Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Evet, ben eşinden ayri para biriktiriyordum. Bunda da içim rahat ediyor. Cunku o paradan eşimden ayri bogazimdan hiçbirşey geçmiyor. Ay sonu kalan paralardan birikim yapiyordum.. Hafta sonu ihtiyacimiz oldu acil bir şekilde cikardim parayi eşime verdim. Çok mutlu oldu.. Ve boyle birsey yaptigim için sevindi.

hayır yapmıyorum, ortak hesabımızda oluyor.
Birikim ve harcamalarımız ortak.

Hesaplar, paralar ortak. Birikim yapılacaksa da beraber yapılır. Gizli gizli olmamalı bence.

bence gizlilik anlyışımız farklı birikim yapmak demek ondan bisey saklamak değil akisne bir ihtiyacımız olduğunda ortak paylaşmak adına.. eşler birbirinden birşey talep ederken sıkılmazlar çünkü zaten herşey ortak.. ama acil bir ihtiyaç olduğunda ben çok gururluyum kimseden bişey isteyemem.. eşim tahmin ediyor biriktirdiğimi sıkışık bir durum olduğunda gelip soyluyor. bitanem zulanda varsa şunu yapalım falan diye.. yani kısaca ben kendi hayat standardımı düşürüp ailemi düşünüyorum... ve bu yüzden kocaman bir teşekkürü hakediyoruz bence:)

Gizli değil ama gönlünü alarak yapıyorum..
Ee maaşımı olduğu gibi veriyorum okadar da birikimim olsun..

herkesin durumu görüşü farklı tabi bizdede aile durumu olmasaydı yapmazdım zamanında saklmadım hiçbir işe yaramadı şimdi de hak veriyorum bunu yapmakta yine maaşımı veriyorum ama kenara attığımdan haberı yok çünkü eşim ailesine dayanamıyor olsa emınım kı yardım eder yok dıyemez bende var sa ver dıyorum ailene ama yetişemıyor yerı gelıyo kenardakı paraya dokunuyorum ama borç aldım dıyorum

ben çok biriktirmiyorum öyle zaten.. ayda 100 yada 150 anca artıyor çünkü:)

Gizli birikime karşıyım ama bazı erkekler buna itiyor kadını.Kadın eşine güvenmiyorsa ya da eşi har vurup harman savuruyorsa gizli biriktiriyor.Ben gizli biriktirmiyorum,eşim dokunmaz kazancıma,ama bir gün ihtiyacı olsa veririm tabii.Ya da o behsettiğim gibi bi eş olsaydı gizli biriktirirdim herhalde. ://

Herkesin kişisel tercihi ama ben yapmam. Eşimde yaparsa hoşlanmam, sert bir tepki veririm. İyi yada kötü para kelimesinin içinde geçtiği hiçbir gizli şeyi kabul edemem. Beraber birikim yapsanız, ortak bir kumbara kullansanız daha eğlenceli ve güzel olmaz mı, neden gizli ?

Bende yapıyorum eşim çok savurgandır ve paranın peşinde durmaz bişey alsa para üstünü unutur gider. Kaç kere para biriktirelim dedim baktım yapamıyo çocuk yapmaya karar verince ondan gizli biriktirmeye başladım gerçi hergün benim kumbarama 10 20 tl atıyo benimde kuaförden artan paralarımla ayda 600 700 köşeye atıyorum iyikide yapıyorum içimde çok rhat yine bişey oldugunda o paradan harcarız.

canım yaa valla çok harcıyor bide yetmezmiş gibi ailesine vermek istiyor. ben göğüslerim acıya acıya iş yerinde oturuyorum bebeğim bensiz büyüyor evde..bide eşimin harcamasına değil ailesine vermesine üzülüyorum ben.. kusura bakmasın yani kimse üstüme başıma almayıp kendi hayatımdan kısıpta onlara vermesine müsade edemem..yani kendi param eşimin değil herkesin harcayacağı bütce var ben kendi bütcemden biriktiriyorum..

aynennn ama kendımden kısmıyorum yalan değil senin gibi insan bu şekilde aptal yerine koyuyor kendini bende bebegimi bırakıp çalısıyorum haaa nasıl olur evde otururum hersey dört dörtluk olur gider verir yıne o para bizim mesela ev alacak olursak cıkarıp verıcem ama benım degıl borç dicem gercekten senınle aynı durumdayız

Gizli biriktirmek degilde harcadigimin hesabini vermemek diyelim :)
Atiyorum 50tl ile disari ciktim 30unu harcadim 20sini cuzdanimin ayri yerine sıkıştiriyorum

Biz de birlikte yapıyoruz birikimimizi.Tek başıma biriktirmeme gerek kalmıyor.Ne istesem zaten Allah razı olsun hiç ikiletmez.O yüzden kendimi güvence altıma almama gerek kalmıyor.Hatta benim adıma açtırdığımız hesaba yapıyoruz büyük birikimimizi. :)

Ben lise 2 den beri çalışıyordum. Üniversiteyi kazandım başka şehre gittim biriktirdigim parayla yaptım herseyi,ailemden beş kuruş almadım . Unide de çalıştım part time ordan da 3 5 kenarı koyabildim..
şimdi evliyim 1 senelik ilk başlarda harcliklarimi biriktirdim. Bir gün baktım ki para yerinde yok.. Ben eşimden habersiz biriktirdim,o da benden habersiz hepsini alıp harcamış. Geçen ay tatile gittik aileside yanımızda cebinde para yok, ben çıkarıp verdim.Bu arada benim annem babam emekli,iki abim var ikiside çalışıyor yani sürekli harçlık gönderiyorlar ,o paralari biriktirmistim.Huy oldu artık bende cebimde 20 tl varsa 10nunu mutlaka saklıyorum hayat bu önümüze ne çıkacak bilemeyiz ki :)

1 ay öncesine kadar çalışıyordum 2 sene içerisinde 15.000 tl biriktirdim harcamalarımı kısmadan ve alışverişte her gördüğümü almadan insan kendi parasını kazanınca kıymetini biliyor bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…