Eski Dostlar buraya:) Hadi ama

Buyrun kekim bu kızlar. Sanırım ben çatlamanın etkisiyle biraz fırında fazla tuttum kekimi.. Şuan çok sıcak, soğusun hemen deneyeceğimzemuszemus

Eklentiler

• $15102009374.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 22
jazminciğim bu bana yapılır mı yaaaa :gitme:
acıktımmmmmmmmm :gitme:
bir dilim kesmiş
üstüne koymuş ya
ben şimdiye götürürdüm kesin :gitme::gitme:

olsun jazminim görüntüye aldanma bence lezzeti yerinde olcak
kendimden biliyorumki şekli kötü olanların tadı güzel oluyo :)))

jazminciğim bu bana yapılır mı yaaaa :gitme:
acıktımmmmmmmmm :gitme:
bir dilim kesmiş
üstüne koymuş ya
ben şimdiye götürürdüm kesin :gitme::gitme:

:kedi::kedi:

Şey ben şimdi götürüyordum tam.. Seni düşündüm kaldı:sinifsinif:

Jazmincim güzel kabarmış ama çok kararmış epey kahverengi olmuş.Benimki portakal rengi gibi olmuştu.

Sanırım fırında fazla tuttun cnm
Ellerine sağlık

olsun jazminim görüntüye aldanma bence lezzeti yerinde olcak
kendimden biliyorumki şekli kötü olanların tadı güzel oluyo :)))

Tattım canım azıcık.. Bana göre fazla şekerli olmuş mesela.. Bundan sonra yaparsam kesin daha az şeker koyarım.. Gerçi ben kek fazla sevmiyorum. Hamur işiyle aram yok:umursamaz:

Dışı kıtır kıtır olmuş, içi de puf gibi yumuşacık...

Alınyazımsın burada hiç tarifim yok cnm benim tüm tariflerim evde dosylarda.Araştırıyorum şu anda senin için,güvendiğim sitelerden birinde bulursam hemen göndereceğim

Jazmincim güzel kabarmış ama çok kararmış epey kahverengi olmuş.Benimki portakal rengi gibi olmuştu.

Ellerine sağlık

Aynen öyle canım ya. Keşke sana daha önceden sorsaydım şu çatlama işini:gitme: Çatlak olan yerler kızarsın derken diğer yerler çok pşti... Napalım ilk denemezemuszemus

Sağol hayatım bu arada..

Tatlım bence şekeri azaltma çünkü hem limon var hemde un miktarı fazla.Şimdi sıcaktır birde soğuyunca tadına bak sonra kararver olar mı?

Ellerine sağlık
benimkide portakal rengindeydi
ohh mis gibi, bidahaki sefere şekeri az koyarsın sende
koçişe yaparsın
eee hindistanın tadı kokusu hissediliyomu ?
Alınyazımsın burada hiç tarifim yok cnm benim tüm tariflerim evde dosylarda.Araştırıyorum şu anda senin için,güvendiğim sitelerden birinde bulursam hemen göndereceğim

mısraa zahmet olacak sana, işin varsa sorun değil senin tarifinide beklerim ben
hımm buarada bir arkadaşımın arkadaşı italyada pizzacıda çalışmış onun tarifini almış
çok lezzetliymiş, isteyen olursa vereyim diycem ama çok ölçülü bi tarif değil hani

UN KURABıYESı
Malzemeler

1 Paket (250 Gr.) Margarin
3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Un (4 - 4,5 su bardağı)
Yapılışı

Öncelikle 3 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyin.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, toz malzemelere ekleyin ve kalan unu kaşıkla azar azar ekleyerek, oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, üzerine hafifçe bastırın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında, 20-25 dk. renkleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından çıkıp biraz ılınınca, üzerine bolca pudra şekeri serpin.
& Kurabiyenin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise olmuş demektir.

Üstü canım:sinifsinif:
OLSUN BE EMİNİM KEKİN NEFİS OLMUŞTUR opuyorumnanaktan
mısra teşekkür ettim hemen kayıtlara alıyorum kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan

ALINYAZIMSIN ŞıMDı YAZACAĞIM TARıFı YAP CNM BU DAHA GÜZEL GELDı:))))))))UN KURABıYESı 2
Un kurabiyesi
Malzemeler: (1 tepsi)

1 paket margarin (250 gr.)
1 kahve fincanı sıvı yağ (türk kahvesi fincanı)
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

4 kaşık buğday nişastası

3 bardak un (tarifte aldığı kadar, 4-5 bardak yazıyordu ama 3 bardak yetti bana, yumuşak bir hamur olması gerekiyor ağızda dağılması için)
Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanması:

Margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru hazırlayacağınız kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini katıp elinizle iyice yoğurun. Üzerine ununu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu azar azar katmanızı tavsiye ederim)
Hamurdan parçalar koparıp uzun ince şeritler yapıp bir çatalın tersi ile boyuna çizerek şekil verin. Bıçakla verevlemesine keserek azıcık yağla yağlanmış fırın tepsisine dizin. (dilerseniz benim gibi yuvarlaya bilirsiniz, kabartma tozu olmadığından üzerine çok bastırmamanızda fayda var)
150-160C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin (arada alt kısmına bakıp pembeleşmişse piştiğini anlayabilirsiniz)
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulayın veya bir çay süzgecine pudra şekerinden koyarak kurabiyelerin üzerine gezdirin.

mısracığım bende copy pasta yapıyorum
sayende 39 sayfa oldu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…