Esinizin morali bozuk yada sinirli, nasil teselli edersiniz?

*Kus-Yuvasi*

SANA MUHTACIM ALLAHIM
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
435
6
Evet arkadaslar, merak ediyorum, hangi yöntemi kullaniyorsunuz, eger esiniz sinirli ise, yada morali bozuk ise. Ben genellikle susmayi tercih ediyorum, vidi vidi yapmamak icin, ve siniri inince zaten kendi geliyor, ama bende istiyorum ki o sinirli iken de ben onu teselli ede bileyim, ne bilim ondan kacmak degilde, o an halletmek gibi, umarim anlata bilmisimdir. Onu üzgün görünce bende cok üzülüyorum ... sizdede öyle oluyormu? Simdiden tesekkürler ... opuyorumnanaktan

benim eşimin işi sitresli bir iş
genelde kafasına takmaz olayları
ama bazen morali bozuluyor bende sormaya çalışıyorum cevap vermek istemiyor.
susuyorum iyi ozaman diyorum sen bilirsin benimde bir sıkıntım oldumu paylaşmicam seninle
öyle dedimmide gülüyor sonra anlatıyor ne oldunu opuyorumnanaktan

Teselli istemez,susmamı hiçbirşey sormamamı ister.
ben de pek beceremem açıkcası :)
erkekler kendi hallerine bırakılmak istiyorlar ama biz beceremiyoruz.
dertleşelim istiyorum ki yapılarına ters

Ben sebep sorarım morali niye bozukmuş anlatmak istemezse üstelemem susarım
Geneldede anlatır
Ama herzaman şunu savunuruz eşimde bende
Dışarda ne sorun yaşarsa yaşasın kime morali bozulursa bozulsun kapının önündeki paspasa ayağını sildiğinde dertleride orda kalmalı eve girmemeli
Eşim pek yansıtmaz bana susmak en iyisi o zaten gergin dır dır etmenin anlamı yok anlatır sakinleşince..

Ben herşey den önce neye kızmış kime kızmış sorarım değmeyen biriyse bide ben kızarım.Kafasına neyi ve kimi taktığına bağlı

10 aylık evliyim, kendi tartışmalarımız dışında, öyle canının sıkılıdığı ve sinirlendiğini görmedim daha.
Çok önemli birşey olmadan kafaya takmaz pek birşeyleri.
Bizim aramızda birşey varsa da, onu da hemen halledip, yok etmek ister.
Öyle bir durumla karşılaşırsam, alır karşıma konuşurum, dayanamam, sarılırım.

ben kendi haline birakiyorum.2 yillik evliligimiz boyunca edindigim tecrubeye gore boyle zamanlarda ustune gidilmesinden hoslanmadigini anladim.siniri gecene kadar hic ilgilenmiyorum,ustune gitmiyorum.gecince kendi konusup anlatiyor zaten.

İş hayatından dolayı,eşim genelde sinirli stresli olur. Her akşam geldiğine nasıl geçti günün....? vs sorarım.
Sırf rahatlasın, deşarj olsun diye konuşturmaya çalışırım. Yatırırım göğsüme, saçlarını filan severim,bebeğim gibidir o...
Sonra bi bakmışım rahatlamış, keyfi yerine gelmiş

valla henüz aynı evde yaşamaya başlamadık..ev ortamı farklı olur kesinnn ..ama şimdii genelde ben sinirlenirimm sinirlendigim zamanda iki gün üstüme gelmesse sakinleşirimmmm..ciddi şekilde sinirlendigim zamanan çok kötü oluyorum malesef kendimi tanıyamıyorummmm:)onun içn karşımdaki insan bendeniki gün ugraşmaması lasımmki kendimme gelm:)

Baska biseye kafa takiyosa ne olursa olsun(ben disinda :)))
''Bosverrr dunyanin sonu degilya,herseyin hayirlisi,ALLAH var herseyi o cozer dusunme'' derim!

Bakıyorum ki suratı asık,hiç sesimi çıkarmıyorum.Ne zaman ki kendi biraz gevşiyor,o zaman ufak ufak ya anlatıyor ya da havadan sudan konuşmaya başlıyor.. Birşey mi oldu diyorum,anlatırsa dinliyorum ,anlatmazsa hiç üstünde durmuyorum..

Ona once guzelce sarilip,operim,arkasindan rahat ettirip istedigi birsey varsa hazirlarim, bol bol da nazlarim,konusmak isterse sakin sakin dinlerim, istemezse ise biraz kendi haline birakirim..

sarılırım, öperim, şirinlikler yaparım.
konuşmak istemediğini anladıysam başka konulardan bahsetmeye çalışırım.

üzerine gitmem. saçını okşarım. ve her zaman yanında olduğumu. onun çok doğru bir insan olduğunu söylerim. bu işin de üstesinden gelirsin elbet süpermenim derim:)
ama sorun ne diyip üzerine asla gitmem.

benim eşim dışardaki bir duruma üzülmüş ya da sinirlenmişse olayı bana uzun uzun anlatmayı sever.ben de paylaştığı için mutlu olurum.kesmeden dinlerim onu sonra yapıcı,rahatlatıcı şeyler söylerim,her zaman ona destek vereceğimi yanında olacağımı hissettiririm gerekirse sarılırım.bunları yapınca çok rahatlar bakarım ki yarım saat sonra olayıı tamamen unutmuş.a.s

Son düzenleme:
Arkadaslar hepinize ayri ayri tesekkür ederim, inanin cok yardimci oldunuz. Demekki benimde yaptiklarim dogruymus, onu bari anladim. Daha dogrusu erkeklerin cogu ayniymis onu anladim :hulya:

Esimin ailesiyle cok sorunlari oluyor, bir gün iyidir morali öbürsü gün telefon gelir (ailesinden) aninda moral yine sifir. Aile sorunlarini cok büyütüyor kendinde ... Sanki sülalenin agasi sempatiksalakcinni Kendince hakli ama kafa yormaya degmez diyorum, iste can cikmayinca huy cikmaz derler ya, onunda huyu böyle iste ...

Genelde konusmak ıstemez. Susar! Ama benım esım hep susmayı tercıh ettıgı ıcın, morelı bozuk oldugu ıcın mı susuyor yoksa normal suskunlugu mu pek anlamam.

Genelde konusmak ıstemez. Susar! Ama benım esım hep susmayı tercıh ettıgı ıcın, morelı bozuk oldugu ıcın mı susuyor yoksa normal suskunlugu mu pek anlamam.

Malesef benimkide aksine morali bozuk olunca, vay halime, sular cesmeler gibi konusur, bense artik he he der gecistiririm ... :hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…