Eşinizin babalığa hazır olduğunu nasıl anladınız?

Liz-zy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
424
320
merhaba kızlar
6 aylık evliyim eşim son zamanlarda çocuk istemeye başladı. Ama eşim yeğenlerine karşı bile iki sevip sonra gönderen bi adam bi kere gerçekten ilgilendiğini görmedim. Kendi çocuğumda farklı olur o benim çocuğum değil diyo( ben yeğenlerime karşı böyle olamadım belki ondan anlayamıyorum) Aradan çıksın hazır çalışmıyoken diye düşünüyorum ama ailemle de görüşmüyoruz bir çocukla tek başıma kalırımda ben yoğun çalışıyorum bahaneleriyle kaçarsa diye korkuyorum. Nasıl anlayabilirim eşimin babalığa hazır olup olmadığını?

Bence biraz daha tanimalisin eşini severek mi evlendiniz
Eşimle severek evlendik 2 yıldır tanıyorum onu annem evlenmemizi istemedi babamda sen bilirsin dedi düğünümüze gelmediler ama ailem yok diye bana karşı extra şefkatli ablayışlı düşünceli oldu çok şükür ama çocuğuna karşı nasıl olur bu çok farklı bi konu gibi geliyo:KK43:

Bi de biz ikimizde bi kaç yıl çocuk düşünmüyoduk hayatımızı oturtalım doktora yüksek lisans için yurtdışına gidelim gibi planlarımız vardı şimdi birden istemesi heves mi dedirtiyo (son 3 aydır çocuk istiyo)

Hiç bi tartışma yaşadınız mi
Tabiki her evli çift kadar ama genelde basit sebeplerden gece uyumadan önce de sarılıp barışırız en kötü çok şükür eşimle iyi anlaşıyoruz çocuk doğarsa ben daralıp bunalırım bi de yalnızım ona sararım o da uğraşmaz yalnız bırakır büyü bozulur gibi bi korku benim ki galiba :KK17:

Insanın kendi cocugu her zaman farklı olur. mesela benim eşim bizim bebegimiz doğuşuna kadar yeğenini sevdi ama kendi bebeğini sevemeyecegini düşünüyordu ama oyle olmadı şimdi yeğeni o kadar sevimli gelmediğini soyluyor

Cocuk evin nesesidir. Esiniz ekstra anormal biri degilse -ki oyle olsa su ana kadar anlardiniz- kendi evladini cok sevecektir. Yegenlerle kiyaslanamaz bile. Benim dayilarim beni ve diger yegenlerini cok sever ama hicbiri kendi cocuguyla bir tutmaz. Dogrusu da bu zaten bence.

ben de eşiniz gibiyim yeğenlerime karşı elimde büyüdüler biliyorum kendi çocuğum farklı olur ama eşim gürültü patırtı kısaca çocuk sevmiyo gibi davranıyo hatta çocukları sevmiyorum da diyodu gereksiz mi tedirginlik yaşıyorum bilmiyorum :110:

Bebek ilk doğduğunda eşlerinizle nasıl bi süreçten geçtiniz? Ablamdan gördüğüm yarım saatte bir uyanıp uykusuz bırakan bir çocuk ve tuvalete girmek için bile bizim eve gelmemizi bekleyen bi anne profiliydi ve bu süreci geçirmek için bize yerleşmişti ablam. Bu sizde nasıl oldu eşleriniz ne kadar destek oldu ya da bir babanın neler yapması gerekir? ( eniştem yoğun çalıştığından biz bu süreci kalabalık bi ailede geçirdik ablamda önümde örnek yokmuş gibi)

Insanın kendi cocugu her zaman farklı olur. mesela benim eşim bizim bebegimiz doğuşuna kadar yeğenini sevdi ama kendi bebeğini sevemeyecegini düşünüyordu ama oyle olmadı şimdi yeğeni o kadar sevimli gelmediğini soyluyor

Benim de en buyuk sorunum bu biliyor musun. Esim yegenlerine asiri duskun. Cogu zaman onlari benden bile ustun tutuyor. Onlar icin benim lafimi ezip gecebiliyor. O yuzden ozellikle cocugu daha cok istedim. Hamile halimle bile gecen benim lafimi ezip yegeni icin olmasa da olacak gereksiz bir sey yapti. (Yegeni bizde kaliyor hastane kontrolumuze gitmek icin ille onun eve gelmesini bekledi evde yalniz kalmasin diye sitemiz de guvenlikli ve kizin haberi yoktu ve bizimle gelmeyi de istemiyordu)

Bebek ilk doğduğunda eşlerinizle nasıl bi süreçten geçtiniz? Ablamdan gördüğüm yarım saatte bir uyanıp uykusuz bırakan bir çocuk ve tuvalete girmek için bile bizim eve gelmemizi bekleyen bi anne profiliydi ve bu süreci geçirmek için bize yerleşmişti ablam. Bu sizde nasıl oldu eşleriniz ne kadar destek oldu ya da bir babanın neler yapması gerekir? ( eniştem yoğun çalıştığından biz bu süreci kalabalık bi ailede geçirdik ablamda önümde örnek yokmuş gibi)
Canim ben hamileyim anne olmadim ama herkesten gordugum kadariyla insan kendi evladi olunca bunlarin hicbiri hic zor gelmiyor. Seve seve o zorluklara katlaniyor. Esi olmayan insanlar bosanan kadinlar cocuklari icin canla basla mucadele ediyorlar. Hatta bosananlar cocugu almak icin birbirleriyle nasil mucadele ediyorlar. Insanin cocuguna bakmasi yuk degildir. Esin destekci olur sana diye dusunuyorum. Benim esim de diyor ben cocuga bakmam. Annem bakacak. Ben ilgilenmem falan. Ama o cocuk dogduktan sonra cocugu bize bile vermeyebilir :KK70:

Benim de en buyuk sorunum bu biliyor musun. Esim yegenlerine asiri duskun. Cogu zaman onlari benden bile ustun tutuyor. Onlar icin benim lafimi ezip gecebiliyor. O yuzden ozellikle cocugu daha cok istedim. Hamile halimle bile gecen benim lafimi ezip yegeni icin olmasa da olacak gereksiz bir sey yapti. (Yegeni bizde kaliyor hastane kontrolumuze gitmek icin ille onun eve gelmesini bekledi evde yalniz kalmasin diye sitemiz de guvenlikli ve kizin haberi yoktu ve bizimle gelmeyi de istemiyordu)
Bu iyi de bi baba olucak imajı veriyo bence sen yetişkinsin ama o korunmaya muhtaç onu bu kadar düşünüyo derdim ben heralde bizde kardeşi ameliyat oldu çok ta severim ailesini ben dedim gidiyim yardıma kardeşine yeğenlerine bakarım diye (şehir dışındalar) o gitmeni istemiyorum hallederler dedi defalarca

Canim ben hamileyim anne olmadim ama herkesten gordugum kadariyla insan kendi evladi olunca bunlarin hicbiri hic zor gelmiyor. Seve seve o zorluklara katlaniyor. Esi olmayan insanlar bosanan kadinlar cocuklari icin canla basla mucadele ediyorlar. Hatta bosananlar cocugu almak icin birbirleriyle nasil mucadele ediyorlar. Insanin cocuguna bakmasi yuk degildir. Esin destekci olur sana diye dusunuyorum. Benim esim de diyor ben cocuga bakmam. Annem bakacak. Ben ilgilenmem falan. Ama o cocuk dogduktan sonra cocugu bize bile vermeyebilir :KK70:

Ahahahah bi kaç kere bizim aramızda da geçti bu muhabbet annem bize yerleşir bakarsınız diyo :KK48:

Doğuma ne kadar var bu ara da Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin:KK9:

Bu iyi de bi baba olucak imajı veriyo bence sen yetişkinsin ama o korunmaya muhtaç onu bu kadar düşünüyo derdim ben heralde bizde kardeşi ameliyat oldu çok ta severim ailesini ben dedim gidiyim yardıma kardeşine yeğenlerine bakarım diye (şehir dışındalar) o gitmeni istemiyorum hallederler dedi defalarca
Kiz 19 yasinda canim :) kucuk cocuk olsa evet haklisin. Kizi suclamiyorum ben gezmis dolasmis eve gelmis bizim doktora gidecegimizi ne bilsin. Saat aksam 9bucukta disarda geziyor evde ustelik guvenligi olan bir sitede yalniz durabilir.

Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah içimi rahatlattınız ama teşekkür ederim eşinin tutumunun aynı olduğunu söylemen epey rahatlattı :KK39:
Ne demek. Allah hayirli evlat versin. Esin de ozellikle istiyorsa eminim cocugun ustune titreyecektir. Hatta belki senin bile cocuga bakmani begenmeyebilir. Dedigim gibi ilgisiz bile olsa hicbir anne icin evladi yuk degildir. :)

Kiz 19 yasinda canim :) kucuk cocuk olsa evet haklisin. Kizi suclamiyorum ben gezmis dolasmis eve gelmis bizim doktora gidecegimizi ne bilsin. Saat aksam 9bucukta disarda geziyor evde ustelik guvenligi olan bir sitede yalniz durabilir.
Hmmm o büyükmüş epey :KK64: haklısın canım doğum yapınca biter ama heralde bu muhabbetler benim yeğenlerimde dedim ya elimde büyüdüm oğlum diye bahsettiğimde eşim hep düzeltir o oğlun değil oğlun gibi sevmişsin ama senin oğlun değil diye bende bi de emanet o bana modu oluyo oğlanla biyere gittiğimde diyorum kendi çocuğum olsa bu kadar üzerine titremem heralde tabi hamile hamile senin canın sıkılmıştır haklısın ama eşinin penceresinden nasıl olabilir diye anlatiyim dedim :)

X