Arkadaşlar konuşmalarınızın hepsini okudum fakat şunu anlamadım eşlerinizin bütün değerleri normal olsa size çocuk garantisini kim veriyor acaba ? Şimdi herşey yolunda olunca sizin çocuğunuz mu olacak bakın bu büyük bir tehlike Allah korusun belki de böyle düşündüğünüz için olmuyor ? Size hiç bir beşer çocuk garantisi veremez bunu aklınızdan asla çıkarmayın , Allah Kuran’da bize ne buyuruyor ? “ o izin vermezse hiç bir dişi gebe kalamaz buyuruyor , sizi rahimlerde şekillendiren odur diyor , eşinize yedirdiğiniz gıdalarda , vitaminlerde , doktorlarda şifayı aramayın , onlar belki sizi tedavi eder fakat çocuk vermeye güzü yetmez , elbette ki tedavi olun dikkat edin ama şifayı hep allahtan bekleyin Kızlar , benim de çocuğum olmuyor eşimde varikosel var değerler hep değişiyor 5-6 test yaptırdık belirli aralıklarla ilk testte 1-2 tane canlı cansız sperm çıkmıştı son testte 50 milyon çıktı vs hep değişir bu değerler size tavsiyem elbette ki tedavi olun tüp bebek deneyin ama şifayı hep allahtan bekleyin nice insanlar var yendiğine içtiğine herşeyine dikkat ediyor sanıyor ki bana birşey olmaz birde bakmışsın ertesi gün yok insan ister istemez dille söylemese de dille tastik etmese de kibire kapılıyor , ben sağlık kolonisinde çalışıyorum hergün 2-3 kadın geliyor çocuğum olmuyor diye Kısacası bu dertle uğraşan çok insan var , sabredin benim hiç bir sıkıntısı olmayıp 4 senedir çocuğu olmayan arkadaşım var bi arkadaşım 2 kez tüp bebek denedi olmadı sonra 2 tane normal yolla oldu size tavsiyem bol bol tövbe edin dua edin sadaka verin hep umutlu olun birde bu dünyaya evlat büyütmeye gelmedik zor tabii sabredin şunu da unutmayın 1 tane sperm yumurta varsa umut var denekler bu umudun da peşine düşün Allah’a yalvarın ve umutlu olun sabredin dostlarım