eşimle küçük şeylerden büyük kavgalar ediyoruz:(((

hyBen

Sabır ve Dua...
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
472
283
Eşimi çok seviyorum, çok iyi niyetlidir bana hiç kötü sözü davranışı olmamıştır. Üzerime titrer küçük bir çocuk gibi ilgilenir benimle, beni hep böyle alıştırdı. İyidir işte belki de ideal bir eş. Ama ben kendmi son zamanlarda çok kötü hissediyorum. Küçücük tartışmanın üstesinden gelemiyoruz. Ben tepkimi hep konuşmayarak göstermeye çalışıyorum, küsen taraf genelde ben oluyorum, ondan sürekli ilgi gördüğümden de küstüğümde de benmle ilgilensin hemen gönlümü alsın istiyorum. Önceden bu hep böyle olurdu ama son zamanlarda hiç ilgilenmiyor. O ilgilenmedikçe ben daha kötü oluyorum. Beni artık sevmiyor, üzülmemi umursamıyor diye düşünceler sarıyor beni. Ben ağlamayı sevmeyen, ağladığımda kendini kötü hisseden biriyimdir kolay kolay da ağlamam. Ama son zamanlarda bu düşüncelerle beraber ağlamaktan helak oluyorum. Eşim ağladığımı da görüyor ama yine de hiçbir şey yapmıyor. Bizim kavgalarımız öyle gürültülü olmaz genelde ben söyleyeceğimi söylerim ve susarım. Saatlerce konuşmayız ve beni bu çok yaralıyor. Geçenlerde tam 2 gün boyunca çözemedik sorunu. Ha tabi ben öyle kötüyken üzgünken ağlıyorken eşim çok kötü oluyor. O da ağlıyor sessiz sessiz ( Benim tek düşündüğüm "neden gönlümü almıyor bıktı mı benden sevmiyor mu " yken, eşimse ben onu mutlu edemiyorum, üzüyorum hep ağlatıyorum diye kahrediyor kendini. Ve böyle bi çıkmaza giriyoruz. Eşime ben küsüyorum benim gönlümü almıyor diye üzülüyorum, üzüldükçe üzülüyorum. ben üzüldükçe eşim daha çok üzülüyor bu böyle sürüp gidiyor. Ve işin içinden kolay kolay çıkamıyoruz. Bu bahsettiğim durum nerdeyse her gün gerçekleşir oldu. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Belki de gerçekten bıktırdım canım kocamı Belki ben suçluyum belki de eşim, belki ben eşimi öyle bir yere koydum ki hep iyi olduğunu düşünmek istiyorum hep buna inandırıyorum kendimi, bilmiyorum napıcam

sürekli küserseniz ve kocanız gönlünüzü sürekli almaya çalışırsa bıkar tabi, kredinizi fazla tüketmeyin bence, ve sürekli küsmelere de girmemelisiniz

demekki bıkmış sizin sürekli küsmenizden. bukadar barışmak isteyipte küs kalmak neden ? o sizin kocanız içinizden geldiği gib i darvranın barışmak istiyorsanız gidin sarılın. neden ısrarla küs kalıp ikinizide üzüyorsunuz.

Sorunları içinden çıkılmaz hale getiren sizsiniz. Çocuk değilsiniz, pohpohlanmaya ihtiyacınız yok. Böyle hayali bir ihtiyaç yaratmışsınız. Küsmeydi affetmeydi derken zamanınızdan çalıyorsunuz. Arkadaşlarınızla bir sorununuz olduğunda da mızmızlanabiliyor musunuz?
Derdiniz tasanız yok, sağlığınız yerinde. Kendinize çeki düzen verin ve bir yetişkin gibi konuşmayı hatırlayın.

Evliliği, evcilik oyunuyla karıştırmayın. Konunuzu okudum gerçekten çocukça geldi bana. Ben hep küserim o gönlümü alır demişsiniz, demek ki adam bıkmış artık sizin gönlünüzü almaktan. Sizde nasıl olsa gönlümü alıyor üstüme düşüyor diye bunu alışkanlık haline getirmişsiniz.

Bu bir çıkmaz değil ve çözümü oldukça basit.
Hep ondan beklemeyecek, bazen de siz ona gideceksiniz.

O ağlarken de siz gitmiyorsunuz, sizin kadar kırılıyor olamaz mı?

"Kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum." veya "Abarttım biraz." diye konuşmayı başlatırsınız, olur biter.

sürekli küsen taraf olursanız adamda artık bişey yapmaz nereye kadar hep o altan alacak

İstediğinizi söyleyebilirsiniz, ben onun üzüldüğünü gördükçe çok daha kötü oluyorum. Belki beni kendime getirir söyledikleriniz. Ben ondan hep ilgi bekliyorum, göremeyince de hırçınlaşıyorum. Kocam çok düşüncelidir ama mizacı biraz serttir, tepkileri biraz serttir; ben de fazla kırılganım o bana öyle bir tepki verince paramparça oluyorum. Beynime bana kötü davranıyor, beni sevmiyor bana bağırıyor diye sinyaller gönderiyorum sanırım. Kendimin farkındayım aslında ama nasıl değişeceğim bilmiyorum

aynen böyle onada anlatın işte...iki gün ne ki biz 1 hafta küsüyoruzzzkonuşun düzelir bence

Doğru söze ne hacet çok nazlıyım, annem babam böyle büyüttü beni. Hep gözümn içine bakarlardı hala da öyleler.

Ailelerin yaptıkları en büyük hatalardan biri de bu maalesef. O çocuklar büyüyünce hayatın her alanında problem yaşıyorlar.Çünkü dışarıdaki insanlar aileleri gibi çekmezler.

zaten bana nasıl davranacağını şaşırdığını söylüyor, sanki ne desem üzülecekmişsin gibi hissediyorum artık diyor. O yüzden de hiçbir şey yapamıyorum diyor. Çok zor olmasa gerek ama gelip gönlümü alsa bi. İlaç kullanıyorum duygusal olarak çok etkiliyor menopoz etkisi oluşturuyor. bütün duygularım birbirne girdi iyice

bence böyle yapmamaya çalış herşey bizim elimizde. biraz dene öyle yapmamayı ikinizde mutlu olcaksınız

hep küs nereye kadar?
cidden kırılıp küstüğünüz bi zaman nasılsa küsüp barışıyor deyip görmezden gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…