• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski hanımlar nasıl bakıyormuş bebelere

babaddyaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2024
217
89
13
26
1.5 aylık bebeğim var sabah akşam dibindeyim
Eskiden bebekler çok mu usluymuş hem ev hem bağ bahçe işini yapıp hem de çocuk büyütmüşler 🥴
Bir de emzik olmadan ne yapıyorlarmış bunu çok merak ediyorum 😂😂

Benim bebeğim 4 buçuk aylık. Yakın zamanda yaşı büyük insanlarla konuştum da tabi uyur onların ki teyzenin biri dedi ki ağzına tülbentle şeker verirdim sobanın kenarında kundakla saatlerce uyurdu emer emer uyurdu dedi , diğeri dedi ki verirdim nişasta bulamaç doyar uyurdu sesi çıkmazdı
Yani böyle büyümüşler şeker pirinç unu falan

Ek gıda zaten hak getire kayınvalidem diyor ki 40 günlüktü tarhana çorbalarıyla büyütürlerdi bizimkiler diyor yani 😀 ama bezleri elde yıkarlarmış rezalet ya can dayanmaz çok zor bize bir çok şey kolaylık

Bizimkiler folik asit bebesi. Millet çocuğunu uyandırmak için zorla dürter. Benimki saysam 2 ya da 3 kez bulmuştur maksimum 2 saati onda da hemen dürttüm uyandı. O da benim hevesimden yani belki bıraksam 5 dk sonra uyanacak. Annem eskiden 40 gün nerdeyse gözü açılmazdı bebenin kundakta üstü de örtülü öylece dururdu bu uyumuyo hiç nasıl dayanıyo diye şaşırırdı. Huysuzluğu da yoktu şükür bi derdi yoksa. Ama asla uyku yok full enerji doğduğundan beri.
Sorgulama oluruna bırak ne derse he de. Yıpranmazsın. ☠️

Benim bebeğim 4 buçuk aylık. Yakın zamanda yaşı büyük insanlarla konuştum da tabi uyur onların ki teyzenin biri dedi ki ağzına tülbentle şeker verirdim sobanın kenarında kundakla saatlerce uyurdu emer emer uyurdu dedi , diğeri dedi ki verirdim nişasta bulamaç doyar uyurdu sesi çıkmazdı
Yani böyle büyümüşler şeker pirinç unu falan
Sonra neden şeker hastası oluyo insanlar 😂 of offf

Ben de bunu çok merak ediyorum acaba onlar daha kalabalık aileler olarak yaşıyorlardı bebeğe bakacak birileri hep vardı da o yüzden mi rahatlardı ya da çocukların üstüne pek düşmediklerinden çocuk bir süre sonra fazla ilgilenilmediğini hissedip ağlamalara falan son mu veriyordu diye. Bence ikisinin de etkisi var gibi

Tarla bag bahce isiyle ugrasilan evlerde, bir suru gelin damat olur, bu gelinlerden biri cocuklari buyutur, biri mutfaga bakar, digeri temizlige, baska biri tarla tapana kosar, erkekler alisveris tarzi isleri gorur ve tarlaya bakarlar. Yani bir nev-i komün hayati yasarlardi ve simdiki gibi bireysellik yoktu. Simdiki gibi yok ek gida, yok bal yenmez gibi seyler yoktu, pirinc unu nisastayla buyuyordu cocuklar.

Biz eve tıkılıyoruz bebelerle. Eskiler kalabalıkta büyütürmüş. Onun da fark ettirdiğini düşünüyorum.

Evde vakit geçmiyor, bu bebeler en çok saçma sapan gürültülü yerlerde bebek arabasında eciş bücüş uyumayı seviyorlar.

Valla annemi traktör altında çuvalda uyutarak büyütmüşler.7 yaşına gelince de 6 kişilik bulaşığı dizmişler önüne yıkasın diye.2-3 yaş büyükler tarla,yemek hayvan işlerine güdülmüş. O dönemde çocuk Allah'a emanet büyümüş.Bu dönemde de aşırı korumacı büyüyor bir ortası yok gibi geliyor bazen.

Şartlardan olabilir. Benimkisi apartmanda iken kasırga gibi, işhahsız, uyumak istemez.

Hafta sonu kullandığımız yer köylük, bahçeli. Sabah kalkıyor "anneeee yemek, onu yiyor, 1 saat sonra meyveye diyor" aralıklı 6 öğünü var. Girip, çıkıp oynuyor bahçede. Saat 10-11 gibi koltukta uyuyor veya halı 😅 (sabah 7 de kalkar) Akşam 7 de banyo, yemek verdin verdin. Yoksa yine bir yerlerde en 8- 8.30 da uyumuş oluyor 😅

Ev de öyle mi? Kitap oku, resimleri anlat derken uyumamak için direnir. Aktiviteleri var ama demek ki kafi değil. Bahçede toprakta oynuyor, ağaca tırmanmaya çalışıyor, bolca yuvarlanıyor 😅 her yeri pislik, çamur. Omo reklamları şu an anlam buluyor 😅

Çocukları hapsettik bu sebepten böyleler bence.

Son düzenleme:
Kolik diye bişey de mi yokmuş acaba kundağa sarılı nasıl kıpırdamadan uyuyorlarmış ki bende buna şaşırıyorum

Eskiden bebekler çok mu usluymuş hem ev hem bağ bahçe işini yapıp hem de çocuk büyütmüşler 🥴
Benim iki bebe 😁 biri bir buçuk yaşında diğeri 3 yaşında birde ablaları var ben napam ama iyi ki varlar kuzularım benim

Eskiler cocuklara bakmiyormusko kundak yapip yemek yedirip evde besikte birakio bahceye gidiyorlarmis sonra bebek orda agladimi aciktimi bakan yok aglayip aglayip uyuyorlardi artik analari nezaman gelip bakarlarsa ozaman ilgi goruyorlardi ogrenilmislik caresizlik yani yataga koyunca aglasanda gelen giden yokmus yani

Eskiler cocuklara bakmiyormusko kundak yapip yemek yedirip evde besikte birakio bahceye gidiyorlarmis sonra bebek orda agladimi aciktimi bakan yok aglayip aglayip uyuyorlardi artik analari nezaman gelip bakarlarsa ozaman ilgi goruyorlardi ogrenilmislik caresizlik yani yataga koyunca aglasanda gelen giden yokmus yani
Kenevir otu veren varmış rahat uyusun ben de işlerimi yapayım diye
🙄🙄🙄

Back