eşimle oğlum yüzünden tartıştık

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
hanımlar merhaba canım cok sıkkın acayip moralsizim kafam çok karışık.konuya gireyim. evliyim 2 yaşında bir oğlum var aşırı hareketli ayrıca 2 yaş sendromunu felaket geçiriyoruz.huysuzmu huysuz acayip bi cocuk oldu zaten yapısı gereğide biraz nazlı.eşim genelde sakindir kavgayı sevmez.ama empati yapamaz hiç bikonuda.ben ise panikatak hastası adet sendromlarını ağır yaşayan biri. özeti geçersek dün akşam oğlumu emzirmek için yatağa uzandım emerek uyuyor.ama oyuna cevirdi yatakta saldırıyor oynuyor falan benle.oğlum dur vss.eşimde içerde pc başında işi vardı.bir ara oğlum döndu möndu yatakta bişler yaptı ve aniden gözüme tekme attı.daha doğrusu ayağını kaldırıp anden gözüme indirdi.tab haliyle.saat 12 falanmış bakmadımda ama saati beklerm acı. ben beklemediğim bu acı karşısında aniden çığlık attım.normalde o kadar atmam.canım cok yandı.gözüm çıktı sandım.napıyosun oğlum niye yaptın die sölendim.canımın acısıyla sinirlendim.zaten uzun süredir hassasiyetim var.çok bunalmıştım oğlumun aksiliklerinden.eşim kalktı geldi içerden "niye bağırıyosun gece saat bilmem kaç hadi anladık çığlık attın ikinci kez nie söleniyosun çocuğa uzatıyosun" falan.ben dedim isteyerekmi yaptım canım yanmasa bağırmam dedim.hem insan bi gözüne bişey oldumu die bakacağına söleniyosun "dedim.daha da sinirlendim o öle vurdumduymaz davranınca.eşim anlayışsız empati yeteneği sıfır.."çık dışarı sinirliyim gelme üstüme "diyorum.(bu arada adet olcaktım..tepkilerim artıyor biraz istemdışı.)bagırmıcakmışım "sana ne oluyor karışıyorsun diyorum "adam hala konuşuyor.çocuğun psikilojisini bozucakmışım bağırmıcakmışım tramva yaratmışım diyip çocuğu kucaklayıp götürüyor.sanki ben kötü cıs anneyim gibi mal gibi bırakıyor beni.acayip vicdan azabı çekiyorum.benim annelik zaafımdan faydalanıyor bana göre.haklı olabilir ama çocuğun yanında yanıma gelip bunu söylemesi ,çocuğu alıp gitmesi ne kadar sağlıklı? onun yanında tartışmak istemyorsan bana bunu oğlum yokkende açıklayabilir.çocuğun yanında oynuyor bana.kötü niyetli değil belki ama sürekli şöle yap böle yap oğlum beni daha şimdide tükaka bilecek soğucak benden.babası daha ılımlı die ben bu kadarını hakediyormuyum?bunu sık sık yapmaya başladı ve benim en zayıf noktam her anne gibi. "bir daha bu şekilde çocuğumla vurmaya kalkarsan beni,boşarım seni dedim başladı yok dizi izlemek yasakmış bundan sonra hep ordan öğreniyomuşum artistlik yapıyomuşum ben aptalmıyım dedim boşanıyorum demek için dizi izlemek mi gerek.."okadar aklım yokmu benim dedim. hep benim bişey beceremem başaramam tarzında küçümseyici sözler tavırlar.....boşanmayı aklımdan geçiriyorum hep ama zor..... aynı evde bu lafları duymak daha zor hazmetmek güç.bi yanda oğlum zor.. zor zor ...siz olsanız napardınız ?

Böyle çocuk sadece kendi çocuğuymuş gibi davranan babalar da anca böyle olaylarda babalık taslar zaten. Bakmaya gelince hiç yanaşmaz ama. Bir de boşanacakmış, peh.

Çocuğun sendromu 2 yaştan değil bence sizin aranızdaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Anne kızıyor, baba seviyor. Bu şekilde yanlış yaptığını anlayamaz ki çocuk. Sizin tepkiniz de abartılı ama eşiniz sizden abartılı.

Eşinizle tatlı dille konuşun madem empati kuramıyor. Konuşarak sokun kafasına nasıl davranması gerektiğini.

Boşanmakla tehdit etmenizi yanlış buldum. Kendiniz de demişsiniz boşanmak zor diye yapamayacağınız şeyi dillendirmeyin kocanıza karşı.

Onun dışında haklısınız sinirlenmekte ama tepkileriniz abartı geldi bana da.

Esim bunu ilk kez yapmiyor surekli ben onun esi degilim cocuguyum gibi davranmasindan biktim cocugum icin canim feda zaten o yuzddn damardan girip cocugu kendi tarafina cekmesinden korkuyorum hadi onu gectim izledigim dizi ile ne alakasi var ben sanki bisey yapamiyorumda dizilerden ogreniyorum her seyi diziye bagliyor

Boyle gerizekali babalardan nefret ediyorum
Sen binbir eziyetle cocugu uyutmaya calisiyorsun ,o da sana yardimci olacagina pc basinda pinekliyor.
O pc gozune girsin onun !

İkinizde cocuktan daha cocuk gibi davranmissiniz. Esinizle tatli tatli konusun. Oglumuzu dusunmek cok guzel ama beni onun yaninda uyarman, onun psikolojisi icin iyi degil. Birbirimizi uyaralim ama o yokken guzellikle diyin.
Bende gecen emerken mememi isirdigi icin ciglik attim ama canim baya acimisti.
Esimde canim bagirma cocugu korkutacaksin dedi. Simdi daha sakin olmaya calisiyorum..
Bence cocukla alakali degil aranizdaki iletisimle alakali daha cok..

Bosaninca bu cocugun yaramazligi gidecek mi . Buna cozum bulun bence. O yaramazligi bosu bosuna yapmiyor. Mutlaka bi nedeni vardir.

Cocuk yetistirmek zor istir ama malesef herkes bunun bilincinde degil. Karnini doyurla bitmiyor bu isler. Bir pedagogdan yardim alabilirsiniz.

Son düzenleme:
" Dizilerden öğreniyorsun bunları "

Bak bu söz kilit bence . Bunun dışındakiler çok önemli değil.

Olabilir , fazla bağırmışsındır .

O da yersiz bir tepki vermiştir .

Ama dizi izlemek yasak , oradan öğreniyorsun bunları sözü ... bir sindirmedir , altında küçümseme barındırır .
Bu haddi ona vermeyin .

Boşanmaya en son çare olarak bakmalısınız eşiniz yanlış yapıyor ama ne biliyim düşünmeniz gerek

Başlığınız çok kötü,ne demek oğlum yüzünden eşimle tartıştım,başlığı okuduktan sonra ne yazsanız boş bence...o iki yaşında bir çocuk ve onun yüzünden tartışmadınız,kendi öfkeniz yüzünden tartıştınız.eşinize yazıyı okumadan hak veriyorum hep böyleyseniz başlık gibi mesela

Basligi alalecele yazdim hanfendi keske baslik yerine konuya yogunlassaydiniz tabiki cocugumun sucu yok neyse bazilari da yorum yazmis olmak icin yorum yapiyor tskler yinede..

Esinizin tavri kadar sizin boşanmakla tehdit etmenizi yanlis buldum. Hatta belki daha da yanlis buldum. Sürekli bosanmayi düşünmenizi saglayacak ne gibi sorunlariniz var? Bunu düşünmek evliliginize ne kadar zarar verir size esinize cocugunuza..

Erkekler genelde bayanlari Annelikleriyle vurmasini severler cünkü bu konuda ne kadar hasas oldugunuzu biliyolar..

ama olsyi ikinizde abartmissiniz isi bosanmaya kadar tasimak cözüm degil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…