- Konu Sahibi acembuselik
-
birikim deyince bende 25-30 bin tl var heralde diyorum :))) miktar önemli değil ama her kadının kötü günler için birikim yapmalı..
ben eşlerın birirnden gizli yaptıkları herşeye karşiyim....Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Bekarım 60 bin tl var ama eşime evlendiğimde hepsini söylemem 20 bin var derim meselaBen 2 yildir calisiyorum 1.5 yilda 35bin biriktirdim..20 birlikte dugun takim vardi simdi ev aldik taksit oduyoruz..önceden ayda 2binden fazla ayiriyordum ama simdi ayda 4bin oduyoruz...o yüzden artik borctan kalan kismi biriktirmeye calisiorum..
Bekarım 60 bin tl var ama eşime evlendiğimde hepsini söylemem 20 bin var derim mesela
kredi çekmem gerek ev için şimdilik rahatım bozulsun istemiyorum,rahat harcayan biriyim çünkü.. bakalım biraz daha biriksin de.Bence öyle yapmaktansa evlenmeden önce biraz daha biriktirip kendine bir gayrimenkul falan daha mantikli ama bu benim şahsi Görüşüm..mesele ev alip kiraya versen oradan bir gelirin olmuş olacak yada ilerde çocukların için iyi bir yatirim yapmis olursun en azindan.
Nakit parayi elde tutmasi zor olur..küçük bir tavsiye tabi bu sadece...
kredi çekmem gerek ev için şimdilik rahatım bozulsun istemiyorum,rahat harcayan biriyim çünkü.. bakalım biraz daha biriksin de.
hayırlı olsun mutlulukla oturun :)Evet daha miktar az simdilik ev için..biz 225bine aldik bayagi borclandik..sikinti yani ama biz kredi cekmedik eşimin arkadaşı aylik 4bin taksitle verdi..paraya çok ihtiyacı yok DİE..ikimizde memuruz kizimiz simdi küçük ilerde hic alamayiz yoksa DİE aldik
hayırlı olsun mutlulukla oturun :)
Ayda 4 bin kredi mi ? helal olsun evini merak ettimben çok komik bir şekilde birikim yapıyorum:) mesela bugün kızıma pişik kremi aldım 25 tlye ama ona 35 verdim gibi düşünüp 10tlyi kenara attım:) bozuk paralarla falan hiç birikmiyo çünkü:) biz ev kredisi ödüyoruz ayda 4bin... maaşlarımızdan kalan 1500 tl ile geçinmeye çalışıyoruz..:)benim hiç masrafım yok gibi bisey ayda 200 tl kızıma 500 tl esime ayırıp geri kalan ev masrafından ayırıyorum..:)
ben 3 senelık evliyim şu 1 senedır gızlı bırıktıriyorum çünkü eşimin ailesi para ister ara ara bana hiçbir fadaları olmamalarına ragmen çalışıyorum gecen senekı zammı soylemmedım atıyorum kenara zaten suan zor yetişiyo haberı olsa daha rahat davranacak altın yapıyorum çocugumun gelecegi için erkek sende para gördun mu onun illa kökünü getircek gizli yaptıgım için pişman değilim kızım 1 yasında kızımı basklarına bırakıp çalışsıyorum eşimin anasına babasına değil
Ayda 4 bin kredi mi ? helal olsun evini merak ettim
doğrudur canım dediğimin arkasındayım bunu gerektirdiği için bizde gizli yapıyoruzdur kımıne yanlış gelsedeyaa kesinlikle biz aynı kişileriz...gercekten linke baktım ben mi yazdım acaba bunları diye:)
doğrudur canım dediğimin arkasındayım bunu gerektirdiği için bizde gizli yapıyoruzdur kımıne yanlış gelsede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?