Eşiniz sizden önce ölürse, nasıl bir ruh halinde olmanızı ister?

melekxxxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
54
4
Diyelim eşiniz sizden önce öldü.Allah herkese uzun ömür versin tabi.Eşiniz kendinden sonra sizin nasıl bir ruh halinde olmanızı ister? mesela ben eşimden önce ölürsem, onu gerçekten sevebilecek onu hayata yeniden bağlayacak biriyle olmasını isterim.Çocuklarıma da iyi davranması şart elbette.Önemli olan ben gittikten sonra beni önemsemesi değil, benimleyken beni mutlu edebilmesidir.

Ben bunu birkere esime sordum!!

Herif sen benden evvel ölürsen benim tekrar evlenip mutlu olmami istersin dimi??:asigim:

Hadi lennnn evlenemesin hortlayip gelirim vallaha demistibenneyaptımki

İki ay kadar oluyor eşim trafik kazası geçirdi..
Tamamen pert olan arabadan burnu bile kanamadan çıktı ama karşıdan gelen bir başka araç olsaydı çok başka sonuçlar doğabilirdi ikimiz için de...
İşte o zaman konuştuk bunu se-sa'ları bir kenara bırakıp...
Ölüm andır sorgulamak gereksizdir dedi bana :mymeka:
Sorgulamam zaten dedim ama bu bizsizliği seçtiğin için seni ölene kadar affetmeyeceğim gerçeğini değiştirmez, seni benim seninle yaşayacak çok şeyim var, geç buldum çabuk kaybedemem, küserim sana dedim...senağlamasenağlama
öyle zor bir soru ki bu durumda cevaplarken bile düğümlendim sanki gitmedi ellerim cevap yazmaya...
Allah esirgesin sadece...:a015::a015:

düşünmesi bile içimi acıtıyor... ;(

ama birgün kendisi bana şunları söyledi;
''eger senden önce ölürsem,sakın evlenme! bu düşünceye ne dirim nede ölüm katlanabilir!''

ve hep dediği şey;

''şu hayattan bir tek şey istiyorum; ''senin benden önce almasın!
alsa da arkandan koşarak,seni bulabilme, yine orada bile seni yaşabilme umudu ile yanına gelirim'' diye ;(

ve o an gözlerimiz doldu,birşey diyemedim ona ..
ama içimden şunu söyledim rabbime, '' hayır ,allahım onun acısını bana gösterme'':KK43:
bu arada yine koptum yaaaaaaa;(

esim böyle uzuntuye filan karsi, cunku ölumlu dunyadayiz ve heran ölebiliriz..
bizde bi ara konusmustuk bu konuyu ve insan uzulur ama uzuntusu diner sadece yurekte acisi kalir dedi, ve zamanla yavas yavas o aci da biter bi tebessum kalir gideni dusundugunde dedi..
tabiki de mutlu olmami ister, ama cocuguma uvey baba istemez kötu davranir diye..
yani ne o benim arkamdan hergun yas tutar ne de ben onun.. cunku ölumlu dunya yarin ne olacagi belli olmaz hepimiz gidiciyiz

arkadaşlar eşlerimiz biz ölünce bir iki ay üzülür ondan sonra gelsin yeni aşklar bakmayın seni unutamam,asla başkası olmaz,hatırana saygı duyarım gibi laflarına hepsi palavra kadının aşkı kendisi ölene kadar erkeğin aşkı karısı ölene kadarmış benim dayım yengem ölünce 3.ayında evlendi malesef gerçek bu

ben eşime sormadım hiç..sen ölünce ben ne yapayım diye soramam da galiba:)
ama eşimi de bilemem, o bir erkek nihayetinde....

ayyy düşüncesi bile tüylerimi ürpertti rahime haklı çevremde de gördüm eşinin ölümünden kısa süre sonra evlenenleri cevap veremedim ne ister diye

eşim benden önce ölürse,
(ayy söylemesi bile çok acıttı)
ardında benim çok mutlu kalmamı ister..
kendi zorunlu gidişine değil,
benim ardında kalışıma yanar..
kendinden önce beni düşünür hep..ama hep..

allah göstermesin gecinden versin ama ondan sonra dimdik ayakta çocukların başında olmamı ister

Bizde konuşmuştuk eşimle,,,,,
Hep söler zaten ben sensiz yaşayamam Nefes alamam diye,,,,,,
Birgün dedim ki (EĞER SENDEN ÖNCE ÖLÜRSEM NE YAPARSIN????) ODA;Sana yemin ediyorum ki mezarın başından kimse alamaz beni,orda ölmeyi beklerim!!!!!!!!!!!! _RABBİm herkeze hayırlı ve uzun ömür versin inş....

onu bilmem ama Rabbim bana bi evladımın bi de eşimin acısını göstermesin. benimde aklıma gelir hep ya ona birşey olursa ben ne yaparım diye...
bir kanadım kırılır, kızım babasız, ben eşimsiz kalırım, çok zor..
onun kokusu olmadan yaşamak zor gelir bana..
Allah korusun öyle birşey olursa Allah düşürmesinde Allah bilir ama evlenmem..
Kızıma o iyi insan 'baba'sının yerini başkasına aldırmam.
kendisine dedimki bana birşey olursa kızıma üvey anne istemem dedim.. gülümsedi..
sanırım ben ölürsem evlenir. ölüp gitmek değilde, yada eşimin evlenmesi, kızıma yanarım. annesiz büyümesine.. yada başka bi anne.. düşünmesi bile kötü. ben büyüttüm karnımda, ne zorluklarla, ne emeklerle. o yüzden düşünmek istemiyorum ama bi hakikat varki unutmamak lazım
inna lillahi ve inna ileyhi raciun
bizi yaradan da o geri alacak olanda...

hiç sormadim kendisine boyle birseyi ama sanirim yavrularimin basinda olmami ister
ve asla evlenmemi istemez
yanliz dun gece yatarken, rahmetli teyzesini nasil gomduklerini falan anlatti, sonrada bana sarildi, iste seni asla ve asla o topraga veremem, rabbim seni benden once almasin neolur deyip aglayacakti nerdeyse....
allah herkese uzun omurler versin
ama ben erkegin bekar kalacagina nedense inanmiyorum

bizde konuşmuştuk peşinden gelirim hemen dedii
bende aynısı dedim
hatta dün gece rüyamda eşim ölmüşş (ayy Allah korusun)
bende onunla gezdiğimiz yerleri geziyorum,balayında falan gittiğimiz yerlere gidiyorum
bi arabadayım arabanın arka camından bakıp bakıp ağlıyorum allahım bu nasıl bi acı ne olur canımı al diyee
sabah uyandım gözlerim yaşlı,eşimi yanımda görünce nasıl sarılmışım onaa
Allahım o acıyı yaşamıyım ne olur

Benden önce gitme diyor bana, ama ben yasayamam ki onsuz!!!!:çok üzgünüm: Allah böyle kötü birseyi yasatmasin bana AMINNN
Ben nisanlandigimiz günden beri derim ona " Allah ikimizin canini bir alsin, beni sensiz senide bensiz birakmasin " :asigim::asigim::asigim::asigim::asigim:KK70:iye....Sen sevenleri ayirma Allah'im:Saruboceq::nazar:

ben eşime bazen sorarım ben ölürsem neyaparsın diye oda bana kızar saçma saçma konuşma der sonrada ben sensiz yaşayamamki ben de gelirim yanına der.ama ben ona inanıyorum o bensiz yapamaz.bende onsuz.allah onu başımdan eksik etmesin..............

bi laf vardır erkek milleti karısını mezara koydukdan sonra mezardan saçlarını düzelterek çıkarmış
allah gecinden hayırlı ömürler versin herkese eğer ona bişey olursa bitkisel hayata girerim herhalde
eğer bana bişey olursa dediğine göre hergün gelip başımda yasin okurmuş öle sölemişti bi kez tır çarpmıştıda bize:)

valla ben çok duygusal olamıycam bu konuda.yaşananlar çok önemli eğer birbirini gerçekten seviyor ve kırmamaya özen gösteriyorsa çiftler normal olarak birbirleri kaybetme duygusuna katlanamazlar.yüce rabbim ayırmasında zaten sevenleri.diyelimki oldu kadınlar ekonomik özgürlükleri varsa pek yanaşmıyorlar yeniden evlenmeye.ama erkeklerin büyük bir kısmı.hem ağlarım hem giderim.yalnızlık allaha mahsus moduna giriyorlar diye düşünüyorum ben.eşim beni mutlu ettiyse.psikolojik olarak bende onunla ölürüm heralde.ama mutsuz ettiyse allah rahmet eylesin.azcık çektirmişti ama ölünün arkasındanda konuşulmaz fazla deyip hayata bir yerinden tutunmaya çalışırdım.sositosositokaydirigubbakcemile2gamyoncuiremsu

X