• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

slm bnde esımden gızlı degıl ama onunda habrı olarak elıme gecenı kumbaram var atıyorum cnm yanı esın sorun yapmıosa neden olmasın bazen pazara markete para lazım oluyor ee esımde olmuyor nakıt ne yapsın hergun para bırak mı dıyeyım oda saolsun ıhtıyaclarımı eksık bırakmas ama olurda acıl bısı olur mısafır gelır ne bılım evde lazım bısı olur elımın altında para koyuyorum ama genelde bozuk paraalr esım bıle kendı gıder al koydum bozuklukları der yanı gızlı degılde bılınerek bırıktırmeye calısıyorum ama genelde toplandıgı gbı gıdıo ya nerde öle 100 tl bırıkse keske :) bazen esıme lazım olur alır ordan ben de gulerım :) yanı kadın zaten calısmıyorsa koyması lazım bır sekılde nereye gıderse gıtsın lazım elının altına gelıyor hemen ıyı bısı yanı hele esın bısı demıosa gızlı degılde normal bırıktır bence :)

ayda ortalama 4 bin harcamışız ama ben hiç o kadar çok harcama yaptımı hatırlamıyorum..simdi ayda 2 binle geçiniyoruz:) ve inanırmısınız aynı yaşam standardım...şimdi eşimin ailesi talepte bulunmuyor eşimde biraz daha dikkatli harcamalarına karşı..

Kirayı bine yakın veriyorsanız, krediniz varsa, marketti faturalardı, benziniydi derken harcanıyor malesef.

mesela sunada cok deli oluyorum karı koca çalısıyosunuz ya sızde para çok her nedense kımse ınamıyo yok olmadığına bazen işten çıkıp evde orusaım gelıyo sırf bu yüzden

mesela sunada cok deli oluyorum karı koca çalısıyosunuz ya sızde para çok her nedense kımse ınamıyo yok olmadığına bazen işten çıkıp evde orusaım gelıyo sırf bu yüzden

pireye kızıpta yorgan yakmaya benzer bu.. işin iyiyse niye çıkacaksın kii...bende duyuyorum hep çevresinden onları iki maaş giriyor evlerine diye.. ayrıca cok komik eşimin öğrenim kredisi borcu vardı. ben ödeyin öyle evleneceğim dedim. kayınvalidem evlenince ödeyeceğiz şimdi düğün masrafı var dedi.bende kabul ettim tabi saf gibi.. kredinin günü geldiğinde kayınpederimi aradım ödeyin faiz işilio diye.. adam bana siz odeyin dedi. bende benden önce harcanmış bişey bide okdadar okuttuk die övünüyosunuz dedim.bu benim aileme haksızlık olur dedim. adam bana sende babanlara ver ne kadar ödeyecekseniz dedi... 10 bindi kredisi ama olsun beni kandırmaları beni sinir etti..

Kirayı bine yakın veriyorsanız, krediniz varsa, marketti faturalardı, benziniydi derken harcanıyor malesef.

kira 750liraydı borç falanda yok yani dediğim zamanlarda..arabamız falanda yok yani hani öyle lüks yasayan insanlar değildik.. eşim ne yapıo ediyo harcıyodu yani.. simdi ayda 3900 kredi ödüyoruz çok şükür en azından paranın nereye gittiği belli oldu..

pireye kızıpta yorgan yakmaya benzer bu.. işin iyiyse niye çıkacaksın kii...bende duyuyorum hep çevresinden onları iki maaş giriyor evlerine diye.. ayrıca cok komik eşimin öğrenim kredisi borcu vardı. ben ödeyin öyle evleneceğim dedim. kayınvalidem evlenince ödeyeceğiz şimdi düğün masrafı var dedi.bende kabul ettim tabi saf gibi.. kredinin günü geldiğinde kayınpederimi aradım ödeyin faiz işilio diye.. adam bana siz odeyin dedi. bende benden önce harcanmış bişey bide okdadar okuttuk die övünüyosunuz dedim.bu benim aileme haksızlık olur dedim. adam bana sende babanlara ver ne kadar ödeyecekseniz dedi... 10 bindi kredisi ama olsun beni kandırmaları beni sinir etti..
ödemezler canım öderler mı senden almasınlar yeter yıne bebegıne bakıyorlar allahtan

yaa bide bana acaba evde eşin parayı bulamayacağı bir yer söyleyebilir misiniz..birikim yapanlar nerde nasıl saklıyorsunuz..

canım ben kendi eşyalarımın olduğu bölüme koyuyorum. mesela gardolabımda çantalarım en alt rafta dizili onların arkasına. bekarken de kitaplıktaki kitaplarımın arkasına koyuyordum. :) bazanın altında bi köşede olabilir. yani eşinin açmaya tenezzül etmeyeceği bir köşe işte mutfakta tencerelerının olduğu yerde bile olabilir.

ben olsam eve bozuk para kumbarası alırdım ona atardık bozukları
şimdi bekar evimde odamda var da çok işe yarıyor bazen
hani gizli olmasa da böyle biriktirebilirsiniz küçük küçük ikiniz de..

bende bu yöntemi kullanıyorum :) yada benim eşim ihtiyaç olur dye haftada iki üç kere harçlık bırakır bende diğer verdiğini harcamadıysam direk zulalıyorum. sadece miktarı gizli eşimden çünkü miktar bilindiğinde en ufak ihtiyaçta gidiyor o para (denendi ve onayladı :D )

Gizli biriktirsem harcayamamki ayol. Üst baş alsam ablar, saçımı başıma harcasam anlar, takı makı alsam anlar. O yüzden gizli biriktirmiom biraber biriktiriyoruz:-D

canım ben sadece miktarını gizliyorum mesela geçen gece çalışıyordu harçlığımda bitmişti gece arkadşlar aradı hadi gel eşin yoksa biz beraber kalcaz diye bende aradım taksiyle gitcem dedim paran var mıydı dedi bende zulamdan borç alırım sorun olmaz ama bak borç altını çiziyorum sen ödersin dedim bi kahkaha attı tamam tamam dedi :) sende biriktirdiğini söylemezsen annemden borç aldım babam verdi arkadaşımdan borç aldım diyebilirsin :D yani ben yerini ve miktarını gizli tuttuğumdan sorun olmuyor. ve biriktiirmemiş olsaydım o gece arkadaşlarımın yanına da gidemicektim şifa niyetine atıyorum işte köşeye üç beş :)))

Ben normalde birikim değil de her maaşı aldığımda, bir kısmını kenara koyanlardanım.
Eski alışkanlık. Annemle yaşarken, bana verdiği harçlığın bir kısmını, yada eve dönerken kalan bozuk parayı bir kavanoza atardım.Şimdide öyle.
Çünkü, Eşim parayla derdi varmış, hatta ondan intikam alırmış, gibi harcama yapıyor.
Birde baktık ki adam gibi kullanamıyoruz, her ay habire faiz ödüyoruz, Güzel güzel, cinnetimi geçirip, kırdım, ödedim. Artık elimizde yüksek limitli bir kart yok...:KK50: olan 1ooo tl o da ek kartlı, ona da sonuna kadar taksiti dayıyorum ki güvenmesin.:rolleyes:
Dolayısıyla acil durumda karttan çektiririz diye bir cümle, bizim evde geçerliliğini yitirmiş durumda.:KK31:
Bu huyumu da bildiğinden bazen alış-veriş sırasında nasılsa senin hesabında biraz fon vardır yada çekmecelerden birine atmışsındır, diyor. Acil durumda iyi oluyor...

Konu sahibi, bu arada iyi yapıyorsun, para ortada durunca illaki bir şekilde harcanıyor. Bereketi gider diyenlere aldanma.
Ne güzel bak, eşinin çok harcama yaptığı zamanlarda yada, yetmediği yerde eşine destek oluyormuşsun.

evet canım iyi oluyor mesela geçen gece görevliydi eşim. kızlar aradı biz toplandık eşin yoksa gel burda kalalım dediler bende aradım taksiyle gidicem dedim o saatte otobüs yok zaten o da paran var mıydı dedi. bende zulamdan borç alırım ama borç altını çizerim dedim bi kahkaha attı tamam tamam dedi. sorna da ödedi borcunu :))) işte o para olmasa ben o gece test kitaplarımın arasına gömülmüş aklım orada olacaktı. şifa niyetine bu birikim bereket kaçırmıymış hiç :)))

valla benimkinin de alerjisi var paraya, cebi üç beş kuruş gördüğünde direk harcar :D

Biz kadinlardaki su maddi gecim derdini anlamiyorum? Esiniz sizin icin aniden misafir gelir de karim zor durumda kalir diye borek sarip dolaba atiyormu? Yada karim olur da cocuklara bakamaz duruma duserse diye cocuk bakmayi ogreniyormu ? Yemek yapmayi ogreniyormu?olur da gerek olur yaparim esim de sevinir diye ? Bicogu yapmiuor?
Kadinlar meslegim olsun para kazanim olur da esime bise olursa ,maddi sikintiya dusersek ,bosanirsak kendime bakacak maddiyatim olsun diye telas yapiyoruz, kocalar ne yapuyor? Karima bise olursa cocuklarima nasil bakarim simdiden hazirlikli olim diyo mu? Umurlarinda degil. Direk baska bi kadin bulup tum isleri ona yaptirir. (Bakin dul erkekler hemencik evlenir,kadinlar o kadar cabul evlenmez)
Bence kadinlar erkeklerin. Sorumluluklarini cok fazla ustleniyorlar , bu da erkekleri tembellige itiyor.
Zor durumda kalinirsa bunu erkeklerin cozmesni beklememiz gerek degil mi? Kadinlar hem evi cekil ceviriyor hem de gecim derdine dusuyor, cok fazla yipranip sonra da sikayet ediyoruz.
Para az da olsa sen birikim yapinca erkek nede olsa karimda vardir bisler diye dusunuyo,bu da iyi bise degil. Bu tarz adamlar goruyoruz etrafta ,karisi temizlige gidip 3 kurus kazaniyo gecim derdine dusuyo adam da kadindan sigara parasi alip kahveye gidiyo. Kadinlarin erkeklere destek oldugu kadar erkekler de kadinlara olsa keske.
Ben zaten calisiyorum bi de zor durumda kalirsak diye gizli birikim yapamam, o kadar kendimi yoramam kimse kusura bakmasin.

bu bence çok bencilce bir yaklaşım ama olsun. para biriktirmekle börek sarmak çok farklı kulvarlar üstelik benim eşim yatağı toplar kahvaltı hazırlar evi süpürür bazı akşamlar yemek yapar yani elinin yettiğince yardımcı oluyor bana. hem bu para sadece onun için değil benim de acil bi durumum olduğunda köşede param oluyor. ve para biriktirirken sandığınız kadar da yorulmuyorsunuz korkmayın :)) üstelik damlaya damlaya göl olduğunu gördükçe keyifleniyorsunuz

slm bnde esımden gızlı degıl ama onunda habrı olarak elıme gecenı kumbaram var atıyorum cnm yanı esın sorun yapmıosa neden olmasın bazen pazara markete para lazım oluyor ee esımde olmuyor nakıt ne yapsın hergun para bırak mı dıyeyım oda saolsun ıhtıyaclarımı eksık bırakmas ama olurda acıl bısı olur mısafır gelır ne bılım evde lazım bısı olur elımın altında para koyuyorum ama genelde bozuk paraalr esım bıle kendı gıder al koydum bozuklukları der yanı gızlı degılde bılınerek bırıktırmeye calısıyorum ama genelde toplandıgı gbı gıdıo ya nerde öle 100 tl bırıkse keske :) bazen esıme lazım olur alır ordan ben de gulerım :) yanı kadın zaten calısmıyorsa koyması lazım bır sekılde nereye gıderse gıtsın lazım elının altına gelıyor hemen ıyı bısı yanı hele esın bısı demıosa gızlı degılde normal bırıktır bence :)

yok canım saolsun bişi demez ama direk harcamaya yer arar geçen diyo ki biraz benden gizli birikim yap da yazın tatile gidelim :D aklı sıra şaka yapıyor ama ben yılbaşı tatili için biraz bişiler attım kenara haberi yok zavallımın saolsun babam hala her geldiğinde harçlık verir de :D

Eşimden gizli degil ama sölemeye gerek duymadıım birikîmîm var.. Eşimin haberi oldgu birikmde.. Ayrıca eşimde birikim yapar.. Yapmakta gerekır..
Gayette güzel oluyo .. Ev hanımıyım şimdilik.. Bizim yaptıımız geçim dersîne düşmek degil tam olarak aslında.. Ne bilim.. Bende warsa herkesde var.. Bende yoksa kimsede yok mantıgı..
Niçin yapıyorum.. 50 tl în kimsenin kapısna dayanmım diye belkîde...
Hosuma gidiyo zevk alıyorum ...
Şimdide kavanozdan kumbiş yaptım.. İlk hedef 500 tl biriktirmek kk daki topikte toplanıyoruz bizim gib hanımlarla..
5 krs 10 krsla 500 tl biriktirem sacma gelir belki gülersiniz ama koltuk altlarına düşmüş kuruslarla 500 tl iriktirip begendigim bi tel alıcam.. Belkide kıyamayıp baska bişey..

Eşimden gizli degil ama sölemeye gerek duymadıım birikîmîm var.. Eşimin haberi oldgu birikmde.. Ayrıca eşimde birikim yapar.. Yapmakta gerekır..
Gayette güzel oluyo .. Ev hanımıyım şimdilik.. Bizim yaptıımız geçim dersîne düşmek degil tam olarak aslında.. Ne bilim.. Bende warsa herkesde var.. Bende yoksa kimsede yok mantıgı..
Şimdide kavanozdan kumbiş yaptım.. İlk hedef 500 tl biriktirmek kk daki topikte toplanıyoruz bizim gib hanımlarla..
5 krs 10 krsla 500 tl biriktirem sacma gelir belki gülersiniz ama koltuk altlarına düşmüş kuruslarla 500 tl iriktirip begendigim bi tel alıcam.. Belkide kıyamayıp baska bişey..
kimseye muhtaç olmamak çok doğru hiç unutmam hafta sonu param yok ve mısafır gelecek 20 tl ye ihtiyacım var bankamatıkte artı paradan çekerim dıye düşündüm ama çekemedım 5 kuruşş yok eşimdede yok o kadar kötü oldum kı babannem bendeydı anladı 50 tl verdı ama çok üzüldüm o yuzden şimdi en kötü 50 tl evde bırakırım

canım ben sadece miktarını gizliyorum mesela geçen gece çalışıyordu harçlığımda bitmişti gece arkadşlar aradı hadi gel eşin yoksa biz beraber kalcaz diye bende aradım taksiyle gitcem dedim paran var mıydı dedi bende zulamdan borç alırım sorun olmaz ama bak borç altını çiziyorum sen ödersin dedim bi kahkaha attı tamam tamam dedi :) sende biriktirdiğini söylemezsen annemden borç aldım babam verdi arkadaşımdan borç aldım diyebilirsin :D yani ben yerini ve miktarını gizli tuttuğumdan sorun olmuyor. ve biriktiirmemiş olsaydım o gece arkadaşlarımın yanına da gidemicektim şifa niyetine atıyorum işte köşeye üç beş :)))
Eee diorum ya benimde var birikimim evde. Ama o da bilior o da atıor. Zaten şu an çalışmadığım için onu. Parası yani neyi gizlim:-D onuniçin biz bi hedaf belirledik onu. İçin biriktiripruz beraaber. Hayta dün gidip bi çeyrek yapttım bozukluk biriktitdiklerimizle. Bak dedim sevindi baya olmuş die. Dedim birde sadecw bOzuklarla bu. Yani ondan aldım bundan aldım dersem kızar zate. Ne gerek var ben sana vermıormuyum die. O yüzden en güzeli onunla birlikte yapmak. Keza orda para olduğunu bişsede hwr daim eve para bırakır ayrıca bana mutlaka sorar. Ve banka heaabımIzda paraöız var kart bende bankada evin tam karşısında:-D

5kurış on kuruşlarla 500lira birikir tatlım rahat ol. Bugün on kuruş atarsın yarın 1 lira. Öyle öyle birikir. Ben ufaklıkları bi kutud bir liralarla kagıtları bir kavanozda biriktiriorum. O ufaklıklar baya çoğalınca bütünletip kavanoza atıorum. İnanmaSın bir ayda kagıtlar hariç bozuklardan biriktirdiğimle dün bi çeyrek aldım. Unutma küçük para yoktur önemseyen para vardır;-)

5kurış on kuruşlarla 500lira birikir tatlım rahat ol. Bugün on kuruş atarsın yarın 1 lira. Öyle öyle birikir. Ben ufaklıkları bi kutud bir liralarla kagıtları bir kavanozda biriktiriorum. O ufaklıklar baya çoğalınca bütünletip kavanoza atıorum. İnanmaSın bir ayda kagıtlar hariç bozuklardan biriktirdiğimle dün bi çeyrek aldım. Unutma küçük para yoktur önemseyen para vardır;-)
helal olsn valla ben o şekilde biriktiremem herhalde 1 hafta yaptım ne yalan söylıyım en son dedım kı amann böylede para mı birikir dedım vazgectim

Back