Eski eş evleniyor verilmeyen haklarım ve çocuklarımın psikolojisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet çok haklısınız işte küçük evlendim elalem baskısı çocuklar küçük belki düzelir tesellisi ile sabrettim.Evlere gelince ortak durduğumuz babasından miras mahkemelik tapusu üstünde değil yani yeni evi de borcundan derdinden dolayı üzerine alma durumu yok onu zaten boşanmadan sonra aldı.Yani zaten adli olarak uğraşsam da hasta bir adam var karşımda huzursuz eder tehdit eder yoluma çıkar. benim sizlerden beklentim çocuklarımı bu evlilik konusunda nasıl onları etkilemeden çıkarım bir de uğradığım haksızlıklar.Yani çocuklar şimdi nikahına gider miyiz biz onunla görüşürmüyüz diye benim gözüme bakıyorlar nasıl bir tutum içinde olacağımı bilemiyorum
O kadar korkuyorsanız hiç bulasmayacaksiniz.bence çocuklarınız da çok küçük değiller.Birakin babaları ile görüşmek istiyorsa gorussunler ya da nikahına gitmek isterlerse gitsinler bence .Kararı onlara bırakın

Hic bulaşmayın .hirsinizi kırgınlıginizi Allaha birakin üzüntü sadece size zarar verir. Maddi boyutu ceyizi vs düşünmeyin manevi boyutu düşünün. Kadinda midesiz mis ki baska kadina ait esyalari kullanıyor layigi bence bulmus.

Diğer konunuzda yazmışsınız. Ailenizin annenizin maddi gücü var. Dayalı döşeli evini vermiş size geçip oturun diye. Kadın faturalarınızı bile ödüyor üstüne para vermiş. Daha ne istiyorsunuz, adam geri gelip dizlerinize mi kapansın? Bir sürü kadın var parası maddi gücü aile desteği olmayan. Sizin ne güzel para pul mülk derdiniz yok.

Eski koca evleniyor diye niye karalar bağladınız, gel tekrar deneyelim yeni sayfa açalım dese koşacaksınız da bir durun artık. Adamın nikahı size dert olmuş. Kızınızdan oğlunuzdan utanın. Çocuk 17 yaşında bıkmış pes etmiş gidelim anne bırak her şeyi demiş. Aklınız fikriniz gözünüz kulağınız eski kocada eski evde. İstiyorsunuz ki çocuklarınız gidip olay çıkartsın, sen ne biçim babasın anneme neler ettin desin bağırsın çağırsın. Çocukları yeterince kullanmış yönetmişsiniz. Rahat bırakın içlerinden geldiği gibi davransınlar. Tatile gidin gezin tozun, kirayı ay sonunu düşünmeyeceksiniz nasıl olsa. Bakacak büyütecek bebek yok evde, gençlerin kendi arkadaş okul çevreleri var, herkesin hayatı sizin eski kocanın etrafında dönmüyor. Bu adam olmadan yaşayamıyor musunuz?

Ya kusura bakmayın da boşanmış bitmiş gitmiş hala neyin kini öfkesi burda çok şahit oluyorum nedense hanımlar eski eşleri evlendimi veristiriyor da veristiriyor..... nafaka tazminat vs vermiyorsa verin mahkeme ye uğraşsın dursun eee daha başkaa ne yani ..

İçinde kırık dökük de olsa umudu vardı, o kadın o umudu yok etti, kadına siniri ondan.
Diğer konunuzda yazmışsınız. Ailenizin annenizin maddi gücü var. Dayalı döşeli evini vermiş size geçip oturun diye. Kadın faturalarınızı bile ödüyor üstüne para vermiş. Daha ne istiyorsunuz, adam geri gelip dizlerinize mi kapansın? Bir sürü kadın var parası maddi gücü aile desteği olmayan. Sizin ne güzel para pul mülk derdiniz yok.

Eski koca evleniyor diye niye karalar bağladınız, gel tekrar deneyelim yeni sayfa açalım dese koşacaksınız da bir durun artık. Adamın nikahı size dert olmuş. Kızınızdan oğlunuzdan utanın. Çocuk 17 yaşında bıkmış pes etmiş gidelim anne bırak her şeyi demiş. Aklınız fikriniz gözünüz kulağınız eski kocada eski evde. İstiyorsunuz ki çocuklarınız gidip olay çıkartsın, sen ne biçim babasın anneme neler ettin desin bağırsın çağırsın. Çocukları yeterince kullanmış yönetmişsiniz. Rahat bırakın içlerinden geldiği gibi davransınlar. Tatile gidin gezin tozun, kirayı ay sonunu düşünmeyeceksiniz nasıl olsa. Bakacak büyütecek bebek yok evde, gençlerin kendi arkadaş okul çevreleri var, herkesin hayatı sizin eski kocanın etrafında dönmüyor. Bu adam olmadan yaşayamıyor musunuz?
İşte bu acı gerçeklerin yüzüme vurulması için belki sizlerden destek istedim evim var dayalı döşeli hatta ordan daha yüksek standartları maaşım babamdan kira gelirim bankada yüklü param..baba da çocukların okul masrafları özel istekler üst baş karşılıyor .Aslında folklor halk oyunları haftada iki haftada iki feetnes spor bir gün bağlama kursuna gidiyorum aktif sosyal gezen tozan çevresi olan biriyim dediğiniz gibi bu kadar takılmamak lazım

Şimdi zoruma giden kısmı ,şu an bu kadın benim tırnaklarımla kurduğum evime girip çıkıyor tenceremi tavamı kullanıyor yatağımda yatıyor,daha hala ortalıkta belki resimlerim var bana ait şeyler.Nerden biliyorsun derseniz çocuklarım gelip giderken birşeylere şahit oldular kapılardan ses duyup geri döndüler eskisi gibi eve gelmelerini istememeye başladı adam.Burdan anlayın kadının hafifliğini düzgün mutasıp ahlaklı bir kadın o adamın çoluğu çocuğu eşi ile yaşadığı eve girmeye ar edinir vicdan yapar
Şöyle bir şey yazmışsınız da, kadın nasıl biridir bilemem, belki dediğiniz gibidir ama bunu eve girip çıkmasından anlayamazsınız. Düzgün bir kadın o adamın eşi, çocukları ile yaşadığı eve girer mi diyorsunuz, sanki hala evliymişsiniz gibi. 4 yıldır ayrıymışsınız, 2 yıldır resmi olarak boşanmışsınız, adam o evde yaşıyor, kadın evleneceği adamın evi neresi ise oraya girip çıkabilir, ben bunda bir şey göremedim.

Çocuklarınıza zaten en büyük haksızlığı siz yapmışsınız.
Berbat bir evliliği senelerce sürdürmeye çalışarak.
Bitmiş gitmiş artık çocuklarınız sizden çok daha mantıklı bencede.
En doğru kararı zaten kendileri verir kocaman çocuklar.

Bunu imzalarim. Yazinin tek bir kösesinde konu sahibinin öz elestiri yaptigini da görmedim. Cocuklarin durumu oldukca zor. Diger kadini da yinede kiskaniyor ne kadar kötülemeye calissa da

İşte bu acı gerçeklerin yüzüme vurulması için belki sizlerden destek istedim evim var dayalı döşeli hatta ordan daha yüksek standartları maaşım babamdan kira gelirim bankada yüklü param..baba da çocukların okul masrafları özel istekler üst baş karşılıyor .Aslında folklor halk oyunları haftada iki haftada iki feetnes spor bir gün bağlama kursuna gidiyorum aktif sosyal gezen tozan çevresi olan biriyim dediğiniz gibi bu kadar takılmamak lazım
Bi Allah'tan belanız eksik kalmış. Dua edin o kadınla iyi geçinsin eski kocanız, yoksa döner dolaşır size sarar. Size iyi olmayacak o adam, artık bunu kabullenmeniz lazım. Başkasına iyi olmasının sizinle alakası yok. Bugün yanında olsanız yine size kötü olacaktı. Adam bu yaşa kadar kötüydü şimdi aklı başına geldi diye bişey yok. Sizi sevmedi sadece. Bütün olay bu.

Bence cidden profesyonel destek almalısınız.

Bu iyi imkanların içinde hâla “bu kadar takılmamak lazım” diyorsanız yani…

Ne bu kadarı arkadaşım?

Hiç umrunuzda olmaması lazım.

Belki bu kadından da olmayayım diye iyi davranır, çıkıntı yerlerini törpüler, nispeten daha geçimli biri olur. Gelmiş belli bi yaşa. Kadını da kolay bulduğunu sanmam. Zaten bulup bulacağı o şu saatten sonra. Azcık aklı kaldıysa doğru düzgün davranır bundan sonra.

Kadın ne eşya almış ne tazminat, okuyan çocuğa nafaka almak için dava bile açmıyor. Deli gibi korkuyor adamdan. Ama yeni kadın buldu diye de hayıflanıyor, ya ben böyle korktuğum bi adamdan bu şekilde kurtulsam göbek atarım be, başına iyi kötü bi çoban geldi, yularını tutar, benim de artık kafam dinlenir diye.
Bilemedim ki huy değişir mi ama belki mecburiyetten tutmaya çalışır.
Evet ya hiçbir şey almamış kurtulmak için mi, korktuğu için mi, yoksa bağımlı olduğu için mi?
Bende pek birşey almadım ama nafaka ince çizgi. Evladın rızkı alınmalıydı.

Eee o zaman BEKAR olan eski esinizin sevgilisine aile evine girip cikan metres muamelesi yapmaniz neden? Tekrar sorayim, bosandiginizin farkinda misiniz? O adam artik sizin esiniz degil, o ev de sizin aile eviniz degil.

Size onca pisliği yaşatmış adamı affetmeye şans vermeye hazır olunca sorun yok ama kadın hakkında neler yazmışsınız? Nereden biliyorsunuz ki kadın olayları ne kadar biliyor onun gözünden bakınca da boşanmış bir erkek sonuçta. Kadını veya adamı kesinlikle suçlamıyorum ama siz o pisliği kabul etmeye raziymissiniz çok da kotulemeyin bence adamı

Bu saatte uykularımı kaçıran bir mevzuyu sizlere anlatmak bir çıkış yolu bulmak istiyorum kafamda.Ya da ne bileyim içimi dökmek.

20 yıllık evliliğim,defalarca kez aldatma(sayısını unuttum o derece)psikolojik şiddet,ara ara fiziksel şiddet,ağır manipülasyonlar akabinde strese bağlı sağlık sorunları vs.derken dayanılmaz bir hale geldi ve 2 yıl önce resmi olarak anlaşmalı bitti.Adam ağır narsist asla empati kuramayan suçluluk duymayan duyuyorsa da anı kurtarmak için duyan hasta bir kişilik.Kendini çok güzel gizler dışarıda kimse onun bu şeytani tarafını anlamaz.Ağır,efendi,mazbut,dindar bir kimlik sergiler.Ağlar sızlar yine aynı şeyleri yapardı affetmez uzatırsan da şiddete başvururdu.En son böyle bir kriz anında çoluk çocuk bizi evden kovdu gitmiyorum hatalı olan sensin dedikçe çık öldürürüm falan dedi ,o zaman 17 yaşında olan oğlum “anne çıkalım gözü dönmüş bunun bırak artık şu adamı yeter “dedi çıkmam o çıksın desem de annemin evinde aldım nefesi.Bir kaç gün geçince yine aynı pişmanlıklar yok dedim artık bitti kararlıyım evden çık biz geleceğiz dedim,ev maalesef mahkemelik karışık işleri kendi üstünde değil neyse çıkmam dedi gelirsen gelirsin bunun üzerine ailem Allah kahretsin bırak evi de eşyası da onun olsun bizim herşeyimiz var dedi.Ailemin durumu iyi.

Neyse böyle gel zaman git zaman 1 yıl boşanma olmadan ayrı kaldık ben yine de bir ümit düzeltir bu sefer kendini desem de bir gün ağlar sızlardı biraz itiraz edince küfür hakaret telefondan yağdırırdı ne pişmanlık ne düzelme bu arada kadın kız işleri de hepten arttı alkole başladı duyardım kulağıma gelirdi ama bunlara rağmen gittin diye hep beni suçlardı.Baktım olacak tarafı yok açtık davayı bir yıl sonra,6 ay içinde anlaşmalı boşandık.Yani toplamda fiziken 4 yıldır ayrıyım resmen 2 yıldır.

Bana nafaka yazmadı oğlum 18 i geçtiği için ona da olmuyor zaten sadece o zaman 14 olan kızıma 1000 lira yazdı bana da kendi isteği ile 130 bin tazminat yazdı bunu da boşanamaz bu benden diye yazmıştı sanırım dilekçeye ama işler ters gitti kesinlikle tazminatı da vermedi zaten.(İcraya ver avukata ver diyeceksiniz evlilik içinde üzerinde hiç bir mal varlığı yok resmi SGK lı çalışan bile değil herşeyi gayri resmi illegal,bulaşmadığı çek senet borç yok,avukat alamayız boşa tahrik edersin dedi çünkü hasta onu dava etsem çoluğuma çocuğuma sıkıntı Allah kahretsin canı ceheneme dedim onunla da uğraşmadım)

Yani evim eşyam haklarım herşeyim kaldı bir çatalımı dahi almadım,özel eşyalarımı alsam da çeyizlerim ufak tefek bana ait şeyler evde hala duruyordu burda yerim yoktu aman dursun nasılsa o yatmadan yatmaya geliyor dedim.O gel al eşyalarını dese de oralı olmadım.O dönem annem ev almıştı sıfır dayalı döşeli kışın yeni evde yazın aile apartmanındaki evinde kalırdı bahçeli diye ,yeni daireye geçtim ben annem diğer eve gitti.Bizim için onun çocukları için düşünün.

Sadete geleyim uzun oldu hakkınızı helal edin çok doluyum.Şimdi tam kendi layığı bir kadın bulmuş evleniyormuş.Çocuklarımla paylaşmış onlarda bana dedi kimi düşürmüş ağına dedim gülerek çok etkilenmedim bu haberden.Kız anlattı biraz babasından duyduğu kadarıyla.Bir şekilde Kızım sosyal medyadan buldu bırak oyalansın ona böylesi yakışır dedim.

Şimdi zoruma giden kısmı ,şu an bu kadın benim tırnaklarımla kurduğum evime girip çıkıyor tenceremi tavamı kullanıyor yatağımda yatıyor,daha hala ortalıkta belki resimlerim var bana ait şeyler.Nerden biliyorsun derseniz çocuklarım gelip giderken birşeylere şahit oldular kapılardan ses duyup geri döndüler eskisi gibi eve gelmelerini istememeye başladı adam.Burdan anlayın kadının hafifliğini düzgün mutasıp ahlaklı bir kadın o adamın çoluğu çocuğu eşi ile yaşadığı eve girmeye ar edinir vicdan yapar.Neyse..Şimdi o kadınla nikah yapacakmış.Borç batağı içindeydi ayrılmadan önce,ayrıyken fabrikasını sattı bir ev aldı sıfır,geri kalanla borçları ödedi o evi de yalandan oğluma sana alıyorum dedi durdu dilde ama resmiyette ne tapu var ne birşey işi gücü yalan.Şimdi ortak durduğumuz o mahkemelik evi kiraya verip o yeni evde yaşayacakmış bu kadınla.Oğlum sormuş hani yeni ev benimdi senin demiş sen okuyorsun daha sen evleninceye alırım bir daha demiş kandırmış çocuğu oğlum da şu an 21 yaşında bulaştrma anne beni şu adama ne yaparsa yapsın diyor.Kızım sitemli biraz kadının onun yaşlarında kızı varmış benim duramadığım evlerde onlar mı duracak falan diyor ama babalarına bulaşmak istemiyorlar.Bir de şu an eğitim giderlerini üst baş özel ihtiyaçları vs.karşılıyor diye ses çıkaramıyorlar.

Yani ben bu kadına ulaşıp bu adamı tanıdın mı sordun mu niye ayrıldın diye yazsam ortalık bulasam benim kaliteme seviyeme ters adam hasta beni huzursuz eder.Evin birini kıza birini oğlana ver desem küfür kıyamet laftan anlamaz.O evdeki eşyalarımı yeni eve geçerken kendinin gel al demesini mi bekleyeyim gidip şimdi alsam tepki gibi mi olur.Yani dostlar bunca haksızlık karşısında bir de iki evladımın psikolojisi var zaten ayrılık yaşadılar bir de bunu yaşıyorlar diye hasarsız atlatsınlar diye ikiye yarılıyorum.Yani yine tüm yükler bende.Olsun siz takmayın evlensin vs.desem de ahım büyük.İçinizde keşke bu kadını tanıyan bilen olsa da aktarsa diyorum ama yine bana sıçrar iş.Yani böyle Allaha havale ediyorum rahatlığı ile haksızlığa uğradım uğradık düşüncesi arasında boğuluyorum bırak diyorum bırak Allah’ın adaletini izle sonra da kötüye bir şey olmaz ki diyorum.
Bir de çocuklar şimdi nikahına gider miyiz biz o kadınla görüşürmüyüz diye benim gözüme bakıyorlar nasıl bir tutum içinde olacağımı da bilemiyorum.Oğlum 21 üniversite 3 öğrencisi Kızım 17 lise 3 öğrencisi.Üstelik sanki yüküm iki katı arttı yarın kendim de bir hayat kurmak istesem olmaz artık çocuklara bir de ben yaşatamam bunu psikolojisine girdim şimdiden onlar da sen yetersin anne bize sen ol yeter demeye başladılar.

Böyle işte ..roman gibi destan gibi oldu hakkınızı helal edin..yorumlarınızı dualarınızı bekliyorum 🤲
kardeşim annen arkanda sıfır dayalı döşeli evdesin o konuda mağdur değilsin hangi erkek boşanırken güzellikle mal mülk vererek ayrılıyorki nadir,sen o adamdan boşanmışsın artık boşver ne halt ediyorsa etsin bu kız olmaz başkası olur artık resmen ayrısınız eşyalarınıda zamanında gel al demiş sen almamışsın yoksa zorla tutmamışlar

Bu saatte uykularımı kaçıran bir mevzuyu sizlere anlatmak bir çıkış yolu bulmak istiyorum kafamda.Ya da ne bileyim içimi dökmek.

20 yıllık evliliğim,defalarca kez aldatma(sayısını unuttum o derece)psikolojik şiddet,ara ara fiziksel şiddet,ağır manipülasyonlar akabinde strese bağlı sağlık sorunları vs.derken dayanılmaz bir hale geldi ve 2 yıl önce resmi olarak anlaşmalı bitti.Adam ağır narsist asla empati kuramayan suçluluk duymayan duyuyorsa da anı kurtarmak için duyan hasta bir kişilik.Kendini çok güzel gizler dışarıda kimse onun bu şeytani tarafını anlamaz.Ağır,efendi,mazbut,dindar bir kimlik sergiler.Ağlar sızlar yine aynı şeyleri yapardı affetmez uzatırsan da şiddete başvururdu.En son böyle bir kriz anında çoluk çocuk bizi evden kovdu gitmiyorum hatalı olan sensin dedikçe çık öldürürüm falan dedi ,o zaman 17 yaşında olan oğlum “anne çıkalım gözü dönmüş bunun bırak artık şu adamı yeter “dedi çıkmam o çıksın desem de annemin evinde aldım nefesi.Bir kaç gün geçince yine aynı pişmanlıklar yok dedim artık bitti kararlıyım evden çık biz geleceğiz dedim,ev maalesef mahkemelik karışık işleri kendi üstünde değil neyse çıkmam dedi gelirsen gelirsin bunun üzerine ailem Allah kahretsin bırak evi de eşyası da onun olsun bizim herşeyimiz var dedi.Ailemin durumu iyi.

Neyse böyle gel zaman git zaman 1 yıl boşanma olmadan ayrı kaldık ben yine de bir ümit düzeltir bu sefer kendini desem de bir gün ağlar sızlardı biraz itiraz edince küfür hakaret telefondan yağdırırdı ne pişmanlık ne düzelme bu arada kadın kız işleri de hepten arttı alkole başladı duyardım kulağıma gelirdi ama bunlara rağmen gittin diye hep beni suçlardı.Baktım olacak tarafı yok açtık davayı bir yıl sonra,6 ay içinde anlaşmalı boşandık.Yani toplamda fiziken 4 yıldır ayrıyım resmen 2 yıldır.

Bana nafaka yazmadı oğlum 18 i geçtiği için ona da olmuyor zaten sadece o zaman 14 olan kızıma 1000 lira yazdı bana da kendi isteği ile 130 bin tazminat yazdı bunu da boşanamaz bu benden diye yazmıştı sanırım dilekçeye ama işler ters gitti kesinlikle tazminatı da vermedi zaten.(İcraya ver avukata ver diyeceksiniz evlilik içinde üzerinde hiç bir mal varlığı yok resmi SGK lı çalışan bile değil herşeyi gayri resmi illegal,bulaşmadığı çek senet borç yok,avukat alamayız boşa tahrik edersin dedi çünkü hasta onu dava etsem çoluğuma çocuğuma sıkıntı Allah kahretsin canı ceheneme dedim onunla da uğraşmadım)

Yani evim eşyam haklarım herşeyim kaldı bir çatalımı dahi almadım,özel eşyalarımı alsam da çeyizlerim ufak tefek bana ait şeyler evde hala duruyordu burda yerim yoktu aman dursun nasılsa o yatmadan yatmaya geliyor dedim.O gel al eşyalarını dese de oralı olmadım.O dönem annem ev almıştı sıfır dayalı döşeli kışın yeni evde yazın aile apartmanındaki evinde kalırdı bahçeli diye ,yeni daireye geçtim ben annem diğer eve gitti.Bizim için onun çocukları için düşünün.

Sadete geleyim uzun oldu hakkınızı helal edin çok doluyum.Şimdi tam kendi layığı bir kadın bulmuş evleniyormuş.Çocuklarımla paylaşmış onlarda bana dedi kimi düşürmüş ağına dedim gülerek çok etkilenmedim bu haberden.Kız anlattı biraz babasından duyduğu kadarıyla.Bir şekilde Kızım sosyal medyadan buldu bırak oyalansın ona böylesi yakışır dedim.

Şimdi zoruma giden kısmı ,şu an bu kadın benim tırnaklarımla kurduğum evime girip çıkıyor tenceremi tavamı kullanıyor yatağımda yatıyor,daha hala ortalıkta belki resimlerim var bana ait şeyler.Nerden biliyorsun derseniz çocuklarım gelip giderken birşeylere şahit oldular kapılardan ses duyup geri döndüler eskisi gibi eve gelmelerini istememeye başladı adam.Burdan anlayın kadının hafifliğini düzgün mutasıp ahlaklı bir kadın o adamın çoluğu çocuğu eşi ile yaşadığı eve girmeye ar edinir vicdan yapar.Neyse..Şimdi o kadınla nikah yapacakmış.Borç batağı içindeydi ayrılmadan önce,ayrıyken fabrikasını sattı bir ev aldı sıfır,geri kalanla borçları ödedi o evi de yalandan oğluma sana alıyorum dedi durdu dilde ama resmiyette ne tapu var ne birşey işi gücü yalan.Şimdi ortak durduğumuz o mahkemelik evi kiraya verip o yeni evde yaşayacakmış bu kadınla.Oğlum sormuş hani yeni ev benimdi senin demiş sen okuyorsun daha sen evleninceye alırım bir daha demiş kandırmış çocuğu oğlum da şu an 21 yaşında bulaştrma anne beni şu adama ne yaparsa yapsın diyor.Kızım sitemli biraz kadının onun yaşlarında kızı varmış benim duramadığım evlerde onlar mı duracak falan diyor ama babalarına bulaşmak istemiyorlar.Bir de şu an eğitim giderlerini üst baş özel ihtiyaçları vs.karşılıyor diye ses çıkaramıyorlar.

Yani ben bu kadına ulaşıp bu adamı tanıdın mı sordun mu niye ayrıldın diye yazsam ortalık bulasam benim kaliteme seviyeme ters adam hasta beni huzursuz eder.Evin birini kıza birini oğlana ver desem küfür kıyamet laftan anlamaz.O evdeki eşyalarımı yeni eve geçerken kendinin gel al demesini mi bekleyeyim gidip şimdi alsam tepki gibi mi olur.Yani dostlar bunca haksızlık karşısında bir de iki evladımın psikolojisi var zaten ayrılık yaşadılar bir de bunu yaşıyorlar diye hasarsız atlatsınlar diye ikiye yarılıyorum.Yani yine tüm yükler bende.Olsun siz takmayın evlensin vs.desem de ahım büyük.İçinizde keşke bu kadını tanıyan bilen olsa da aktarsa diyorum ama yine bana sıçrar iş.Yani böyle Allaha havale ediyorum rahatlığı ile haksızlığa uğradım uğradık düşüncesi arasında boğuluyorum bırak diyorum bırak Allah’ın adaletini izle sonra da kötüye bir şey olmaz ki diyorum.
Bir de çocuklar şimdi nikahına gider miyiz biz o kadınla görüşürmüyüz diye benim gözüme bakıyorlar nasıl bir tutum içinde olacağımı da bilemiyorum.Oğlum 21 üniversite 3 öğrencisi Kızım 17 lise 3 öğrencisi.Üstelik sanki yüküm iki katı arttı yarın kendim de bir hayat kurmak istesem olmaz artık çocuklara bir de ben yaşatamam bunu psikolojisine girdim şimdiden onlar da sen yetersin anne bize sen ol yeter demeye başladılar.

Böyle işte ..roman gibi destan gibi oldu hakkınızı helal edin..yorumlarınızı dualarınızı bekliyorum 🤲
Eşyalarınız için geç kalmışsınız. Buna yapacak bir şey yok. Bırakın kendi pisliğinde boğulsun. Kadına da bir şey anlatmanıza gerek yok bence kendi yaşasın görsün. Çocukların masraflarını karşılatmaya devam edin. Karşılamak zorunda zaten.

Çocuklar kocaman olmuş, babalarının ne mal olduğunu da çok iyi biliyorlar. Bunu tolere edebilecek durumda ve yaştalar. Nikaha gitmeleri konusunda kesinlikle yorum ya da tavir yapmayın, istedikleri gibi davransınlar. o onların ilişkisi, sizlik bir şey yok.

Gelelim sizin yeniden evlenmenize kızınız da üniversiteye gidince yalnız kalacaksınız zaten neden evlenmeyesiniz ki, bence bunu çocuklara travna olarak değil de hayatınızda saygı duymaları gereken bir durum olarak yansıtmanız sağlıklı olacaktır.

Siz soğuk kanlı değilsiniz. Hayatınızdan çıkmış adamın evlenmesine takılmamanız gerekiyor. Haklarınızı almak için de fazlasıyla geç kalmışsınız zaten. Beklentinizi yok edin, çocuklarınızın da beklentiye girmesine engel olun. Böyle bir şerefsiz onlara kalacak bir şeyi kalmayarak ölür zaten. Şimdi maddi olarak ne kadar koparırsanız kâr ama evi beklemeyin, evi vermez. Oğlunuz mezun olunca sıfır araba istesin mesela mezuniyet hediyesi, büyük ve taşınabilir şeyler talep etsin. İş kurmasına ya da bulmasına katkı sağlasın. Bunları yaptırabilirseniz ne ala.

Bilemedim ki huy değişir mi ama belki mecburiyetten tutmaya çalışır.
Evet ya hiçbir şey almamış kurtulmak için mi, korktuğu için mi, yoksa bağımlı olduğu için mi?
Bende pek birşey almadım ama nafaka ince çizgi. Evladın rızkı alınmalıydı.

Adam yine çocukları başından tamamen atmamış, epey masrafını görüyormuş. Kendi hayatı da yolunda, kocasızlık yaramış bile aslında. O eve geri dönme umudu vardı, kırık dökük de olsa. O kadın o umudu söndürdü. İnkar da etmiyor bunu.

Şu konuda en akli basinda yorumlari oglunuz yapmis helal olsun cocuga. Sizin psikolojik durum cok daha vahim ciddi takintiniz var destek almanizi tavsiye ederim. Kocaman cocuklariniz da babalariyla gorusup gorusmemeye kendileri karar versin.
Evet ya benim de dikkatimi o çekti. Ne kadar aklı başında bir çocuk. Kim bilir psikolojisi nasıl etkilenmiştir bu babadan

Siz çok genç yaşta evlendiğiniz için belki hiç flört falan yaşamadınız. Gözünüzü bu adamla açtınız ve ondan başkasıyla bir hayat fikri kafanızda hiç oluşmamış. İlle bir erkek olması gerekmiyor ama belki başka ortamlarda başkalarıyla tanışacaksınız. Yeni dostluklar arkadaşlıklar kuracaksınız. Korkuyor olabilirsiniz ama yaşınız daha genç. Sosyal olabilmek arkadaş gruplarına dahil olabilmek için çift olmak gerekmiyor. Eski eş saplantı olmuş, biz ne dersek diyelim ne yazarsak yazalım aklınız fikriniz orada kalacak itiraf edin. Kap kacak derdinde olmadığınız konusunda hem fikiriz değil mi? Sizinle aynı hayatı yaşayıp 5 kuruşu olmayan, ailesinin destek çıkmadığı üstüne küçük çocukları olan kadınları bir düşünün. Çaresiz kimsesiz değilsiniz. Para içinde yüzüyorsunuz. Bu şekilde çocuklarınızın sırtına manevi yük oluyorsunuz. Hep annem ne der ne tepki gösterir diye mi hareket etsinler. Siz bu adamı arkanızda bırakın rahatlayın ki çocuklarınız da endişelenmeyi bıraksınlar.

Geçmiş olsun da hakkınızı, çocuklarınızı düşünüyordunuz madem evden kovulmadan ayrılsaydınız. Eski eşinizi siz boşasaydınız. Sizi kovmasa hala hakkınızı yedirmeye devam edecekken adam evlenince mi kıymete bindi emekleriniz?

Genel yorumlara katılmadım bu defteri o kadar kolay kimse kapatamaz çünkü hem manevi hemde maddi alacaklı kalmışsın ayrıca Onca yıl evliliği burnundan getiren şuan başka adamla mutlu huzurlu evlilik şansını elinden alan bir adamın hayatına saygı duyma zorunda değilsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X