OLSUN BE EMİNİM KEKİN NEFİS OLMUŞTUR opuyorumnanaktan
mısra teşekkür ettim hemen kayıtlara alıyorum kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan
slm kızlar nasılsınız yine tarifler var sanırımcokacimcoook
gel bi öpem seni şekerim opuyorumnanaktan
tadına baktın mı nasıl?
kızlar H.cevizi tadı geliyor mu?
canım afiyet oslunTeocum hoşgeldin a.s.
Kızlar tadına baktım. Hafif geliyor tadı hindistan cevizinin. Tadı da güzel olmuş,içi de pufidik gibi yumuşak;ama dışı kıtır:gitme: Gittikçe sertleşecek.. Neyse biz de içini kemiririz kocişlekaydirigubbakcemile3
ALINYAZIMSIN ŞİMDİ YAZACAĞIM TARİFİ YAP CNM BU DAHA GÜZEL GELDİ:))))))))UN KURABİYESİ 2
Un kurabiyesi
Malzemeler: (1 tepsi)
1 paket margarin (250 gr.)
1 kahve fincanı sıvı yağ (türk kahvesi fincanı)
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
3 bardak un (tarifte aldığı kadar, 4-5 bardak yazıyordu ama 3 bardak yetti bana, yumuşak bir hamur olması gerekiyor ağızda dağılması için)
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanması:
Margarini buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru hazırlayacağınız kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini katıp elinizle iyice yoğurun. Üzerine ununu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu azar azar katmanızı tavsiye ederim)
Hamurdan parçalar koparıp uzun ince şeritler yapıp bir çatalın tersi ile boyuna çizerek şekil verin. Bıçakla verevlemesine keserek azıcık yağla yağlanmış fırın tepsisine dizin. (dilerseniz benim gibi yuvarlaya bilirsiniz, kabartma tozu olmadığından üzerine çok bastırmamanızda fayda var)
150-160C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin (arada alt kısmına bakıp pembeleşmişse piştiğini anlayabilirsiniz)
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulayın veya bir çay süzgecine pudra şekerinden koyarak kurabiyelerin üzerine gezdirin.
bu pazar arkadaş evine davetetti ben de yapıp ona götürmeyi düşünyorum bu kekten inşallah jazmin gibi yakmam:)
canım afiyet oslun
mısranın dediği gibi biraz daha fazla konabilir hindistan cevizi
ben havuçlu-cevizli-tarçınlı kekide seviyorum
sen tarçın sevmiyorsun gerçi
kızlar ben bu keki ne zaman yapsam parçalanıyor
niye anlamıyorum
ununu da hep aynı koyuyorum diğer kekler gibi
fazla mı koymak gerek acaba :uhm:
tamam mısraa benim yaptığım buydu
nişastalı cişdden daha güzel oluyo
saol yerimseniben
son bişey daha
bugün acil değil
tariflerinde varsa
katı bir çikolata sosu arıyorum profiterol üzeri için
benim kocişte çiğ köfteye bayılır ve çok güzel yapar opuyorumnanaktankızlar gecenlerde ben de havuçlu cevizli kek yapmıştım kek sevmeyen daha doğrusu hamur işi sevmeyen kociş bayılmıştı ama en cok mercimek köfte ye bayılır önüne ne kadar koyarsan koy hepsini yer
opuyorumnanaktan6 kasımda altın günüm var kızlar szilere güveniyorum
jazmin cim hayırdır ne çatlağı
alınyazımsın yanlış duymadım di mi
Canım kekin üstü çatladı. Bende neden çatladı acaba bir yerde yanlış mı yaptım dedim. Hadi oraları da azıcık kızarsın dedim ve üstü iyice kızardı kekiminmafoldumben Neyse içi gayet güzel oldu...Tadı da hoş... Kocişle keki kemircez anlaşılan azıcık:sinifsinif:
yardıma gelirim cnm mazallah dişleriniz kırılabilir filanzemuszemus
incirli keki hiç denemedim canımYap canım ... Aman dikkat et benim gibi çatlaklara takılıp yakmakaydirigubbakcemile3
Canım ben 1 bardağa yakın koydum hindistan cevizini.. Bende incirli keke bayılırım. Bu benim yaptığım ilk kekte değil yani... İlk defa böyle oldu... :sinifsinif:
Mısracım bende bıçak batırıp çıkarttım. Hamur gelmedi. Tereddüt ettim çıkartsam mı diye? Ama çatlaklarda kızarsın dedim kek gitti :roflol:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
O kadar da yakmadık canım sende yane:umursamaz:
kaydirigubbakcemile3
O kadar da yakmadık canım sende yane:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?