En iyi yöntem buz gibi olman. Suratina bakma, ertesi gün kahvalti hazirlarken/ isini görürken biraz gürültülü/suratini asik yap.
Hatta kendini cok kötü hissettigini ve kahvalti yapamiyacagini, midenin bulandigini falan uydur. Numaraci ol. Nezaman bu adam gec saate kadar disari ciksa, senin dengen bozulsun resmen.
Ama bunu birazda olsun caktirmadan yapmaya calis. Bazi günler onun arkadaslariyla gezeceginden süphelendigin zaman eve mahsus misafir cagir, ama öyle bir misafir olsunki gelmesi mecbur olsun. Veya sen birilerini ara sor ve esine "gecenlerde tesadüf görmüstüm surda burda, bizi yemege cagiriyorlar vs" diye uydur. Veya gün boyu okadar yorki, aksam eli kolu kalkmasin bir yere gitmek isteme hissi bile olmasin.
Ayagini o arkadaslariyla gezmeden kesmeye calis yavasca. Evde tadilat isleri cikartabilirsin mümkünse. Adama mesguliyet vermek lazim, basi cok bos kalmis.
Kafanin tasi attiginda tartismanin bir sakincasi yok, sadece dikkat etmen gerek: Sesini fazla yükseltme, saygisiz olma ve onun sinirlendigini/sIkIldigini anladigin anda hemen sus/odayi terket "artik demek istedigimi anlamissindir, evli barkli adamsin ve ben senin eve en gec 10´da gelmeni istiyorum, isine gelirse!" gibi birseyler söyleyebilirsin ve suratini as, konusmada daha, dirdir etme.
Ayrica ona kesinlikle kapiyi falan acmaya kalkma, anahtari yoksa bir tane yaptir ve kendi gec geldigi zaman kapiyi acip girsin, geceleri sakin onla tartisma. Gelsin, uykunu alsin, ertesi gün konus ne konusacaksan. Gece geldiginde uyansan bile yüz verme, uyuyor gibi yap veya cok yorgunmussun gibi, ilgisiz.
Dikkat et, gec geldigi zaman ertesi gün suratini as, ama bunu günler boyu sürdürme. Eger kendini affettirmek icin güzel birsey yaparsa bunu mutlaka takdir et ve affetmeyide bil.
Tüm bunlarin yaninda esin iyi birsey yaptigi zaman, yani örnegin eve erken geldigi zaman havalarda ucuyor gibi abartili olman lazim. Esin yanindayken cok cok mutlu oldugun gözlerinden belli olmasi lazim, neseli ve güler yüzlü, sicak kanli ol ozaman. Aradaki farki cok net anlamali cünki, yoksa sen gec geldigi zaman soguk durursan, baska zamanda normalsen zaten, adam anlamaz, bu zaten herzaman böyle der. Erkekler birseyler cok net olmadigi sürece anlamiyorlar nedense. Ayrica sen cok abarttigini sanacaksin mutluluk sacarken, ama o hic anlamiyacak numara oldugunu, erkekler pof poflanmayi sever.