- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 40
- Konu Sahibi Madamgonca
-
ben muallak cümleleri sevmıyorum. yapım gereği bu böyle. aynı seyı evlenırken de yasadık. 40 kere evlenmek çok gzuel bız evlenınce vs vs dedi. ama ortada zamanı yoktu.Bir şeyi istediğinizde direkt istiyorum dersiniz ya da dolaylı olarak güzelliklerini anlatırsınız.
Hatası evet ben çocuk istiyorum geç kalmayalım dememek....
Yalnız dikkat etmeniz gereken konu şu;demek ki bunu size söyleyemiyorsa bu konuda henüz karar verememeniz sebebi olabilir......
tamam kararı bana bırakması güzel birşey ama bana fikrini söylemıyor kı. sen ıstersen olur dıyor. yanı sadece benım için mı bebek yapacağız. o zaman bır anlamı yok sonucta ıkı kısının ıstemesı lazım.Bakın gerçekten eşiniz haklı, çocuj sahibi olmadığınız için böyle düşünüyorsunuz, elbette erkeğin de istemesi lazım, ama en önemlisi kadın burada.kilo alacak, ruhsal durumu değişecek, belki ameliyat olacak, kanayacak, emzirecek, eve kapanacak, belki ilaç kullanacak, belki lohusa depresyonu yaşayacak olan kadın.
Bakın biz birinci çocuğu ikimiz isteyerek planladık, ama ikincide eşim kararı tamamen bana bıraktı, hatta ben istiyorum dediğimde bile emin misin dedi kaç kez, çok zorlandın ilkinde, kendinden emin olmadan düşünme ikinciyi dedi hep.
kimse benı anlamıyor eşimde dahil.Bu düşüncenizle hem hayatınızı hem de evliliğinizi zehir ediyorsunuz.
ben haklıyım değil mi?Madem takacaktin neden ikinci evlilik yapan çocuklu adamla evlendin sözleri nedir ?? Sanki meyve seçiyoruz kadın aşık olmuş evlenmiş. Ve haklı sonuna kadar. Sen bu sevgiyi bilmezsin çocuk olunca anlarsin lafları için ben de alinir dim. Erkek milleti dusuncesiz tatlım her lafına takma üzme kendini.
bu anlattıklarınızdan ben anlıyorum ki eşiniz cocuk sahibi olmayı zaten istiyor ama son kararı size bırakıyor sen istersen olur diyor.. sadece senin istemen ile yaparız anlamını cıkarmamalısınız buradançocuk sahıbı olmak buyuk ve önemlı bır sorumluluk ama sadece kendım için çocuk sahıbı olmak istemem. onun ne kastettiğini anlamadım.
bana o ısteğinı söylemedı kı sen ıstersen olur ıstemezsen olmaz dedı.Siz alınganlık yapmışsınız. Ne var bunda adam güzelce istediğini söylemiş. Evet, zorla güzellik olmaz siz isterseniz olur çocuk. Tek tarafın isteği ile olacak bir şey değil.
hayatımla ılgılı cıddı konularda fazla ayrıntılı düşünüyorumbu kadar ayrıntılı düşünmek sizi yormuyor mu
valla ben size ifade etmeye çalışmaktan yoruldum
yoo sen ıstemezsen yapmayız dedi. yanı hersey benım için. benımde ıkıncı evlılığım ve bır çocuğum olsa belkı de konusu bıle gecmezdı.bu anlattıklarınızdan ben anlıyorum ki eşiniz cocuk sahibi olmayı zaten istiyor ama son kararı size bırakıyor sen istersen olur diyor.. sadece senin istemen ile yaparız anlamını cıkarmamalısınız buradan
bence cok alınganlık etmişsiniz. her konuda böyle iseniz ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
tamam kararı bana bırakması güzel birşey ama bana fikrini söylemıyor kı. sen ıstersen olur dıyor. yanı sadece benım için mı bebek yapacağız. o zaman bır anlamı yok sonucta ıkı kısının ıstemesı lazım.
sanmıyorum. bu konunun ilk eşiyle ılgısı yok. ilk çocuğunda bunları düşündüğünü de sanmıyorum.Özel bir soru,
İlk eşi ile hamilelik öncesi/sonrası sorun yaşamış olabilir mi?
Bu sebeple direk istiyorum demeye çekiniyor olabilir.
bunda yanlış bir şey yok ki, herkes çocuk isteyecek diye bir durum da söz konusu değilama ben istiyorum demedi ki hersey sana bağlı dıyor. istemezsen olmaz diyor. istememem ona bşy kaybettırmez.
evlenmeden önce de evlendikten sonra da devamlı ''çocuk çok güzel, çocuğumuz olsa '' gibi cümleler kuruyordu. fakat ben onun bu isteğinin altında acaba benım olmadığı için mi yoksa sadece kendi de istediği için mi böyle bir düşüncesi var diye düşünüyorum.Ben simdi evlenecegim insanin ilk esi olacagim o benim ikinci esim olacak
Benim bir kizim var kendiside gayet seviyor ve harika uyumlular.
Tekrar cocuk dusunmedigimi soyledim.kabulde etti.
Bak ilk defa evleniyorsun cocuk istersen anlarim da dedim yillar once var bir kizimiz yeter dedi ve 7 yil ven evlilige hazir olayim diye bekledi.
Kizim cok kardes istiyor ama yakin zamanda bir faaliyet grubuna goturduk keske kardesim olsaydi diye yine baslayinca erkek arkadasim acaba kizimizin bir kardesi olsa mi dedi.
Henuz kendisine soylemedim ama evet bir bebek daha yapabilirim.
Bu tarz konularin evlenmeden once konusulup net olunmasindan yanayim.
işte bende onun ıstemeyeceği ona ağır geleceği birşeyi sadece benım hayatımda bır eksık diye sadece benı mutlu etmek için yapmasını ıstemıyorum.bunda yanlış bir şey yok ki, herkes çocuk isteyecek diye bir durum da söz konusu değil
mesela benim eşim de çocuk isteyen biri değildi ama benim istediğimi bildiği için tamam dedi
ben ona neden istemiyorsun diye bozulamam ki, onun karakteri, istekleri bu şekilde demek ki
Çocuklarla ilgili güzel düşüncelerini söylemiş, ben istiyorum sen de istersen yaparız demek bu bence. Detaylara çok takılmayın derim...bana o ısteğinı söylemedı kı sen ıstersen olur ıstemezsen olmaz dedı.
merhaba arkadaslar herkese hayırlı cumalar,
bilenler bilir ben eşimin ikinci benim ilk evliliğim ve eşimin ilk evliliğinden bir evladı var. biz 3 yıldır evliyiz ve toplam 6 senedir beraberiz. bazı sorunlar dışında mutlu bir evliliğimiz var. beni geren bir konu hakkında eşimle tartıştık bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
eşim evlendiğimiz günden beri ''çocuğumuz doğunca şöyle olur, çocuk çok güzel sorumluluk, çocuk çok tatlı sen bilmezsin birgün anlayacaksın '' vs gibi sözler ediyor hep. en sonunda dün akşam yine böyle şeyler söyledi. bende artık bu muhabbetten bunaldığımı istiyorsa açık açık söylemesini söyledim. o da ''sen istersen çocuk sahibi oluruz sana bağlı tamamen.'' dedi. bende verdiği cevap karsısında sinir oldum. sanki sadece bebek benim için yapılacak gibi ben daha evvel evlenmediğim için sende olmadığı için yaparız benim için bendeki bir eksikliği kapatmak için onun için olsa da olur olmasa da olur gibi bir algı oluştu. bende sadece benim yok diye böyle bir düşüncen varsa bu düşünceyi sil kafandan dedim. tartışma çıktı sonradan da ben mi hassas davranmışım yoksa hatalı olan o mu?
yaranamıyor değil aslındaAdam ne dese yaranamıyor size.
olmaz açıkca söylemesi gerekirdi.Çocuklarla ilgili güzel düşüncelerini söylemiş, ben istiyorum sen de istersen yaparız demek bu bence. Detaylara çok takılmayın derim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?