- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi Madamgonca
-
bazı ilişkilerde eşlerden biri duygusal bakarken diğeri daha mantıksal bakabilirbence her evlilik için böyle olmamalı. bazı şeyler tek kişiye bağlı değil.
İkinci evliliği olup çocuk konusunda çok temkinli olan ve çocuk istemeyen erkekleri görünce evet haksızsınız diyesim geldi.ama haksız mıyım?
bizim konuşmamız zaman değil ama olma kararını vermemiz ya da vermememiz.bazı ilişkilerde eşlerden biri duygusal bakarken diğeri daha mantıksal bakabilir
ki bizim evliliğimizde böyleydi
eşim daha duygusal ama ben mantıklıyım
bide şöyle birşey var tam terside olsa bende eşimin istediği zamanı beklerdim
duygusal davrandığım doğru ama ben onun fikrini sordum benden bağımsız olarak. bana mı bağlı yani hersey onun fikri düşüncesi isteği yok mu?İkinci evliliği olup çocuk konusunda çok temkinli olan ve çocuk istemeyen erkekleri görünce evet haksızsınız diyesim geldi.
Kendilerince haklılar.
Ama eşinizin söylediği sözleri bekar ya da çocuğu olmayan çevremizdeki insanlara bizlerde söylüyoruz.
Bu bir hor görme yada herhangi bir eksiklik değil üzerinize alınmanız da yersiz.
Çünkü çocuk hassasiyeti Ebeveyn olmadan önce çok yüzeysel gelir...
Bunu açıklamaya çalışmış.
Ama siz her zaman ki gibi kişisel çıkarımda bulunmuşsunuz.
Yanlış yoldasınız....
işte bende bunu anlatmaya calısıyorum. olmaması sana bşy kaybettırmez eğer isteğin benım içinse bu yola girmemize gerek yok dedim.Gereksiz yere kavga etmişsiniz bence. Eşinin çocuğu var sonuçta bu duygunun nasıl birşey olduğunu biliyor. Bu duygunun güzel birşey olduğunu da söylüyor. Sonuçta onun için ille olsun diye bir durum yok adamın zaten var bir tane çocuğu. Sen istemiyorsan ille çocuk diye tutturmuyo. Ama istiyorsan eğer bu durumdan gayet memnun olacak gibi duruyor. Bir sıkıntı yok yani.
Sen isteyip istemediğine karar ver. Bundan emin ol.
Sizi gereksiz hassas ve alıngan buldum eşim bi şey dese de alınıp problem çıkarsam diye pusuya yatmış gibisiniz. Bu şekilde evliliğinizi biraz zor devam ettirirsiniz.ben eğer ikinci evliliğimi yapmış olsam ve bir tane de çocuğum olsaydı ilk evliliğimden asla bir daha çocuk yapıp o sorumluluğa girmezdim. karsımdakı kısıye de bunu bastan söylerdim. eşimde acaba bana benım olmadığı için sadece benım için mi bebek istiyor bunu sorguladım.
ben sadece düşüncemi söyledim.Sizi gereksiz hassas ve alıngan buldum eşim bi şey dese de alınıp problem çıkarsam diye pusuya yatmış gibisiniz. Bu şekilde evliliğinizi biraz zor devam ettirirsiniz.
Ama adam istemiyor olsa öyle çocukla ilgili olumlu cümleler kurnaz istemediğini de söyler. Burda açılmış konular vardı. Sizin durumunuzda olup eşi ısrarla çocuğu var diye çocuk istemeyen. Adam benim nasılsa var bi tane yetiyor başka olmasın diyo. Kadını da mahrum ediyor böyle bir duygudan. Böyle bencilce de düşünebilirdiişte bende bunu anlatmaya calısıyorum. olmaması sana bşy kaybettırmez eğer isteğin benım içinse bu yola girmemize gerek yok dedim.
eşin sürekli çocuk sahibi olmanın güzelliğinden bahsediyorbizim konuşmamız zaman değil ama olma kararını vermemiz ya da vermememiz.
Bir şeyi istediğinizde direkt istiyorum dersiniz ya da dolaylı olarak güzelliklerini anlatırsınız.duygusal davrandığım doğru ama ben onun fikrini sordum benden bağımsız olarak. bana mı bağlı yani hersey onun fikri düşüncesi isteği yok mu?
bence her evlilik için böyle olmamalı. bazı şeyler tek kişiye bağlı değil.
Bu düşüncenizle hem hayatınızı hem de evliliğinizi zehir ediyorsunuz.ben sadece düşüncemi söyledim.
işte bende onu düşünüyorum. kendi istiyor mu yoksa sadece bana bencillik olmasın diye mi?Ama adam istemiyor olsa öyle çocukla ilgili olumlu cümleler kurnaz istemediğini de söyler. Burda açılmış konular vardı. Sizin durumunuzda olup eşi ısrarla çocuğu var diye çocuk istemeyen. Adam benim nasılsa var bi tane yetiyor başka olmasın diyo. Kadını da mahrum ediyor böyle bir duygudan. Böyle bencilce de düşünebilirdi
işte bence masal anlatıyor çocuk çok güzel sorumlulukların en guzelı falan derken. öyle bır ısteği olsa doğrudan söylemez mı?eşin sürekli çocuk sahibi olmanın güzelliğinden bahsediyor
senin fikirlerine önem veriyor sana soruyor ama yinede sen tek başına bu kararı vereceğini mi düşünüyorsun
bence fazlaca hassassın
bu kadar ayrıntılı düşünmek sizi yormuyor muişte bence masal anlatıyor çocuk çok güzel sorumlulukların en guzelı falan derken. öyle bır ısteği olsa doğrudan söylemez mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?