• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesine maddi yardım yada sürekli bişeyler alıyor mu ?

ıphone ne kadarmış ki ikinizinde maaşı ona gidiyor??
Almadı canım istedi ama para olmadıgı için almadı ama istemesi mesele robot süpürge al diyo gecende araba alıcaz sen de borca yardım edersin beraber öderiz dimi dedi eşimde ben kendim zor geçiniyorum dedi. Dünde eşimin kartı getirde kayıtlı kalmış annesi eşimin karttan eve bişeyler alacakmış para olmadıgı için alamamış tabi sinir oldum demiş alamadım eşimde orası alışveriş yapma yeri mi dedi borcumuzu da biliyorlar ama paranjz var mı demiyor hiç

Neye
Neye yapıldı bu borç
Bir mülk mu edindiniz eşinizin yoksa şahsi harcamalari mi?
Canım önemli mi neye oldugu savmış savurmuş iddia da oynamış borcu borçla kapatmış biraz para yemek için fazladan çekmiş krediyi çekerken vs vs katlanarak büyümüş işte ne borcu oldugu önemli değil ama ev araba değil savurganlıktan ben de diyorum bak birikim yapalım araba alalım diye aklına koydum borc bitsin diye bekliyoruz

Eşinizden ne koca olur ne de ilerde baba . İnsan eşine güvenip sırtını yaslayamayacaksa ne gerek var bu evliliğe.

Tek yasasaniz daha rahat harcardiniz. Hem küfürbaz hem savruk . Sizin düşüncelerinizin bir önemi de yok .

Evinizin dolabında ki kendi annenizin hazırladığı şeylere kadar verebiliyor. Annesinde alıyor. Demiyor musunuz nasıl alırsın,sen nasıl verirsin diye.
Zaten annesi ve ablasının yanında dedim ben onları kullanıyorum gayet yemeklere dedim eşim yemiyoruz götür demiş nerden biliyorsun dedim mutfak işine karışma dedim bozuldular ama noluyo ben sakınıyo oluyorum

Almadı canım istedi ama para olmadıgı için almadı ama istemesi mesele robot süpürge al diyo gecende araba alıcaz sen de borca yardım edersin beraber öderiz dimi dedi eşimde ben kendim zor geçiniyorum dedi. Dünde eşimin kartı getirde kayıtlı kalmış annesi eşimin karttan eve bişeyler alacakmış para olmadıgı için alamamış tabi sinir oldum demiş alamadım eşimde orası alışveriş yapma yeri mi dedi borcumuzu da biliyorlar ama paranjz var mı demiyor hiç
Tamamda sizin borcunuz nereye ne kadar?ikide bir diyosunuz ya borcumuz var ev mi aldınız, arabamı aldınız,da ikinizin maaşı oraya gidiyor hemde asgariden fazla olduğu halde ben onu anlamadım.

esınız bu tepkı ıcın gec kalmış bıraz.
snırım kart dolu dıye bı tavrı biraz kartta yer olsa almalarına ses cıkaracagını sanmıyorum.

Canım önemli mi neye oldugu savmış savurmuş iddia da oynamış borcu borçla kapatmış biraz para yemek için fazladan çekmiş krediyi çekerken vs vs katlanarak büyümüş işte ne borcu oldugu önemli değil ama ev araba değil savurganlıktan ben de diyorum bak birikim yapalım araba alalım diye aklına koydum borc bitsin diye bekliyoruz
Niye önemli değilmi neye olduğu har vurup harman savurmuş sizde bunu iyi bişey gibi savunuyosunuz bide önemli değil diyoosunuz.

Aileye tabii ki yardım edilir ama sizinki yardım değil, söğüşleme olayına dönmüş.
Alamıyo istiyorlar da para olmadıgı için alamıyo. Şimdi oyuncak meselesi çıktı ne zaman aldı bilmiyorum senden önce diyor ama ben hiç görmedim yeni almıştır sadece bana neden söylemedin dedim başladı kavga bişey desen bile para lafı yapıyorsun onlara aldıgım için kızıyo oluyorum para varsa hediye vs alınır makul derecede ama şuan değil

Evet kredi çekip harcamıs harcamış onu kapatmak için gene çekmil sonra gene birikmiş faizle bende ona verdim iddia vs oynamış benim kredi kartı patladı eksi hesap patladı aynı zamanda ona psikolojik destek de oldum borçtan bunalımdaydı halledicez vs. Sonra benim borcu kapatmak için kredi çektik öyle yani
Sizde bu borçları kapatmak için kredi mi çektiniz yani?
Destek olacağım derken ne kadar alttan aldıysanız suçlu olan eşiniz işi pişkinlige vurmuş.
Korkunuzdan laf edemiyorsunuz, onun kumar borcunu ödediğiniz halde.
Siz böyle pasif olursanız daha çok borç ödersiniz.
Mesele aileden önce eşinizle sizin aranızda.

Bu kadar fazla.esler arasında para ayrımı bence yapilmamali ama siz en iyisi parayı ayırın.. eve de birşey almayın.disarida yiyin.fatura odemeyin. Para isterse vermeyin.bakalim ne yapacak?

Niye önemli değilmi neye olduğu har vurup harman savurmuş sizde bunu iyi bişey gibi savunuyosunuz bide önemli değil diyoosunuz.
Önemli benim için tabi ki bitmiş çözülmüş mevzu oldugu için söylemedim

Eşimle maaşımız aynı ve iyi bir maaşımız var ama eşim çok aşırı borç yaptıgı için ikimizinde maaşı borca gidiyor elimizde 300-400 ancak kalıyor

Annesi de çift maaşız diye bizi kendine güvence olarak görüyo bize bişeyler alsın yapsın istiyo sürekli. Çift maaş ye ye bitmez oğlumun parasını yiyemedim dedi. Oğlum bana telefon alıverir (iphone) oğlum bana robot süpürge alsana ablasının süpürgesi bozulmuştu ablana süpürge alıver yeğenlerine bişeyler al araba alıcaz kardeşinle ikiniz ödersiniz değil mi? Hep bizden maddi beklenti içinde bu durum beni çok rahatsız etti ama söylesem yanlış anlaşılacak dile getirmedim. Hatta annemin yaptıgı kışlıklar için ablana götür yesin et varsa buzlukta yemiyorsanız ablana götür diyo bize geldiğinde de annemin yaptıklarını annesi almış ablasına götürmüş eşim götür demiş annesi de soralım bi dememiş. Ablasına giderken de Paramız olmadığı halde yegenlerine bisürü market alışverişi yapıyoruz diyorumki bu fazla olmadı mı çok tuttu deyince ben paranın lafını yapıyor oluyorm ama bizimde paramız yok 2 senedir ne kıyafet ne ayakkabı almıyoruz üstümüze doğru düzgün dışarı çıkmıyoruz. Olmadıgı zaman annesine ben alamam yapamam diyo ama para olsa istediğinin alıcak belki. Annesi sürekli böyle söylediği için bişeyler yapma ihtiyacı hissediyo belkide. Dünde ablasında oyuncak almış eşim ne zaman bilmiyorum ama 2 senedir görmedim evlerinde o oyuncağı ne zaman aldın dedim senden öncedir dedi ama yalan oldugunu hissettim zaten evlerinde de öyle bi oyuncak yoktu hiç. Bana neden söylemedin dedim alalım dese fiyatı makulse alma demem zaten ben bunu ablasından öğrenmeme sinir oldum. Ama yine önceden aldım ben onu dedi ama işine geldiğinde çok iyi yalan söyler. Sonra bana sen neyin hesabını yapıyorsun sen kimsin sana mı sorucam alırken sen karışamazsın sen kendini ne sanıyorsun argo kelimeler senin gibi bi insan görmedim hayatımda böyle bişeye cevap veriyorum ben sen ne fitne fücursun fesat düşündüğün hesap yaptıgın şeye bak…..

Bende hediye almayı bişeyler almayı severim onun yegenlerine hediye de aldım. paramızyok diye ben kardeşime bi pantolon alamadım ama o paramız yok diye düşünmüyor ben aile kurdum önce kendi evim demiyo bi ton laf söyledi bi de ben suçlu oldum bir iki kez bu konu olunca büyük kavga oldu bende aileme almak isterim o da alsın ama durumumuz neyse ona göre yapılır eşinle güzelce konuş diyceksiniz ama eşimle ilk yumuşak şekilde söyledim bana da söyleseydin neden söylemedin diye hemen bagırmaya kavgaya başlıyor karşılıklı güzel konuşulmuyo şimdi ben paranın lafını yapan onlara bişey almadını istemeyen biri oldum
Hesap ortak oluncada böyle sıkıntılar çıkıyor işte, evin giderlerini bölüşün kalan para herkesin kendi hesabında kalsın isteyen istediğini alsın ve birbirinizin şahsi borçlarına karışmayın herkes kendi yağında kavrulsun.

Herkes herseyi ister, sorun esinizde. Hayır demeyi bilmiyor, sorumsuz. 150bin borc odeyebiliyorsaniz zamaninda(2021 yilinda) gayet iyi bir araba alabilirdiniz o parayla. Ustelik parayi yiyebilmek için daha fazla kredi cekmis, dolayisiyla daha fazla faiz binmiştir. Anladigim kadariyla borctan sonradan haberiniz olmus. Bence esiniz hala ayni har vurup harman savuruyor. Kredi borcunuz bitse bile esiniz yine üstüne bir cop dahi alamaz. Krediniz ne zaman bitiyor? Bundan sonraki krediyi esiniz ceksin, onun maasindan kesilsin. Bu adamin cebine 5 lira bile birakmamak lazim

kocanız para idaresi yapamıyor siz kocanıza bu konuda söz geçiremiyorsunuz annenizin size yaptıklarını bile kocanız ve kayınvalideniz müsaadenizi almadan diğer tarafa taşıyor falan haliyle bunlara kızıyorsunuz siz kendi ihtiyaçlarınızı erteleyip duruyorsunuz o tarafa para saçmaktan anladığım kadarıyla

evet aileye yardım edilir ama bu yardım değil, tabiiki her görüşmede eline birşey alıp götürmesi güzel birşey ama bunun için poşet dolusu olmasına gerek yok her seferinde, birgün kitap alır birgün meyve alır birgün anne bunu seversin diye pasta alır götürür ama hepsine her defasında dolu dolu savurganlık olur o taraf da ailesi sizde bir ailesiniz sizden eksilterek o tarafı çoğaltmanın adına başka birşey denir.

size mi güveniyor ailesinin karnını doyurmak için , maaşınızı siz kendiniz yönetin o zaman borçları ödesin sizde evinizin giderinin bir kısmını karşılayın gerisine karışmayın derim ihtiyaçlarınızı alın eve mutfak alışverişi yapın , faturaları ve borçları ödesin, yaptığı açtığı borçların sorumluluğunu alsın.

Bu kadar fazla.esler arasında para ayrımı bence yapilmamali ama siz en iyisi parayı ayırın.. eve de birşey almayın.disarida yiyin.fatura odemeyin. Para isterse vermeyin.bakalim ne yapacak?
O zaman da ben suçlu olurum benden para sakınıyosun evliyiz sen eşim değil misin sinir oluyorum karşılıklı konuşsak anlasa çözülür konuşulmuyor da onla anlamıyor da şuan ona göre ben suçluyum ama ben de konuşmuycam beni suçlu görse de ama ne olur sonu bilmiyorum

Back