benim üzüldüğüm konu hem işten çıkarıyorlar hem de sürekli aramaya devam ediyorlar.Telefonlara çıkmak istemiyorum,her bilgi verişimde kendimi enayi gibi hissediyorum.Yeni giren kızla kişisel bir sorunum yok,ayşe,fatma,zehra her kim olursa olsun farketmez,ben telefonda sürekli doğru bilgileri vereceksem onun orada ne işi var?Canım sıkılıyor :(

canım olur mu öyle şay ya ne biçim iş bu. sen işi iyi bildiğin halde para çok geldi diye seni işten çıkarıp hiç bilmeyen birini alıyolar, hem sen onu eğitiyosun işten çıkarıldığın halde,daha da hala seni arayıp bilgi alma cüreti gösteriyolar. hem ucuza eleman çalıştırayım hem de bilgili ama işten çıkardığım kişi ona bedavadan yardım etsin. iyi valla ya yok öyle. bence kız ararsa direkt patronunu iste, aynen bu şekilde konuş. hangi yüzle beni işimden edip hala iş için aramaya cesaret edebiliyorsunuz pes vallahi falan de yüzüne vur. bilgi çok lazımsa ücretini versinler. öyle bedavadan emek mi olur hala sen emek veriyorsun oraya. ay çok sinir oldum ya

canım fazla kibarsın

aradıklarında aç artık orada çalışmıyorum daha fazla yardımcı olamam
yardım olmuyor bu artık,böyle sürdürecekseniz parasınıda ödeyin de birdaha aramazlar ararlarsada açmazsın

duyulmuş sey değil işten çıkart hala çalıştır ama telefonda çalıştır...

Back
X