• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizle çocuk yüzünden hiç kavga ettiniz mi ?

minnaku

life is one day, it is also this day.
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
1.432
434
323
Dünden beri çok üzgünüm kızlar, sıkıntım mideme vurdu ağrıdan inanın duramıyorum. Benimde danışmak istediğim bir şey var sizlere.

Eşimle 6 yıldır evliyiz. 4 yaşında bir kızımız var. Çalıştığım için kızıma annem bakıyor ve kız kardeşim de anneme yardımcı oluyor, çocuğu en az benim kadar çok severler üstüne titrerler.Hasta olsa bizden önce koşa koşa hastaneye götürürler. Parkına gezmesine yemesine içmesine varana kadar herşeyiyle ilgilenirler. Allah var haklarını hiç ödeyemem.

Normalde eşimlede iyi anlaşırız. Birbirimizi severiz. Ancak söz konusu çocuk olunca maalesef çok değişiyor, olmadık şeylerden problem yaratıyor. Normalde bende kızımın üstüne çok düşerim, her şeyine çok dikkat ederim. Üstelik eşimin paranoyak derecesinde takıntıları nedeniyle sürekli diken üstündeyim.

Örneklere gelecek olursak; kızımın yüzünde ufak bir şey çıksa kim öpüyor da yüzünde bu çıkıyor der, kazara düşse kızar (çocuk bu düşe kalka büyür ama işte..), saçında bir toz veya bir şey görse bu ne böyle niye temiz değil der. Yani böyle öften pöften şeylerden sıkıntı çıkarır. Geçen sene kız kardeşim çocuğun eline hazır kek vermişti burnumuzdan getirdi ki hazır yiyeceklere bende karşıyımdır ama zaten kırk yılda bir böyle bir şey oldu. Kız kardeşimde ondan sonra hazır bir şey yedirmedi ve kendi evde kek yapıp yedirdi. Bu arada kız kardeşimle aralarında geçmişten kalan bir sıkıntı vardı, küslerdi ve ben üzülmeyim diye kardeşim ondan özür diledi ama artık eşim ona gıcık olduğundan yaptığı her şey gözüne batıyor.

En son olay dün oldu. Kızımı gezdirmeye büyük bir alışveriş merkezine gittik. Güzelce eğlendik. Sonra yemek yiyelim dedik. Yemeğimizi yedik. Ardından ben ellerimi yıkamaya lavaboya gittim. Döndüğümde sinirlenmiş köpürmüş bir haldeydi. Sebebini sordum noldu diye. kızım eşime teyzem bana kola içirdi demiş. Ben böyle bir şey olmayacağını biliyorum. Çünkü eşimin kızacağını bildiklerinden böyle şeylere artık haddinden fazla dikkat ediyorlar ama anlat anlatabilirsen derdini. Açtı ağzını yumdu gözünü. Ses çıkarmadım ama çok kötü oldum. Sabaha kadar uyumadım. Zaten kendi yatağımdada yatmadım. Bu sabah işe giderken anneme sordum varmı böyle bir şey diye. Annemde olurmu kızım tırnak kadar çocuğa kola verilir mi hiç dedi. Kız kardeşimle de sonra telefonla konuştuk, oda çok üzüldü. Bana abla geçen gün çocuk bizede babam annemi dövüyor dedi ama biz böyle bir şey olmadığını bildiğimizden kızdık yalan söyleme bir daha diye dedi. Çocuk bu bazen olmayan bir şeyi olmuş gibi söyleyebiliyor dedi. Üstelik biz ona gözümüz gibi bakıyoruz ama eniştem neden böyle yapıyor anlayamıyorum dedi.

Bu arada işten çık diyenler olabilir ama kredi borcumuz ve kendi kredi kartı borcum yüzünden iştende çıkamıyorum. Şu anda o kadar üzgünüm ki anlatamam. Siz olsanız böyle bir durumda eşinize nasıl davranırdınız ve bu huyundan nasıl vazgeçirirdiniz ? lütfen banada bir akıl verin.

eşiniz kusura bakmayın ama nankör..annenizi ve kardeşinizi el üstünde tutacağına birde sitem ediyor... sanki anneniz ve kardeşiniz bakmak zorunda..ben anneniz yerinde olsam içim burkulsada "al oğlum o zaman çocuğunu git güvenebiliyorsan bakıcıya ver" derim..bulmuş gül gibi insanları bunuyor..yazık siz içinizi ferah tutun,kendinizide sıkmayın,başka çaresi varsa onu arasın o zaman..

eşiniz kusura bakmayın ama nankör..annenizi ve kardeşinizi el üstünde tutacağına birde sitem ediyor... sanki anneniz ve kardeşiniz bakmak zorunda..ben anneniz yerinde olsam içim burkulsada "al oğlum o zaman çocuğunu git güvenebiliyorsan bakıcıya ver" derim..bulmuş gül gibi insanları bunuyor..yazık siz içinizi ferah tutun,kendinizide sıkmayın,başka çaresi varsa onu arasın o zaman..

annemde aynı şeyi söylüyor.
kızım arada sen olmasan senin üzüleceğini bilmesem ona neler söylerdim ama içime atıyorum diyor.
zaten kadın hasta birde ona üzülüyorum
kadın hasta hasta çocuğa bakmaya çalışıyor

gelinler kaynanalarının çocuk bakmasını beğenmez ya,burda da tam tersi olmuş.:34:
kaynananız yok mu,birazda onlar baksa:26:

bence siz çocuğu bakıcıya vermeyi teklif edin eşinize, bakalım o zaman ne oalcak, o sizin annenizi bakmak zorunda olarak görmeye başlamış, sorun olmadığı halde acaba ne olsa da sorun çıkarsam arayışı içine girmiş, anneniz bakmak zorunda değil ki, onun annesinin bakma durumu varsa biraz da o baksın, o zaman görsün bakalım titizliği

gelinler kaynanalarının çocuk bakmasını beğenmez ya,burda da tam tersi olmuş.:34:
kaynananız yok mu,birazda onlar baksa:26:

şu anda işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum :(
kaynanam yok vefat etmiş
eşimin analığı var ve çok kötü bir insan
yani ölse çocuğuma bakmaz
zaten bende ona güvenmem
keşke eşimin öz annesi yaşasaydı çok isterdim
belki eşim o zaman beni anlardı

Sizin anneniz bakıyor diye bunalrı yapıyor. Kendi annesi baksa hiçbiri sorun olmayacak. Dua et ki gözün arkada kalmıyor diyecek üstüne. Benimde oğluma annem bakıyor babaannesinin yaptıklarından sonra eşim bile annesine güvenmiyor. Hem ben anlamıyorum çocuk bu düşer de kalkar da hazır kek yese ölmez ya neden abartıyorlar anlamıyorum. Adam gibi uyarmayı bilsin eşin senin çocuğuna bakmak zorunda değil ki kimse

şu anda işyerinde ağlamamak için kendimi zor tutuyorum :(
kaynanam yok vefat etmiş
eşimin analığı var ve çok kötü bir insan
yani ölse çocuğuma bakmaz
zaten bende ona güvenmem
keşke eşimin öz annesi yaşasaydı çok isterdim
belki eşim o zaman beni anlardı

başınız sağolsun canım.diğer arkadaşın da dediği gibi o zaman bakıcıya vermeyi teklif et.bakalım eşin ne diyecek.en azından blöf yap kocana:34:

Annenizle kardesiniz ne guzel bakiyormus iste esiniz resmen nankorluk yapiyor bence. Bakici elinde buyuse ne yapacakti?

Kendi annesi yasiyor olsaydi ve o baksaydi eminim kola icirse bile gormezden gelirdi.

Kendinizi yemeyin aksam oturup konusun sakin sakin.

bence siz çocuğu bakıcıya vermeyi teklif edin eşinize, bakalım o zaman ne oalcak, o sizin annenizi bakmak zorunda olarak görmeye başlamış, sorun olmadığı halde acaba ne olsa da sorun çıkarsam arayışı içine girmiş, anneniz bakmak zorunda değil ki, onun annesinin bakma durumu varsa biraz da o baksın, o zaman görsün bakalım titizliği

dün aslında işten çık dedi bana eşim
ama dediğim gibi kendi kredi borcumuz olduğu gibi kendime ait kredi kartı borcum var
işten çıkarsam nasıl öderim diyorum
bana ne, ne yaparsan yap diyor

Eşinizin yaptığını savunmuyorum tabi ki öle yapmaması gerek çok yanlış bişey!
Ama etrafımdan gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim.
Örneğin; ''X'' bayan olsun, ''Y'' erkek olsun.
Erkekler kendileri düşürdüğünde yanlış bişey verdiğinde hiç sorun yok ama başkası düşürsün yanlış bişey yedirsin hemen köpürürler.
Hatta size bile bu şekil davrandığı olmuştur yanlış bişey yaptığınızda veya onun yanlış düşündüğü bişey yaptığınızda
Bunun sadece sizin anneniz ve kardeşinizle ilgili olduğunu düşünmüyorum
Başkasıda yapsa ona da köpürür.
İnsanlar hep aman şunu yapmayın aman dikkat edin düşürmeyin sonra ''Y'' hepimizi öldürür diyorlar.
Hiç etrafta aman şunu yapmayın aman dikkat edin düşürmeyin sonra ''X'' bizi öldürür diyeni görmedim.
He bu durumda baba çocuğunu daha çok düşünüyor anne daha mı az düşünüyor dicek olursanız hayır tabi ki böyle birşey yok ikiside çok düşünüyor evladını.
Eşinizi bu huyundan vazgeçirebilirmisiniz bilmiyorum deneyin. Ama büyük ihtimal geçiremezsiniz.
Bu yüzden annenizle kardeşinizle konuşun eşinizin söylediklerini takmamasını çocuk konusunda erkeklerin çoğunun böyle olduğunu siz değil de başkası da olsa onlara da aynı şekilde söyleneceklerini söyleyin bence.
Neden bayan değil de erkek yapıyor dicek olursanız onu bilmiyorum işte ama erkek herkese yapıyor bunu cocuğu konusunda gördüğüm kadarıyla.
Ayrıca şu kola olayında kardeşinize değil de küçücük cocuğa inanması da normalde saçma ama yine etrafımda gördüklerim çocuklarına inanıyor.
Mesela yengem gezmeye götürür yemek yedirir.
Çocuk gelir babasına baba annem bana yemek yedirmedi oyuncaklara bindirmedi der.
Eşi de hemen ona kızar niye yedirmedin niye oyuncaklara bindirmedin diye.
Halbuki çocuk işte yalan söylüyor.

Son düzenleme:
Sizin anneniz bakıyor diye bunalrı yapıyor. Kendi annesi baksa hiçbiri sorun olmayacak. Dua et ki gözün arkada kalmıyor diyecek üstüne. Benimde oğluma annem bakıyor babaannesinin yaptıklarından sonra eşim bile annesine güvenmiyor. Hem ben anlamıyorum çocuk bu düşer de kalkar da hazır kek yese ölmez ya neden abartıyorlar anlamıyorum. Adam gibi uyarmayı bilsin eşin senin çocuğuna bakmak zorunda değil ki kimse

kızkardeşimde eniştem bana keşke sorsaydı doğrumu değilmi diye dedi
o zaman kola vermediğimi anlatırdım diyor
yok ama küçücük çocuğun dediği doğru ona göre
kardeşimi sevmiyor ya sorun çıkaracak

Eşinizin yaptığını savunmuyorum tabi ki öle yapmaması gerek çok yanlış bişey!
Ama etrafımdan gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim.
Örneğin; ''X'' bayan olsun, ''Y'' erkek olsun.
Erkekler kendileri düşürdüğünde yanlış bişey verdiğinde hiç sorun yok ama başkası düşürsün yanlış bişey yedirsin hemen köpürürler.
Hatta size bile bu şekil davrandığı olmuştur yanlış bişey yaptığınızda veya onun yanlış düşündüğü bişey yaptığınızda
Bunun sadece sizin anneniz ve kardeşinizle ilgili olduğunu düşünmüyorum
Başkasıda yapsa ona da köpürür.
İnsanlar hep aman şunu yapmayın aman dikkat edin düşürmeyin sonra ''Y'' hepimizi öldürür diyorlar.
Hiç etrafta aman şunu yapmayın aman dikkat edin düşürmeyin sonra ''X'' bizi öldürür diyeni görmedim.
He bu durumda baba çocuğunu daha çok düşünüyor anne daha mı az düşünüyor dicek olursanız hayır tabi ki böyle birşey yok ikiside çok düşünüyor evladını.
Eşinizi bu huyundan vazgeçirebilirmisiniz bilmiyorum deneyin. Ama büyük ihtimal geçiremezsiniz.
Bu yüzden annenizle kardeşinizle konuşun eşinizin söylediklerini takmamasını çocuk konusunda erkeklerin çoğunun böyle olduğunu siz değil de başkası da olsa onlara da aynı şekilde söyleneceklerini söyleyin bence.
Neden bayan değil de erkek yapıyor dicek olursanız onu bilmiyorum işte ama erkek herkese yapıyor bunu cocuğu konusunda gördüğüm kadarıyla.

haklısın arkadaşım
kendi eve getirdiği çikolata ve şekerlemeleri vermeyi çok iyi biliyor
kendide çok düşkündür zaten
çocuğun gözünün önünde yer
ama ben versem sorun çıkarır

eşinizin yaptıkları çok tuhaf geldi bana cidden ayıp ediyor çok kızdım eşinize Allah sabır versin size ne diyim :26:

Annenizle kardesiniz ne guzel bakiyormus iste esiniz resmen nankorluk yapiyor bence. Bakici elinde buyuse ne yapacakti?

Kendi annesi yasiyor olsaydi ve o baksaydi eminim kola icirse bile gormezden gelirdi.

Kendinizi yemeyin aksam oturup konusun sakin sakin.

ne konuşayın arkadaşım siz söyleyin bir akıl verin
ben ne dediysem bu adam böyle

haklısın arkadaşım
kendi eve getirdiği çikolata ve şekerlemeleri vermeyi çok iyi biliyor
kendide çok düşkündür zaten
çocuğun gözünün önünde yer
ama ben versem sorun çıkarır

İşte bu yüzden annenizle kardeşinizle konuşun
eşinizin söylediklerini takmamasını
çocuk konusunda erkeklerin çoğunun böyle olduğunu
siz değil de başkası da olsa onlara da aynı şekilde söyleneceklerini söyleyin bence.
Bu konuda eşinizin huyunu değiştirebileceğinizi hiç sanmıyorum

Evet eşinizin yaptığı hiç hoş bir şey değil.Ben de çok kızdım.Nankörlüktür bu.Kasti mi yapıyor ki?Neyse azıcık sabredin çocuk büyüdükçe bu sorunlar ortadan kalkacaktır.Ben buna benzer şeyleri ablam ve eniştemden gördüm.Yeğenim 5 yaşını doldurdu.Onlar da birçok şeyi aştılar zamanla herşey rayına oturdu.Annenizin ve kardeşinizin sakinliği,mantıklı oluşları çok güzel,hep böyle devam eder umarım.Fevri yaklaşmıyorlar.Bu çok önemli ve bu konuda da şanslısınız.Ben bir öneri de bulunmak istiyorum.Neden kreşi düşünmüyorsunuz?Kreş yaşı çoktan gelmiş.Zaten 5 yaşını doldurdular mı artık okula alıyorlar.Bence kreşe verin.Anneniz de hastaymış bak :(Çok geçmiş olsun.Hem anneniz hem kardeşiniz zan altında yada sizin aranızda kalmazlar.Eşinizin tavrında da değişiklikler görebilirsiniz belki.Kreş olayına tekrar gelecek olursak.Anneanne,babanne olayı çok farklı oluyor çocuğun eğitiminde.Maalesef bir yerde eksik kalıyor çocuk hep.Zamana ayak uydurmak lazım.Kreşlerde neler öğretiliyor.Benim yeğenimde olumlu değişmeler oldu mesela kreşe başladığında.Lütfen bunları es geçmeyin.Canınızı da sıkmayın,kocanızla aranız kötü olmasın.Halledilmeyecek şeyler değil bunlar..

Son düzenleme:
Eşinizin tavrı kolay kolay değişmeyecek gibi. Konuşmayı deneyin başka bakacak kimse yok, onlar gibi de kimse bakamaz zaten gibi. Annem bizden çok seviyor diye konuşun. Kız kardeşinize de tavır almasından hoşlanmadığınızı belirtin.

Eşin,çocuğunuza senin ailenin bakmasından rahatsız.
Belki ailenden hoşlanmıyor olabilir.Veya kendi annesi yok diye içten içe kıskanıyordur.
Sen kendin bakmadığın için de sinirleniyor olabilir.

Sözettiğin şeyler,genellikle annelerin titizlendiği konular.
Bunlara bir babanın bu kadar önem verdiğini pek görmedim.
Bence ne yapsalar gözüne batıyor.

Back