Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Yalnız nacizane Bi uyarı. Tartışmalarını para odaklı yapma. Ben de para getiriyorum benim paramı kabul ederken iyi vs demek yerine ben de senin gibi yoruluyorum benim de boş zamanım kalmıyor gibi yürü.

Yalnız nacizane Bi uyarı. Tartışmalarını para odaklı yapma. Ben de para getiriyorum benim paramı kabul ederken iyi vs demek yerine ben de senin gibi yoruluyorum benim de boş zamanım kalmıyor gibi yürü.
Öyle deyince dinlene dinlene yap diyormuş ama. Geç uyu vaktin olsun diyormuş.Umrunda değil ki kadının yorulduğu. Canı parada onun, bi kesilsin de görsün ....

Bencil.
Ve merhametsiz.
Sakın küsüp trip atmasına aldanıp alttan alma. Yüzde yüz haklısın bu konuda.
Üstelik daha çocuk yok, ileride çocuğunuz olursa onun bakımı da sana yıkılacak haberin olsun.

Cevap atmış.

El vurmak tabirini orda hafif olarak söyledim sen her ne kadar bunu görmemekte ısrar etsen de ben el vurmaktan daha fazlasını yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca el vurmam yetmiyor değil "sana yetmiyor". Çalışan çalışmayan çoğu kadına yeter benim yaptıklarım. Napim senin kıyafetlerini de mi ben ütüleyim. Napim yemeği de mi ben yapim. Napim senin sonradan kalktığın yatağı da mı ben düzleyim yoksa içinde senin iç çamaşırların olan kıyafetleri de mi ben katlayıp yerine koyim. He yemek mevzusunda o gün "Bir defa yap" dedin sırf yemek harici diğer şeylerde kasıtlı iş kitlediğini hissettiğim için yok yapmam dedim. Ki zaten sen de ağzınla itiraf ettin evet kitliyorum diye. Yoksa düşündüğüm kadar ağır işler altında eziliyo olsan ya da ağır hasta olsan bir kere değil kaç kere de yapardım. Evlenmeden önce de söyledim bunu yapacağımı hala da öyleydi. Özel durumlarda ya da çok çok içimden gelirse yemek de yaparım neden olmasın diye. Ama yaptıklarımı bile azımsayıp yoksayan birisine bir gün bile yemek yapmak içimden gelmez. Sırf güçlüyüm kendisinden daha geç yoruluyorum diye ve de yeri geldiğinde haberli veya habersiz birçok işi yaptığım halde daha da fazlası istenirse de kusura bakma orda bi dur derim. Ayrıca hem iş bitmiyor diyorsun hem de evde boşluktan sıkılıyorum diyorsun. Boşluktan sıkılıyorsan o "bitmiyor" dediğin gözünde dağ ettiğin işleri ufak ufak yap. Özel ders öğrencisi arama işiyle falan uğraşma. Şu an elimize geçen para bize yetmiyor mu daha fazlası çok mu lazım. Araba falan da istemiyorum artık hevesim falan kalmadı. Binebildiğim kadar binerim. Sıkılıyorsan zamanı eve daha çok ayır ben de diyeyim ki yahu kız bi sürü şey yapıyor tamam kendini daha fazla yormasın ben de işini kolaylayayım bitsin gitsin. Yani gerekiyorsa o acınası durumunu evin genelinde gözüme sok göster. Sadece mutfakta ya da ütü başındayken değil. Ayrıca sırf benim temizliğim düzenim işlerimi dağınık yapmamam bile senin gündelik işlerini azaltmak anlamında çok şeye ifade ediyor. Ama tabi görmesini bilene. Kaç erkek bu kadar düşünüp evde yeni iş çıkartmadan işlerini yapıyor bi düşün bakalım?

Nutkum tutuldu. Sinirden ses kaydı attım sonra ağlamaya başladım o kadar ki cinnetin eşiğine geldim. Ben sıkılıyorum diye bedenen aktif olacağım şeyler yapmam gerekiyormuş beyefendiye göre. Yahu yoruluyorum nesini anlamıyorsun ya. Sürekli başka erkekler şöyle başka erkekler böyle. Banane? O kadınlar kendilerini kul köle yapmışlar diye ben de yapmak zorunda mıyım?

El vurmak tabirini orda hafif olarak söyledim sen her ne kadar bunu görmemekte ısrar etsen de ben el vurmaktan daha fazlasını yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca el vurmam yetmiyor değil "sana yetmiyor".
"Senin karın benim, bana yetmiyor evet. Beğenmiyorsan yetenini bul koç, zorla adam tutmuyorum."
Napim senin kıyafetlerini de mi ben ütüleyim. Napim yemeği de mi ben yapim. Napim senin sonradan kalktığın yatağı da mı ben düzleyim yoksa içinde senin iç çamaşırların olan kıyafetleri de mi ben katlayıp yerine koyim.
"Ben seninkileri yaparken sıkıntı yok, senin pipin var diye mi zoruna gidiyor? Karına iki gram hayrın olur diye aklın çıkıyor be. Allah'tan yapmıyorsun, yapsan çenenin dumanından göz gözü görmeyecek."
Özel durumlarda ya da çok çok içimden gelirse yemek de yaparım neden olmasın diye.
"Paşamdaki konfora bak. Ben her gün yemek derdi ile uğraşayım, beyefendinin yüce gönlünden kopunca. Yine pipinin anlam ve önemi ile alakalı küçük bir kesitle karşı karşıyayız."

Sırf güçlüyüm kendisinden daha geç yoruluyorum diye ve de yeri geldiğinde haberli veya habersiz birçok işi yaptığım halde daha da fazlası istenirse de kusura bakma orda bi dur derim.
Ooo sert erkek, dur diyormuş 😁😁😁 Maaş günü de alacaklılara dur de böyle olur mu ?
Boşluktan sıkılıyorsan o "bitmiyor" dediğin gözünde dağ ettiğin işleri ufak ufak yap. Özel ders öğrencisi arama işiyle falan uğraşma.
"Emredersin paşam ya, sen yeter ki rahat et, karın gerekirse üçe beşe minnet eder, ders almaz, sen don yıkama diye paralar kendini. "
Şu an elimize geçen para bize yetmiyor mu daha fazlası çok mu lazım. Araba falan da istemiyorum artık hevesim falan kalmadı.
Vallaha? Tamam o zaman, 9 gün sonra gözümün içine bakma para diye, geçindir evi sert erkek, ben gerekirse özel ders de veriririm sana mantı da açarım, suyunu bile önüne korum ama bana bir kuruş para için bile gelmeyeceksin. Kabul?
Sıkılıyorsan zamanı eve daha çok ayır ben de diyeyim ki yahu kız bi sürü şey yapıyor tamam kendini daha fazla yormasın ben de işini kolaylayayım bitsin gitsin
"Senin o kuru , zorlama merhametine kalmadım ben, yandan yandan hayde."
Kaç erkek bu kadar düşünüp evde yeni iş çıkartmadan işlerini yapıyor bi düşün bakalım?
"Onların karıları da aklını başına alsın ezdirmesin kendini bana ne ya elalemin canının kıymeti yoksa? İki tane don yıkadın diye dinlediğim çeneye bak. Uyuşuk seni. "

Cevap atmış.

El vurmak tabirini orda hafif olarak söyledim sen her ne kadar bunu görmemekte ısrar etsen de ben el vurmaktan daha fazlasını yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca el vurmam yetmiyor değil "sana yetmiyor". Çalışan çalışmayan çoğu kadına yeter benim yaptıklarım. Napim senin kıyafetlerini de mi ben ütüleyim. Napim yemeği de mi ben yapim. Napim senin sonradan kalktığın yatağı da mı ben düzleyim yoksa içinde senin iç çamaşırların olan kıyafetleri de mi ben katlayıp yerine koyim. He yemek mevzusunda o gün "Bir defa yap" dedin sırf yemek harici diğer şeylerde kasıtlı iş kitlediğini hissettiğim için yok yapmam dedim. Ki zaten sen de ağzınla itiraf ettin evet kitliyorum diye. Yoksa düşündüğüm kadar ağır işler altında eziliyo olsan ya da ağır hasta olsan bir kere değil kaç kere de yapardım. Evlenmeden önce de söyledim bunu yapacağımı hala da öyleydi. Özel durumlarda ya da çok çok içimden gelirse yemek de yaparım neden olmasın diye. Ama yaptıklarımı bile azımsayıp yoksayan birisine bir gün bile yemek yapmak içimden gelmez. Sırf güçlüyüm kendisinden daha geç yoruluyorum diye ve de yeri geldiğinde haberli veya habersiz birçok işi yaptığım halde daha da fazlası istenirse de kusura bakma orda bi dur derim. Ayrıca hem iş bitmiyor diyorsun hem de evde boşluktan sıkılıyorum diyorsun. Boşluktan sıkılıyorsan o "bitmiyor" dediğin gözünde dağ ettiğin işleri ufak ufak yap. Özel ders öğrencisi arama işiyle falan uğraşma. Şu an elimize geçen para bize yetmiyor mu daha fazlası çok mu lazım. Araba falan da istemiyorum artık hevesim falan kalmadı. Binebildiğim kadar binerim. Sıkılıyorsan zamanı eve daha çok ayır ben de diyeyim ki yahu kız bi sürü şey yapıyor tamam kendini daha fazla yormasın ben de işini kolaylayayım bitsin gitsin. Yani gerekiyorsa o acınası durumunu evin genelinde gözüme sok göster. Sadece mutfakta ya da ütü başındayken değil. Ayrıca sırf benim temizliğim düzenim işlerimi dağınık yapmamam bile senin gündelik işlerini azaltmak anlamında çok şeye ifade ediyor. Ama tabi görmesini bilene. Kaç erkek bu kadar düşünüp evde yeni iş çıkartmadan işlerini yapıyor bi düşün bakalım?

Nutkum tutuldu. Sinirden ses kaydı attım sonra ağlamaya başladım o kadar ki cinnetin eşiğine geldim. Ben sıkılıyorum diye bedenen aktif olacağım şeyler yapmam gerekiyormuş beyefendiye göre. Yahu yoruluyorum nesini anlamıyorsun ya. Sürekli başka erkekler şöyle başka erkekler böyle. Banane? O kadınlar kendilerini kul köle yapmışlar diye ben de yapmak zorunda mıyım?

Bu mesajımı eşinize okutun lütfen.

Ev hanımıyım ve evlendiğimden beri eşim benden daha fazla temizlik yapmıştır.
Çamaşırlarımı da katlamıştır, camda silmiştir, ütüde yapmıştır. İç çamaşırı, dış giyim ayırt etmeksizin hem de.
Eş olmak bunu gerektirir çünkü.
Migrenim var ağır derecede hem de, çamaşır suyu, deterjan kokulu şeylerde hep o kullanmıştır ve bana sen odaya geç kapıyı kapat ben burayı halleder, odayı havalandırır, seni öyle çağırırım demiştir.

Bunun çalışan, çalışmayanla, kadınla, erkekle alakası yok.
İnsan olmakla, merhametli, vicdanlı olmakla ve sevmekle alakası var.
Eşiniz yaptıklarını gözünde çok büyütmesin, matah bir iş yaptığını sanmasın.
Elini taşın altına eşit derecede koymayı öğrensin.
İşine gelince ataerkil, işine gelmeyince benim gibisi var mı ? diye havalanmasın.
Ondan bin kat daha fazla üzerine basarak söylüyorum '' Ev Hanımı '' eşine yardımcı olanda var.
Ben eşsizim benzersizim havalarına girmesin.

Cevap atmış.

Yalnız kocanın ağzı da laf yapıyor hani hakkını vermek lazım. Benim kocaya ben carlasam bu kadar savunamaz kendini hık mık höyt möyt der sonra susar. 😂😂 Ağzın işlemesin az da elin işlesin de. 😂😂

Yalnız kocanın ağzı da laf yapıyor hani hakkını vermek lazım. Benim kocaya ben carlasam bu kadar savunamaz kendini hık mık höyt möyt der sonra susar. 😂😂 Ağzın işlemesin az da elin işlesin de. 😂😂
Bu çok dişil bir tavır değil mi ya, erkek milleti bu kadar uzun yazmaz, uzun mesajı okumaz bile.🤣

Hem de nasıl yapar hatalı olduğunu anlayana kadar yüz kez kafasına kafasına aynı laflarla vurmak lazım ki anca öyle beni suçlamayı bıraksın

Adamın zihniyeti berbat. Hiç mi evlenmeden anlamadınız? Başkalarını örnek verip duruyor. Siz de öyle yapın o zaman. Ne adamlar var karısı çalışmamasına rağmen yardımcı tutuyor. Karısına araba alıyor. Kadın yiyip içip alışveriş yapıyor deyiverin madem. Bir de demiş ya ben paraları evin geçimi için harcıyorum diye. Siz yaptığınız yemekleri ve temizliği sadece kendiniz için mi yapıyormuşsunuz? Para filan vermeyin bu adama. Evi kendi geçindirsin.

Pilavla bezelye yemeği yapmış. Maşallah pilavı da tel tel. Mis gibi yemek yapabiliyor 9 aydır ilk kez pilav yaptı. Gidip yememek için zor tutuyorum kendimi 🤣 o benim yemeğimi yemişti ama ben onunkini yemiycem makarnam var onu yerim 🤣 sinirlerim bozuldu kahkaha atasım geliyor

Adamın zihniyeti berbat. Hiç mi evlenmeden anlamadınız? Başkalarını örnek verip duruyor. Siz de öyle yapın o zaman. Ne adamlar var karısı çalışmamasına rağmen yardımcı tutuyor. Karısına araba alıyor. Kadın yiyip içip alışveriş yapıyor deyiverin madem. Bir de demiş ya ben paraları evin geçimi için harcıyorum diye. Siz yaptığınız yemekleri ve temizliği sadece kendiniz için mi yapıyormuşsunuz? Para filan vermeyin bu adama. Evi kendi geçindirsin.
Evlenmeden önce her işini kendisi yapan bir insandı. Ve ben nişanlıyken hep "kadın dışarda da çalışsın evde de çalışsın, ee bu erkek denen ne işe yarıyor" tarzı sözlerle çok defa dile getirdim kendi zihniyetimi. Bir de ilk zamanlar çok daha aktifti. Çook şımardı çok. Keşke kendimi bu kadar vermeseymişim.

Cevap atmış.

Yuh ya bu nasil bir ozguven. evet sizin camasirlarinizida katlasin, yemekte yapsın.
Sizin yaptiklarinizi azimsayan birine siz neden yemek ve iş yapacakmışsınız? Kendi yaptiklari kucumsenince küsmeyi biliyor.

Katibin Ruhu Katibin Ruhu dedigi gibi maas gunu 5 kurus yollamayin.

Baska erkekleri ornek veriyor ya nolur bunu okutun kocaniza:
Eşim calisirken ben evden calistigim donemde de, issiz oldugum donemde de evi süpürdü, her aksam bulaşıkları yikadi, yeri geldi yemek yapti, camasir katladi, gece uyanip birde cocuk bakti. Baska erkek ornegi istiyorsa buyursun, baska ornek. Tum gun evdeydim, tum gun ve asla tek basima ev isi yapmadim. Bu adam insani sinir krizine sokar. Dellendim yahu. Bu nasil bir tavır

Yuh ya bu nasil bir ozguven. evet sizin camasirlarinizida katlasin, yemekte yapsın.
Sizin yaptiklarinizi azimsayan birine siz neden yemek ve iş yapacakmışsınız? Kendi yaptiklari kucumsenince küsmeyi biliyor.

Eşim calisirken ben evden calistigim donemde de, issiz oldugum donemde de evi süpürdü, her aksam bulaşıkları yikadi, yeri geldi yemek yapti, camasir katladi, gece uyanip birde cocuk bakti. Baska erkek ornegi istiyorsa buyursun, baska ornek. Tum gun evdeydim, tum gun ve asla tek basima ev isi yapmadim. Bu adam insani sinir krizine sokar. Dellendim yahu. Bu nasil bir tavır
Yoo olur mu o çevresindeki keko takımını dinleyip yuvasından olacak en sonunda. Sonra anası köyünden bi kız bulur buna rahat eder.

Ya dedim ki senin iç çamaşırların olan çamaşırları ben mi katlayayım diyorsun da senin iç çamaşırların olan çamaşırları ben katlıyorum bu ne olacak? Gerçekten sinir krizine girdim sanki kendisi kendi çamaşırlarını katlıyor da benim iç çamaşırları katlaması kalmış 🤣

X