Eşimle kavgamız

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
Büyük bi hata yapıp ailemin yanında tartıştık şimdi ailem sürekli onu kötülüyor bana. tartışma sebebimiz çok basit aslında ama antidepresan bırakma dönemindeyim birazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim uzun zamandır ağlamadığom kadar ağladım. Eşim biz kavga edince susup benim sinirimin geçmesini beklemez hep üstüme gelir ona göre susmak sorun hemen konuşup halletmeliyiz ben kızmamalıyım bende mizaç olarak sessiz biriyim kavgayı sevmem korgınlığım geçene kadar da konuşmak istemem yalnız kalmak isterim. Annem kinlenmiş resmen eşime olmuyorsa boşanın diyip duruyor kızkardeşimde gözümden düştü daha saygı duymam ona seni ne hale getirmiş diyor. Hayatta yapmak istemediğim en son şeyi yaptım biz barıştık geçtik ama şimdi onlar bana acıyor kızıyor onunla olduğum için. Ne yapayım boşanayım alıp başımı gideyim mi gerçekten? Oğlumu da alıp upuzak bi yere tayin isteyeyim tek başımıza yapabilir miyim o da var. Eşimi seviyorum tek kötü huyu bu şekilde benim üstüme gelmesi beni çıldırtana kadar diretmesi. Beni sevdiğini de biliyorum evde hiç iş yaptırmaz sabahları evdeysek uyandırmaz kahvaltımı hazırlar çocuğumuza en güzel ilgiyi gösterir. Çok basit bişey bu noktaya geldiği için üzülüyorum annem böyle konuşunca çok üzüldüm ve eşime karşı içimde garip bi his oluştu çok kızgınım ona

Kavga sebebiniz neydi?
Basit bir mesele demişsiniz aslında, eşinizle ailenizin isteğiyle evlenmediniz muhtemelen, onlar istiyor diye de bosanmamalisiniz
Aile terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz
Bu arada kavga sebebi gerçekten basitse ailenize nazikçe eşinizle aranıza girmemelerini söyleyin, hala devam ederlerse sert olun bence

Büyük bi hata yapıp ailemin yanında tartıştık şimdi ailem sürekli onu kötülüyor bana. tartışma sebebimiz çok basit aslında ama antidepresan bırakma dönemindeyim birazda birikmişlik yüzünden çok tepki verdim uzun zamandır ağlamadığom kadar ağladım. Eşim biz kavga edince susup benim sinirimin geçmesini beklemez hep üstüme gelir ona göre susmak sorun hemen konuşup halletmeliyiz ben kızmamalıyım bende mizaç olarak sessiz biriyim kavgayı sevmem korgınlığım geçene kadar da konuşmak istemem yalnız kalmak isterim. Annem kinlenmiş resmen eşime olmuyorsa boşanın diyip duruyor kızkardeşimde gözümden düştü daha saygı duymam ona seni ne hale getirmiş diyor. Hayatta yapmak istemediğim en son şeyi yaptım biz barıştık geçtik ama şimdi onlar bana acıyor kızıyor onunla olduğum için. Ne yapayım boşanayım alıp başımı gideyim mi gerçekten? Oğlumu da alıp upuzak bi yere tayin isteyeyim tek başımıza yapabilir miyim o da var. Eşimi seviyorum tek kötü huyu bu şekilde benim üstüme gelmesi beni çıldırtana kadar diretmesi. Beni sevdiğini de biliyorum evde hiç iş yaptırmaz sabahları evdeysek uyandırmaz kahvaltımı hazırlar çocuğumuza en güzel ilgiyi gösterir. Çok basit bişey bu noktaya geldiği için üzülüyorum annem böyle konuşunca çok üzüldüm ve eşime karşı içimde garip bi his oluştu çok kızgınım ona
Sizi severken ! Neden üstünüze geldiğini, neden böyle davrandığını sorun. Anneniz ve kizkardesiniz bir yerde sizi düşündükleri için ayrılmanızı istiyorlar. Zaten mutlu değilsiniz evliliğinizde. Sizi seven insan sizi üzmemek için elinden geleni yapar , kocanız sizi sevmiyor demekki

Yapacağınız şey belli ailenize kendi hatalarınizdan da bahsedin eğer gerçekten onu tekrar sevmelerin istiyorsanız.
Ilk başta bütün aileler yanınızda gibi oluyor.
Yarın bir gün ayrildiginizda hele de çocuk varsa hiç bir yere sığamıyorsunuz.
Siz zaten barışmışsiniz geriye kalan ailenize Eşinizin iyi yönlerini anlatmak ve her ailede tartışmalar olur sözünü savunmak

Kavga sebebiniz neydi?
Basit bir mesele demişsiniz aslında, eşinizle ailenizin isteğiyle evlenmediniz muhtemelen, onlar istiyor diye de bosanmamalisiniz
Aile terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz
Bu arada kavga sebebi gerçekten basitse ailenize nazikçe eşinizle aranıza girmemelerini söyleyin, hala devam ederlerse sert olun bence
Tamamen birikmişlik birde ilacın verdiği yoksunluk sinirlilik elimde olmayan bir patlamaydı. İstediğim birşeyi almama karıştı bende senden mi istiyorum kendim kazanıp alıyorum diye ordan başladık kavgaya.

Sizi severken ! Neden üstünüze geldiğini, neden böyle davrandığını sorun. Anneniz ve kizkardesiniz bir yerde sizi düşündükleri için ayrılmanızı istiyorlar. Zaten mutlu değilsiniz evliliğinizde. Sizi seven insan sizi üzmemek için elinden geleni yapar , kocanız sizi sevmiyor demekki
Beni tanımıyorsunuz ev hayatımı ilişkimi bilmiyorsunuz çok keskin bir yorum

Bugünkü konular da enteresan ortalıģı ayağa kaldıran anne ve kardeşler.

Boşanıp gitseniz, 1 aydan sonra yatak döşek de vermezler ekmek su da ..

Ama evliyken böyle kabadayılıkları tutuyor.

Siz siz olun kocanız iyi bir adamsa özelinizi kimsenin yanında yaşamayın.
Sizi ve evliliğinizi konuşacak fırsatı vermeyin.

Tabi ki Boşanmayın zamanla düzelir bu durum ama bu size ders olsun.

Annenize eşime bir şans daha verdim ve süreci deneyip görmek istiyorum, bu benim kararım deyip kestirip atın, konuyu açtığında da ya değiştirin ya da işim var diye bahane uydurun. Bende eşiniz gibi konuşup halletmekten yanayım karşımdaki sustuğunda çileden çıkıyorum kontrolümü kaybediyorum :KK43: halbuki karşımdaki bir yükselse, bir özgüvenli davransa geri çekileceğim ama bu yapılmayınca deliresim geliyor.. sonra pişman oluyorum tabii de, olan oluyor maalesef..

Değil mi ya, bende bunu düşünüyorum, anneler kızlarını gerçekten rakip gibi görüyor, ben çektim o da çeksin, o da yaşasın huzur bulmasın gibi gibi.. :KK43:
Kesinlikle.. Özellikle evliliği kötü geçen, eşailesi ile sorunlar yaşayan, eskiden çok çile çektiğini söyleyen anneler yapıyor.

Ne eşinizin ne de sizin ailenizin hayatiniz hakkinda karar verme yetkileri yoktur. Yureyiniz eşinizden incinmişse, siz de ofkeliyseniz bir sure ayri kalin. Ama sirf onlar dedi diye boşanilmaz. Kavgalariniza gelince emin olun normal konuşamayan insan yoktur. Sadece bunu tercih etmeyen, bagirip çagiran insan vardir. O yuzden sizin davranişiniz sizin tercihinizdir. Bunu degismek ve huzurlu aile yapisina donmek için çaba gostermelisiniz. Psikolojik destek, kendini geliştirme, ofke kontrolu ve saire. Bunlar yardimci olacaktir.
Ve bundan sonra tavsiyemdir ailenizin onunde ne kavga edin ne de aile sirlarinizi paylaşin. Hiçbir açidan dogru ve etik degil

Bugünkü konular da enteresan ortalıģı ayağa kaldıran anne ve kardeşler.

Boşanıp gitseniz, 1 aydan sonra yatak döşek de vermezler ekmek su da ..

Ama evliyken böyle kabadayılıkları tutuyor.

Siz siz olun kocanız iyi bir adamsa özelinizi kimsenin yanında yaşamayın.
Sizi ve evliliğinizi konuşacak fırsatı vermeyin.

Tabi ki Boşanmayın zamanla düzelir bu durum ama bu size ders olsun.
Çok büyük bir ders oldu bir arkadaşım var bana sürekli dertlenir akşama canım kocam diye fotoğraflar atardı şimdi onun gibiyim annemlerin gözünde. Laflarıyla soğutuyorlar benide eşime hırslanıyorum neden beni bu konuma soktun diye

Annenize eşime bir şans daha verdim ve süreci deneyip görmek istiyorum, bu benim kararım deyip kestirip atın, konuyu açtığında da ya değiştirin ya da işim var diye bahane uydurun. Bende eşiniz gibi konuşup halletmekten yanayım karşımdaki sustuğunda çileden çıkıyorum kontrolümü kaybediyorum :KK43: halbuki karşımdaki bir yükselse, bir özgüvenli davransa geri çekileceğim ama bu yapılmayınca deliresim geliyor.. sonra pişman oluyorum tabii de, olan oluyor maalesef..
Çok sindirilecek büyütüldüm ne yaparsam yapayım kendimi savunamıyorum susmayı seçiyorum

Keşke şu aileler hadlerini bilseler.Kafanızı çok güzel karıştırmışlar .Bir tartışma yüzünden kimse kimseden bosanmaz.Ailenle konuş durmaları gereken yeri bilsinler.

Siz mutlu yuvanizi niye aileniz istiyor diye yikasiniz? Hayatinizin hatasi olur aklinizdan bile gecirmeyin. Evet dediginiz gibi esinizle sorunlarinizi baskasina yansitmamaliydiniz bu büyük bir hata olmus. Aileniz de sizi sevdikleri ve korumaya calistiklari icin böyle tavir almislar belli ki ama zamanla sular durulur.

Size yaşadığınız bir tecrübe olsun. Kimsenin yanında tartışmayın da mıç mıç da olmayın. Mutluluğunuzu da üzüntünüzü de sadece siz bilin. Bir kavga yüzünden evliliğin yıkıldığı nerede görülmüş yani. Sakın onların lafıyla böyle bir şeye kalkışmayın. Ki mutluluğunuzu bile paylaşmayın. Nötr olun. Bunun sizin kararınız olduğunu ve eşinize de evliliğinize de saygı duymaları gerektiğini ailenize söyleyin.

X