Eşimm

Hayır hanımefendi eşiniz işinin verdiği stresten değil saygısızlığından ötürü artı siz de kendisine tepki vermediğiniz için böyle davranıyor. (Gerçek ve kararlı bir tepki.)

Benim de eşim yazılımcı ve gecesi gündüzü olmayan bir işi var ve stres küpü. Bana bir kere büyük bir hatası ve saygısızlığı oldu çok kesin bir dille boşanırım dedim. Bekara karı boşamak kolay demeyin benim de ikinci evliliğim içim kan ağlıyordu gene mi mutsuz olacağım diye....Eşim bir daha yapmadı sinirini benden çıkartmadı. Ve en sinirli anlarında bile zaten asla salak filan demez ben de ona demem diyemem. Eşiniz kabahatli siz de kabahatlisiniz ama...

Hadi kıyafetin neyse daha bakımlı olmanı istiyor diyelim de, üslubu rahatsız edici, hakaret etmesi hiç hoş değil.. Konuşarak düzeltmeye çalış, düzelmiyorsa, Güvendiğiniz aklıbaşında aile büyüğünüzü devreye sokun. Birinin eşinizi kendine getirmesi gerekiyor. Saygı gittikçe tükeniyor evliliğinizde ve tamamen bitmeden önleminizi alın.

İş bahane olamaz, müdahale edemeyeceğin şeylerin acısını senden çıkarmasına izin verme, İşi zor diyelim sen kolaylaştırabilir misin? -Hayır. Sadece evde huzur sağlayabilirsin o da büyük ölçüde eşine bağlı. İyi o zaman sende başka şeylere sinirlen ondan çıkar bakalım oluyormuymuş

Gerçekten sinir oluyorum, yapmayin su çoçugu ilk senede! Yapmayin! Kaza maza degil! Hapi alin, kondom alin, ama yapmayin çoçugu! Bir çoçogun gayesi bir evliligi degistirmek degil! O bebek sihirli bir degnek ile dünyaya gelmiyor! Yani ne demek dogumda aglayinca aptal, salak denilmesi?

Yemin ile gerçekten artik hak ediyorsunuz. Hepsini hak ediyorsunuz. Bebegi "kim bilir iyilesir, iyi bir baba = iyi bir es olur" düsüncesi ile yap, sonrada çoçuktan dolayi bosanma. Sadece o minik yavruya üzülüyorum. O görmüyormu sanki annesine yapilan hakaretleri? Annesine nasil saygi duysun? Ilerde kocasindan ayni davranisi bekler artik normal diye.

aynı şeyi sizde ona yapın
aynı ses tonuyla vurgulamalarla yaptıklarını eleştirin ama sert bir şekilde değil tatlı dille
zamanla kendi yaptığının farkına varacaktır

Bu kabul edilir bi huy karakter bir davranış değil ki .. Benim eşimde böle idi ama ben onun bana davrandığı gibi davrandım kavgadan çekinmedim o ne yaparsa ben daha çok yaptım şimdi de çok kolay bir adam değil ama en azından o tarz aşağalamalarını bıraktı .. Kısasa kısas olmalı bazen bu tarz erkekler ceza yönteminden anlıyorlar maalesef

asıl onun sizi olduğunuz gibi kabul etmesi gerekiyor, karşısındakini değiştirmeye çalışan kendisi

ben olsam söyle bir konuşma yapardım:
bes yıl oldu. kendini toparlamanı bekledim ama olmadı. sessiz kalmam çaresizliğimden ya da eksikliğimden değil sana olan sevgimdendi. ama sen her hakaretinde bu sevgiyi iyice azalttın. artık toparla kendini ve çeki düzen ver. saygı duymadığım bir ilişkide olmak istemiyorum. bir kızımız var. onu hanım hanımcık büyütelim ve bu ancak huzurlu bir yuvada olur. benim de sana saygı duymamı istiyorsan beyefendi tavrını takın. her kötü kelimende gözümde küçülüyorsun derim.
bazen eşim bize ilgisiz davranırdı. ve hep şöyle derdim.
kapı kapanınca herkes çekirdek ailesi ile kalır bunu unutma en en en yakının bizleriz.
yıllar geçti bu cümlenin anlamını kavradı. bence biraz mağrur biraz net biraz sevkatli çerçevede konusun ve hakettiğiniz saygıyı göstermesi için örnek olun.

Belki de yaptığım en akıllıca şey ilk evliliğimde hamile kalmamaktı. Çünkü eşim asla düzelecek bir adam değildi ve ben bir bebeğin ilişkimiz ve evliliğimizi sadece daha da sorunlu hale getireceğini biliyordum. O adam büyük hataydı benim için ama bu çocuk yapmama kararından ötürü kendimi kutluyorum. Kendisi zaten benle boşandıktan 6 ay sonra evlendi ve baba oldu hemen.

yüzyuze konusun cnm acıkca sole ıcınden gelenlerı ıcındekıleri ve ona zaman ver.. duzelır gibi gelıyor ama duzelmesse ve senı cok yıpratıyorsa cocuk ıcın katlanılmaz evlılıge sonucta evlenırken cocuk ıcın evlenılmıyor bı omur boyu mutlu huzurlu yaslanmak ıcın evlenılıyor. sen mutsuz oldugunda bu cocugunada yansır

Yorumlarınızda hala eşinizin aslında çok iyi biri olduğunu vurguluyorsunuz sürekli, olur böyle şeyler diyorsunuz. Siz kendiniz bu durumu kabullenmişsiniz bence o yüzden rahatsız olmanız yersiz. Ayrıca bu anlattıklarınızdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki eşiniz iyi birisi filan değil bildiğin saygısız. İşim stresli o yüzden böyleyim de bahanesi, çalışan çoğu insan aynı stersi yaşıyor. Ben çalışan bir bayanım iki tane de çocuğum var, eşimde stresli bir işte çalışıyor o zaman biz akşam eve gittiğimizde işimiz stresli deyip birbirimizle aptal, salak, gerizekalı şeklinde mi konuşalım yani.

şimdi biz eşine ne desek boş birazdan benim kocama kimse laf edemez diyecekmişsin gibi bir hal var ama ben genede diyeyim..
biiir kocan saygısız karaktersiz adamın önde gideni...
ikiii kocan sana gerizekalı derken eleştiride bulunmuyor sana hakaret ediyor seni insan olarak görmüyor..
üüç ben ne yaparsam yapayım gıkın çıkmayacak ben erkeğim ben istersem seni tepiklerim istersem seni koynuma alırım tavrını hayvanlar bile yapmıyor..
ve siz her şeye ııııyy mıııy diye ağlarsanız zaten karşınızdaki kişi sizi adam hesabına almaz..durun karşısında kararlı bir ses tonuyla rahatsızlşığınızı dile getirin bakalım ne yapacak..
gerizekalı salak aptal dediği kadının parasını yemeyi biliyor ondan çocuk yapmayı biliyor yaptığı yemeği hizmeti kullanmasını biliyor cinsel ihtiyaçlarını maddi manevi tüm ihtiyaçlarını o kadından karşılamayı biliyor ama ben erkeğim sen gerizekalısın oluyor öyle mi...
çalışıyosun eve para getiriyorsun gül güzeli bir evlat vermişsin onu yetiştiriyorsun kocanın yemeğini aşını temizliğini yapıyorsun fakat teşekkür ederim hanım diye çok şükür edeceğine karşındaki karaktersiz sana gerizekalı aptal salak diyor..
ŞİMDİ bunları benim yazdığımı hesap et bana ne fikir verirdin..

kocan tam suzme salak..tam okuz..doguma giderken kadinin cani yani birde yaptigina bak...esiniz sizi sevmiyor mu?? malum sevdiginde tolere etmek cok daha kolay olur..sirf evlenmek icin mi evlenmis sizinle?

Ama doguma giden insana öyle davranılmazki,aradan4yıl geçmiş unutamamışsınız çok yanlış davranıyo size.Begenmiyo resmen
gözünün tuttuğu biri mi var nedir?

Konusamiyorsunuz hemen agliyorsunuz o da kestirip atiyor sinirleniyor. Isiniz cok zor. Guzel bir dille mektup yazin. Duygularinizi anlatin. Sizi degistirme cabasinin yanlisligini biraz empati yapmasi gerektigini ve hala durum degismezse bu evkliligi yurutemeyecegini cunku esinize ve kendinize sayginizi yitirdiginizi belirtin detim. Kolay gelsin

Gecmez. . .
Nasil gecsin ki , Anlayissiz bir Es , Her durumda hakaret eden ..
Ama buna siz zemin hazirlamissiniz, ilk agzindan o kelime ciktiginda , dunyayi basina yiksaydin suan okadar rahat hakaret edemezdi..

Susup.izlemekle hatta yapmissin, bu saaten sonra degismesinide asla bekleme , daha beter olur.
Ama asla degismez...

"erkeğe cevap verilmez" mantığında olan bir erkek ve onu yetiştiren aile için beklentilerini çok tutma diyorum başka bir şey demiyorum.
Erkek farklı, ayrıcalıklı ve de üstün özellikleri olan türü tükenmeye yüz tutmuş bir varlık mı?

Arkadaşlar yani aslında ben bu çocuğu evliliğimi kurtarmak için yapmadım.Ben eşimi sevdiğim için onunda beni sevdiğini düşündüğüm için yaptım.ama inanın bende çok pişmanım.ne yapacağımı da bilmiyorum.Tek başıma çocuğu büyütebilmeyi göze alamıyorum.Belki bir başlasam devamı gelecek ama cesaretim yok.En azından çocuğun bir az daha büyümesini bekleyim diyorum.İnanın yorumlarınızda o kadar haklısınız ama bende ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…