Afedersiniz,"vasıfsız işçi" kavramı maalesef Türkiye'de var.. Orada temizlik işçisi olsan da insanlar birbirinin yaptığı işe saygı duyuyor. Sırf belki de bu bakış açısından dolayı gitmeli.
Almancı dayı haklı ama , burada sabit gelirliler ölürken ticaret ehli malına mal değil can katıyor….Ben şu an yurtdışına gitmek için kendimi debeliyorum ama şunu söyliyim Tr’de standartlarım yüksek olsa gitmezdim. Tr maddi olanakları olana cennet cennet (Almancı dayı gibi konuştum ama fjjfjfj)
Şu bir kriter bence, orada iş bulana kadar garsonluk-bulaşıkçılık vs yapar mısınız? Evi geçindiremeyiz tek kişi diyorsunuz çünkü. Sizin de çalışmanız gerekecek.
Bir de şu anki işiniz ne? Yani oraya gittiğinizde geçerliliği olan bir meslekse (yazılım falan) gidin orada garsonluk yaparken diğer taraftan alanla ilgili iş arayın.
Şöyle ki Almanyada mesela maaşlar azdır ama hayat ucuzdur. Ünv mezunu maaşları 2500-3000euro bandında genel olarak. Avrupada genel olarak maaşlar az, ama İsveçte hayat daha pahalı zannımca.
Size gelince işte eş 1 yıl dayanır, sonra daha çok paralı iş bakar. YukardaLadyNurr un söylediği gibi maaş zammı diye bir şey pek yoktur Avrupada, net maaş yükselmesi genelde iş değiştirirken olur.
Orda ne aradığınıza bağlı para için gidiyorsanız şu şartlarda pek birikim yapamazsınız sankim motivasyon paraysa 1-2 yıl kadar az paraya direnip sonra daha iyi işler bakmanız gerekir. Sizin meslek nedir, siz ne iş yapacaksınız? Doğayla daha çok buluşayım, orman olsun, Avrupa olsun derseniz olur ama dediğim gibi motivasyonunuz maddiyse pek mantıklı değil. Bir de İsveç iklimi berbat, yaz yok gibi ilkbahara tadında, kışlar buz gibi dışarı çıkılmıyor eve kapanıp kalıyorsun. Gezmelik yerlere de uzak, Alpler uzak, güney ülkeler, uzak, yemekler berbat , güneş ışığı çok az.. yani çok da yaşanacak bir yer değil bana kalırsa. %100 karar vermeden önce 1 yıl yaşayın bakın burda ev araba varsa satmayın. İlle de Avrupa derseniz Almanya ve güneyine bakın bana kalırsa.
Almancı dayı haklı ama , burada sabit gelirliler ölürken ticaret ehli malına mal değil can katıyor….
Ev, araba (BMW,Volvo) alıyorlar, ülke Hindistan’la yarışacak neredeyse
Böyle konularda senŞöyle ki Almanyada mesela maaşlar azdır ama hayat ucuzdur. Ünv mezunu maaşları 2500-3000euro bandında genel olarak. Avrupada genel olarak maaşlar az, ama İsveçte hayat daha pahalı zannımca.
Size gelince işte eş 1 yıl dayanır, sonra daha çok paralı iş bakar. YukardaLadyNurr un söylediği gibi maaş zammı diye bir şey pek yoktur Avrupada, net maaş yükselmesi genelde iş değiştirirken olur.
Orda ne aradığınıza bağlı para için gidiyorsanız şu şartlarda pek birikim yapamazsınız sankim motivasyon paraysa 1-2 yıl kadar az paraya direnip sonra daha iyi işler bakmanız gerekir. Sizin meslek nedir, siz ne iş yapacaksınız? Doğayla daha çok buluşayım, orman olsun, Avrupa olsun derseniz olur ama dediğim gibi motivasyonunuz maddiyse pek mantıklı değil. Bir de İsveç iklimi berbat, yaz yok gibi ilkbahara tadında, kışlar buz gibi dışarı çıkılmıyor eve kapanıp kalıyorsun. Gezmelik yerlere de uzak, Alpler uzak, güney ülkeler, uzak, yemekler berbat , güneş ışığı çok az.. yani çok da yaşanacak bir yer değil bana kalırsa. %100 karar vermeden önce 1 yıl yaşayın bakın burda ev araba varsa satmayın. İlle de Avrupa derseniz Almanya ve güneyine bakın bana kalırsa.
Aslında şu dönem için onlarda zorda bizim gibi hiç çekmemişler onlar birden dumura uğradı.Ay Almancı dayılar beni çok sinir ediyor. Annemin bi akrabası gurbetçi orda. Dün gelmiş diyo ki mazotun litresi 2 euro oldu yani 34 tl burda daha 30 tl bile değil. Çoğunun IQsu böyle bir karşılaştırmayı yapmaya yetiyor.
Almanyada vergi çok guzummm, hayat daha pahalı daha. E dön o zaman dayım. Ne işin var emekli de olmuşsun.
+1 yaBöyle konularda senSenin yorumların
Aslında şu dönem için onlarda zorda bizim gibi hiç çekmemişler onlar birden dumura uğradı.
Böyle konularda senSenin yorumların
Aslında şu dönem için onlarda zorda bizim gibi hiç çekmemişler onlar birden dumura uğradı.
Bazıları biraz cahil hesabı yapıyor bazıları da dediğim gibi burada ticaretle uğraşanları görüyor. İnan günün her günü kendime kızıyorum okumayıp da ticaret yapsaydım diye şu an köşeyi dönüyorlar bizim gibi sabit gelirlilerde Enflasyon takip ediyor
Göreli bisey bu vasifsiz lafi. Siz masa başı calisansaniz, temizlik işçisi yaninizda vasifsiz kalıyor. Ya da siz vasıfsiz kaliyorsunuz. Kondisyonu cok iyi her gun o isi yapan birine gore cok daha fazla efor harcarsiniz temizlik yaparken dimi. Kendine göre vasfi olmadığı icin degil o laf yani. Bu kadar alingan ve hassas olursak nereye gidersek gidelim mutlu olamayiz zaten. Sizin de calisma izniniz olcak kendi alaninizdan is bakarsiniz. Yalniz Stockholmde ben 5 ay yaşadım epey de pahalı restoranlar market fiyatlari vs. Alınan para yasam giderlerine anca yetecekse cok da rahat bozmaya gerek yok. Onun disinda Türkiyedeki insan tavirlarindan laf anlatamamazliktan yildigim icin yurtdisinda yasiorum ben de. Boyle duygusal bi bikkinliginiz varsa öneririm kesinlikle. Ama rahatiniz ve keyfiniz yerindeyse cok da bi maceraya girmeyin derim."vasıfsız işçi" kavramı maalesef Türkiye'de var.. Orada temizlik işçisi olsan da insanlar birbirinin yaptığı işe saygı duyuyor. Sırf belki de bu bakış açısından dolayı gitmeli.
Ama biz daha da bitiyoruz, aslında şu ABD çekse tüm dünya ferahlar amaŞöyle ki bizimkiler komando artık, her şeye %100000000 zam gelse bir yolunu bulur hayatta kalırAvrupalı elemanlar bizimkiler gibi değil, şarkıda el kızı naziktir diyor ya onun gibi öyle yokluk, sefalet, savaş, enflasyon falan bilmiyorlar virüs, savaş, enflasyon bir anda gelince şaşıp kaldılar İyi oldu bence hep bizimkiler çekiyordu artık Avrupalılar da çeksin biraz dünya kaç bucak anlasın
Ama yaşadığı yerde bir ticaret ehli bu kadar tepeye çıkamıyordur emin ol… bizim ülkede masallah masallahAbi tamam da burada ticaret yapan adamla kendini neden karşılaştırıyorsun?
Sen orada tırcısın mesela, burdaki tırcı ile karşılaştır bakalım hayat kime pahalı.
Almancı dayı dedemle aynı yaşta. Dedem köyden şehir merkezine anca inebilmiş, almancı dayı Küba anılarını anlatıyo. Mis gibi yaşıyo, çoluğu çocuğu orda dönmeyi düşünen yok, kolunda rolex saat. “almanya çok kötü yavrım”
He dayı heee
Ama biz daha da bitiyoruz, aslında şu ABD çekse tüm dünya ferahlar ama
Allah isteyen herkese gelişmiş avrupa ülkesinde yaşarken tc ye hainlik yapmamak için yalandan kötüleme yapma rahatlığı versin amin.Abi tamam da burada ticaret yapan adamla kendini neden karşılaştırıyorsun?
Sen orada tırcısın mesela, burdaki tırcı ile karşılaştır bakalım hayat kime pahalı.
Almancı dayı dedemle aynı yaşta. Dedem köyden şehir merkezine anca inebilmiş, almancı dayı Küba anılarını anlatıyo. Mis gibi yaşıyo, çoluğu çocuğu orda dönmeyi düşünen yok, kolunda rolex saat. “almanya çok kötü yavrım”
He dayı heee
Allah isteyen herkese gelişmiş avrupa ülkesinde yaşarken tc ye hainlik yapmamak için yalandan kötüleme yapma rahatlığı versin amin.
Var bir hayalimiz beABD çekmez çok zor, çok büyük bir ülke, gaz, petrol, tarım ürünleri türlü türlü doğal kaynağı var dışa bağımlılığı çok az. Sanayisi zaten dünya birincisi, parası bir numaralı stok parası, bilimde sanatta dünyanın en büyük üretici kaynağı, pekçok dev şirkete sahipliği yapıyor. Rustu mustu birbirini yiyip rezil kepaze ediyor ancak Allah akıl fikir versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?