Esk Anadolu AÖF ve Erz Atatürk AÖF ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim.

Cassia

Sol omzuma göm saçlarını*
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
493
292
73
İki üniversitenin açıköğretim fakülteleriyle ilgili yeterince bilgi sahibiyim.
Hangi üni olduğunu belirterek soru sorarsanız cevaplayabilirim.

ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum memur oldum tapuda ama meslek değiştirmek istiyorum sınavsız dikey geçişle uluslarası ilişkilere geçmiştim anadolu üniv aöfye dondurdum şimdi ise 4 yıllık sosyal hizmetler okuyup baska kuruma geçip sosyal hizmetler uzmanı sosyal calışmacı olmak istiyorum bu yüzden anadolu üniv aöf sosyal hizmetler önlisans okuyup dgs sınavı ile atatürk üniv aöf sosyal hizmetlere geçip dörde tamamlamak istiyorum öle olurmu cassia

Arkadaşın bu konuda bilgisi çok gelince cevaplar kesin.

tşk ederim bulca verdiği cvpları gördüm buraya yeniden yazınca dgs puanım daha ii olsun diye atatürk üniversitesi sosyal hizmetler önlisansı tercih edicem okul puanı daha fazla verirler diye sonrada dgs ile tamamlıcam arkadaşın dediği gibi yardımınız için tşkler

Sınavsız ikinci üniversite kapsamında önlisans sosyal hizmetler adına Atatürk Üni tercih etmeniz sizin için en uygunu olacak. Daha öncede bahsettiğim gibi sınav müfredatı uygun olduğu için ortalamanıza bağlı DGS sınavında ek puanınız daha fazla olacaktır.
Rica ederim :)

Bildigim kadariyla dgs ile geçiş yaptıgınızda 2 yıl degil 3 yıl okuyacaksınız. Fark derslerinden dolayı. Bu da size 5 yıla malolacak. Normal üni. sınavıyla Sosyal hizmetlere yerleşseniz daha iyi olmaz mı? 4 yıl okumak varken. tabi muhakkak bunu böyle yapmak için geçerli sebepleriniz vardır. Bende şuan aöf den Sosyal hizmetleri okuyorum. Seviyorum bu bölümü...

işim cok yoğun kires hanım tapuda calışıyorum yorgun geliyorum eve hem iş hem o yapamam geçte geliyorum eve ygsden baya 300 üstünden puan almam lazım yapamamkı ortaokul lıse unıv hepsı dısardan alt yapıda sıfır oyuzden bu yolu sectım meslek degısmek ıstıyorum 6yılda olsa okucam artık yapacak bişi yok

Mezun olunan bölüm derslerine ve DGS ile tercih yapacağı üniversiteye göre değişiyor dediğiniz. Bazı üniversiteler direkt 3. sınıftan başlatır fark varsa alttan fark dersi aldırır. Bazıları direkt 2. sınıftan hatta bazıları 1. sınıftan bile başlatıyor.

Çok dogru dediginize katılıyorum. Forumlarda baya bir araştırma içerisine girmiştim bu konuyla alakalı olarak. Genel kanı ve yönetmelik edindigim bilgilere göre Sosyal Hizmetler adına, dgs ile geçişte 2. yıldan başlatılıyor olmasıydı. Tabi son durum nedir bilmiyorum. Belki degişmiş olabilir.

Ben Atatürk Üni aöf sosyal hizmetler önlisans yerine Anadolu Üni. aöf sosyal hizmetler önlisansı tavsiye ederim. DGS'de hangi üniversitesnin önlisansını bitirdiğiniz farketmiyor. Atatürk Üni aöf basılı kitap vermiyor bu açıdan okuyanlar çok şikayetçi. Dersleri online ortamda alıyorlar, ara sınavlar online finaller belirlenen şehirlerde yapılıyor. Öğrenciler sistemde pek çok sorun yaşıyor ve telefonla da çağrı merkezine ulaşamıyorlar. En çok şikayet ettikleri konu bu. Anadolu Üniversite aöf'de kitap veriliyor.

** DGS de diploma notuna bağlı olarak ek puan veriliyor , en yükseği 80 puan olmakla birlikte. Atatürk üni.de vize internet üzerinden olduğu için herkesin 100-90 seyrinde gidiyor. Yani ortalama inanın Anadolu'ya göre bariz yüksek oluyor.

** Vize sınavı (Online sınav) Sabahtan akşama kadar sürdüğü için , sorun yaşanırsa bildiriliyor ; yeniden sınav açılıyor. Eğer akşam üzeri sınava girilmişse ve sorun yaşandıysa bir kaç gün sonra aynı sorularla yeniden sınav açılıyor. Bu konuda üniversite mağdur bırakmıyor.

** Evet kitap verilmiyor sisteme yükleniyor ders notları. İsteyen çıktısını alıyor. Bu işi yapan büyük kırtasiyeler uygun fiyata basıyorlar. Tabi ki ne kadar uygun olursa olsun maddi anlamda eksi bir yön fakat Anadolu Üniversitesinin kitapları kadar karışık olmayıp , daha basit anlatım var.

**En önemlisi bütünleme sınavı var. Sene uzatmamak için büyük bir fırsat.

Sonuç olarak : Lisans tamamlama düşünülüyorsa Atatürk her yönden daha avantajlı..

Saygılar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…