Eşimle karakolluk olduk:(

Çalışamasanızda kendinizi güçsüz hissetmeyin,paikolojik olarak güçlü olmanın yollarını araştırın,Kadesi indirin korkmayın

Boşanmaya düşünüyorsanız eşyaların d fotosunu çekip uzlaştırma alın hem siz hem oğlunuz için nafaka ve ayrıca tazminat alıp yeni hayata başlayın. Çok ihtiyacınız olacak buna kesinseniz. Bir an önce alın dava da uzamasın elinizde de kanıt olsun tazminat alin

bence bu tarz aileler maddi yükten korkuyor
şimdi arkalarında olsa bu hanımefendi ve çocuğuna bakması gerekecek babasının
e bunu yapmak istemiyor
doğru ya da yanlış demiyorum ama bence altında yatan budur
Olabilir lakin benim sitede benzer konularda gördüğüm, aileler el aleme ne deriz, boşanmış insana dul denmediği halde şöyle çirkin bir tanımlama kullanılarak “kız adını dula çıkarmak” adın dula çıksın mı istiyorsun deyip evlatlarından ziyade çevrenin ne diyeceğini umursuyorlar, bazı anneler ben de zamanında çektim, erkek milleti böyle, kadın dediğin idare edecek deyip kızlarını evliliğe devam etmesi için ikna etmeye çalışıyor, işin maddi boyutu da var ama asıl mesele el aleme ne diyeceğiz, aman kızları boşanmasın namuslarına halel getirilmesin, konu komşu Ayşe’nin Hüseyin‘in kızı boşanmış, ne kusur işledi de kocası boşadı demesin, koca eve mi bakmıyor aç açıkta mı bırakıyor, arada içip 2 cam çerçeve indirdiyse ne olmuş kafası var hala bazılarında.

ay olmaz olsun öyle namus ya

ay olmaz olsun öyle namus ya
Maalesef ama işte bizim toplumumuzda hala kadının boşanması tabu, kadınlar boşanmaya cesaret etse bile çevreye nasıl açıklayacağını düşünüp geri adım atmak zorunda kalıyor, kadınların aileleri de çevre ne der deyip kızlarına kucak açmıyor.

Benim arkadaşım aldatıldı aldatıldığını da ispatladı, ailesini çağırdı ki destek olsunlar biz arkandayız deyip damadın ağzının payını da vererek kızlarını alıp götürsünler, ailesi her evlilikte olur böyle şeyler bir daha aldatmaz otur oturduğun yerde deyip çekip gitti, arkadaşım ailesinin bu tutumu yüzünden sinir krizi geçirdi evi birbirine kattı, bizim eve getirdim dilediği kadar bizimle yaşayabileceğini söyledim, ki biz ona sonuna kadar sahip çıkar bakardık ama ailem beni evine sığdıramamışken boşanmayacaksın derlerken sizi de rahat bırakmazlar benim yüzümden huzurunuz kaçar dedi eşine döndü, huzurumuz kaçmazdı hepsine kafa tutardık lakin ailesi dururken arkadaşının evini açmasından utandı biliyorum ben onun huyunu.

Böyle ailelerden nefret ediyorum, kadınlar zaten eşleri yüzünden kolu kanadı kırılırken bir de onlar kol kanat kırıyor sonra sanki çok muhteşem ebeveynlermiş gibi hürmet ve saygı bekliyorlar.

Kadınlar burada bazen çalışın diyenlere kızıyorlar veya mutsuz evliliklere çocuk üstüne çocuk yapmayın diyenlere, rica ediyorum lütfen her kadın ekonomik özgürlüğünü eline alsın, ister dışarıda aktif çalışma hayatıyla yapsın bunu, ister evden el becerilerini, bir meziyetlerini paraya dönüştürerek yapsınlar ama mutlaka kendilerine ait bir gelirleri olsun.

mune hocam ben de aynen onu demek istedim
maalesef bu coğrafyada kadınlar anne babasına bile güvenemiyor
burada bazen çok sert dille belirtiyoruz ama insanın kocası melekte olsa kendini onun vicdanına bırakmamalı
duygular maalesef güvenilir şeyler olmuyor her zaman , her şeyi geçtim adam sevmekten vazgeçip ayrılsa bile efendi efendi , çalışmayan kadin mağdur oluyor.
çünkü şartları çok düşüyor.
bu coğrafyada her kadının bir mesleği olmalı , çalışmak istediğinde çalışabileceği bir meslek / ne olduğu önemli değil
ve genç bir kadın iken çeyiz parası vs biriktirmek yerine kendileri için para biriktirilmeli
herkesin ama özellikle kadınların cebinde onu 1 yıl iyi kötü götürecek para olmalı ki her ne yaşarsa yaşasın kendini toparlayacak vakti olsun.
böyle söyleyince çok büyük bir hedeften bahsediyomusum gibi söyleniyor bana kişisel hayatımda ama öyle değil

şu küçücük çocuklar neler görmek duymak zorunda kalıyorlar. ben sırf böyle bir ortam yaşanmasın diye boşandım. benim eski eşim de çok şiddet meyilliydi ve sürekli kavga ederdik. çok şükür kızımın yanında hiç yaşanmadı yaşanmasın diye de evden gittim gidiş o gidiş. iyi de oldu. arkanızda durmasınlar siz boşanmak istiyorsanız açık açık siz benim arkamda olsanız da olmasanız da ben boşanıcam diyin.

Eski konularınızi biliyorum hatta geçenlerde aklından geçtiniz bile yani gerçekten sizin kocanizdan bir b*k olmaz babanız ve amcanız sayesinde adam oldu iş sahibi oldu yine aile tarafındanmi doldu acaba.. babanıza hele çok şaşırdım sürekli arkanizdaydi

Ailenizde aklı selim düşünen tek siz varsınız. Kesinlikle geri adım atmayın. Bir kere yapan hep yapan. Çocuğunuz böyle bir ortamda büyümemeli. Ona en büyük kötülüğü yaparsınız. Alkol sorunu olan, şiddet meyillisi bir baba ile büyüdüm. 3 kız kardeşiz.üçümüzünde farklı travmaları var. Ben 8 yaşında babamın annemi dövdüğü geceyi daha dün gibi hatırlıyorum. 43 yaşındayım.
Uzaklaştırma çıkardın. Kades indirin. Maddi geçiminizi nasıl sağlayacaksınız? Ona dair bir planınız var mı?

Ben bu ailelerin olmayan yuvalara israrini hic anlamiyorm,buyuk konusmayayim benim.de kizim.var,1 dk tutmam soyle bi ortamda.Emegime yazip,dogurmusum buyutmusum.okadr,elin oglu kirip doksun diye mi?Allah yardimciniz olsun.Aileye de vicdan versin

Allah aileni bildiği gibi yapsın! Bakıp da ders alsınlar o 5 yaşındaki yavrudan. Gidelim anne durmayalım deyip seni ve kendini ne de güzel korumuş. Hee sana bu kadar çabuk vazgeçme diyen polislerde aynı halt olduğundan demiştir.
İnş oğlun ve senin için en güzel şeyler olur

Yazıklar olsun böyle kocaya böyle babaya çok üzüldüm geçmiş olsun çok zor bir durum insanlara rezil olmakta cabasi Allah yardımcın olsun

Bu yaptığın gashlighting.
Çocuğun hayatindaki en büyük travmayi görmezden gelecek, konuşup rahatlamasına bile izin vermeyecek ve kanlı canlı kafasında net olan anıyi yaşamadığını mi iddia edeceksin??
Sakin yapma. Bence süreci en saçma böyle yonetirsin.
Bırak çocuk anlatsın, oyun kurun evcilik tarzı. Orada role girip kendini sakinlestirsin (depreme tanık olan çocukların bu aralar eşyaları devirip yıkılan ev yapması,içindekileri kurtarmacilik oynamasi gibi).
Anne babaniza da Allah ıslah etsin diyorum. Benim çok yakın bir akrabamin da ailesi 'yuvani yıkma,arkanda degiliz' demişti. Kocası akrabami öldürüp intihar etti
Cenazesi gelince de ağladılar başında.
Ailen de tam bu ekolden
İnşallah amcan seni kabul eder ve inşallah çarçabuk bir iş bulur, düzenini kurar, şerefsiz adamdan da ömür boyu kurtulursunuz

Gece gece konuyu okudum,kızımda 5 yaşında,öyle üzüldüm ki ..Şahit oldukları,baba figürünü bu şekilde hafızaya almasına.
Ah ah..
hep mi böyleydi bu adam?
Alkol büyük sorun evliliklerde.Dayım çok iyi biriydi ama alkol illeti yüzünden evlilik hayatı berbat geçti.
her sarhoş olduğunda evi yıkar dı,yengem defalarca merdiven altlarında sabahlamış daha yeni yeni anlatıyor.
birgün kuzenimin resim defterine baktım,o zamanlar 3. Sınıfa gidiyor.
Aile resmi yapmış.Babasinin olduğu yere sarhoş yazmıştı.

Öz dayım ama yengeme çok kızıyorum niye çocuklarına bunu yaşattı diye.
Şimdi hepsi büyüdü.
O kuzenim psikolog oldu.
Dayımı takan yok.saniyorum yengem boşanacak.
Keşke zamanında bosansaydi.
Yani ciddi alkol sorunu varsa boşanın.Çocugunuz belki bu travmayı zamanla atlatır.
Sizde kendinize bir iş bulur çalışır çabalar büyütürsünüz.
Belki hayat karşınıza daha iyi birini çıkarır bellimi olur.
Çıkarmasa bile oglunuzla huzurlu korkusuz bir hayat yaşarsınız.
Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur..
Ama her sene hayatım yasadigim ev değişiyor şartlar gereği.
İnsan herşeye alışıyor,her düzene adapte oluyor inanın.
Başta bocalarsiniz evet ama ne olur güçlü kalın

Çok üzüldüm size. Minicik çocuğun yaşadıklarına kahroldum. Ailenize de diyecek bir şey bulamıyorum.
Boşanın. Bir süre tavır alırlar ama elbet düzelir aileniz.
Bir işe girip çalışıp çocuğunuzla kendinize bir hayat kurun.

Ben anlamıyorum bu ebeveynleri ve anlayamayacağımda. Bu elalemi evlatlardan üstün tutmayı ve önemsemeyi tahminen hangi yüzyılda bırakırlar acaba? Evlatlarının duyguları, yaşantıları onlar için niye bu kadar önemsiz anlamıyorum. Yemişim elalemi ya. Senin kızın bu duruma düştüğü an karşı tarafa hak ettiği cevabı vermesi gerekirken kızlarının arasında dimdik duran onu asla ezdirmeyecek aile olduklarını gösteren anne babaları olması gerekirken. Aman boşanmayın, aman ayrılmayın diyen kendini anne baba sananlar yüzünden kadınlar boşanmaktan korkar hale geldi. Bana böyle davranacak ha... Annem hayatı zehir eder ona evini başına yıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…