• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski hanımlar nasıl bakıyormuş bebelere

Şartlardan olabilir. Benimkisi apartmanda iken kasırga gibi, işhahsız, uyumak istemez.

Hafta sonu kullandığımız yer köylük, bahçeli. Sabah kalkıyor "anneeee yemek, onu yiyor, 1 saat sonra meyveye diyor" aralıklı 6 öğünü var. Girip, çıkıp oynuyor bahçede. Saat 10-11 gibi koltukta uyuyor veya halı 😅 (sabah 7 de kalkar) Akşam 7 de banyo, yemek verdin verdin. Yoksa yine bir yerlerde en 8- 8.30 da uyumuş oluyor 😅

Ev de öyle mi? Kitap oku, resimleri anlat derken uyumamak için direnir. Aktiviteleri var ama demek ki kafi değil. Bahçede toprakta oynuyor, ağaca tırmanmaya çalışıyor, bolca yuvarlanıyor 😅 her yeri pislik, çamur. Omo reklamları şu an anlam buluyor 😅

Çocukları hapsettik bu sebepten böyleler bence.
Kesinlikle apartman çocukları evde enerjilerini atamıyor çok zor vakit geçiriyorlar. Sürekli biz bir aktivite bulmak zorundayız bıraksam kendi kendine oyun bile kurmaz. Yalnızca oyuncaklarla hayal gücü gelişmiyor ki. Bağ bahçe toprak çocuklara şifa gibi. Hele yazın köyü yazlığı olanlar çok şanslı şehir içinde çocuk büyütmek büyük dert artık

Büyüyorlardı ama nasıl?Bazı bebekler ölüyordu ilgisiz ve bakımsızlıktan.Anneannem 10 çocuk doğurmuş,3 ü ölmüş.Hatta sinek gelmesin diye üzerine tülbent örtülüp sonra boğulan çok çocuk duydum geçmişte.O yüzden eskilerin hem tarla hem ev işi yaptım,5 çocuk büyüttüm laflarını dikkate almayın

Kesinlikle apartman çocukları evde enerjilerini atamıyor çok zor vakit geçiriyorlar. Sürekli biz bir aktivite bulmak zorundayız bıraksam kendi kendine oyun bile kurmaz. Yalnızca oyuncaklarla hayal gücü gelişmiyor ki. Bağ bahçe toprak çocuklara şifa gibi. Hele yazın köyü yazlığı olanlar çok şanslı şehir içinde çocuk büyütmek büyük dert artık
Evet çok haklısınız. Bizim burda ayarlama şansımız oldu. Hafta sonu bir yere gittiğimizde harcadığımız para 1 aylık kirası buranın. Yakın iller, kahvaltı, yemek, oyun parkları derken baktık çocuk mutsuz, bizi de baydı.

Kendi sebzemi büyütüyorum, yumurtayı yan komşudan taze alıyoruz. Olan sebzeler bahçeden, meyvede var. Mangalı kendimiz yapıyoruz. Spor salonu yerine eşim bahçe belliyor, ben sulama bakım yapıyorum. 😅 çocuk oynarken çayımızı, budadığımız ağaç dalları ile demleriz, kahve vs. Şehirleşmiş hapishaneden daha keyifli geçiyor, kendimize geliyoruz.

Ek gıda zaten hak getire kayınvalidem diyor ki 40 günlüktü tarhana çorbalarıyla büyütürlerdi bizimkiler diyor yani 😀 ama bezleri elde yıkarlarmış rezalet ya can dayanmaz çok zor bize bir çok şey kolaylık
Yemin ederim fobim bebeğimin kaka yaptığında evde eldivenin bitmesi , bez stoğum yoktur ama eldiven stoğum çok 😂😂😂😂😂

Yemin ederim fobim bebeğimin kaka yaptığında evde eldivenin bitmesi , bez stoğum yoktur ama eldiven stoğum çok 😂😂😂😂😂
Amannn bir kez bile kullanmadım ben eldiven 🤭🤭 bebeği doğduğundan beri lavaboda musluk altında yıkıyorum ciş bile yapsa götürüp yıkıyorum popoyu hiç pişik olmadı lavabo çok pratik oluyor herkese tavsiye ederim 😂

1.5 aylık bebeğim var sabah akşam dibindeyim
Eskiden bebekler çok mu usluymuş hem ev hem bağ bahçe işini yapıp hem de çocuk büyütmüşler 🥴
Bir de emzik olmadan ne yapıyorlarmış bunu çok merak ediyorum 😂😂
Baksan da büyür bakmasan da, bizimkiler atmış bi kenara ağla ağla baktık gelen giden yok nasıl koşullandıysak hala anamdan babamdan bir şey isteyemem 😒🥹
Neyse yani sonraki nesil daha iyi büyütüyor bence sen bakma..

Bakmiyormus??? Allah var benim annem bize guzel bakar , hep konusur sohbet eder guzel giydirirdi. (94 luyum benim nesli baz aliyorum?) Ama biz 5 kardestik, birbirimizin oyun arkadasiydik zaten , babannemlerin egind ekuzenlerle aksami ederdik. Annelere daha az yuk dusuyordu , benim annemin de zaten bag bahce vs isi yoktu buyuksehirde yasiyorduk. Bag bahce isi olanlar napiyomus dersen 🤦🤦 kayinvalidemler kucuk ilcede yasamislar. Bag bahce hali dokuma isleri yapmislar hep. Kizim minikken ailecek bakip bakip hayret ediyolardi, cok hareketli diye. Bizim burda cocugu besige bağlardın, altini temizlemeye bi arada kaldirirsan severdin. 1 yasina gelip ayaklanana kadar bebek besikten kaldirilmazdi ki diyor. Basbaya bakmiyolarmis cocuklara. Onun annesinin anlattiklari daha da facia. Hayatimda hiç köy hayati yasamadim. Belki mecburiyetler o insanlari buna sürüklemiş olabilir. Ama gervekten analtilanlaru duydukca icim parcalaniyor, köylü merhametsizligine cahilligine ofkeyle doluyorum. Eşimi yasadigi cocuklugu düşündükçe sarip sarmalayasim geliyor minik bi bebek gibi

Amannn bir kez bile kullanmadım ben eldiven 🤭🤭 bebeği doğduğundan beri lavaboda musluk altında yıkıyorum ciş bile yapsa götürüp yıkıyorum popoyu hiç pişik olmadı lavabo çok pratik oluyor herkese tavsiye ederim 😂
Peçeteyle mi kuruluyorsunuz
Kurumasını mı bekliyorsunuz 😁

ben tipik kaloriferli apartman dairesinde büyümüş çocuk olduğum ve kreşlerde büyüdüğüm için şu andaki durumdan çok da ayrışmıyorum. fakat kayınvalidem, köyde tek gelinin olduğu evde büyütmüş eşimi ve onun kardeşini. evde dört jenerasyon bir arada yaşadığı için kayınpederimin babaannesi bakmış eşime. daha birkaç aylıkken kocaman yemek kaşığıyla tarhana içiriyorlarmış. ayrıca evde herkesin bir işi olduğu için çocukla çok ilgilenemiyorlar diye tv'de susam sokağı izleyerek büyümüş.
işin komik yanı, evde herkes şiveli konuşuyorken eşim, susam sokağı aracılığıyla ankara devlet tiyatrosu ve trt radyosu sanatçılarına maruz kaldığı için İstanbul Türkçesi konuşmaya başlamış. 😅
dedesinin odun artıklarından kestiği geometrik şekillerle bi şeyler yapmaya çalışıp tv izleyerek iki yaşına kadar gelmiş ve altın çağları orada sonlanmış çünkü erkek kardeşi doğmuş. annesinin dediğine göre eşimin sakin ve kolay mizacına karşın kardeşi o kadar sıkıntılı bir çocukmuş ki iki yıl boyunca kadıncağız uyumamış. gerçekten bir dakika susmadan çığlıklar atarak ağlıyormuş.
öte yandan günümüze ve gerçekliğe dönersek, biz burada "çocularımız inek gördü, çiçek kokladı" diye pastoral hayatı romantize ediyoruz ama bir çocuğun günümüz için gereken mental ve fiziksel gelişimini tamamlaması için elverişli ortamlar olduğunu düşünmüyorum kırsal hayatın. 80'li yıllar ya da 90'ların başında doğanlar için çok büyük fark yaratmaz ama artık eğitim hayatı, iş hayatı ya da sosyal hayat gibi noktalarda insanların sıfır km'den yüz km'ye üç saniyede çıkması gereken bir düzen varken köyde büyüyen çocukların uyumlanması zor ve sancılı.
Toprak teması iyi geliyor ama şehirden komple izole edemeyiz bence de

Ön temizliği eldivenle yapıyorum ben. Sonra yıkıyorum. Çok şükür bir yaşını bir kaç gün geçti hiç pişik olmadı 😄

Eskiden bebekler çok mu usluymuş hem ev hem bağ bahçe işini yapıp hem de çocuk büyütmüşler 🥴
Kaygısız baş ile 😅
Şaka bir yana ben birçoğunun yaşadığı zorlukları unuttuğunu düşünüyorum. çünkü 3 yılın sonunda bunu ben de kendimde kısmen fark ediyorum. Her detayi muazzam şekilde anımsayamayacagiz.

Belgeselde izlemiştim Erzurum’da sıcak tutan bir toprak varmış ve bezin içine dolduruluyormuş. Direkt poposu ısınan bebek kendiliğinden gazını çıkarıyordur ve uzun süre ıyuyordur mesela
Erzurumlu değiliz ama onu kardeşime yapmıştı annem ıslaklık falan olmayınca pişikde olmuyodu sıcak sıcak yatıyodu sıpa şuan 30 yaşına girdi

Biz 3 kardeşiz abime babanem bakmış annem bağ bahçe tarlada emzirmeye gelen annem babanem doyurdum ben onu dermiş 🥴pirinç unu ,inek sütü ile . Benim besigimiz var belermis sıkı sıkı hep besikde kardesimlede 1 yaş var aramızda oda ayrı besikde sıkı sıkı sararlarmis. tarlaya goturuyormus annem sırtına baglayip işleri yapiyormis .. hatta anlatır seni besikle tarlaya götürdük biz ot biciyoruz sen kıkıramaya başladın bır gittim baktım kedi yanına yatmış sende gülüyorsun 🥰 🤭 kısacası babanem dedem sağolsun anneme iş bırakmamış.

1,5 aylık Bebeğide zaten yakandan ayırma yenidoğan kokusunu içine çek. Bol bol emsin. Güle güle sağlıkla büyüt.

Şartlardan olabilir. Benimkisi apartmanda iken kasırga gibi, işhahsız, uyumak istemez.

Hafta sonu kullandığımız yer köylük, bahçeli. Sabah kalkıyor "anneeee yemek, onu yiyor, 1 saat sonra meyveye diyor" aralıklı 6 öğünü var. Girip, çıkıp oynuyor bahçede. Saat 10-11 gibi koltukta uyuyor veya halı 😅 (sabah 7 de kalkar) Akşam 7 de banyo, yemek verdin verdin. Yoksa yine bir yerlerde en 8- 8.30 da uyumuş oluyor 😅

Ev de öyle mi? Kitap oku, resimleri anlat derken uyumamak için direnir. Aktiviteleri var ama demek ki kafi değil. Bahçede toprakta oynuyor, ağaca tırmanmaya çalışıyor, bolca yuvarlanıyor 😅 her yeri pislik, çamur. Omo reklamları şu an anlam buluyor 😅

Çocukları hapsettik bu sebepten böyleler bence.

Kesinlikle katiliyorum.
Benimki daha gözünü açmadan çıktı dışarı. Dışarı dediğim orman, park.
Iki yaşında daha avm görmedi.
Şimdi "orman kreşine" gidiyor. Yaz kiş dişarda. Eksi 10 derecede bile dişarda oynuyorlar.
Ne uyku sorunu var ne yeme sorunu. Turp gibi.

Back