Eşinizin ailesinden maddi destek görüyor musunuz?

Benimkiler sağolsunlar yemez yedirirler kayınvalidem her zaman 2 tane oğlum var başka kimim var onlar yemeyecekte kim yiyecek der.hediyeler alırlar sağolsunlar gerçekten borçsuz evlendik hem benim ailem hem de eşimin ailesi çok yardımcı oldular.Darısı evleneceklerin başına...

Allah herkese böyle kayınvalide versin.mutluluğunuz daim olsun.

üzülme canım maalesef çoğu ailede benzer durumlar var,hatta benim başımda daha beteri var,kayınvalidem eşimin evinin kirasını alıp görümceme araba ev aldı,ben hiç konuşmayayım en iyisi,sonuna kadar haklısın canım.

üzülme canım maalesef çoğu ailede benzer durumlar var,hatta benim başımda daha beteri var,kayınvalidem eşimin evinin kirasını alıp görümceme araba ev aldı,ben hiç konuşmayayım en iyisi,sonuna kadar haklısın canım.[/Q

çok sağolun beni anlayan herkese çok teşekkür ediyorum.sıkıntımı paylaştım rahatladım. destek olduğunuz için teşekkür ederim.

ne kadar güzel birbirinize destek olmuşsunuz.bilmiyorum yaa benim durumum iyi olsaydı ve onlar sıkıntı içinde olsaydı inan ki destek olurdum.peygamberimizin bi sözü var komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir diye.herkesin şartları aynı değil hayat şartları zor.ailelerin birbirine destek olması gerekir bence

üzme kendini canım ALLAH büyüktür elbet rahat günlerde gelecek....

Seni anlıyorum. Maddiyatçı falan değilsin.
Sadece varken niçin yardım etmiyorlar hatta yardımı bırak üzerlerine düşen görevi yapmıyorlar diye içerliyorsun.
Ama haline şükret canım.
Ben eşimin ailesinden hiç bir şey istemiyorum.
Yeter ki onlar da bizden istemesinler...

benimle aynı şeyleri yaşamış biri olarak neden bu kadar tepkilisiniz onu anlamadım. eşimin 2.5 aylık işsiz kalma döneminde gazımızı ve kiramızı ailem karşıladı.size aferin o zaman.siz hediyelerinizi almaya devam edin.

Canım ben tepkili falan değilim. Bende ailelerin birbirlerine yardım etmelerinin hoş olacağını söylerim ama buna mecbur olmadıklarınıda savunan kesimdeyim. Ancak yardım etmiyorlar diye de kimseye sitem etmeye veya gücenmeye gerek yok.
Tavrım tepkili gelsede, malesef biraz gerçekçiliğinden sana tepkili gelmiştir. Şimdi burada tabi yardım etmeleri lazım, tüü kaka, ne biçim aile bu gibi sözler söylesem bu sefer sen daha çok kinleneceksin. Oysa ben sana ayaklarının üstünde durmayı öğren kimseden bir şey bekleme diye (yaşım icabı) bir abla nasihatinde bulundum, tavrım sana sert gelebilir (ki çoğu kişiye böyle gelir) ister tavsiyemi dinler bir hayat dersi olarak bir yana koyarsın ister "sana ne be kadın, bu tavrını beğenmedim" deyip kulağının arkasına itersin.

Bizde de tam tersi :(

Benim ailemin durumu çok çok iyi. Ama bir gün de bir şeye ihtiyacınız var mı demezler :(

Eşimin ailesi ise orta halli bir aile. Ama sagolsunlar ellerinden geleni artlarına koymazlar. Kayınvalidem kendi pazar alışverişini yapar, bize de alır getirir, haftada bir gün mutlaka yogurt mayalar getirir, çogu zaman evde bir şey eksik olsun kayınpederimi gönderir aldırır, okuldan çıkarken arar, kızım yemek yapma ben yaptım ya alıp size gelelim ya da siz gelin der...

Aldıgı hediyeleri, evlenirken yaptıklarını ( eşime resmen kız çeyizi hazırlamıştı), evimizi yaptırırken, arabamızı alırken vs. borç harç bir yerlerden bulup da yaptıkları yardımları saymıyorum bile...:nazar:

Allah herkese böyle kayınvalide, kayınpeder nasip etsin :nazar:

Son düzenleme:
burbuk'a sonsuz katılsam da, şunu da düşünmüyor değilim.

birikim ne için yapılır? hele ki torun torba sahibiysen. ununu elemiş, eleğini asmışsın. o yaştan sonra okutacak gelecek hazırlayacak çocuğun da yok. napacan o parayı diye düşünürüm ne yalan söyleyeyim. (evet para benim para değil, bana da soracak değiller ama bu saatten sonra rahmi koç gibi dünya turuna da çıkmayacakları aşikar) ailenin varoluş amacı çocuğu sokağa sal sonra arkasından bakma demek değil bence. eşinizin ailesi yardım edebilirdi, ne yalan söyleyeyim ben de beklerdim böyle bi durumda. ki sizinkiler yardım etmişken. ama bu yardımı edip de ilerde başınıza kakacak insanlar olma ihtimali var her zaman.

durun ekleyeyim, bekarım.

Son düzenleme:
cok elı acık ınsanlar deıller ama cok sukur gerekınce yaparlar kızım dogdu altınını ufak tefek kıyafetlerını alıp geldıler sımdıde ev yaptırıoruz kayınvalıdem saolsun yarısından fazla parasını verdı yuksek bı mıktar yanı kayınpederımde o verdı dıe bız verdık dıo kendıne pay cıkarıo:1:benım aılemde normal durumdalar ama borcları var yınede onlarda ellerınden gelenı yapıolar

Son düzenleme:
oooo eşim evlenirken kredi almıştı bir miktar her ay onu ödüyoruz, iki evin faturaları telefonlar ödeniyor, k.validenin evine bir şey alınacaksa biz alıyoruz , artı her ay annesine harçlık veriyor (harçlık dediğime bakmayın miktarı sölemiyim ) k peder maaşı var sadece sigarasını ekmeğini alıyor arada birde belki ayda bir falan mutfağına birşeyler alıyor biz borç ödüyoruz bankaya ödediğimiz kadarda k.valideye veriyoruz ve k.peder para biriktirmiş bide bize siz para biriktiremiyosunuz ne yapıyosunuz diyolar yahuuu pess
eşim o kadar yoruluyor uğraşıyor bizimkisi har vurup harman savuruyor. geçen gün bir çanta almış pek beğenmemiş değiştirecekmişde arkadaşı çok beğenmiş niye güzel demiş buda tutmuş çantayı kadına hediye etmiş bide utanmadan anlatıyosun çantada 40-50 olsa neyse ...
haaaaa bide parası erken bitince bu ay ne kadar uzun geldi bana diyor laf çarpıyor oğluna
sen hergün o pazar senin bu pazar benim gez ona ısmarla bunu giydir...
bende akılllandım bunu üzülerek sölüyorum ama eşimden gizli para biriktiriyorum harcadım diyorum bitti diyorum eğer sizde yapabilirseniz hanımlar tavsiyem

burbuk'a sonsuz katılsam da, şunu da düşünmüyor değilim.

birikim ne için yapılır? hele ki torun torba sahibiysen. ununu elemiş, eleğini asmışsın. o yaştan sonra okutacak gelecek hazırlayacak çocuğun da yok. napacan o parayı diye düşünürüm ne yalan söyleyeyim. (evet para benim para değil, bana da soracak değiller ama bu saatten sonra rahmi koç gibi dünya turuna da çıkmayacakları aşikar) ailenin varoluş amacı çocuğu sokağa sal sonra arkasından bakma demek değil bence. eşinizin ailesi yardım edebilirdi, ne yalan söyleyeyim ben de beklerdim böyle bi durumda. ki sizinkiler yardım etmişken. ama bu yardımı edip de ilerde başınıza kakacak insanlar olma ihtimali var her zaman.

durun ekleyeyim, bekarım.

Bende sana katılıyorum (katılan katılana), tabiki aile içinde yardımlaşma en güzeli. Ama bunu yapmadılar diye karşı tarafıda suçlayamayız değil mi?
Sonra gençler için en güzeli zor günleri elele birlikte aşmaktır. Böylece hayat tecrübeside kazanmış olurlar.
Zaten arkadaş muhtaç durumda değiliz demiş. Yani ben inanıyorum ki, muhtaç durumda olsalar muhakkak aile büyükleri olaya el koyarlar.

arkadaşlara katılıyorum..bizden almasınlarda,vermiş vermemiş önemli değil..hoş zaten bişey almazlar hiç.ama dediğim gibi elimizdekine göz dikmesinler yeterki..onların yapacağı yardım umrumda değil.

Evet etik olarak ailelerin birbirlerine destekleri her zaman gereklidir.. Aile, akraba kavramları bu yüzdendir..Karşılıklı maddi manevi dayanışmaya girmeli insan..Yoksa kanbağı sadece soyun devamı için değildir..

Fakat yinede bu konuyu çok kurcalamamalısınız.. Kimse kimseye istemediği sürece destekte bulunmak zorunda değildir..

Aileler kurulduğu zaman zor gündede , iyi gündede kendi yağında kavrulur..Sıfırdan başlar yahut , herşey yerli yerindeyken..Heri ikisindede yeni hayat, yeni yol vardır..Ne geçmiştekilerde ne gelecektekilerden destek beklemek yanlıştır.. Bununla hem kafanız yorulur hem bedeniniz..

En iyisi kapınız kapandığı anda itibaren , size ne aitse onunla kanaat etmekten mutlu olmaktır..

Bende sana katılıyorum (katılan katılana), tabiki aile içinde yardımlaşma en güzeli. Ama bunu yapmadılar diye karşı tarafıda suçlayamayız değil mi?
Sonra gençler için en güzeli zor günleri elele birlikte aşmaktır. Böylece hayat tecrübeside kazanmış olurlar.
Zaten arkadaş muhtaç durumda değiliz demiş. Yani ben inanıyorum ki, muhtaç durumda olsalar muhakkak aile büyükleri olaya el koyarlar.

pardon da daha nasıl muhtaç durumda olacaktık.elbette ki çok çok daha kötü durumda olan insanlar var.ama bizim standartlarımıza göre de bu kötü durumdu.eşimin işsiz kaldığı dönemdekredi kartıyla mutfak masraflarını bebeğimin ihtiyaçlarını karşılıyoduk.ama gaz için kira için faturalar için para lazımdı.ben de zaten bu durumda bi kere bile arayıp bişeye ihtiyacınız var mı diye sormadıkları için kızıyorum.diğer zamanlar niye arasın ki eşimin maaşına göre biz kendimizi ayarlayıp zaten geçimimizi sağlıyoruz.ama ev konusunda daha farklı düşünüyorum.destek olmalıydı.çünkü destekleri olmadan yapamıyoruz.

arkadaşlara katılıyorum..bizden almasınlarda,vermiş vermemiş önemli değil..hoş zaten bişey almazlar hiç.ama dediğim gibi elimizdekine göz dikmesinler yeterki..onların yapacağı yardım umrumda değil.

bizden hiçbişey almazlar,istemezler.bi kere yeşilçaydan bahsediyoduk.bende alcam falan dedi kayınvalidem.bende ben almıştım içmiyoruz sana veriyim dedim kabul etmedi.ben alırım siz için onu diye.

bizden hiçbişey almazlar,istemezler.bi kere yeşilçaydan bahsediyoduk.bende alcam falan dedi kayınvalidem.bende ben almıştım içmiyoruz sana veriyim dedim kabul etmedi.ben alırım siz için onu diye.

Aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum ama banada biri ben aldım içmiyorum sana vereyim derse bende kabul etmem ki..

Bende var, fazla almıştım , paylaşalım derseniz kabul edebilir karşıdaki..

(O zamanda niye fazla alıyor ki israf ediyor diye adınız çıkar belkide, öyle ailelerde var sonuçta..) :66:

En iyisi ne çok verici olmak lazım ne de çok aile bağlarını koparmak..Orta halli..

Varken yardım etmiyorlarsa,heleki sizin har vurup harman savurmadığınızı bile bile,anca evinizi döndürdüğünüzü göre göre varken yardım etmeyip, kendileri günlerini gün ediyorlarsa ,napıyım ben yaş geçtikten sonra böyle tecrübeyi :68:

Parası pulu olupta evladına yardım yapmayanları anlamıyorum, bazı yaşlıların gözünü toprak doyuracaktır

Back