• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştık, çok üzgünüm :(

Söylemeyeceğim diyorum ama kk daki çoğu kadının aklından geçen şu: Allah böylelerine çocuk veriyor.

Hanfendi ne olur kaynananızda kalsanız? Niye zorluyorsunuz. Madem böyle takıntılarınız vardı evlenmeseydiniz anneci adamla. Benim de kaynanam sorunlu. Ama hamile kalsam gider onun evinde doğum yaparım ya da onu çağırırım. Neden kendi annemi yorayım. Bana gelinlik yaptırmayı biliyo o da kaynanalık görevlerini yapsın. Sancım var deyp iş yaptırmazsam bana da melek demesinler.
Gereksiz inatla eşinizi yıpratmış kırmışsınız. Benim için eşim kaynanamdan annemden gururumdan önemli. Biz aileyiz. İnşallah gebe kalırım da kaynanama gider kaynanalık isterim. Keşke elinizdekinin kıymetini bilseniz...
Şimdi arayın kocanızı deyin ki sırf senin rızan için gideceğim oraya bakın görün ünde kaymak gibi oluyor.
Ah ah..

Genelde doğum sonrası yaşanan bu ruh hali sizi doğumdan önce vurmuş. Lütfen en kısa sürede bir psikoloğa başvurun. Çünkü doğumdan sonra lohusalık ile birlikte psikolojik durumunuz daha da kötü olabilir.
Önce ruhunuzu iyileştirin sonra da hayatınızı.

Yaa kvde bir geline ne kadar iyi bakabilir. Onun içinden geçeni, ne istediğini nerden bilebilir. Istedigi kadar iyi olsun. ( öylesine rastlamadm da neys..) ki si bir de kavgalıymışsınız . Benim basima gelae. Kvdem bana baksa. Yeminle bir bardak su istemeye c.ekinirim . O dikisli halimle benim kalktigimi görsün de yanlis anlamasn bari ayagina istiyomus gibi diye düşünürüm kaaim kasim kasilirdiim. Bu herifler ne kdr düşüncesiz ya. Kendileri mesela agir ameliyat gecirseler. Yanlarinda kendi analarinimi isterler kaynanalarinimi. Sormak lazim !!!?

On yıl önce bir arkadaşımın ablasi ; Onunda sorunları olduğundan hep sizin duanizi ederdi.
Anne vefat etti. Bebekte oksijen yetmezliginden engelli doğdu.
Baba evlendi. 3 çocuğu var.

Aslında kolay kolay anlatmam bunu ama başlığı görünce kızdım.

Ne yaşarsak yaşayalım hep hayırlı dua edelim. Ölümün mü yaşamanın mı hayırlı olduğunu siz bilemezsiniz.

Tövbe estafurullah o nasıl başlık öyle bak hamile hamile okudum ben de sanki kendim beddua ediyormuşum gibi oldu değiştirsene konu başlığını

Ah kv vah kv:sinirli: Ne doldurup durmuş kocanı be:sinirli: Yahu bir rahat bırakın şu Doğum yapacak kadınları, nerede kimde kalmak istiyorlarsa onda kalsınlar yahu, insan kendi annesiyle anlaşamıyor lohusa iken bir de kv ile nasıl anlaşacaksın

Eşin de kendine bela arıyor:KK51: Yav he he de geç Ya:KK51:

Güzel kardeşim rabbim sana da,bebeğine de uzun,sağlıklı,sevdiklerinle ve sevenlerinle mutlu huzurlu zamanlar verir inşaallah (aminnnnn)suan çok yogun duygusal bir dönemdesin oyuzden konu başlığını es geçiyorum ve bu konu başlığını görmemiş gibi yapiyorum.allah gecinden versin.konuya dönecek olursak "guzel anne"yok mu çevrenizde eşinizle konuşacak aklı selim,saygı duyulan eşinizin can kulağıyla dinleyeceği biri.acaba diyorum böyle biri varsa araya o kişiyi sokup durumunuzu bu kişiye anlatıp eşinizin sizin durumunuzun farkına varmasını sağlamasını deneseniz.sizin geçmişte ve şu anda yaşadıklarınızı anlatacak ve diyecekki madem sen hayatını yaşamak istiyorsun o zaman bu kadında senden sonra sensiz hayatını yasayacak.belki yeniden aşık olup evlenecek,belki de çocuğun ona baba diyecek vs.gibi bunları göze alabilecekmisin.belki bir ihtimal işe yarar.

Rabbim benim yasadıklarımı size yasatmasın. Öyle bi hamilelik gecirdim ki gözümden yaş dinmedi. Ben ilk defa anne oluyorum eşimden zaten uzaktayım bi de bu olanlar gücüm de hevesimde kalmadı. İnsallah oğlumla birlikte öteki tarafta mutlu olurum insallah
Bu ettiginiz dualar size degilde oglunuza islerse, hayatiniz boyunca vicdan azabi cekersiniz. Agzinizdan yel alsin. Kocasina kizip, cocugunun olmesini dileyen bi anne.. walla ne diyim. Adaletin bu mu dunya. Bi tarafta cocugu olsun diye dua eden insanlar, bi tarafta kocasiyla kavga etti diye cocugunun olmesini isteyen kisi. Te Allam..

Tamam sağduyulu bir yorum yapmaya çalıştım fakat da yani öyle bir açıklamalar var ki.. Neler yaşadım bir bilseniz işte şöyle işte böyle.. Cenaze gibiyim falan... Ya insan oturur bir düşünür.. Allah bana bu bebeği verdi.. Sağ salim kucağıma alayım da bana da sağlık versin bebeğime bakayım onu ben büyüteyim... Hep diyorum ve diyeceğim de.. Anne baba olmadan önce bir akıl sağlığı raporu, psikoteknik gibi bir sınav.. Sabır testi falan.. Geçmeli bunlardan.. Gerçekten.. Ne yaşadıysanız yaşayın böyle bir şeyi aklınızdan geçiriyor olmanız bile çok acı.. Bebeği doğurun inşallah.. Bir gün bu düşündüklerinizi ona da söyleyebilir misiniz? Senin ölmeni diledim diye? Yazık ya yazık.. İnanın hem kızgın hem de çok üzgünüm.. Böyle düşünen insanların çocuklarının hepsini ellerinden çekip büyütesim var.. Keşke öyle bir gücüm olsa..

Siz bu bebeği hak etmiyorsunuz gerçekten baksana doğmamış çocuk için nasıl temennide bulunuyorsunuz.
Ayrıca ağzına geleni diyen kocaya hala hiç bir şey olmamış gibi ''kocam neden soğuk davranıyorsun'' dediğin sürece o koca kişisi her şeyi yapar. Ben size üzülmedim hiç doğmamış bebeğe üzüldüm...

Bu ettiginiz dualar size degilde oglunuza islerse, hayatiniz boyunca vicdan azabi cekersiniz. Agzinizdan yel alsin. Kocasina kizip, cocugunun olmesini dileyen bi anne.. walla ne diyim. Adaletin bu mu dunya. Bi tarafta cocugu olsun diye dua eden insanlar, bi tarafta kocasiyla kavga etti diye cocugunun olmesini isteyen kisi. Te Allam..
Bazıları için Malesef koca daha önplandaymış.Sonucunda da psikolojik sorunlu anne ve baba,ardında da dünyaya gelirken kendine sorulmayan ve ölmesi için dua edilen bir evlat.Yazık ki ne Yazık

O ettigin dua bebegine denk gelse napicaksin? Allah korusunn
Yeni dogum yaptigimda surekli kalkip kalkip bebegimin nefesini dinlerdim neden bilmiyorum ama ANNE oldugum icin...
Hic bu kadar yasamak istememistimmm cunku ben bir ANNEyim ve onu dunyaya ben getirdimm...
Nasil boyle bir dua edersin inanamiyorum seni anlamaya calistim ama yook lutfennnn ne kocan ne anasi hic biri senin o minik kuzundan daha degerli degillllll.
Kaynanana yaptigin guzel cikislari esine de yap cunku kendini dunyanin en degerli varligi zannediyor.
Esi dogum yapacak ve bir evladi olacak bir adam bunlari soyluyosa ....... zaten o bebegi hicccc haketmemis.

Merbaa@ neden bu soruya cevap vermiyorsun.Başima silah dayadilar demissin.Kim dayadi esin mi.Neden cevap vermiyorsun.
Diyelim esin dayadi nerde yasiyorsun sen polis yok mu kanun yok mu Allah aşkina bir sılkelen.Duygusalliga baglama her zoru gorupte ölmeyi tercih eden zayif insanlardan olma.Ettigin bedduaya bakarak senin ruh halinin iyi olmadigini düsunuyorum ne diyim insallah saglikli dogum yaparsin bebeginide saglikla buyutursun.Ruh halin gercekten kotuyse sunuda diliyorum bebegin insallah gercekte dogurup sadece ana olan degil bakip sarmalayan anne şevkatini gonulden bebegin tenine hissetericek birine bebegini evlatlik versin.
Biraz mantik lütfen ettigin beddua ya bak bir de soruna bak kv ve bekar hayatina ozenmis bir adam deger mi?
Her zor da kurtulus ölum degil.Öyle bir dünya yok.
İnsani insan yapan yoguran çektigi acilar ve hayat mücadelesidir..

Bebek... Karninizda, caninizdan can alarak hayata ve dunyaya gelmeye caba sarf eden, her seyden habersiz el kadar masum bir melek. Konu ne olursa olsun, baslik cok bencilce. Bu basliga ait konuyu okuyup da icimi sizlatamadim daha fazla.
Bu dunyada anne olabilmek icin yillarini heba eden onlarca kadin varken, siz daha dunyaya bile getirmediginiz bebegin dogarken ölmesinden bahsediyorsunuz.

Anne oldugunuza emin misiniz?

Hic bir baslik beni uzemedi, 2-3 kilo arasi, henuz dunyanin kokusunu almamis elleri insan avucunda kaybolacak minnacik can, resmen icim sizladi benim!

Yani kusura bakmayın da bir sürü insan var çocuk sahibi olmak isteyen sizin lafınız da laf mı yani şimdi? Kendinize gelin ya doğmamış çocuğu bile gözden çıkarmışsınız sırf istemediğiniz yerde kalma ihtimali var diye ölünür mü Allah aşkına?
Kendinizi toparlamak zorundasınız.

Hayatini yasayacakmis oyle mi? Evlenmeseydi madem.. bu erkekler evlendikten sonra bi havalar bi civalar, hayatini yasamak ne ya? Madem sorumluluk alamiycan ne diye evleniyon okuz?

Sende sacmalamayi kes lutfen, ne demek oleyim bebegimle? Insan cocuguna boyle birseyi yakistirmamali, Allah korusun o bebisin sucu nedir soylermisin? Bebegin duysa anlasa ne kadar uzulur, uzuluyodur?!? Elin oglu icin caninin icinindekini uzme.. cunku degmez.. bi gun kocam kocam dedigin herif giderde cocugun senle kalir..

Sen istedigini yapacaksin ve annende kalacaksin o kadar! Dogumunada istedigin kisi girsin. Kv dede hersey onun istedigi gibi olmayacagini anlamis olur. Bebisinin ve lohusaliginin tadini cikaracaksin, zaten yasadigimiz hormonlar acilar bize yetiyor olacak..

Back