Eşiniz sizden ayrı gezi programı yapıyor mu

Plasebo etkisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
28
53
merhaba arkadaşlar.
yaklasik 2 yıllık evliyim öncesinde de eşimle 3 yıllık birlikteliğimiz vardı. esimin ikinci benim ilk evliligim.
eşimle severek evlendik, sevgililik döneminde de tartistigimiz dönemler oldu tabi ancak genelde hep ben alttan aldim. eşim akrep burcu ve kendisine yapılanları asla unutmaz ve mutlaka acısını çıkarır, bu en yakını ben bile olsam. bu ilişkide benden daha kadındır, inanılmaz trip atar bazen günlerce sürdürür. herşeye rağmen eksi artı yönlerini tarttigimda yaptığı iyi şeyler bazı huylarını hosgormemi sagliyor.
bunları anlatmanın sebebi aslında sizden akıl isteyeceğim için nasil biri olduğunu anlatmaktı.
eşim sevgililik döneminde herşeyi beraber yapmamızı isterdi etkinlik, tatil, alisveris vs. tabiki kendi arkadaşlarımızla ayrı da görüşürdük ancak çoğunlukla beraber takılirdık. birkaç kez yurtdışı ve yurtiçi tatile gitmiştik.
eşimle ilk yilimizda saçma bir sebepten tartıştık ve birkaç gün konuşmadık. o dönemde belki daha öncesi planlamıştı ama bana söylememişti bilmiyorum, baristigimizda söyledi. isle ilgili bağlantıda olduğu iki arkadaşı ile diyarbakıra gitti , daha doğrusu o burdan gitti , trabzondan bir arkadaşı da diyarbakır a gitti, d.bakirda yaşayan arkadaşları onları ağırladı gezdirdi. o dönem çalışmıyordu aynı zamanda iş bağlantıları kurmak için de gittiğini söyledi. sanırım 3 gün filan kalmıştı.
ben o dönem 3 aylık filan hamileydim ancak hem issiz olduğu için hem de zaten yapılmış bir program olduğu için sesimi çıkarmadım. açıkçası tartışmış olmamız onun üste çıkmasına neden oldu.
üzerinden bayağ zaman geçti şimdi yine aynı arkadaş grubu bu kez trabzonda buluşmak istiyor. geçen çok normal birşeymiş gibi arabada söyledi şimdi de trabzona gidiyoruz diye bastan anlamadım saf gibi beraber gidiyoruz sandim sevindim sonradan onlarla gideceğini anladım. eve geldiğinde de onlarla telf da konustu zamanı belirleyelim ona göre biletleri alalım diye.
inanılmaz bozuldum ama bişey demedim.. iki açıdan çok üzülüyorum ilki sevgiliyken herseyi beraber yapıyoduk evlenince ve çocuktan sonra neden böyle oldu. üstelik gittiği yerler benim de çok gitmek istediğim yerler.
ikincisi suan bebeğimiz 3.5 aylık ve ben yalnızım hem ilgiye hem gezmeye benim de çok ihtiyacım var bütün gun evdeyim o gelsin diye sabırsızlıkla bekliyorum.
ben çok katı biri değilim belki bana doğru düzgün birşekilde anlatsa anlayışlı davranacağım ama oldu bittiye getiriyor.
buarada normalde haftaiçi haftasonu arkadaşlarıyla buluşacaksa mutlaka bana sorar onayımı alır.
evliligimizde bir sorunumuz yok, onun ailesiyle görüşmüyoruz bayağ problemler var ancak evimizde mutlu huzurluyuz
erkekler evlenince yada çocuktan sonra böyle biraz bekarlık hayatını mı özlüyor bilmiyorum bu konu beni çok üzdü. üstelik çocuk ikimizin çocuğu ben neden evde oturup ona bakıyorken o böyle rahatlıkla geziyor.
eşime bu konuyu açtığımda yine triplere burunsun istemiyorum hani öyle bir giriş yapayım ki ikimiz de gerilmeden bu konuyu çözelim. çünkü sert bir şekilde girersem konu çıkmaza girebilir ve ben yine onun haklı çıkmasını istemiyorum. biraz akıllıca bir yönteme ihtiyacım var.
buarada ağustos ayında tatile gideceğiz evlendikten sonra her sene çocuklarla (onun önceki evliliğinden bir kizi var) yaptığımız klasik deniz ve otel tatili. bu konuyu açtığımda ben zaten senin için bunu ayarladım diyebilir ama ikisi aynı şey değil.
off çok uzun oldu kusura bakmayın bu konuda çok dolmuşum okuyanlara ve yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim

Valla hasta ol sana bakmak zorunda kalsın gidemesin falan dicem de bunlar geçici çözümler olur.
Sizin iletişim sorununuz var.
Adama cümle kurmaya çekiniyorsunuz trip atacak diye korkup.
Siz böyle taviz vere vere bu hale gelmişsiniz.
Ne demek ya eşini 3.5 aylık bebeğiyle bırakıp gezip tozmak.
En azından nezaketen bi sorsaydı.
Kötü alıştırmışsınız.

normalde asla kabul etmez ancak o bunu yaptigi için ben de diyebilirdim gidicem diye, sesini çıkarmaya hakkı yok. ancak biliyor ki gidemem bebeğim var bırakamam, arkadaşlarımla da rahat edemem bebekle.
aslında gitmek de istemem biz gerçekten böyle değildik herseyi beraber yapmaktan keyif alıyoruz. sık sık haftasonu bizimle de program yapar ama bu farklı bir durum

Valla hasta ol sana bakmak zorunda kalsın gidemesin falan dicem de bunlar geçici çözümler olur.
Sizin iletişim sorununuz var.
Adama cümle kurmaya çekiniyorsunuz trip atacak diye korkup.
Siz böyle taviz vere vere bu hale gelmişsiniz.
Ne demek ya eşini 3.5 aylık bebeğiyle bırakıp gezip tozmak.
En azından nezaketen bi sorsaydı.
Kötü alıştırmışsınız.
haklisiniz çok üzülüyorum ben yaptım böyle. bir kez çok ciddi tartıştık kaybetme korkusunu yaşadı biliyor hicbir mecburiyetim yok ama çok sakin ve uyumluyum genel anlamda tartışma çıkmasın isterim hep

haklisiniz çok üzülüyorum ben yaptım böyle. bir kez çok ciddi tartıştık kaybetme korkusunu yaşadı biliyor hicbir mecburiyetim yok ama çok sakin ve uyumluyum genel anlamda tartışma çıkmasın isterim hep
Sessiz kaldığın sürece aynı şeyler olacak.
Söyle içinden geleni. Uyumlu yapıcı olmak güzel birşey ama bu iyi niyet suistimal edilince çirkefe bağlamazsan üzülen sen olursun sadece.

Sessiz kaldığın sürece aynı şeyler olacak.
Söyle içinden geleni. Uyumlu yapıcı olmak güzel birşey ama bu iyi niyet suistimal edilince çirkefe bağlamazsan üzülen sen olursun sadece.
çok haklısınız. yazdıktan sonra zihnim açıldı sanki rahatladım. benim bi resti çekmem laızm başka türlü bu hep böyle sürecek.
inanirmisiniz bayram temizliğini bile kendim yaptım ki bebekle çok zor temizlikçi çağırmadım sırf masraf olmasin diye ama o uçak bileti alıp zaten bunun katlisını harcayacak bu bana karşı çok büyük haksızlık.
şuan başka bir sebepten limoniyuz, ilk uygun fırsatta konuyu açacağım. bana sormadan bu sekilde plan yaptığı için arkadaşlarına mahcup olsa da umrumda değil bi şekilde halletsin.
benim en büyük zaafim aman tartışma cikmasin sesler yükselmesin huzursuz olmayalım.diye düşünmem
sizce bunu nasıl.yenerim

çok haklısınız. yazdıktan sonra zihnim açıldı sanki rahatladım. benim bi resti çekmem laızm başka türlü bu hep böyle sürecek.
inanirmisiniz bayram temizliğini bile kendim yaptım ki bebekle çok zor temizlikçi çağırmadım sırf masraf olmasin diye ama o uçak bileti alıp zaten bunun katlisını harcayacak bu bana karşı çok büyük haksızlık.
şuan başka bir sebepten limoniyuz, ilk uygun fırsatta konuyu açacağım. bana sormadan bu sekilde plan yaptığı için arkadaşlarına mahcup olsa da umrumda değil bi şekilde halletsin.
benim en büyük zaafim aman tartışma cikmasin sesler yükselmesin huzursuz olmayalım.diye düşünmem
sizce bunu nasıl.yenerim
Bağır :)
Bağırdıkça rahatlıyor insan.
Lohusalık sonrası depresyonu falan de üstüme gelme de sonra da :)
İnan en çok huzursuzluk çıkmasın diye çırpınan mutsuz oluyor her zaman.
İşte sen fedakarlık yaptın da ne oldu değmiyor cidden. Gerekirse borca sok onu gidemesin :)

Hafta sonu icin sana sorup onayini alan biri, sehir degistirmek icin emrivaki yapmazdi. Sana sormasinin sebebi sikinti cikartmayacagini bildiginden laf olsun diye soruyormus ama istemesende gider muhtelemen.
Cocuksuz olsaydiniz yorum yapardim ama cocuktan sonra evlilikler degisiyor herkeste olmasa da... Ben hep oyle gordum. O cocugu sirtina alip gezmeleri herkes yapamiyor.

Bağır :)
Bağırdıkça rahatlıyor insan.
Lohusalık sonrası depresyonu falan de üstüme gelme de sonra da :)
İnan en çok huzursuzluk çıkmasın diye çırpınan mutsuz oluyor her zaman.
İşte sen fedakarlık yaptın da ne oldu değmiyor cidden. Gerekirse borca sok onu gidemesin :)
durumumuz iyi çok şükür ev alalım demistik ama o dönem eşim çalışmıyordu tek maasla kredi zor olur dedik vazgeçtik
ben de borcu çok istemem
mutlu olmak istiyorum iki taraf da fedakarlık yapmalı
hani böyle eşini çok sıkan tipler vardır öyle görünmek istemem hicbir zaman ama böyle anlayışlı olunca da afedersiniz enayi yerine konmuş oluyorum
eşim hakkında böyle konuşmak istemiyorum gerçekten birbirimizi severiz çok zor olayları beraber atlattık. şu durum nasıl ortaya çıktı aklım ermiyor

Hafta sonu icin sana sorup onayini alan biri, sehir degistirmek icin emrivaki yapmazdi. Sana sormasinin sebebi sikinti cikartmayacagini bildiginden laf olsun diye soruyormus ama istemesende gider muhtelemen.
Cocuksuz olsaydiniz yorum yapardim ama cocuktan sonra evlilikler degisiyor herkeste olmasa da... Ben hep oyle gordum. O cocugu sirtina alip gezmeleri herkes yapamiyor.
evet muhtemelen dediginiz gibi. ben de yaparım bazen öyle ama, yani bebekten önce, arkadaşlarla günü belirlerdik şu gün filancalarlayim derdim bişey demezdi ki bu çok normal bişey
şuan sosyal hayatım nerdeyse sıfırlandı
komşularla filan görüşebiliyorum en fazla
bir de ortak arkadaşlarımız la bazen görüşüyoruz birlikte
hadi bunu da gitsin en fazla ama bu son olsun istiyorum
çocuk engel değil gezmeye der arkadaşlarına. çocuğu bahane edenlere kızar hatta. bu yaptığının benzerini başkasında yadırgamıştı , bir arkadaşımız yeni doğum yapmış eşini bırakıp yurtdışına gitmişti işi icabı, ki şuan kendisi keyfi gidiyor
çocukla gezmek tabiki zor ama imkansız değil. ha gidemiyorsak da ikimiz de gitmeyelim

Canım biz de her zaman birlikte plan yapan ayrı takılmayı sevmeyen bir çiftiz. Ama mesela erkek arkadaşım erkek erkeğe plan yapmışsa pek katılmamaya özen gösteriyorum. O mutlaka çağırır çevresindekiler yakın arkadaşları olduğundan gitsem bir şey olmaz ama ben kendine de vakit ayırmasını isterim. Kızların dedikodu zirveleri gibi erkek erkeğe muhabbet de onları rahatlatıyor. Ben de şehir dışına ayrı giderim o da bana bir şey demez ama öncelik çift olarak takılmak

Gittiği adamlar evli mi peki?

Yerinizde olsam giyinip, süslenip ondan sonra ben de tatile giderdim. Aynı duruma onu sokardım. Böyle bir durumda girme demek bana mantikli gelmedi. Arkadaşları ile gezebilir insan sonuçta evlenince de. Siz ben de gitmek istiyorum dediğiniz ve yalnız kaldığınız için kötü.

Ilk ogluma gebeyken yurt disina gitti esim.. ikincidede gitti:) sorun etmedim niye edimki:) son numarada istedi rizam olmadi valla.. kolay degil onlarla ugrasmak vs. Anlayisla karsiladi arada sakasini yapiyo sadece.. birde en cok tatile ohtiyaci olan benim yani ona noluyo:)

eşiniz bana garip gelmedi.bende xaman zaman ayrı takılmayı severim.
görmeyi çok istediginiz bir şehre gittiginden bahsetmiş ama tatil planını da başka bir şehre yapmışsınız.
ozaman tatil yerini belirlerken nereye gitmek istediginizi de söyleyin

Eger gunu bana sorarak belirliyor ise cok sik olmamak kaydiyla pek takilmazdim.

Ama cocuklu hayatin ilk yili bence cok zor. Ben bir donem o kadar bubaldim ki adami spor salonuna bile gondermedim. Ona da boyle acikladim, su donemi birlikte atlatalim ilk bir yil gecene kadar aksamlari cocukla sen ilgilen ki ben de kendimle ilgileneyim diyerek.

Bence sakince hislerini anlatmalisin, erkekler hamilelik dogum yasamadiklari icin su anda senin ihtiyaclarini hislerini anlayamiyor olabilir.

Canım biz de her zaman birlikte plan yapan ayrı takılmayı sevmeyen bir çiftiz. Ama mesela erkek arkadaşım erkek erkeğe plan yapmışsa pek katılmamaya özen gösteriyorum. O mutlaka çağırır çevresindekiler yakın arkadaşları olduğundan gitsem bir şey olmaz ama ben kendine de vakit ayırmasını isterim. Kızların dedikodu zirveleri gibi erkek erkeğe muhabbet de onları rahatlatıyor. Ben de şehir dışına ayrı giderim o da bana bir şey demez ama öncelik çift olarak takılmak
kesinlikle çok haklısın erkek erkeğe muhabbete ihtiyaçları var ben de oyuzden sesimi çıkarmadım ama bizim şuan bebeğimiz var ve oldu bittiye getiriyor nezaketen de olsa sormuyor

Gittiği adamlar evli mi peki?

Yerinizde olsam giyinip, süslenip ondan sonra ben de tatile giderdim. Aynı duruma onu sokardım. Böyle bir durumda girme demek bana mantikli gelmedi. Arkadaşları ile gezebilir insan sonuçta evlenince de. Siz ben de gitmek istiyorum dediğiniz ve yalnız kaldığınız için kötü.
evliler evet. farklı bakış acılarına ihtiyacım var. aynen yalnız kalmak gidememek çok koyuyor ama ben bir de herşeyi eşimle yapmayı tercih ederim. böyle ayri ayri farklı sehirlere gezmeye gidildi mı evli olmanın bir anlamı kalmaz ki
sanki bu olayda aramızdaki sevgi de azaldı mi acaba diye korkuyorum

Ilk ogluma gebeyken yurt disina gitti esim.. ikincidede gitti:) sorun etmedim niye edimki:) son numarada istedi rizam olmadi valla.. kolay degil onlarla ugrasmak vs. Anlayisla karsiladi arada sakasini yapiyo sadece.. birde en cok tatile ohtiyaci olan benim yani ona noluyo:)
aynen oyle işte demek istediğim bu
37.haftaya kadar çalıştım hamileyken
sonrasında da sürekli evdeydim bunaldim
çocuğu ben daha çok istedim diye cefasını ben çekmek zorunda mıyım

X