Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Ben evli değilim henüz öğrenciyim ama bir kenarda param olunca içim rahat ediyor açıkçası bana güven veriyor. ben evin bereketini kaçırır herşey ortak olmalıdıra katılmıyorum.
1. eşinin ihtiyacı olabilir tam umudu yokken çıkarıp vermek güzel bir sürpriz olur.
2. ben kaç yıllık evlilik olursa olsun insanlara güvenemiyorum ( 25 yıllık evli akrabam boşandı ki adam çok iyi olmasına rağmen kadının lüks lüks istekleri yüzünden ) neyse konuyu çok dağıtmayayım özellikle kadının her zaman bir kenarda parası olmalıdır.

bende yapıyorum birikim ama gizli değil.. gizleyenleride garipsemiyorum aslında.. erkekler birikim konusunda başarılı değiller malesef.. o yüzden her bayan birikim yapıp zor günler için saklamalı..'' ortak harcamak içinse eğer ...

''bu para kaçırmak değildir kötü günler için güvencedir.. birde bu eşten eşe değişir.. kenara koyduğun parayı her canı istediğinde sizden alıp harcıyorsa ve siz lazım olduğunda dımdızlak kalıyorsanız evet gizlenmeli..

önceden sadece sürpriz amaçlı gizliyordum. ama her zor durumda kenarda köşede para var zannedip ona güveniyordu..bende artık ne var ne yok döktüm ortaya böylesi daha rahat...zor durumda çıkarıp veririm.. birde birikimlerimden sık sık küçük miktarlar anneme gönderirim.. uzun lafın kısası niyet temizse gizli yada açık her türlü birikim yapmak iyidir :)

yarın bi banka hesabı actır ve orada biriktir.en iyisini yapıyosun.eşin sıkıştığındada hepsini verme 3 te 1 ini ver.herzaman da verme,alışmasın.tebrikler

gizli olmasının nedenini kısaca şöyle anlatayım; eğer sende para olduğunu biliyorsa onu son kuruşuna kadar harcıyor..bide kızkardeşi falan sürekli bir şeyler talep ediyor. en son 1,300 bine laptop beğenmiş onu istiyor.arkadaşlarıyla geziyor tozuyor parası bitince abisini arayıp istiyor. bide zaten benim kendi maaşımdan arta kalanlar:)

ben olsam eve bozuk para kumbarası alırdım ona atardık bozukları
şimdi bekar evimde odamda var da çok işe yarıyor bazen
hani gizli olmasa da böyle biriktirebilirsiniz küçük küçük ikiniz de..

benim be şekilde durumum olsa ben maaşımıda vermezdım ınan yani benimkı o kadar yapamıyo cekınıyo bira z

ınu bılmem de büyüklerımınz der kocanın bir tabağı varsa birinı kırcan dıye haklılıarda sen ne kadar yaptınmı o kadar rahat davranabılıyolar benım eşim iyidir bana asla yok demez istediğimi yapar ha yapmazsada ben yaparım almak istediğimi alır kafaya koydun mu bıtter o iş olacak yanı yerı ama kalkıpta benden ve cocugum dısana harcanıyosa saklarım

Eşimden gizli birikim yapmıyordum...
Ama artık yapıyorum çok bol para harcıyor...
Kötü günler için biraz para olmalı kenarda bence...

benim be şekilde durumum olsa ben maaşımıda vermezdım ınan yani benimkı o kadar yapamıyo cekınıyo bira z

yaa bende çok müsade etmiyorum zaten.. iki yılda 70 bin biriktirmişim masallah:) ama bu rakam eşim savurgan olmasaydı belki 100 bin olacaktı:)

Annem çalışırdı ve hep para biriktirirdi
Sonra o paralarla altın alırdı

Ama bunu yapmasında haklı sebepleri vardı
Babam iyi bi insandır ama bize para vermeyi pek sevmezdi
Yani harçlık almak için baya ısrar etmek gerekiyordu
Hele ki kendiliğinden gelip "bir şeye ihtiyacınız var mi?" Diye hiç sormadı malesef. Ki hâlâ öyle.

Annem de para biriktirdi ve bizim her ihtiyacımızı o paralarla,altınlarla karşıladı
Hiçbir şeyden mahrum bırakmadı
Tabi kendisinden para istemediğiniz için (babamin altınlardan haberi yoktu) babam da çok mutluydu
İhtiyaçlarımiz karşılandığı için biz de
Böylece ne şiş yandı ne kebap.

Zamanla maddi durumumuz bozuldu altın kalmadı ama o zaman da annem az da olsa yine para biriktirdi
Hâlâ birikim yapar bizim için para ayırır.
O yüzden ben karşı değilim bu fikre
Nimetlerini biliyorum çünkü

Gizli biriktirsem harcayamamki ayol. Üst baş alsam ablar, saçımı başıma harcasam anlar, takı makı alsam anlar. O yüzden gizli biriktirmiom biraber biriktiriyoruz:-D

yaa bide bana acaba evde eşin parayı bulamayacağı bir yer söyleyebilir misiniz..birikim yapanlar nerde nasıl saklıyorsunuz..

yapıyorum çünkü söylersem bitiyor gidiyor gerçi şu aralar ödemelerden atamıyorum hiç kenara :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…