Bende kendi tanışma hikayemi anlatmak istiyorum. Aslında bu çook uzun ve ilgnç bir hikaye.. Ama özetleye özetleye anlatmaya çalışacağım. Yorumları merak ediyorum.. Lisede Öss sınavında öğrencilerin yararına bir kurs sistemi vardı. Matematikte öğrencilerin daha iyi puanlar alabilmesi için, her hafta başka bir okul gezen bir öğretmenler grubuydu. Matematikte %90 başarı vaadi ile yakın arkadaşım x, kursa katılmıştı. Ben katılmamıştım.. 1 haftanın sonunda öğretmenler, aklınıza takılan bir problem olursa tlf numaralarımız diye sınıfın tahtasına numaralarını yazmışlar. Arkadaşım x o sıralar bunalımdaydı. Kendisinden yaşça küçük sevgilisinden ayrılmıştı ve artık hayatında daha olgun birisini istediğine karar vermişti. Öğretmenler içinde en samimi bulduğu genç adamdan yardm alabilir miydi acaba.. Ona derdini anlatabilir miydi. Arkadaşım neden bilmem öğretmene mesaj attığında benden bahsetmiş. Onu görüp ondan hoşlandığımı söylemiş. Buna vereceği cevaba göre asıl konuya gelip arkadaş çevresini bir kolaçan etmek istiyordu sanırım. Komik bir kızdı.. Rahat bir arkadaştı. Ama beni acayip kötü bir duruma soktu. Öğretmen beni merak etmiş. Hayatında ilk kez bir kız tarafından beğenildiğini ve şoka girdiğini yazmış. Hiç kız arkadaşı olmamış ve yaptığı etik olup olmadığını unutuverip bana nasıl ulaşabileceğini sormuş. Bir süre sonra da x cevap vermeyince, benimle dalga mı geçtin. Çok ayıp gibisinden bir mesaj yazdı. Ben şok oldum ve yaptığı şeyi hemen düzeltmesini istedim. Adamı hiç görmedim. Asla ne bir hoşlantı ne başka bir şey. Ama x rezil olmamak adına onu yalancı çıkarmamamı istiyordu. Açıkçası öğretmenin heyecanı da beni şaşırttı. Öğretmene kendi adıma özür dileyerek mesaj attım. Ama hem onu kırmamak hem de arkadaşımı rencide etmemek için, siz sempatik birisiniz. Bunu sınıfta diğer tüm arkadaşlardan duyuyoruz. İyi bir insansınız diye ekledim. Ama yine de benimle tanışma konusunda ısrarcıydı. Arzuya deli gibi kızdım. Yok öyle bir şeyde diyemedim. Neyse eve gittim akşam. Biri aradı.. x kişi numaramı vermiş. Kız yalancı çıkmayacagım diye beni kurban veriyor
buyrun dedim. T.. hanımla mı görüşüyorum dedi. Bu şekilde hitap etmesi ne hoştu. Öyle ya, ben onun öğrencisi değildim. Elimde olmadan "hocam?" Diyiverdim. Ah x ah.. Ne hallere soktun beni. Sonra onu nasıl nerde gördüğümü sormaya başladı. Acayip kötü hissediyordum. Masa da gördüm, oturuyordunuz.. sonra onun neyinden hoşlandığımı sordu. ilk defa bir kızın ona boyle bir itirafta bulundığunu, çirkin bir adam olduğunu. Öyle bir anlattı ki.. Dişlerim yamuktur, kelim, yaşıma göre saçlarım beyaz, aşırı zayıfım.. İçimden diyorum ah arzu ah.. Ne diyeyim adama şimdi. Ben sempatik bulmuştum sizi, bir dğer öğretmen için de aynısını söyleyebilirim aslında çok önemli sayılmaz gibi bir açıklama yapmaya calıştım. O telefon konusması tam 2 saat sürdü. Sanırım biriyle konuşmaya ihtiyacı vardı. Ses tonu çok hoştu. Konuşması akıcı, gülüşü içten.. Ailesinden bahsetti yaşantsından.. Hoşlandığı şeylerden.. Sonra ben anlattım. Söylediğim sözlere karşılık aldığım cevaplar çok doyurucuydu. Olgun bir adamla konuştuğumun farkındaydım. Bu yüzden iki kez utanıyordum. Ama neden bilmem araması beni heyecanlandırıyordu. Sonra merak ettim bir fotoğrafını sosyal medyadan görmek istedim. Fotoğraf açılınca çok şaşırdım. Hiçde bahsettiği gibi bir adam değildi.. Açıkçası beğendim bile. X arkadaşım yüzümdeki gülümsemeyi görünce bir şeyler olduğunu anladı ve çok şaşırdı. Başta sadece basit bir şakaydı.. Sonra oda benim fotoğraflarımı gördü. Ayıptır söylemesi çok beğendi
Konuşmalar devam etti.. Tam 2 yıl boyunca. Sonra da evlendik. Eşim işin aslını nişanlandığımızda öğrendi. Tek yaptığı x kişiye teşekkür etmek oldu.. Mutluyuz