eşimle küçük şeylerden büyük kavgalar ediyoruz:(((

Ohhhooooo bacım ne yaptın sen?
Evlendikten sonra haklı yere küsmeler için bile gönül almaya üşeniyor erkek milleti.
Sen her gün en ufak şeylere küsüp, gönül aldırtma peşindesin:KK53::KK53::KK53:

Valla eşin için zor olmalı.
Bir de tavsiyem tepkin gerektiği yerde olsun az, öz ki adam amaaaaann hep aynısını yapıyor
şımarık mı ne moduna girmesin.

Yani her gün her gün kimse gelemez buna kusura bakma.
Çok sevmekle ilgisi yok bu işin.
Herkesin bir sabrı var neticede.

Birebir ayni seyleri yasiyoruz :) ben de bu kusmelerimi sevmiyorum ama elimde olmadan susuveriyorum sanki o an cok kotu birsey soylemis gibi..herseyi kotu anlamaya programlanmis gibiyim.. Konunu takipteyim

Konuyu ilk anlatırken problemi de çözümüde yazmışsınız ama görememişsiniz.
Bence aranızda iletişim problemi var.
Yaşlar kaç bilmiyorum ama evli olduğunuza göre belli bir olgunluğa sahipsiniz. İki insan bir problem varsa oturur, ağlamadan, dövünmeden problem neyse gerekirse saatlerce konuşur ve çözer. Her kavgada hemen ağlayıp kenara çekilmek olmaz ki ama. Yazık adam sizi mutlu edemediğini düşünüyor, siz mutluyum ama her ağladığımda gelip beni pışpışlasın istiyorsunuz. Bence büyük bir derdinizde yoktur sizin. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler siz böyle yaptıkça büyür. Sorun mu var. Gel bakalım x. Bugün bu işi çözmeden bu masadan kalkmayacağız! dersiniz ve çözene kadar konuşursunuz.
Hatta bağırsanız tartışsanız rahatlıcaksınız belki ama böyle yaparak hem adamı kendinizden soğutuyorsunuz hem siz kötü oluyorsunuz. Yapmayın!

Kendinizle barisiksiniz ne guzel e cozum yolunuda biliyorsunuz :) İş icraatte :) Esiniz bence sizi sevmediginden falan degil o da size ders vermek istiyor yani fazla naz asik usandirir hanim modunda :)

Ne diyim allah eşinize sabir versin. Yazacak çok sey var ama sanirim gerekeni yazmişlardir.

bizim ilşkimizde bu şekildeydi hep ağlayan küsen kapris yapan gönlü alınan bendim ama baktım ve bir dönem eşim bu durumdan bıkar hale geldi ve umursamaya başladı ve ben kendime çeki düzen verir oldum

umursanmamak çok kötü bir duygu ama eşiniz umursamıyor değil budurum birşekilde düzelmesini bekliyor

birgün yine küçück bişeyden eşimle kavga ettik beni umursamzca uyudu ben sinir krizleri geçiriyorum kendimi öldürecğim nerdeyse beni umursamıyorsun sevmiyorsun artık diye adamı öldürecem nerdeyse yattıgı yerde eeşimde kalktı beni karşısına aldı ve konuştu bu duruma ben seni alıştırdım ama artık hep altan alınacak taraf kırılan taraf sen değilsin bunu anlaman lazım dedi
ben umursamadıgını düşünüp kahrolurken o bana ders veriyordu kendince bence eşinzde aynı taktigi uyguluyor yada budrumdan gerçekten bıktı ve mücadele etmeye yoruldu

İstediğinizi söyleyebilirsiniz, ben onun üzüldüğünü gördükçe çok daha kötü oluyorum. Belki beni kendime getirir söyledikleriniz. Ben ondan hep ilgi bekliyorum, göremeyince de hırçınlaşıyorum. Kocam çok düşüncelidir ama mizacı biraz serttir, tepkileri biraz serttir; ben de fazla kırılganım o bana öyle bir tepki verince paramparça oluyorum. Beynime bana kötü davranıyor, beni sevmiyor bana bağırıyor diye sinyaller gönderiyorum sanırım. Kendimin farkındayım aslında ama nasıl değişeceğim bilmiyorum
aynı ben ve eşimi anlatıyosun sanki

Uzatmamayı, küsmemeyi öğrenmek zorundasınız. O an konuşup, bir iki dakika sonra yanyana uzanarak tv.izleyebilen , sohbet edebilen kişiler olmak zorundasınız.
Bu hal gerçekten çok bıktırıcı. Sevgi bile kaldıramayabilir bu devamlı küsen, bir köşede ağlayıp sızlanan, gönül almasını bekleyen kişiyi.

benm canım annem yüzümü assam hemen gönlümü alır, babam desem evlenmişim barklanmışım hala bana hizmet etmeye kalkar, tabi müsade etmem ama hep böyle gördüm ben. kardeşlerim de öyle hep ben ne desem o olmuştur. arkadaş çevremde de bu şekildedir. kocamın küçücük hayırına bile dayanamıyorum işte bu yüzden. pohpohlanmak da hiç iyi bişey değil sonra benm gibi olursunuz mazallah. huysuz, nazlı, kaprisli, ağlak ama çok iyi kalpliii :KK49::KK49:

Bende tam tamına hatta belki daha fazlası bir aileye , çevreye sahibim şükürler olsun. Fakat sizin yaptığınızı yapmıyorum.
Bu durumu evliliğe yansıtmak çok yanlış. Evlilik akıl işidir. İnce ince yürümek gerekir.
Eşinizle hiçbir kan bağınız yok ve hiçkimse vazgeçilmez değildir. Ve inanın kopma noktaları, tahammülsüzlükler birden bire başlar.
Geri dönüşü de olmayabilir.
İlk başta küslüğü kaldırmak zorundasınız. Her söze alınmayacaksınız. Alınsanız bile belli etmeyerek şakaya vurmalısınız.
Aranızda bir tartışma geçtiğinde odaya gidip ağlayacağınıza, bir kahve yapıp eşinize de kendinizede ikram ederek ortamın kokusunu değiştirebilirsiniz.
Eşiniz devamlı diken üstünde hissederse kendisini zamanla sizden de sıkılır, huzur aramaya başlar. Bulamadıkça size karşı olan o bütün iyi huyları kaybolur.
Toparlanmak zorundasınız. Bu kadar çok duygularınızı bekli etmeyin.

Bakın kendiniz diyorsunuz; eskisi gibi gönül almıyor " diye. İşte bu eskiden cumleleriniz varya dahada artar..

Aha da hep kendime verdigim telkinleri yazcam, zira aynen benim eşimde sonsuz merhametli ve dusuncelidir, hicbir şeyimi eksik koymaz, uyandırır, ilaclarimi icirir cayimi yemeğimi meyvemi önüme getirir hatta yikar giydirir bile. Ben ailemden yada başkasından hic görmedim böyle ilgi. Hep cok guclu ve sert ve ihtiyacsiz olmak zorunda birakildim aksine. Esimin bu nazlayisi cok hosuma gidiyor. Lakin ayni benimki de seninki gibi sert konusur, oyle romantizim hediye mediye bilmez, seni seviyorum bıle demez hatta ben söylüyorum sen konusuyorsun ben her an senin icin yaşıyorum benim dilimde degil ama ozumde der. Hic takilmam. Sert konuşunca da alinmam gider sarilirim. Beni aglarken görünce ne yapacağını sasirir kalbinin sesi yan odadan duyulacak gibi olur tansiyonu yukselir, o yuzden elimden geldigince aglamam çünkü onu o hale getirmek istemem. Olur da bisey icin tartisirsak hemen ben onun gönlünü almaya calisirim ne de olsa o benim heran kahrimi cekiyor diye. Sana da tavsiyem bu yonde. Onun da hakki alttan alinmak, simartilmak. Bazen bu firsati ona da sun. Bak o zaman sende kendini mutlu hissedeceksin. Sevilmek güzel ama sevmek bambaskadir.. benim kocam öylesine merhametlidir ki ben ona layik olmak icin daha cok sevgi dolu olmaliyim derim hep. Ve birde nankorlukten korkarim. Emin ol bizim gibi harika eslere sahip çok az kadin var. Sukretmez basit seyleri dert edersem elimden alinacagindan korkarim. Annesini dusunurun hep, bana çok anlayislidir ve her anne gibi oglunun cani yansın istemez. Esime gereksiz kapris yapacagimda kayinvalidemin yuzu gelir gozumun onune, o da birinin evladı, en kıymetlisi. Ben salak sacma kapris yapip aglatayim diye gozunden sakinip buyutmemis bu tatli yavrucugunu derim ve en fazla 5 dk icinde gider özür diler sarilirim.

E konuş o zaman bacim ne diye susuyon trip atiyon, adam bıkmış belli.

şu mis gibi adamların kıymetini neden bilmezsiniz sizi pamuklara sarıl beslesin isterseniz bide

Kocam kalbimi kirdi diye kusuyosun.
Sonra sen kustun ve o gonlunu almadigi icin dahada uzun kusuyosun.

Konusmak nasil bi fikir?
Kus babam kus, sorunun ne oldgunu anlamazki kocan boyle.

İstediğinizi söyleyebilirsiniz, ben onun üzüldüğünü gördükçe çok daha kötü oluyorum. Belki beni kendime getirir söyledikleriniz. Ben ondan hep ilgi bekliyorum, göremeyince de hırçınlaşıyorum. Kocam çok düşüncelidir ama mizacı biraz serttir, tepkileri biraz serttir; ben de fazla kırılganım o bana öyle bir tepki verince paramparça oluyorum. Beynime bana kötü davranıyor, beni sevmiyor bana bağırıyor diye sinyaller gönderiyorum sanırım. Kendimin farkındayım aslında ama nasıl değişeceğim bilmiyorum

Kocam beni sevmiyor diye dusunuyosunz.
Ve bunun sebebinin asiri kirilgan oldugundan dolayi yasandgini biliyosun.
Kocanizin sizi tekrar sevmesi icin yapmaniz gereki biliyosnz zaten.
Kirilgan olmayin herseye, kusmeyin.

Taktik uygulayin.
Psikolojide kurallama vardir egerki birinin tavrindan hoslanmadiysan. En dgru sekilde soylersen bu durumu, karsi taraf daha guzel anlar ve gerck banada duzeltmeye calisir davranisini.

1. Ne yapti?
2.sen o vakit ne hissettin?
3. Ne yapmis olmasini isterdin/ istersin bi dahakine.
4. Istedgin davranisi yaptigi an ne hissettirir bu sana?

işte ben...

Fazla naz asik usandirir. Ufak twfek seylerden simdiden kendinizi yipratirsaniz ilerde bunlar evliliginizde cok yaralar acar. Seven sevdiginde kusur bahane aramaz, dikenleri gormez. Sevmeyen kusur arar.
dozu o kadar asmissiniz ki sanirim adam bile artik nazinizi cekemeyecek hale gelmis. Bir sure sonra kapi orada da diyebilir. Ufak tefek problemleri sorun eymeyin. Aciz kisiler sorun olarak gorur problemleri. Onun size olan saygisini yitirmeyin. Hep problem hep problem olarak gormesin sizi.

Doğru söze ne hacet çok nazlıyım, annem babam böyle büyüttü beni. Hep gözümn içine bakarlardı hala da öyleler.
Arkadaşım birçok kişiyi annesi babası nazlı büyümüştür o ayrı bi olay, küçücük bir tartışmada küsüp konuşmamak ayrı olay. Artık bebek olmadığınızın farkına varın ve sorunlar oluştuğunda konuşmayı deneyin. Böylece küseni barıştırmak için efor harcamak yerine mutlu vakit geçirmek için uğraşmış olursunuz.

X