Geçen londrada yaşadığım yerde kibrisli bi emlakci var. Kiradaydim ev alicam dedim hayirdir temelli mi kalcaksin diyo. Dedim boşuna mi geldim oyun mu oynuyora benziyorum. Biz diyo hep hayalimizde kibrisa donmeyi düşleriz günün birinde. Gideceyik bir gün derik hep sen nası bi çırpıda sildin kafanda diyo. Anasi babasi 1975 te gelmis buraya burda dogmus buyumus daha hala gidecekler geriAy amin ya hahahahha
Allah herkese “valla köyümün toprak kokusu geliyo burnuma ağlıyom gızım” demeyi nasip etsinSonra bi de yazın gelip Bodrum’da bi tatil çakmayı tabii
Geçen londrada yaşadığım yerde kibrisli bi emlakci var. Kiradaydim ev alicam dedim hayirdir temelli mi kalcaksin diyo. Dedim boşuna mi geldim oyun mu oynuyora benziyorum. Biz diyo hep hayalimizde kibrisa donmeyi düşleriz günün birinde. Gideceyik bir gün derik hep sen nası bi çırpıda sildin kafanda diyo. Anasi babasi 1975 te gelmis buraya burda dogmus buyumus daha hala gidecekler gerilan gitsenize o kadar iyiyse. Bekliyoruz daha iyi olacak LOZONS anlasmasi bi bitsin bi madenleri petrolleri cikarabilelim turkiye sahlanacak diyo Dedim iyi günler ben biraz tarih öğreneyim yoksa anlamiorum seni asfajajah. Kim cikario bunlari ezberlemisler gibi hepsi ayni laflari.
Yuh ya o nasi bi şuursuzluk pessss sasirmam artik dedikce bi sasirtan cikio ahahah. Herkes kendi kıçını kurtarıp başkasından beklio ulkeyi kurtarmayı cok ilginc ya.Puhahahahahah Lozons kahkaha attım yemin ederim
Ben de yurtdışına gitmek istediğimi söylediğimde biri hepimiz gidersek olmaz genç beyinler göç ediyo çok üzülüyorum bu kadar çabuk pes etmenize dedi. Kızını ve karısını 5 YIL ÖNCE avustralyaya gönderip ordan vatandaşlık almaları dışında hiçbir sıkıntı yokabim sen 5 yıl önce pes etmişsin ona ne diyceksin
Kızının dönmesini istiyormuş eventually. Aynen kanka dedim içimden
Ben bunu söyleyecektim ama konu sahibi yanlış anlar konu uzar diye vazgeçtim ben bir süre 2 ayrı avrupa ülkesinde yaşadım sevgilimde başka bir ülkeden sınıf ayrımı ırkçılık yoksulluk vs bu tarz sorunlar oralardada var malesef yani sadece türkiyeye özel birşey değil.kimsede meslek sahibiyse gidip temizlik işçisi olmak istemezAfedersiniz,
Saygıdan ziyade umursamıyorlar bizler gibi sıcakkanlı millet değil o taraf, bizler içli dışlı çok konuşan tayfa olduğumuz için bizde bazıları densizlik yapıyor temizlik işçisine.
Madem saygı duyulan meslekti 50lerde Almanlar, Türk göçü niye aldı ? Doktor, mühendis ihtiyacı için mi? Hayır, hizmet sektörü için…. Temizlik işçisi olacaksanız yol sizin zaten
Daha birkaç hafta önce bir muhabbet döndü. Teyzemin arkadaşının oğlu Stockholm'e gidecekmiş iş için. Orada uzun yıllardır yaşayan bir tanıdığı var teyzemin. Aradı sordu asla ev bulamaz demişler. Eşide belediyede çalışıyormuş kadının. Ev bulmak mümkün dahi değil demişler. Mutlaka akraba yanı yada paylaşımlı ev olmak zorunda diye konuşmuşlar. Ben çok şaşırmıştım. Burası sizin düşündüğünüz gibi değil, çelik gibi sinirleri varsa gelsin demiş kadın
Dayımlar Berlin'de, oğlu 24 yaşında, çalışıyor ama taşınmıyor hala evde. Neden olduğunu bilmiyordum ama bu yüzden herhalde.Berlin de aynı şekildeymiş diye duydum, Almanya zaten zordu ama Berlin artık imkansızmış
Dayımlar Berlin'de, oğlu 24 yaşında, çalışıyor ama taşınmıyor hala evde. Neden olduğunu bilmiyordum ama bu yüzden herhalde.
Stockholm emlak balonu sorunu yaşadıYani yani Avrupa şehirleri son 5 yılda çok nüfuslandı yabancıydı göçmendi derken ama yeni inşaat sayısı çok az ve inşa hızı çok yavaş. Şehir merkesi zaten 100yıllık binalar. Anlayamadığım bir şekilde yeni gelenlee yer açmak için yeni ev yapımı yokNufuslanma gerçeğini Avrupa kabul edemiyor bence, hükümetlerin acilen çözüm aramaları gerekiyor. Valla bana da çok şanslısın evin çok iyi dediler ölsem taşınmam artık Kiralık ev ilanına bakmaya 50kişi gidiyor, ev sahibi canı çekerse veriyor paran varsa bile kiralık ev yok çok acaip bir durum.
Stockholm de ufak bir şehirdi yanlış hatırlamıyorsam yeni gelenlere yetecek ev olmaması normal diyorum
Kaldık mı burada tühBerlin de aynı şekildeymiş diye duydum, Almanya zaten zordu ama Berlin artık imkansızmış
Ben giderdim ya insan iyi kötü tecrübe edinmeli bence en kötü geri dönersiniz yaşamış olursunuz bence :)Herkese Merhaba,
Eşim yakın zamanda İsveç'den iş teklifi aldı. İkimiz de Türkiye'de iyi firmalarda çalışıyoruz ve maddi olarak sıkıntımız yok fakat ülkenin genel durumu ve farklı deneyimler kazanmak isteğimizden dolayı yurtdışında iş arayışındaydık. Stockholm'deki bir firma tarafından eşime teklif geldi, sundukları maaş beklentimizin altında kaldı ve taşınma desteği vs gibi ek yan haklar da sunmuyorlar. Bu sebepten gidip gitmeme konusunda kararsısız. Fakat Türkiye'de ikimizin kazandığı parayı ve isveçte sadece eşimin kazanacağı parayı euro cinsinden karşılaştırdığımızda isveçteki gelirimiz Türkiye'den 1000 euro daha fazla oluyor. Bu şekilde karşılaştırma yapmak tabii ki doğru değil fakat ekonomik olarak ülkenin refah seviyesini ifade etmek için bunu belirtme ihtiyacı hissettim.
Gelelim bizim kararımıza.. Henüz bir karar veremedik. Orada yaşayan 1-2 Türk aile ile görüştüğümüzde eşime yapılan teklifin düşük olduğunu benim de çalışmadığım takdirde geçinmekte biraz zorlanabileceğimizi ilettiler. Diğer bir Türk aile ise orta seviye bir hayat sürebileceğimizi, maaşın yeterli olduğunu ilettiler. Kısacası ek gelir olmadan tek maaş ile şehir merkezinden biraz uzak bir yerde yaşamamız gerekecek diye anladım.
Etrafınızda stockholm'de yaşayan var mı? Onlar memnunlar mı? Rahat bir hayat için aylık min kaç SEK kazanılması gerekiyor? Geçinme kişiden kişiye göre değişir tabii..
Ben de gittiğimde çalışmak istiyorum fakat uzun bir süre iş de bulamayabilirim. Bu sebepten tek maaş bizi rahat ettirir mi emin olmak istiyoruz.
Eğer iyi firmalarda çalışıyorsanız zaten donanımlı insanlarsiniz. Ben olsam gidip denemek isterdim yapamazsam zaten ülkeme geri döner vasıfsız insan denizinde vasıflı olduğum için iş bulmakta zorlanmazdım. Denemek pişmanlık getirir ama deneyim ders verir.Herkese Merhaba,
Eşim yakın zamanda İsveç'den iş teklifi aldı. İkimiz de Türkiye'de iyi firmalarda çalışıyoruz ve maddi olarak sıkıntımız yok fakat ülkenin genel durumu ve farklı deneyimler kazanmak isteğimizden dolayı yurtdışında iş arayışındaydık. Stockholm'deki bir firma tarafından eşime teklif geldi, sundukları maaş beklentimizin altında kaldı ve taşınma desteği vs gibi ek yan haklar da sunmuyorlar. Bu sebepten gidip gitmeme konusunda kararsısız. Fakat Türkiye'de ikimizin kazandığı parayı ve isveçte sadece eşimin kazanacağı parayı euro cinsinden karşılaştırdığımızda isveçteki gelirimiz Türkiye'den 1000 euro daha fazla oluyor. Bu şekilde karşılaştırma yapmak tabii ki doğru değil fakat ekonomik olarak ülkenin refah seviyesini ifade etmek için bunu belirtme ihtiyacı hissettim.
Gelelim bizim kararımıza.. Henüz bir karar veremedik. Orada yaşayan 1-2 Türk aile ile görüştüğümüzde eşime yapılan teklifin düşük olduğunu benim de çalışmadığım takdirde geçinmekte biraz zorlanabileceğimizi ilettiler. Diğer bir Türk aile ise orta seviye bir hayat sürebileceğimizi, maaşın yeterli olduğunu ilettiler. Kısacası ek gelir olmadan tek maaş ile şehir merkezinden biraz uzak bir yerde yaşamamız gerekecek diye anladım.
Etrafınızda stockholm'de yaşayan var mı? Onlar memnunlar mı? Rahat bir hayat için aylık min kaç SEK kazanılması gerekiyor? Geçinme kişiden kişiye göre değişir tabii..
Ben de gittiğimde çalışmak istiyorum fakat uzun bir süre iş de bulamayabilirim. Bu sebepten tek maaş bizi rahat ettirir mi emin olmak istiyoruz.
Aşırı sıcak kanlı olmanın gerektirdiği samimiyetsizlik, güvensizlik, adam kandırma ne ararsan da var maalesef burada.Afedersiniz,
Saygıdan ziyade umursamıyorlar bizler gibi sıcakkanlı millet değil o taraf, bizler içli dışlı çok konuşan tayfa olduğumuz için bizde bazıları densizlik yapıyor temizlik işçisine.
Madem saygı duyulan meslekti 50lerde Almanlar, Türk göçü niye aldı ? Doktor, mühendis ihtiyacı için mi? Hayır, hizmet sektörü için…. Temizlik işçisi olacaksanız yol sizin zaten
Benim demek istediğim şeyi anladınız bence ama cevap bu değilAşırı sıcak kanlı olmanın gerektirdiği samimiyetsizlik, güvensizlik, adam kandırma ne ararsan da var maalesef burada.Temizlik işçisi bir örnekti. İnsan kendini geliştirdi ise mühendis, doktor olarak da çalışmaya devam eder gittiğinde. Ben de kendi mesleğimi yapmaya devam ediyor olacağım yine. 50'lerde Avrupa'ya göçen insanlar Avrupa'da ne iş yapıyorsa muhtemelen Türkiye'de de benzer işe sahipti zaten..
Tek motivasyonumuz para değil, öyle olsa Türkiye'de kalırdık sıcak emin ellerde.. Farklı ülkeye yerleşmeye karar veren meslek sahibi kişilerin de motivasyonunun para olduğu zannetmiyorum; çoğu olaya sadece kariyer değil hayat tecrübesi olarak bakıyor. Ben burada iş geliştirme, eticaret dijital pazarlama alanlarında çalıştım. Oraya gidince de benzer alanlar da iş bulmayı umut ediyorum.Şöyle ki Almanyada mesela maaşlar azdır ama hayat ucuzdur. Ünv mezunu maaşları 2500-3000euro bandında genel olarak. Avrupada genel olarak maaşlar az, ama İsveçte hayat daha pahalı zannımca.
Size gelince işte eş 1 yıl dayanır, sonra daha çok paralı iş bakar. Yukarda @LadyNurr un söylediği gibi maaş zammı diye bir şey pek yoktur Avrupada, net maaş yükselmesi genelde iş değiştirirken olur.
Orda ne aradığınıza bağlı para için gidiyorsanız şu şartlarda pek birikim yapamazsınız sankim motivasyon paraysa 1-2 yıl kadar az paraya direnip sonra daha iyi işler bakmanız gerekir. Sizin meslek nedir, siz ne iş yapacaksınız? Doğayla daha çok buluşayım, orman olsun, Avrupa olsun derseniz olur ama dediğim gibi motivasyonunuz maddiyse pek mantıklı değil. Bir de İsveç iklimi berbat, yaz yok gibi ilkbahara tadında, kışlar buz gibi dışarı çıkılmıyor eve kapanıp kalıyorsun. Gezmelik yerlere de uzak, Alpler uzak, güney ülkeler, uzak, yemekler berbat , güneş ışığı çok az.. yani çok da yaşanacak bir yer değil bana kalırsa. %100 karar vermeden önce 1 yıl yaşayın bakın burda ev araba varsa satmayın. İlle de Avrupa derseniz Almanya ve güneyine bakın bana kalırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?