Eşinizin ailesinden maddi destek görüyor musunuz?

ley_li

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
68
0
86
41
Ankara
benim kayınpeder emekli 3 evi var. durumu türkiye şartlarında ortalamanın biraz üstünde.biz kirada oturuyoruz.eşim aralık ayında işten çıkarıldı.2.5ay işsiz kaldı.18 aylık bebeğim var.bi gün de bişeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar.geçen yaz bizim oturduğumuz semtten ev aldılar. eşim biz oturalım oraya dedi.kiracı olarak. önce tamam dedi.sonra oranın doğalgazı yok boşverin oturun burda dedi.kiraya verdi evi.doğum yaptım insan ufak bi hediye almaz mı gelinine.ama yok almaz. 1ay sonra falan kurban bayramıydı.bana giysi almaya gitcektik.kayınpeder borcunuz var.harcama yapmayın dedi.nişanımda bile elleri boş geldiler.bir tülbent bile getirmedi kayınvalidem.kızıma sadece bir külotlu çorap aldılar.bu davranışlarından dolayı çok soğudum onlardan.çok mu maddiyatçıyım.ama üzülüyorum.kayınvalidem bide bana hesaplıyoruz hesaplıyoruz oğluun maaşı yetmiyo diyo.o kadar biliyosunda niye yardım etmiyosun.

Tabi ki görmüyoruz.
Bizden bir şey istemesinler o da yeter!! Başka bir şey istemiyorum....

bende aynı kanıdayım..bızden ıstemesınler de ben bana yardım etmemelerıne de razıyım... herkesın kendıne gore gıderı var sıkıtısı var...

Kurda sormuşlar neden ensen kalın diye, kendi işimi kendim yapıyorum demiş.
Bu yazdıklarınızın hepsini veya daha fazlasını çoğunlukla hiçbir aile görmeyebilir. Kaldı ki, evlenmişsiniz, bir yuva kurmuşsunuz, evinizin geçimi ve sorumluluğu sizin ve eşinizin üstüne olmalıdır. Kimseden yardım beklemeden öyle yada böyle geçiminizi sağlamanız lazım. Yani kimse size yardım etmek zorunda değil. Kendi aileniz yardım ediyor mu bilmiyorum ki bu konuda bir bilgi vermemişsiniz.
Açıkcası ve kısacası, kayınpederinizin evi var diye size yardım etmek zorunda değil, gerekince burnumuzdan kıl aldırmıyorsak, geçimimiz içinde aynını yapmalı ve kendi ailemizi geçindirmeliyiz.

istisnalar dışında sizin durumunuzda çoğu çift... bizim gibi.. bizde aynı şekildeyiz... yaklaşık 9 aylık evliyim öncesi 9-10 aylık nişanlılık dönemini sayarsanız 1,5 yıl oldu ama ben de hiçbişi görmedim.. üst tarafta bi rkadaşın dediği gibi ben den istemesinler de bişi ben ona da razıyım.....

Canım sen maddiyatçı falan değilsin onlar düpedüz cimri
Eşimin aileside cimridir ama seninkilere göre biraz daha iyiler ama sadece biraz

Son düzenleme:

tabii ki yardım etmek zorunda değiller. allah a şükür çok muhtaç durumda da değiliz.ama bir anne baba olarak zor durumda olan çocuklarına yardım etmelerine beklerdim.yani bir hediye beklemek de suç mu. 4 yıllık evliyim.2 yıl her anneler günü hediyesini aldım. o da bana bir kazak,bir çorap alabilirdi.artık bende almıyorum.ondan bir karşılık görmediğim için.ailemizi zaten kendimiz geçindiriyoruz.4yıllık evliyiz.eşim ilk defa işsiz kaldı.ve sıkıntılı bir dönem geçirdik.sadece bu dönemde destek bekledik.üstelik kayınvalidem sürekli eşim için evlenmeyeceğim ben derdi.bizde onun birikmiş parasına kattık biraz x semtinde ki evi aldık der.yani evlerin birinde eşiminde hakkı var.

Canım sen maddiyatçı falan değilsin onlar düpedüz cimri
Eşimin aileside cimridir ama seninkilere göre biraz daha iyiler ama sadece biraz

ya üzülüyorum.kardeşimin erkek arkadaşı bile kızım için hediyeler alıyo.onlar torunlarına elleri boş geliyorlar.sözde çok seviyorlar.ablamın görümcesi doğum yaptığımda bana terlik getirmişti. çok mutlu olmuştum.ne kadar ince düşünceli diye.ufak bi hediye de onlar alabilirdi.hediyeyi bırak. eşimin bana bayram için kıyafet almasına karşı çıktılar.

bizimkiler paranız varmı diye sorar bazen eşime..eşimin para olmasada yok baba diyceğini çooook iyi biliyolar..kayınvaldemler yeni evime 100milyonluk bi hediye almışlar kayınbabam fatura ödemelerini hesaplarken gözümün içine baka baka sanada 100 milyonluk şunları aldıkk diye kağıda yazdı..gözüme sokcaksan ne alıyosun isteyen olmadıki o aldıkları hediyenin o laftan sonra gözümde hiçbir değeri kalmadı..ne onlardan bişey istiyorum nede onlar bizden bişey istemesin mümkünse

bence haklısın insan bekliyo küçücükte olsa bir hediye daha doğrusu insan önemsenmek istiyor amma ne yaparsın herkes öyle değil.. çok tuhaf adamın 3 tane evi var oğlu kirada oturuyor acayip bir durum nasıl rahat edebiliyorlar anlamıyorum sonuçta kendi evladı... allah a şükür eşimin ailesi her yönden ellerinden geldiğince yanımızdalar...

inanmıyorum ya insan 3 evden bi tanesie oturtmaz mı kiraya vermiş..aldığı kilotlu çorabıda giydirme dalga geçer gibi ne bu böyle.Kesinlikle maddiyatçı değilsin..Eşin ne diyor bu durumlara

ben 2.5 yıllık evliyim arkadaşlar.evlendiğimizde kavınvalidemin kendine ait bir dairesi birde tam karşısında birtanedaha daireleri vardı.durumları çok iyiydi.kiracı oturuyordu o dairede.bizim evlenmemize 2 ay kala kiracıyı cıkardılar.biz evlenip yerleştik o daireye.ilk zamanlar biraz sorun oldu tabi(kayınvalidemin yedek anahtarı olması ve zırt pırt zile basmadan anahtarla uygunlu uygunsuz içeri girmesi)falan gibi.sonra işyerinin kredi borcu yüzünden çok zor duruma düşdüler.kendi oturdukları daireyi satmışlar.satış işlemleri olduktan sonra bizim haberimiz oldu.kaç yıllık oturdukları binadan ayrılacaklar ve kiraya çıkacaklardı.eşimle çok üzüldük bu duruma.biz daha ozaman 5-6 aylık evliyiz.eşimle bi karar alıp onlarla konuştuk.biz kiraya çıkalım siz ayrılmayın bunca yıllık çevrenizden diye.çok mutlu oldular tabi.biz kiralık ev bulduk taşındık,onlarda bizim daireye taşındılar ve nerdeyse 2 seneye yakındır bizim kiramızı ödüyorlar.durumları düzeliyor çok şükür ve kayın validem düzelir düzelmez ilk bize ev alacaklarını söyledi.Allah razı olsun onlardan eşimi büyüttükleri,düzgün yetiştirdikleri,okuttukları ve bize herzaman yardımcı oldukları için.

Bazı insan vermeyi sevmez zenginde olsa gönüllerinden kopmaz çok üstüne düşmemek gerek benim öyle bir beklentim yok onların bizden olmasın yeter

Ohoooo dert ettiğiniz şeye bakın, madem geçinebiliyorsunuz neden yardım bekliyorsunuz.
Siz 4 yıllık evlisiniz ben 20 yıllık evliyim, bende hiç bir karşılık görmedim, 20 yıllık evliliğimizde eşim ilki evliliğimizin 3. ayında olmak üzere sayısız defalar işsiz kaldı. Kimse bize durumunuz nasıl diye sormadı. Sen 2 yıl aldığın anneler günü hediyesini laf etmişsin ben flört dönemide dahil 22 yıldır aldım halada alıyorum 2 çocuk doğurdum vs. vs. yani bizdede tık yok. Ben evlenirken babamın 5 dairesi vardı, buna rağmen biz kirada 2,5 yıl oturduk. Aç kaldık, çok çok zor günlerimiz oldu ama kendi ayaklarımızın üstünde durduk.
Yani güzelim, senin sorununun daha fazlası bir çok kadında var, benim sana söylemek istediğim kendi yağınla kavruluyorsan kimseye sitem etme hakkın yok. Madem bir yuva kurduk o yuvayı ayakta tutmak da geçindirmekte bizim boynumuzun borcu. Bize yardım etmiyorlar diye kimseye sitem edemeyiz değil mi? Ayrıca bir çok arkadşın dediği gibi yardım edip laf edeceklerine etmesinler daha iyi değil mi?
Bir soru sormuştum cevabını göremedim, senin ailen peki bu sıkıntılı gününüzde yardım ediyor mu?
Ayrıca, bekarken eşinizin yaptığı yardım ailesine yapılmış yardımdır.

Son düzenleme:
inanmıyorum ya insan 3 evden bi tanesie oturtmaz mı kiraya vermiş..aldığı kilotlu çorabıda giydirme dalga geçer gibi ne bu böyle.Kesinlikle maddiyatçı değilsin..Eşin ne diyor bu durumlara

o da üzülüyor ama bişey yapamıyor.eşim zaten kira karşılığı oturmayı teklif etmişti.tabii değerinden biraz daha az ücretle.ona da razı olmadı.biz ölünce zaten sizin olacak diyorlar.kirada oturmak zor.bir ev sahibi olamıyoruz.2-3 sene evinde oturtsa bizi kredi çekip evimizi alsak.borcumuzu hafifletince zaten ona yük olmayız ama anlamıyorlar işte.

benimle aynı şeyleri yaşamış biri olarak neden bu kadar tepkilisiniz onu anlamadım. eşimin 2.5 aylık işsiz kalma döneminde gazımızı ve kiramızı ailem karşıladı.size aferin o zaman.siz hediyelerinizi almaya devam edin.

Benimkiler sağolsunlar yemez yedirirler kayınvalidem her zaman 2 tane oğlum var başka kimim var onlar yemeyecekte kim yiyecek der.hediyeler alırlar sağolsunlar gerçekten borçsuz evlendik hem benim ailem hem de eşimin ailesi çok yardımcı oldular.Darısı evleneceklerin başına...

ne kadar güzel birbirinize destek olmuşsunuz.bilmiyorum yaa benim durumum iyi olsaydı ve onlar sıkıntı içinde olsaydı inan ki destek olurdum.peygamberimizin bi sözü var komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir diye.herkesin şartları aynı değil hayat şartları zor.ailelerin birbirine destek olması gerekir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…