• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinin ailesiyle yasamak(yasamayin) tecrubeyle sabit

Arkadasim temuzda evlenmisti hollandadan geliyor ve ayni sorunlari yasamis.. Kendisi hamile ve hollandada.. Oda ne yapcani bilemiyor.. Bugun anlati bana ve cok uzuldum :KK43:.. Kocasida neler neler soylemis.. Vala sinirden uzuntuden titredim yerimde.. Allah sabr versin.. Cikma gitme imkaniniz yokmu.. Arkadasimin kocasida 15 yilik memurmus ayni yerde.. Baska yere tahin iste dedim yavas yavas alistira alistira soyle dedim..

Ne kadar sizi kizlari gibi gorduklerini soyleseler de konu kendi cocuklarina gelince dis kapinin dis mandalisinizdir. Kocanizla cilveleseceginiz tek ortam dort duvar odasi(varsa!) yatak odanizdir. Butun yatak iliskileriniz sessiz sinemadan ibarettir. uzanip beraber sarilip bi tv bile izleyemezsiniz. Gecelik sabahliklarinizla salina salina evin icin de gezemezsiniz (ki cok severim) dusa gireceginiz saatleri siz ayarlayamazsiniz ev ahalisinin banyo keyfine baglidir. Esinizle basbasa oturup yemek yiyemezsiniz illa o sofraya on kisi birden oturulacak.! (Varsa!) Arkadaslarinizi eve cagiramazsiniz. cunku etrafta bi suru insan vardir rahat edemez oturup bi kahve bile icemezsiniz. esinizle disari bile rahat rahat cikamazsiniz. Cunku vidividi edip sizi kapida bekleyen soru yagmuruna tutan bir adet kv vardir. Evde ki otoriteri kendi eline alan herkes uzerine hakimiyeti kuran esinize hala cocukmus gibi davranan giyiminizden tutun saciniza basiniza kadar karisan o olmadan hic biyere gidemeyeceginiz bi adet kayinvalide!!!:bicak:
Esinizin izin gununde kv nin butun sulalesinin evde toplanmasi uyku saatlerinize bile karisilmasi da cabasi. Neyse bu kadarla sinirli degil aklima geldikce yazcam. :cry:
Ayrı eve çık. Ben katlanamazdim

Valla cok dogru bugun bende konu actim uc sene oldu evleneli uc senenin sonunda kv bize yerlesmek istiyo esim arada biyerde insallah aklini basina alirda annesine dur demesini bilir cunku evi maasi var evlerimizde yakin biz bir and oturmadigimiz halde geldigi zamanlarda kendi evi gibi herseye mudahele ediyo

Bizim tam olarak böyle değildi.
Bayramda seyranda ve arada işleri oldukça gelip kalırlardı. Geldiklerinde kayınvalidem yüklü bir market alışverişi yapmış olurdu. İşten geldiğimde hep evi temizliyor ve yemekleri yapılmış bulurdum. Akbilimi doldurur, gelirken mutlaka hediye getirir ve geldiğinde de gezerken asla para harcatmazdı. Eşimle aramda oturmaz, olur da ayrı oturuyorsak sarılın, el ele tutuşun aranız mı kötü vs derdi. Arkadaşlarım gelecek olsa kesin pasta, börek yapmış veya almış olurdu.
Bu iyi yönlerine rağmen biz aynı evde yapamadıysak bence kimse yapamaz.

Boyle kaynanam olsa ben birakmam

Bunu herkesin tcrube etmesine gerek yok da ışte macera arayan tecrübe dinlemiyor. Sonu hep hüsran.

Erkeğin masallarına inanılıyor. Yok efendim kızları gibi görüyorlar. yok efendim bir kac yıl sabredip ev alırız. Vir vir ....

Gecmis olsun canim ayni dert bendede varr suan yasayamayan anlamaz ama gercekten icimden gecenleri yazmissin bi tek farkimiz benim kv. İyi kp. ..... :))

Tek kaynana olsa belki kayinpeder olmicak...
Evde kucuk bebek olunca iyi olurdu ...bende varda
Benim kayınpeder de çok iyiydi yalnız. Parası varsa çıkartıp verirdi yüzer biner. Eşimle dışarıdan geldiysek bize yemek ısıtır koyar, bir şey döktüyse süpürür, yumurta kırayım mı der, çay demler vs.
Ama işte insan mahremiyet arıyor, kendi evinin patronu olmak istiyor. Rahatça uzanıp yatmak istiyor, kararlarını kendi vermek istiyor. Nereye gideceğine, ne yapacağına,hangi özel günü nasıl geçireceğine karışılmasın istiyor.

Bizim tam olarak böyle değildi.
Bayramda seyranda ve arada işleri oldukça gelip kalırlardı. Geldiklerinde kayınvalidem yüklü bir market alışverişi yapmış olurdu. İşten geldiğimde hep evi temizliyor ve yemekleri yapılmış bulurdum. Akbilimi doldurur, gelirken mutlaka hediye getirir ve geldiğinde de gezerken asla para harcatmazdı. Eşimle aramda oturmaz, olur da ayrı oturuyorsak sarılın, el ele tutuşun aranız mı kötü vs derdi. Arkadaşlarım gelecek olsa kesin pasta, börek yapmış veya almış olurdu.
Bu iyi yönlerine rağmen biz aynı evde yapamadıysak bence kimse yapamaz.
Vavv kimmiş o numunelik teyzemiz ? Elini öpelim

Benim esimin ailesinin aile apartmanı var. Yurt dısındayız tatilden tatile bile yetiyor karışıyorlar her seye. O bile yetiyor yani seni düşünemiyorum.

Ne kadar sizi kizlari gibi gorduklerini soyleseler de konu kendi cocuklarina gelince dis kapinin dis mandalisinizdir. Kocanizla cilveleseceginiz tek ortam dort duvar odasi(varsa!) yatak odanizdir. Butun yatak iliskileriniz sessiz sinemadan ibarettir. uzanip beraber sarilip bi tv bile izleyemezsiniz. Gecelik sabahliklarinizla salina salina evin icin de gezemezsiniz (ki cok severim) dusa gireceginiz saatleri siz ayarlayamazsiniz ev ahalisinin banyo keyfine baglidir. Esinizle basbasa oturup yemek yiyemezsiniz illa o sofraya on kisi birden oturulacak.! (Varsa!) Arkadaslarinizi eve cagiramazsiniz. cunku etrafta bi suru insan vardir rahat edemez oturup bi kahve bile icemezsiniz. esinizle disari bile rahat rahat cikamazsiniz. Cunku vidividi edip sizi kapida bekleyen soru yagmuruna tutan bir adet kv vardir. Evde ki otoriteri kendi eline alan herkes uzerine hakimiyeti kuran esinize hala cocukmus gibi davranan giyiminizden tutun saciniza basiniza kadar karisan o olmadan hic biyere gidemeyeceginiz bi adet kayinvalide!!!:bicak:
Esinizin izin gununde kv nin butun sulalesinin evde toplanmasi uyku saatlerinize bile karisilmasi da cabasi. Neyse bu kadarla sinirli degil aklima geldikce yazcam. :cry:

Slm arkdslar ayni sorunu bende yasadim ve 1.5 senenin sonunda kendi evime ciktim esime kalsa az daha sabretseydik onu yapardik bunu yapardik allahtan birikmis esimin kenarda bir miktar parasi vardi cok iyi ablarim bu durumlari allah dusmana yasatmasin diebilirim esimin kiz kardeside vardi ne bir is nese baska hicbisi yaptigina sahit olmadim yasadigim süre boyunca hep kendi evlatlarina farkli muamele ben bunlarin yaptiklarini anlatinca insanlarin garibine gidiyo bu zamanda yasayanmi kalmis diolardi daha fazla yapamadim anamin evine gttim sansi kalmadi ya ayri eve cikacakti yada gercekten arkdaslar bosanmaya kdr gidicekti cunku gercektn bikmistim kayinvalidenim esimin isten gelir gelme daha kapida doldurmaya baslamasindan kendini acindirma halleri allahima bin sukur kafam rahat 2.bebegimi bekliyorum resmen evimizi ayirsik kavgalarimiz bitti esimle zaten biz o eve hep fazlaydik esim ailesine krsi hep iyi niyetliydi .

Back