- Konu Sahibi acembuselik
-
Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Herkesin kişisel tercihi ama ben yapmam. Eşimde yaparsa hoşlanmam, sert bir tepki veririm. İyi yada kötü para kelimesinin içinde geçtiği hiçbir gizli şeyi kabul edemem. Beraber birikim yapsanız, ortak bir kumbara kullansanız daha eğlenceli ve güzel olmaz mı, neden gizli ?
Maaşımı aldığım gün yarım altın alıyorum. Eşimin haberi yok
Seneye ev almayı düşünüyoruz Ozaman evin tadilatına harcıycam
biz çok şükür aldık evi borcunu ödüyoruz. ben hergün 5 yada 10 lira atabiliyorum kenara..
benim be şekilde durumum olsa ben maaşımıda vermezdım ınan yani benimkı o kadar yapamıyo cekınıyo bira zgizli olmasının nedenini kısaca şöyle anlatayım; eğer sende para olduğunu biliyorsa onu son kuruşuna kadar harcıyor..bide kızkardeşi falan sürekli bir şeyler talep ediyor. en son 1,300 bine laptop beğenmiş onu istiyor.arkadaşlarıyla geziyor tozuyor parası bitince abisini arayıp istiyor. bide zaten benim kendi maaşımdan arta kalanlar:)
benim be şekilde durumum olsa ben maaşımıda vermezdım ınan yani benimkı o kadar yapamıyo cekınıyo bira z
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?