Eski eşim barışmak istiyor Lütfen bir akıl verin.. :((

askimkizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
110
53
38
Selam arkadaşlar eski eşimle yaklaşık 2 sene önce ayrıldık 5 yaşında bir kızımız var uzun bir süre yanlızlığa alıştım çok zor günler geçirdim yaklaşık 6 ay önce bir tanıdık vasıtasıyla birisiyle tanıştım artık hayatımı kurmam gerektiğine inandım fakat tanıştığım kişi bekardı ve benim durumumu bilerek kabul etti sakın yanlış anlamayın benim durumumdan faydalanmak gibi bir şey olmadı zaten öyle bir şeye ben müsade etmem bu arada 30 yaşındayım bu süre içinde herşey güzel ilerledi o artık ailesine söyleyerek evlilik için bir ön hazırlık yapacaktık ki eski eşim kızımı getirdiği bir gün karşılaştık ve biraz konuşalım dedi tamam dedim kızımızın yanına bir erkek yaklaşamaz onu üvey baba yada abisi olmasına kimseye izin vermem ben evlenmeyi düşünmüyorum düşünsem bile bu yine sadece seninle olur ama sen evlenmek istersen kızımı alırım bunu bil istedim dedi ve bana gayet ılımlı olumlu konuştu keşke böyle olmasaydık ben her zaman yanındayım gibilerinden konuştu ve kızımda ben barışmanızı istiyorum ne olur barışın dedi ben yeniden hayatımı kurduğumu herşeyin güzel olacağını düşünürken eski eşimin bu şekilde gelmesi ve kızımın baırışmamızı istemesi beni mahfetti. Ben şimdi tanıştığım arkadaşıma herşeyi anlattım mücadele etmeni beklerdim ben de sizi herşeyden herkesten koruyabilirdim kızına ve sana zarar gelmesine asla izin vermezdim diyor ayrılalım dedik ama ikimiz de çok ağladık yapamadım sevdim sanırım onu öylece bırakıp bütün hayallerimizi yıkıp öylece gidemedim şimdi ben ne yapacağım dönmeli miyim eski eşime ayrılmalı mıyım arkadaşımdan kafam çok karışık tek düşündüğüm kızım onun herşeyi yaparım bana biraz akıl verir misiniz? :KK43:(((

Selam arkadaşlar eski eşimle yaklaşık 2 sene önce ayrıldık 5 yaşında bir kızımız var uzun bir süre yanlızlığa alıştım çok zor günler geçirdim yaklaşık 6 ay önce bir tanıdık vasıtasıyla birisiyle tanıştım artık hayatımı kurmam gerektiğine inandım fakat tanıştığım kişi bekardı ve benim durumumu bilerek kabul etti sakın yanlış anlamayın benim durumumdan faydalanmak gibi bir şey olmadı zaten öyle bir şeye ben müsade etmem bu arada 30 yaşındayım bu süre içinde herşey güzel ilerledi o artık ailesine söyleyerek evlilik için bir ön hazırlık yapacaktık ki eski eşim kızımı getirdiği bir gün karşılaştık ve biraz konuşalım dedi tamam dedim kızımızın yanına bir erkek yaklaşamaz onu üvey baba yada abisi olmasına kimseye izin vermem ben evlenmeyi düşünmüyorum düşünsem bile bu yine sadece seninle olur ama sen evlenmek istersen kızımı alırım bunu bil istedim dedi ve bana gayet ılımlı olumlu konuştu keşke böyle olmasaydık ben her zaman yanındayım gibilerinden konuştu ve kızımda ben barışmanızı istiyorum ne olur barışın dedi ben yeniden hayatımı kurduğumu herşeyin güzel olacağını düşünürken eski eşimin bu şekilde gelmesi ve kızımın baırışmamızı istemesi beni mahfetti. Ben şimdi tanıştığım arkadaşıma herşeyi anlattım mücadele etmeni beklerdim ben de sizi herşeyden herkesten koruyabilirdim kızına ve sana zarar gelmesine asla izin vermezdim diyor ayrılalım dedik ama ikimiz de çok ağladık yapamadım sevdim sanırım onu öylece bırakıp bütün hayallerimizi yıkıp öylece gidemedim şimdi ben ne yapacağım dönmeli miyim eski eşime ayrılmalı mıyım arkadaşımdan kafam çok karışık tek düşündüğüm kızım onun herşeyi yaparım bana biraz akıl verir misiniz? :KK43:(((

Ayrılma sebebiniz neydi ?

belli ki yenisini sevmiyorsunuz ve eskisini unutamamışsınız

Eski eşinle barışma.Yenisiyle de hemen evlenme iyice tanı ,incele sonra karar ver.
Evlendin diye çocuğu senden alacak mahkeme yok.

konu çok hassas. sırf çocuğunuz istiyor diye eski eşinize asla dönmemelisiniz.
ve diğer adama bunu yapmaya hakkınız yok. o sizin yanınızda olmuş, elinizden tutmuş, kalbinize dokunmuş, belki de birçok kişiyi karşısına almışken sizin diğer adamla bir hayat kurmayı düşünmeniz bile nankörlük olur.
gelgelelim eski eşinizde haklı. kızının yanında başka bir adamı istemeyebilir. zira öz çocuğuna taciz edenlerle dolu dünyamız malesef.
sanırım ben olsam çocuğumdan vazgeçmezdim. hayatıma kimseyi sokmazdım.

aklınıza eski eşe dönme gibi, bir şüphe bile düştüyse,yeni erkek arkadaşınızdan ayrılmalısınız.eski eşe dönüp dönmeme kararı size ait.affedilmeyecek suçlarsa,aldatma ,şiddet gibi,ben asla dönmezdim.diğer türlüsü ise,çocuğunuz için,birkez daha denemeye değer bence.

Ayrılma sebebine bağlı olarak değişir ama eski kocanız yeni adamın varlığını bilmese yine evlenmek isteyecek miydi? Sadece kızımı başka adamın yanına bırakmam demekle olmuyor. Ayrıca kızınız daha 5 yaşında öyle o istiyor diye hakim babasına vermez.

Bir de denenmişi denemek büyük hata olur.

Geçmiş geçmişte kalmalıydı boşandınız da tekrar evlenseniz ya gene boşanırsanız bunu düşünmediniz mi allah allah olan adamcağıza olmuş belki kızınıza babasından daha iyi baba olurdu
Resmen sizi tehdit etmiş siz olumlu ılımlı diyorsunuz madem evlenmeye yakın ortaya çıkacaktı iyi niyetliyse bir sene önce çıkardı filan geçin bunları yediremedi demek araya giriyor normal türk erkeği şaşırmadık :KK66:

2 sene geçmiş üzerinden
birseylerı tam olarak kapamadan mı yenı ılıskıye basladınız
hayatınızda olan kişiye uzuldum

yanı ex eşiniz bir kere gelıp , kızınıza barısın dıyınce bu kadar nasıl kolay kafanız karıstı anlamadım ben

ben de bosandım daha evvel
ama eskı esım 2 sene snr gelıp bırseyler ima etse , asla kafam karısmazdı
siz demek hala sevıyorsunuz
e sevıyorsanız sımdı hayatınızda neden baska bırı var

kafam cok karıstı benım

Ben olsam eskiye dönmezdim.
Ayrılık yaşamışsınız,toparlanmışsınız ki hayatınıza yeni biri girmiş. Şimdi ne gerek var eski defterleri kurcalamaya?
Hatta kızınız daha çok küçük ben olsam babasının bu düşüncelerini kendisiyle paylaşmazdım,mantıklı kararlar veremezler ki o yaşta.
Yenisiyle artık olmaz zaten. Adam incinmiştir,ona kendinizi affettiremezsiniz de.
Bence kendi elinizle hayatınızı altüst etmişsiniz boş yere.

kızının yanında mı konuştnuz bu mevzuları?
çocuğa yansıtmanız büyük hata.
şimdi bir beklenti içine girdi.
daha da üzülecek.
bıoşanma sebebini önemli.
üzerinden bunca zaman geçmiş,eski eşinin birkaç cümlesi ile
aklının karışması tuhaf geldi bana.
üstelik yeni bir ilişkin var evlenme arifesindesin.
bu işler böyle olmaz ki.
ne istediğini bilmiyor gibisin.
en iyisi bir müddet ikisini de uzaklaştır kendinden.
omu olsun bu mu olsun derken tekrar bir hata yapma

Sonunu bildigin kitabi neden bastan okur insan eger dersini aldiysa? Bence erkek arkadasinizdan haberi var kiskanclik edip cocugu kullaniyo size eziyet etmek icin. Uvey baba diye bi durum yok zaten baba 1 tanedir degismez. O kisi ancak abisi olur kendisi de oyle soylemis. Sizin bundan sonraki hayatiniza da esiniz karar veremez. Bu kadar kiymetliydiniz madem bosamasaydi. Tepemi attirdi eski esinizin sozleri. Bence yumusak ses tonunun altinda sizi boyundurugu altina almaya calismis tekrardan

bir tanıdığımda aynı yanlışı yaptı eski eşiyle barışma kararı aldı imam nikahlı bir süre yaşadılar ama olmuyor eski nedenlerden yine ayrıldılar sorunlar bitmiyor neden ayrılmıştınız eşinizle bilmiyorum ama eskiye dönmen hata olur tam kendine yeni bir hayat kuracakken tekrar başa dönmeni tavsiye etmem. ama bak kızın varmış şimdiki arkadaşınıda iyice ölçüp biçmeden evlenme işine kalkışma derim...

Eski eşinize dönmeyin sonuçta denenmiş ama olmamış şeyler var yenisi içinde iyice tanıyın hemen karar vermeyin bekleyin tanıyın allah yardımcınız olsun

Neden boşandığınızı bilmeden kimse size eski eşinizle barışın veya barışmayın diyemez ki.
Ben şahsen boşandıysam tekrar o kişiye dönmezdim.

X