• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski evlerine dönmelerine içim elvermiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ELjF

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
63
0
0
36
Ankara
2 gün önce bi konu açmıştım kayınvalidem ile beraber oturcam diye... sizin yorumlarınızdan sonra cok moralim bozuldu, nişanlım da anladı bi sıkıntım olduğunu.. dün akşam güzel güzel anlattım, aynı evde yaşamak istemediğimi, kendi evimizi bi şekilde düğüne kadar bitirmesi gerektiğini söyledim... o da maddi açıdan şuan bunun mümkün olmadığını, beklemem gerektiğini, ve de ailesinin yeni yapılan eve taşınmadan önce oturdukları eve taşınacağını, üst kat yapılana kadar şuanki oturdukları evdede bizim oturacağımızı söyledi.... çok sevindim:) ancak bi sıkıntım var, daha doğrusu benim kafama taktığım bişey... önceki oturdukları ev baya bi eski, yeni evi de 1 yılda binbir türlü emek sarfederek yaptılar... daha evlerinin tadını çıkaramadan, benim gidip de orda sefa sürmem ve onların da eski evlerine dönmelerine içim el vermiyor... yani kendimi kötü hissediyorum... lütfen söyleyin, doğru mu düşünüyorum yanlış mı? yada ne yapmalıyım....

Daha önceki konunuzu okumadım ama kayınvalidenin kalacagı eski evde siz kalsanız? Sonuçta geçici bi süreymiş sanırım.hem vicdan yapmamış olursunuz?

ben de öyle istedim, nişanlıma dedim eski evde biz oturalım benim içim rahat etmez diye...o istemiyo olmaz diyo...

yeni gelin olan sensin bırak onlar otursun hiç vicdan yapma zaten kendileri sölemiş...

boşver tadını çıkar zaten kısa bir süreymiş yine dönerler o eve ...

yeni evde git sen otur. hiçte rahatsız olma tadını çıkar. ne kadar taviz verirsen o kadar ezilirsin, değerini kaybedersin. bu senin için iyi bir başlangıç olacak. bundan sonraki konularda seninde fikrini almak zorunda kalacaklar, bu gelin istediğini yaptırıyor diyecekler biraz çekinirler iyi olur. bu imkan için onlara teşekkür etmeyide ihmal etme.

benim kayınvalidem çok iyidir ama ben bile böyle davranırdım. ayrıca senin adına çok sevindim. mutlu olursun inşallah.

2 gün önce bi konu açmıştım kayınvalidem ile beraber oturcam diye... sizin yorumlarınızdan sonra cok moralim bozuldu, nişanlım da anladı bi sıkıntım olduğunu.. dün akşam güzel güzel anlattım, aynı evde yaşamak istemediğimi, kendi evimizi bi şekilde düğüne kadar bitirmesi gerektiğini söyledim... o da maddi açıdan şuan bunun mümkün olmadığını, beklemem gerektiğini, ve de ailesinin yeni yapılan eve taşınmadan önce oturdukları eve taşınacağını, üst kat yapılana kadar şuanki oturdukları evdede bizim oturacağımızı söyledi.... çok sevindim:) ancak bi sıkıntım var, daha doğrusu benim kafama taktığım bişey... önceki oturdukları ev baya bi eski, yeni evi de 1 yılda binbir türlü emek sarfederek yaptılar... daha evlerinin tadını çıkaramadan, benim gidip de orda sefa sürmem ve onların da eski evlerine dönmelerine içim el vermiyor... yani kendimi kötü hissediyorum... lütfen söyleyin, doğru mu düşünüyorum yanlış mı? yada ne yapmalıyım....

her anne bana evladının rahat etmesini ister;

onlar üstüne düşeni doğru şekilde yapmışlar

şanslılar ki sizin gibi bir gelinleri var bunu düşünebiliyor

bence ortada sorun yok..:34:

Eğer gönül rızasıyla veriyorlarsa o evi size gidin oturun, ama bu konuyu sadece nişanlınla değil kayınvaliden ve kayınpederinlede konuşmalısın bence. Bir gün nişanlının da olduğu bir ortamda bir şekilde konu ev konusuna gelmeli ve X bana ev konusunda böyle dedi ama benim içime sinmiyor sizin gönül rızanız var mı diye fikirlerini almalısın. Hem böylelikle karşı tarafta iyi niyetini anlamış olur.
Evliliğinde , evinde hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Hepinizden Allah razı olsun.. mutlaka konuyu açıcam onların da rızalarını alcam.. yoksa benim içim rahat etmez... 1 yıldır az çok biliyorum cektikleri sıkıntıları, harcadıkları emekleri.... onlara danışmadan böyle bişeyi kabul etmek vicdanımla münakaşaya sebep olur....

kayınvaliden ve kayınbaban isteyerek evi sana veriyorlarsa hiç vicdan yapma canım zaten geçici bir süre oturacakmışsın sonra onlarda evlerine döneceklermiş ama rızaları olup olmadığından emin ol ve teşekkür etmeyide unutma

bencede boşver gitsin.yepyeni eşyalarla eski evde napacaksın sen.sana düşeni yapmışsın sen teklif etmişsin biz oturalım diye.tamam işte

Hepinizden Allah razı olsun.. mutlaka konuyu açıcam onların da rızalarını alcam.. yoksa benim içim rahat etmez... 1 yıldır az çok biliyorum cektikleri sıkıntıları, harcadıkları emekleri.... onlara danışmadan böyle bişeyi kabul etmek vicdanımla münakaşaya sebep olur....

canim vicdan yapacak bişey yok soyle dusun birde ya eski evde siz oturacaksiniz deseydi o zamn da sen uzulecektin niye onlar yeni evde ben eski evde oturuyum diye en iiyisi bole hiç konuyu acma bile arana mesafeni koy koymassan sen zulursun ben yasadim ne yaparsan yap yaranamssin kalbin kirilir yeni evi kullanmak senin hakkin sonrdan pişman olacgin sey yapmamani isterim ben sahsen hem cekiyolarsa bunu sen onlara zorla yaptirmiyorsun boşverrr bole yaparsan bu gelin bize aciyo biz ne istersek yapar derler başina cikarlar nişanlanla konusmussun hemde o bile kabul etmemiş fazla usteleme bence mutlulugun tadini cikarrrr

yaa ne demişler önce can sonra canan..kimse durup dururken kendini sıkıntıya sokmaz.vardır bir bildikleri..şimdi eski eve geçiyorlar ama yeni ev bitince onlar oraya taşınacaktır belki

Son düzenleme:
yeni gelin olan sensin bırak onlar otursun hiç vicdan yapma zaten kendileri sölemiş...

boşver tadını çıkar zaten kısa bir süreymiş yine dönerler o eve ...

ne kadar bencil birisin..

madem nişanlın istemiyo bırak gitsinler...
1 sene bişey değil..
onca yıl yaşamışlar..
üstelik kendileri karar vermiş buna

Bence onlar böyle düşünüp size yenisini vermek istediklerine göre , durumu hiç karıştırmayın. çÜnkü eşinizin ailesini tanımıyoruz. sizin iyi niyetinizi anlayıp daha sonra bu iyi niyeti saflık zannedip kullanmaya kalkan kayınvaldeler çok oluyor.

Amin.

Naif bir düşünce. En doğrusunu düşünmüşsünüz..Allah yolunuzu hayırla tamamlasın..

Mutluluklar diliyorum. :16:

yaa ne demişler önce can sonra canan..kimse durup dururken kendini sıkıntıya sokmaz.vardır bir bildikleri..şimdi eski eve geçiyorlar ama yeni ev bitince onlar oraya taşınacaktır belki

aynen katılıyorum.iyi düşün bence.onlar oturdukları yerde oturmaya devam etsinler.sende başka bir çare düşün.mesela biraz daha bekleyin evlenmek için.hem vicdanan rahat olsun hemde aklın.

Aslında senin düşüncen gayet mantıklı arkadaşım. Çünkü anladığım kadarı ile siz evlenince su an oturdujları evlerinden eski evlerine taşınacaklar, sizin eviniz bitince de siz yeni evinizie taşınacaksınız, onlarda tekrar taşınacaklar sizin çıktığınız eve? Biraz gereksiz geldi bu bana, senin dediğin gibi siz sizin ev bitene kadar onların eski evine taşınsanız daha mantıklı olurdu. Koskoca insanlara yok yere 2 kere taşınma işi çıkacak yani. Yani burda eski ev derken herhalde dökülmüyordur eski evleri, sıfır değildir sadece yeni yapılmış gibi. Kiraya da çıksanız sıfır eve çıkacağınızın garantisi yoktu. Bence senin ince düşüncen çok mantıklı ama yorulacak olan nişanlının ailesi, sen önermişsin, onun düşünmesi lazım artık...

Yapılan bencil yorumlar karsısında nutkum tutuldu..
Ya arkadaslar kimse kimseye birsey vermeye mecbur degil ki?
Yeni gelin diye böyle bir hakka sahip olmuyor..
Gönül istekleriyle verilmis Allahtan..
Rızalarını almak konusunda hemfikiriz.:34:
Hem sizinde iciniz rahat etmis olur hemde bu ince davranısınızla gönüllerini feth etmis olursunuz..

Son düzenleme:
ben de bencilce davranmak istemiyorum Allah kul hakkına girmekten muhafaza eylesin... Onlar da benim annem babam artık, kendi ailemden isteyemem bu fedakarlığı, onlardan nasıl isteyebilirim ki.... ben yine dayanamam isterim onları yanlarımda. hiç şikayet edilcek insanlar değil çok şükür.... Allah tadımızı bozmasın yeter.

Back
X