Eşimle İsveç'e Taşınma Konusunda Kararsızlığımız

Taşınma masrafini vermiyorlar peki vize,çalışma izni bilet vs bunlar için destek olacaklar mi.

Eşiniz mühendis galiba abd ve irlandayi da arastirabilir abd şirketlerin ırlanda da ofisleri var hemen hemen hepsinin .

Ben uzun zamandır göçmenim, bana artık macera gelmiyor rutin oldu o yüzden yeni göçmenler yazsa daha iyi olur şaka bir yana, farklı bir hayat görüyorsun, ben 2. ve hatta 3. yabancı dilimi öğrendim, kayak yapmayı öğrendim, jogginge iyice sardım 10 yıl boyunca düzenli yaptım, çevre ülkeleri gezdim, gölde yüzdüm ilk kez, bizlere hiç benzemeyen biriyle nişanlandım, dediğim gibi bambaşka bir kültürde yaşadım, az biraz onlara benzedim.. Sadece şu var, gittikten sonra kültürel olarak karma oluyorsunuz artık dönseniz bile uyum sağlamak çok zor oluyor toplumdan ayrı acaip bir cins oluyorsun. Böyle işte farklı bir deneyim iyi mi kötü mü yaşayıp görmek gerek, karar sizin

Yeni evliyseniz çocuk yokken bence gidilmeli. Sektörünüzle ilgili bir iş bulursanız siz de işe girersiniz, sizin için de bir fırsat olur.
Biz evlendik çok zaman geçmeden pandemi süreci oldu. Öyle olunca yurtdışı fikri gitti aklımızdan, bebek oldu ortalık düzeldi derken şimdi keşke fırsatımız olsaydı diyoruz.

Taşınma masrafini vermiyorlar peki vize,çalışma izni bilet vs bunlar için destek olacaklar mi.

Eşiniz mühendis galiba abd ve irlandayi da arastirabilir abd şirketlerin ırlanda da ofisleri var hemen hemen hepsinin .
Vize, çalışma izni vs karşılanacak. Taşınma masraflarına maddi olarak yardim etmiyorlar maalsef ama danışmana yonlendireceklermis.

Çocuğumuz yok, yeni evliyiz :) 2-3 sene de düşünmüyoruz.
Arkadasim yerlesti isvecte kucuk bi universite kasabasina. Tek cocuklari vardi ve ikinciyi adla dusunmem diyordu ama senesinde yapti:) inanilmaz cocuk dostu bi ulke insani tesvik ediyorlar demisti:) tek maaslar ve gecinip gidiyorlar bence siz de bikac ay icinde kesin bi is bulursunuz ingilizceni varsa. Kurslara da devam edersniz. Cocuk yetistirmek icin mukemmel bi ulke. Her haftasonu bi dogal guzelligini veya muzesini gormeye gidiyorlar. Ve cocuklarin hayati bu sekilde deneyimlemesini ben kiskaniyorum 38 yasimda:) esiniz isvecte sonra baska sirkete de gecebilir deneyim kazaninca. O zaman is ortamini da tanimis olur ve daha yuksek maas icin pazarlik yapabilir. Onumuzdeki yil secim var bizde ve isler daha da sarpa sarabilir. Kacabilen kendini kurtarsin.

Bazi arkadaslar yurtdisi asiklari vs demis de, yani hersey para degil derdim eskiden. Cunku kendim orta ust siniftim.
Baya guzel gelirimiz surekli alisverisimiz cok gezmeli sosyal hayatimiz en dusuk v…. Otellerde senede uc dort kez yapilan tatiller derken hepi topu iki sene icerisinde tepe taklak olduk. Ben artik orta alt sinifim diyorum cunku artik ne oyle tatili istedigimi alip yiyemiyorum bile. Benim dolabimdan ithal peynir cesitlerim eksik olmazdi, ya da su bu unlarim olurdu cesit cesit tatlilar yapardim. Simdi fransiz veya italyan yemek kitaplarimin kapagini acamiyorum. Ve biz gene ayni isi yapiyoruz. İsimizi kaybetmedik esim bu paralari kumarda yemedi. Ama ben hayatta zevk aldigim cogu seyi kaybettim. Bi yemek kursuna gidip iki hafta yeni seyler ogrenebilmeyi veya evime begendigim bi tabloyu alabilme veya senede bir de olsa yurtdisina cikabilme ozgurlugumu yitirdim. Artik tek olayimiz ‘gerekli degilse almayalim’ ve biz asgari ucretin kac kati ustu maas alan insanlariz. Ve bana mutluluk veren seyler cevremde azaldikca ulkeye dair umutlarim da azaldi. İki lafimdan biri allah asgari ucretliye yardim etsin. Simdi cocugumu bekliyorum ve onunla mutlu olmaya calisacagim. Ama isterdim ki bu cocuk bi tweet atti diye hapse girmeyecegi bi ulkede yasasin. Ya da sokakta bi afganin pakistanlinin tacizine mi ugrar acaba diye uykularim kacmasin. Yani para ve yasam standardi ilk giden sey oldu elimizden. Sonrakiler de huzur ve ozgurluk olacak. Bu yuzden diyorum tr de istinye parktan cikmayan bi standardi dahi olsa insanin imkani varsa gitsin bu tarz ulkelere cunku o standard kaybolmaya cok yakin. Biz bu ulkeye guvendigimiz icin cok kaybettik. Daha da kotu olamaz dedigimİz icin cok kaybettik. Oluyormus. Tavsiyem gidebilen gitsin. Ordaki tek maasin huzuru burdaki huzursuzluk hissini kapamaya yeter.( esimin yasi buyuk oldugu icin biz gidemiyoruz artik. Benim meslek de oyle yurtdisinda is bulduracak teklif aldiracak bisey degil.)

Bence kesinlikle gidin. Tecrübe yaşayın. Olmadı dönersiniz. Keşke bizim de fırsatımız olsa. Eşim de mühendis nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Çocuğumu bu ülkede yetiştirmek istemiyorum . Maddi olarak değil sadece . Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkesin gözü başkasının hayatında . Bilgi verebilecek olan varsa bana yazarsa çok sevinirim .

İyi araştırın derim ülke hakkında bir fikrim yok. Mesela orda eşiniz 1000 euro fazla kazanacak belki ama ülke nasıl bir ülke pahalı mı ? Belki oradaki şartlara göre burda su an kazandığınızdan çok daha zor geçineceksiniz. Standartlarınız düşmesin. İyi araştırıp öyle gidin derim

Bence gitmelisiniz, bir süre ülkeye ve yeni şehre alışma dolayısıyla eşiniz o işte çalışabilir. Daha sonra ücret düzenlemesi veya başka bir iş arayışına girebilirsiniz. Geleceğiniz odaklı düşününce gitmeni mantıklı.

Aktif olarak çalışan birisiniz, çalışmaya alışmış ve severek çalışan biriyseniz oraya gittiğinizde işsizlik canınızı sıkabilir. Bulacağınız işler ilginizi çekmeyebilir. Kesinlikle harika bir ülke ve refah seviyesi buradan fazla o konuda ne deseniz haklısınız ancak aylık gelirinizden çok siz yeni bir ülkede çalışmadan yaşamaya hazır mısınız kendinizide düşünmeniz gerekiyor

Çocuk yokken denemelisiniz bence. Ben olsam eşyaları da götürmezdim. O ülkeyi ve şehri bilen üyelerin yazdıklarına istinaden yaziyorum ev bulmak sıkıntı ise paylaşımlı evlerde kalarak bir süre idare edebilirsiniz. Yurtdışı evleri küçük olduğu için 2. El de yaygın olduğu için ev bulunca düzen kurarsınız siz de iş bulunca.

Madem çocuk yok bu fırsatı değerlendirin
ne kaybedersiniz ne kazanırsınız bunu en iyi siz bilirsiniz
bence risk almayan insan büyüyemez gelişemez geriler aksine
Belki orda çok daha güzel fırsat kapıları çıkacak önünüze
En kötü ihtimalle yarın birgün keşke deneseydik demeyin
şans her zaman gülmez insana

Sizin bu dediginiz Türkiye icin gecerli :)

Yasadigim ulkede bi maas düzenlemesi vardir, diyelim ortalama 2500 euro ise bu böyledir. Ama extra avantaj sagliyabilirler, mesela sirket arabasi, yılda 2 kez elektronik esyasina destek arada prim gibi seyler

Yinede İsveç hakkinda bise diyemem ama bu soylediginiz seyin size normal ama bize tuhaf gelmesine deginmek istedim

Eğer eşinizin orda zamanla yükselme ihtimali, sizin zamanla işe girip yükselme ihtimalimiz varsa neden olmasın. İsveç refah seviyesi çok yüksek güzel bir ülkedir ama bu biraz sizin yapınızla da alakalı. Yani çok sosyal insanlarsanız, geleneksel insanlarsanız, arkadaşlarla çok zaman geçirmeyi seven insanlarsanız orda zaman içinde zorlanabilirsiniz. Bu boyutu da düşünmek gerek

ne yaptınız taşındınız mı?
erkek arkadaşımın arkadaşları orda yaşıyor baya memnunlar tabi bir kısmı oranın vatandaşıydı

Gideceğiniz yerde kiralara baktınız mı? Avrupa'da tek düşüneceğiniz şey kira olsun gerisi sorun olmaz.
Bir de buradaki hayatınız nasıl? Sessiz sakin yaşamayı sever misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…