Eşiyle aynı evde iki yabancı olan var mı..

Sokakta tanimadigim birini hasta gorsem kaldirir hastaneye gotururum. En kotu ambulans cagiririm.
Tabi ki. Eş ya. Yani ne bileyim ne demek rol yapıyorsun? İnsan bunu nasıl kondurabilir? Yani hadi aklından bu geçti ya gerçekse diye düşünmez mi insan? Merhametsiz insandan korkarım ben. Her şey düzelir de insanın kalbine sonradan merhamet konmaz. Hastayken yanımda olmayacaksa ne halt yemeye koca ettim derim yani.

Tabi ki. Eş ya. Yani ne bileyim ne demek rol yapıyorsun? İnsan bunu nasıl kondurabilir? Yani hadi aklından bu geçti ya gerçekse diye düşünmez mi insan? Merhametsiz insandan korkarım ben. Her şey düzelir de insanın kalbine sonradan merhamet konmaz. Hastayken yanımda olmayacaksa ne halt yemeye koca ettim derim yani.
Merhamet, evlilikte sevgiyle aynı ölçüde olmasi gereken duygu bence

Bu yaşanılan şeyler çok üzücü.. Sizin için çok üzüldüm. Keşke kimse böyle şeyler yaşamasa.. Daha çok yeniymiş evliliğiniz ve çok yıpranmışsınız.. Evliliğin ve boşanmanın artılarınk eksilerini ortaya koyun.. Boşanma olsa nasıl olur aileniz sahip çıkar mı ne bileyim çalışıyor musunuz kendi ayaklarınkz üzerinde durabilecek misiniz. İlk önce bu durumları göz önünde bulundurun. Evlilik terapisi çare olabilir belki.. Anladığım kadarıyla boşanmayı pek de düşünmüyorsunuz o halde evliliği daha yaşanır bir hale getirmek zorundasınız.. Allah yardımcınız olsun..

6 ayda nefret dolu bir ilişki haline gelmiş.

Merhamet inanın bana göre sevgiden daha önemli. Çunku gunumuzde sevgi kosullara baglaniyor, sunu yaparsan severim bunu yapmazsan sevmem diye ama merhamet her durumda insan olmanin gereği. Esine kizabilir insan ama hastaysa merhamet eder yaninda olur sonra iyilesince kozunu paylasir, esiniz hep boyle mi her ona ihtiyac olan durumu rol mü saniyor?

Yol yakınken çocuk yokken bu gaddar vatandaşla neden bitirmeyi düşünmüyorsunuz? Üstelik daha çok gençsiniz.genclik elden gitmeden yeni yollara baş koymak lazım.

Şu adamın baba olmaya layık bir yanı var mı?Allah aşkına,sizi öldüresiye dövmüş bir adamı,yanınızda yörenizde tutmayın.Yazık size ve gençliğinize.Aileniz bu yaşadıklarınızı biliyor mu?Kimseye anlatmadıysanız,anlatın ve bırakın bu adamı.

Ayrıca evlilik yemek yiyip sevişmekten ibaret değil
Öyle hastalıklar var ki insan yardımsız yapamıyor , altından kalkamıyor..
Bu duruma gelirsem bu adam bana bakmaz diye aklımda şüphe varsa
Ne diye onunla olucam ?
Merhametsiz insandan bir cacık olmaz ...
Aşkınız da bir süre yere batar
Sonra kurtulup 2 rekat namaz kılarsınız...

Ornek vercek olursam annem yanlış bir ameliyat geçirdi
Babam 3 ay altını aldı
Temizliğini yaptı
Kocan bunu yapabilir mi ?
Diyelim ki işsiz kaldın
Kocan bakabilir mi ?
Diyelim ki bakımsız paspal oldun
Kilo da 100 +
Kocan olacak seni sevebilir mi ?
Bence yapmaz
Adam her konuda tirt ...
Onun yerine kaplumbağa beslerim en azından severim

İkimiz de aynı okulda öğretmeniz. Urfada görev yapıyoruz. Eşimde öfke kontrol problemi var. Üstelik rehber öğretmen. Karakteriyle tamamen zıt bir mesleği var.
Ben sizi ve eski konunuzu hatırlıyorum.
Olmamış bir evliliği,oldurmaya çalışıyorsunuz.
Eşiniz ruhsal anlamda sağlıklı biri değil,
bırakın rehber öğretmenlik yapip öğrencilerine faydalı olmayı kendisine faydası yok adamın.
Bunları uzmanlığı PDR olan biri olarak yazıyorum.
Hele bu son yaşadığınız olayda,eşiniz olacak adam,eş vasfını tamamen kaybetmiş.
Boşuna zaman harcıyorsunuz bu evliliği sürdürmeye çalışarak.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Hangi kadın buna maruz kalırsa kalsın çok üzücü.
Ama bu kadın öğretmen olunca, işin rengi değişiyor.
Öğrencilerine rol model olmasını beklediğimiz, kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmaya çalışan ve bu konuda eğitim veren bir insanın şiddeti sineye çekmesi ne ile açıklanabilir?

Güçlü toplum için güçlü kadınlar yetiştirmesini beklediğimiz bir öğretmenin, sadece toplumca kutsanmış evliliği devam ettirebilmek adına rencide edilmiş bir onurla yaşamayı göze alması, erkek tahakkümünü kabul etmesinin izahı olabilir mi?

Peki bu mantalitedeki insanların yetiştirdiği/ yetiştireceği öğrencilerin özgüven ve özsaygıları hangi düzeyde olur?

Sevgili öğretmenler; yapmayınız.
Önce kendiniz sonra da yarınlarımız için böyle yapmayınız.
Kendinize acımıyorsanız, "eseriniz olacak yeni nesiller"e acıyın.

Ben kocasından şiddet görüp sineye çeken bir kadının çocuğumun öğretmeni olmasını istemezdim.

Eşiyle aynı evde yabancı gibi yaşayan kişiler gordum.Ama orada çocuğun 1/2 yıl daha okul düzeninin değişmemesi,taraflardan birinin eğitiminin bitmesi ,ortak ödemelerin bitmesi gibi ortak hedefler vardı ve evliliklerinde güzel /mutlu yıllar da geçirmişlerdi ..yani yaşanmış güzel günler vardı ve o güzel günlerin tekrar geleceğine dair tarafların en az birisinin umudu vardı. Adamlarda Fiziksel siddet ,öfke problemi gibi kadının bir an önce önlem almasini ve canini kurtarmasini gerektirecek bir durum yoktu. Ama senin durumun çok farklı güzel kardeşim. Senin aynı evde yabancı gibi yaşamanın sana hiçbir getirisi yok tam aksine götürüsu var. Bir an önce harekete geçmezsen yaşadığın bu durum sana normal gelmeye başlayacak....

Sizi hastalıkta yalnız bırakarak fiziksel şiddetten farklı bir şey yapmamıştır. Küfürlerini bos hareketlerini saymiyorum. Yol yakınken diyorum anlarsınız gerisini.

Hepinize çok teşekkür ederim. Bugüne kadar hep yuvamı kurtarmaya çalıştım ama.. Artık ne umudum kaldı ne de gücüm.

Daha önceki yazinizida okudum dış gebelik içind e çok geçmiş olsun buda size bi mesajdir Bence eşim başım dönse hastaneye goturur nerdeyse ama bu gaddarlık bunun sebebi sadce öfke kontrolu değil öyle olsa sana gösterir size sevgisi yok bence ayrılın kendiniz için

Karar elbette sizindir ama korkmayın biraz cesaret gerek size ve bu esaretten kurtarın kendinizi sonrasında çocuk olur cesaretinizi hiç toplayamazsınız ve öğretmen eşiniz hemde alanı gereği etrafa çok saygın konuşması dinlenen biri olarak gösteriyordur kendisini ve sizi bir defa ezmiş ve siz hala yanında kalıp devam ettiyseniz evliliğe size saygısı bitmiştir benim de bu tarz sorunlu bir evliliği olan arkadaşım vardı başta cesaret edemedi zamanla düzelir dedi çocuğu oldu şimdi cesareti hiç yok ve eşi hala daha kavgalarında aşağılar onu saygısı yok yani kendinize bunu yapmayın

Ne olur ne olmaz iyi korun
Şiddet olduğunda umarım darp raporu almışsındır
Bi daha olursa mutlaka al
Ücretsiz izne ayrıl çık git ailenin yanına
Tayin iste başka bir şehire
Donuna kadar alıp boşa bu adamı

Back
X