- Konu Sahibi acembuselik
şu an itibariyle gene beş kuruşsuz kalmış bulunuyorum.. tüm paramı gene kocama kaptırdımm.. teli bozuldu kıyamadım verdim..:) çok mutluyum ama genede yaa benn.. pazartesi sıfırdan başlayacağım :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla oluyor. Birde extra bi çaba sarfetmiorum. Eşimin cebinden çıkan bozuklar benm. Cüzdanımda alışverişten kalan bozuklar benm. Birde bozuk para sevdiğimi bilen babamın arada kıyağı oluyor ama:-D hala cebindeki bozukları bana verior gördük.e:-DbOzuklar öyle birikior. artıı 5lira 10lira kağıt paralar. Bakalım seneye kurbanımızı kesmek için biriktirioruz biz:-Dhelal olsn valla ben o şekilde biriktiremem herhalde 1 hafta yaptım ne yalan söylıyım en son dedım kı amann böylede para mı birikir dedım vazgectim
sağlık olsunn biriktirirsin yine benımkıde bana çınlattı lazım dıye ama hiççç oralı olmadımşu an itibariyle gene beş kuruşsuz kalmış bulunuyorum.. tüm paramı gene kocama kaptırdımm.. teli bozuldu kıyamadım verdim..:) çok mutluyum ama genede yaa benn.. pazartesi sıfırdan başlayacağım :)
Yaa ben dayanamiyorum.bide benim Esim baskasindan isterse gururu kirilir mahcup olur diye kiyamam ben..sağlık olsunn biriktirirsin yine benımkıde bana çınlattı lazım dıye ama hiççç oralı olmadım
aynı şeyi annem bana söylesi iş yerinden prim almıstım eşime söylemek ve söylememek arasında kaldım annemı aradım kızım sakın eşinden saklama prim aldığını söyle bilsin evin bir köşeşine koy öyle sakla dedi bende ya harcanırsa dedım anneme oda dediki ya o senden saklasa sen ne düşünürdün dedi annemAnnem hiç yapmadı çalışmasına rağmen. Bende geçen gün bir çeyrek yaptım söylemesemmi acaba dedim. Ve sonra annemin dediği laf geldi aklıma bir evde eşler birbirinden para gizlerse o evin bereketi kalmaz. Ayrıca eşim bunu hak eden biri değil.
ahah aynı annem :) artık gizliliği kalmıyor bir süre sonra , beklentide çoğalıyor böyle olunca :)Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
evet ben hafta sonu başladım gene ama 25 tl falan anca oldu.. diğer formda bayanlar kumbara yapmış onlara takılıyorum artık..eşimde zaten ayda 3900 biriktiriyoruz ne gerek var diyor başka birikim yapmaya.. ama benim hoşuma gidiyor bu durum:)slm arkadaşlar biriktirmeye devam mı paralarımızı
iyi olur tabikide.. ama zaten ben hep eşime kaptırıyorum biriktirdiklerimi..anca 1000 lira falan olunca bilezik falan alırsam dokunmuyor.. yoksa 300 -500 olunca mutlaka bisey çıkıo valla.. başka bayanlar çeyrek biriktiriyorlarmış bende mi oyle yapsam bilemedim..benim hala yerimde sayıklıyor birikim durdu ama başlıcam en kısa zamanda
eşin biliyosa biriktirdiğini çeyrek de yapsan boşa gider bozdurulur bence ama gizli oldugu zaman elin gitmıyo bozdurmaya unutuyo gibi bişey oluyo kızımın en son 4 çeyreği vardı eşimde biliyodu sıkısınca bozduralım ne yapalım dedı benımde nakıtım vardı eşimin bilmediği bozdurmuş gibi yaptım altınları attım kenara parayı verdım onlar kızımın zaten hep diyorum kuzenlerıme kocan sende para altın görmicek hemen en ufak sey de göz dıkıyo ben bunu geç anladım şimdi yookkk biliyor iş yerimde kasada duruyo altınımiyi olur tabikide.. ama zaten ben hep eşime kaptırıyorum biriktirdiklerimi..anca 1000 lira falan olunca bilezik falan alırsam dokunmuyor.. yoksa 300 -500 olunca mutlaka bisey çıkıo valla.. başka bayanlar çeyrek biriktiriyorlarmış bende mi oyle yapsam bilemedim..
altın olunca dokunmuyor sağolsun.. en son hepsini haziran ayında tapu masrafları için bozdurduk evdekileri.. kızımın doğumunda babam ile eşim bilezik almışlardı 28 tanede çeyrek vardı evde hiç dokunmadı onlara..tapu masrafı 8 bin olunca mecbur bozdurduk yoksa kızımın diye benim hiç niyetim yoktu..eşin biliyosa biriktirdiğini çeyrek de yapsan boşa gider bozdurulur bence ama gizli oldugu zaman elin gitmıyo bozdurmaya unutuyo gibi bişey oluyo kızımın en son 4 çeyreği vardı eşimde biliyodu sıkısınca bozduralım ne yapalım dedı benımde nakıtım vardı eşimin bilmediği bozdurmuş gibi yaptım altınları attım kenara parayı verdım onlar kızımın zaten hep diyorum kuzenlerıme kocan sende para altın görmicek hemen en ufak sey de göz dıkıyo ben bunu geç anladım şimdi yookkk biliyor iş yerimde kasada duruyo altınım
o zaman altın yap canım dokunmuyorsa en mantıklısıaltın olunca dokunmuyor sağolsun.. en son hepsini haziran ayında tapu masrafları için bozdurduk evdekileri.. kızımın doğumunda babam ile eşim bilezik almışlardı 28 tanede çeyrek vardı evde hiç dokunmadı onlara..tapu masrafı 8 bin olunca mecbur bozdurduk yoksa kızımın diye benim hiç niyetim yoktu..
nedir bizim bu eşlerimizden çektiklerimiz yaa:)o zaman altın yap canım dokunmuyorsa en mantıklısı
:) ne gusel ıste valla bırıktırebılıosan ne mutlu cogu ınsan beceremes mesela ben zar zor yanı:) ınsallah gusel gusel gıdersınız cnm yayok canım saolsun bişi demez ama direk harcamaya yer arar geçen diyo ki biraz benden gizli birikim yap da yazın tatile gidelim aklı sıra şaka yapıyor ama ben yılbaşı tatili için biraz bişiler attım kenara haberi yok zavallımın saolsun babam hala her geldiğinde harçlık verir de
hakedip haketmemekle alakası yok cnm ben mesela gizli biriktirıyorum bizde isteyenlerımız çok aynı durumda sende olsan emn ol yaparsın seneye eve gırmeyı dusunuyoruz mesela onun için atıyorum kenara tek eşimle ben olsam saklamamBende biriktiriyorum gizli değil ama eşim haftalık mutfak masrafını fln bırakır eve kartta bendedir benim bir ihtiyacım olursa diye.mutfaktan artırdıgım paraları bir iktirim.hatta mutfakta kutum var ona koyarım.bu gizli olmaz ki haberi olmaz çünkü artırdıgın parayı koyuyorsun kenara.gider 1paket makarna alırsın 3litalık değîlde 1litaki alırsın.artanıda kenar atarım.eşlerin bunu hakkedip hakketmemsi diye bişey yok.