• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

evli değilim ama bende birikim yapmayı severim eşinizin bilmesi gerekmez saklı yap derim ilerde ne olcağımız bilinmez

Eşimden gizli birsey yapmıyorum. .yapamıyorum. herseyimi bilir, herseyi söylerim. Geçenlerde babam altın vermişti Hemen söyledim o_O..o da sağolsun hiçbi zaman bunu kullanmaz. .birbirimize karşılıklı destek oluruz.

100 lira birikim olmuyor sizinki harclik atiyorsunuz siz kenari.Birikim deyince bence 3000-5000 var kenarda sandim :)
Eğer ki her gün 2 tl kenara koyabiliyorsanız, 100 tl birikim oluyor :)
Asgari ücretle çalışan birinin, yıllık kazancı son değişimle 11,280 tl ediyor.
Sonuç olarak.
Herkes kendi kazancı ederince para biriktirir.
Tebrikler konu sahibi...

Ben normalde birikim değil de her maaşı aldığımda, bir kısmını kenara koyanlardanım.
Eski alışkanlık. Annemle yaşarken, bana verdiği harçlığın bir kısmını, yada eve dönerken kalan bozuk parayı bir kavanoza atardım.Şimdide öyle.
Çünkü, Eşim parayla derdi varmış, hatta ondan intikam alırmış, gibi harcama yapıyor.
Birde baktık ki adam gibi kullanamıyoruz, her ay habire faiz ödüyoruz, Güzel güzel, cinnetimi geçirip, kırdım, ödedim. Artık elimizde yüksek limitli bir kart yok...:KK50: olan 1ooo tl o da ek kartlı, ona da sonuna kadar taksiti dayıyorum ki güvenmesin.:rolleyes:
Dolayısıyla acil durumda karttan çektiririz diye bir cümle, bizim evde geçerliliğini yitirmiş durumda.:KK31:
Bu huyumu da bildiğinden bazen alış-veriş sırasında nasılsa senin hesabında biraz fon vardır yada çekmecelerden birine atmışsındır, diyor. Acil durumda iyi oluyor...

Konu sahibi, bu arada iyi yapıyorsun, para ortada durunca illaki bir şekilde harcanıyor. Bereketi gider diyenlere aldanma.
Ne güzel bak, eşinin çok harcama yaptığı zamanlarda yada, yetmediği yerde eşine destek oluyormuşsun.

Eğer ki her gün 2 tl kenara koyabiliyorsanız, 100 tl birikim oluyor :)
Asgari ücretle çalışan birinin, yıllık kazancı son değişimle 11,280 tl ediyor.
Sonuç olarak.
Herkes kendi kazancı ederince para biriktirir.
Tebrikler konu sahibi...
100 TL AZIMSANACAK Bİ RAKAM DEGİL BENCE ONU YAPAMAYIP YIYIP İÇEN DE VAR YOK YERE benim eşimin aileside aman diyip anca harcamışlar 5 kuruş atmamışlar kenara torun torba sahıpleri hala kirada oturuyolar ben boyle görunce kendi gelecegimizden korkar oldum resmen 1 sene öncesıne kadar hıç kıymet bilmezdım ama şimdi daha farkı benim için

Son düzenleme:
sana imrendim valla nasıl o kadar biriktirebildim tebrik ederim 2 yılda güzel bir rakam

20 bini düğün takılarımdan zaten 50 binde maaşlarımızdan kalanlar.. 6 bin maaş alıyoruz toplamda eşimle 3 bine yakın alıyorum ben..eşimde benden biraz fazla alıyor. normalde sırf maaş toplamımız 144 bin falan yapıyor 20 binde takımız 164 binden geriye sadece 70bin ayırabilmişim düşün artık aradaki rakamı:)

20 bini düğün takılarımdan zaten 50 binde maaşlarımızdan kalanlar.. 6 bin maaş alıyoruz toplamda eşimle 3 bine yakın alıyorum ben..eşimde benden biraz fazla alıyor. normalde sırf maaş toplamımız 144 bin falan yapıyor 20 binde takımız 164 binden geriye sadece 70bin ayırabilmişim düşün artık aradaki rakamı:)
allah daha çok versin cnm bizim ev kira araba kredi kızıma bakıcısı falan nerde bu miktar

allah daha çok versin cnm bizim ev kira araba kredi kızıma bakıcısı falan nerde bu miktar

Rabbim herkese versin ins canım yaa..kira ve bakıcı zaten adamı mahvedio maasın yarısı zaten direk oraya gidiyordu. şimdi babannesi bakıyor ev kirası vermeyip borç ödüyoruz...arabamız yok şu anda..iyikide almamışız yoksa mümkün değil alamazdık evi...

Biz kadinlardaki su maddi gecim derdini anlamiyorum? Esiniz sizin icin aniden misafir gelir de karim zor durumda kalir diye borek sarip dolaba atiyormu? Yada karim olur da cocuklara bakamaz duruma duserse diye cocuk bakmayi ogreniyormu ? Yemek yapmayi ogreniyormu?olur da gerek olur yaparim esim de sevinir diye ? Bicogu yapmiuor?
Kadinlar meslegim olsun para kazanim olur da esime bise olursa ,maddi sikintiya dusersek ,bosanirsak kendime bakacak maddiyatim olsun diye telas yapiyoruz, kocalar ne yapuyor? Karima bise olursa cocuklarima nasil bakarim simdiden hazirlikli olim diyo mu? Umurlarinda degil. Direk baska bi kadin bulup tum isleri ona yaptirir. (Bakin dul erkekler hemencik evlenir,kadinlar o kadar cabul evlenmez)
Bence kadinlar erkeklerin. Sorumluluklarini cok fazla ustleniyorlar , bu da erkekleri tembellige itiyor.
Zor durumda kalinirsa bunu erkeklerin cozmesni beklememiz gerek degil mi? Kadinlar hem evi cekil ceviriyor hem de gecim derdine dusuyor, cok fazla yipranip sonra da sikayet ediyoruz.
Para az da olsa sen birikim yapinca erkek nede olsa karimda vardir bisler diye dusunuyo,bu da iyi bise degil. Bu tarz adamlar goruyoruz etrafta ,karisi temizlige gidip 3 kurus kazaniyo gecim derdine dusuyo adam da kadindan sigara parasi alip kahveye gidiyo. Kadinlarin erkeklere destek oldugu kadar erkekler de kadinlara olsa keske.
Ben zaten calisiyorum bi de zor durumda kalirsak diye gizli birikim yapamam, o kadar kendimi yoramam kimse kusura bakmasin.

100 TL AZIMSANACAK Bİ RAKAM DEGİL BENCE ONU YAPAMAYIP YIYIP İÇEN DE VAR YOK YERE benim eşimin aileside aman diyip anca harcamışlar 5 kuruş atmamışlar kenara torun torba sahıpleri hala kirada oturuyolar ben boyle görunce kendi gelecegimizden korkar oldum resmen 1 sene öncesıne kadar hıç kıymet bilmezdım ama şimdi daha farkı benim için
İnsan zaten o büyüklerinin yaptığını örnek alıyor, yada ders alıp yapmamaya gayret ediyor.
Eğer ki sağlığından ve boğazından kısarak yapmıyorsan, çok doğru yapıyorsun... :)
Bak, benim eşim aslında şeker gibi adamdır.
Bu sene 3 aylığına artık parayı sen idare et dedim. 3 ay zor geçindik. Yapamıyor adam. Huyu değil öyle alışmış. Günde 1000 tl ver ne yaptın dersin, hatırlamaz.
Balık gibi yüzüme bakıp AAA HAKİKATEN HATUN! NE YAPTIM Kİ BEN, PARAYI DER.
Ayrıca şimdi kazancımız daha düzgün, ilk evlendiğimizde 1400 tl para ile geçiniyorduk. Oranlayarak, Düşünsene 100tl. hayat kurtarır, hayat.

Ondan da geçtim, yıllar hızla gidiyor, eğer ki bu huyunu bırakmazsan okulun bitip, çalışmaya başlayınca, çok rahat edersin.
Neden günün birinde kendi paranla aldığın arabayı kullanmayasın...
Yada bir ev kredisi için peşinat olarak vermeyesin...

Yarısına yakınını biriktirmişsiniz aslında. Normalde gelirine göre gideri oluyor insanın. O kadar biriktirmek çok büyük başarı bence.

ben eşimden para saklamıyorum evet gizli biriktiriyorum ama bi işini görebilecek kadar olduğunda gene onun için evimiz için harcayacağım sonuçta başka türlü amaçla biriktirenler var mıdır bilmiyorum ama bana öyle gelmiyor bence her kadın evi için çocukları için birikim yapar en azından ben öyle düşünmek istiyorum :)

tatlım valla ben yapamıyorum ama yapabiliyorsan ne mutlu sana. benim kv bozuk paralarını biriktirerek 7.000tL lik çeyiz almıştı kızına.

ben çalıştığım halde yapamıyorum. bence biriktir. bir ara ben 2 çeyrek birde 100 tl atmıştım kenara öyle bir lazım olduki hemen onu annemden aldık (annemdeydi) harcadık eşimede söylemiştim o annemden borç zannetmişti ama ben dayanamadım borç olmadını söyledim

Biz kadinlardaki su maddi gecim derdini anlamiyorum? Esiniz sizin icin aniden misafir gelir de karim zor durumda kalir diye borek sarip dolaba atiyormu? Yada karim olur da cocuklara bakamaz duruma duserse diye cocuk bakmayi ogreniyormu ? Yemek yapmayi ogreniyormu?olur da gerek olur yaparim esim de sevinir diye ? Bicogu yapmiuor?
Kadinlar meslegim olsun para kazanim olur da esime bise olursa ,maddi sikintiya dusersek ,bosanirsak kendime bakacak maddiyatim olsun diye telas yapiyoruz, kocalar ne yapuyor? Karima bise olursa cocuklarima nasil bakarim simdiden hazirlikli olim diyo mu? Umurlarinda degil. Direk baska bi kadin bulup tum isleri ona yaptirir. (Bakin dul erkekler hemencik evlenir,kadinlar o kadar cabul evlenmez)
Bence kadinlar erkeklerin. Sorumluluklarini cok fazla ustleniyorlar , bu da erkekleri tembellige itiyor.
Zor durumda kalinirsa bunu erkeklerin cozmesni beklememiz gerek degil mi? Kadinlar hem evi cekil ceviriyor hem de gecim derdine dusuyor, cok fazla yipranip sonra da sikayet ediyoruz.
Para az da olsa sen birikim yapinca erkek nede olsa karimda vardir bisler diye dusunuyo,bu da iyi bise degil. Bu tarz adamlar goruyoruz etrafta ,karisi temizlige gidip 3 kurus kazaniyo gecim derdine dusuyo adam da kadindan sigara parasi alip kahveye gidiyo. Kadinlarin erkeklere destek oldugu kadar erkekler de kadinlara olsa keske.
Ben zaten calisiyorum bi de zor durumda kalirsak diye gizli birikim yapamam, o kadar kendimi yoramam kimse kusura bakmasin.
doğru canım bazı arkadaşlar dıyo ya eşim sıkısınca verıyorum dıye ben vermıyorum yalan degıl versemde benım degğil borç aldım diyorum dediğin gibi kadın hem evde hemde dısarda çalışıyo bırde çocuk olunca daha yorucu oluyo ama olsun evlat bambaşka bişey eşine vermıyosun dıye sevmıyosun anlamına gelmıyo bırazda erkek düşünsün bence sen çıkarıp verdın mı sana güvenıyor daha rahat olabılıyo

Yarısına yakınını biriktirmişsiniz aslında. Normalde gelirine göre gideri oluyor insanın. O kadar biriktirmek çok büyük başarı bence.

ayda ortalama 4 bin harcamışız ama ben hiç o kadar çok harcama yaptımı hatırlamıyorum..simdi ayda 2 binle geçiniyoruz:) ve inanırmısınız aynı yaşam standardım...şimdi eşimin ailesi talepte bulunmuyor eşimde biraz daha dikkatli harcamalarına karşı..

100 lira birikim olmuyor sizinki harclik atiyorsunuz siz kenari.Birikim deyince bence 3000-5000 var kenarda sandim :)

öyle demeyin kız çalışmıyor. damlaya damlaya göl olur derler. benim kv 10KRŞ 25Krş ekmek artanlarını biriktirir markete gider tümletir 5 tl yaptırırdı hemen . ama onun için para bozdurmak ölümdü. bozduracağı parada 5 tl .

ne diyim yapana helal olsun ben yapamıyorum:KK43:

doğru canım bazı arkadaşlar dıyo ya eşim sıkısınca verıyorum dıye ben vermıyorum yalan degıl versemde benım degğil borç aldım diyorum dediğin gibi kadın hem evde hemde dısarda çalışıyo bırde çocuk olunca daha yorucu oluyo ama olsun evlat bambaşka bişey eşine vermıyosun dıye sevmıyosun anlamına gelmıyo bırazda erkek düşünsün bence sen çıkarıp verdın mı sana güvenıyor daha rahat olabılıyo

katılıyorum size. annemde öyle yapıyor. yoksa baban hep bana güvenir bana hiç para vermez diyor

ayda ortalama 4 bin harcamışız ama ben hiç o kadar çok harcama yaptımı hatırlamıyorum..simdi ayda 2 binle geçiniyoruz:) ve inanırmısınız aynı yaşam standardım...şimdi eşimin ailesi talepte bulunmuyor eşimde biraz daha dikkatli harcamalarına karşı..
sen kurtulmussun aileden taraf darısı olmayanların başına

Is sevgi meselesi degil tabiki. Sevmek demek bi kisinin tum sorumlulugunu ustune almak demek degil ki. Tam tersi bi ailede herkes kendi sorumlulugunu en iyi sekilde yaparsa o zaman sevgiler buyur mutlu yuvalar olur. Ben esimin yapacaklarini yapsam her zaman tum yuku ustume alsam birak sevgiyi saygim kalir mi ona karsi?evimin babasi olsun diye, koca diye aldim adami ben ya, nie aldim :KK45::KK45: Hayat musterek, herkes kendi isini yuklenecek guzel bi rol paylasimi olacak , gecinip gidecez :KK49::KK49:

Back